X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka moje pierwsze mieszkanie miało 40 m2. 2 pokoje w tym 1 przechodni, WC, kuchnia i mały przedpokój (brak łazienki, ani prysznica ani wanny) było to jak synek miał rok jak "ucieklismy" od rodziców. Niestety warunki spartńskie były. Mieszkaliśmy tam 4 lata

• reset Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka- na tym etapie pewnie dziecku wszystko jedno, ba będzie pewnie szczęśliwe, że mama słyszy każde kwęknięcie, a Tobie odpada dylemat, czy kupować kołyskę, kosz itp. w czym można trzymać dziecko na parterze ;) Ale nawet nie mając dziecka wiem już, że pewnie będzie Wam nieco ciasno i coraz ciaśniej wraz z ilością rzeczy, ale pewnie do czasu budowy to się tam super zorganizujecie. I wprowadzi to jakiś reżim w ilości kupowanych dupereli ;)

Sanka lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka jak mieliśmy tylko syna to mieszkaliśmy na 37m2, pokój, kuchnia taka wielka że jak stanęłaś na środku to sciany były na szerokość wyprostowanych rąk i z tej mega wielkiej kuchni wchodziło się do drugiego pokoju, którego okna wychodziły na zajezdnię tramwajową :D pobudka codziennie o 5 rano jak dzwoniły te bimby. było ciasno, ale wspaniale, cała rodzina w komplecie :D po 2 latach przenieślismy się na większe ;)

Rucola lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Rucolka myślę, że to zależy od ujęcia, osobiście się czuję już dość "ciężarnie" :-D

Siwulec wow, mieszkanie brzmi super!

Kochane, a czy któraś z Was wychowuje malucha na 35m2? My aktualnie mamy taki metraż (dwa pokoje + mini przedpokój + łazienka + kuchnia + około 2m2 balkonu) i boję się, że będzie ciężko się zmieścić.

Lamka, aktualnie mamy 39 m i dalibysmy radę, ale eMek w jednym pokoju ma pracownie, stąd moje narzekanie. Gdybysmy mieli tam sypialnie jak normalni ludzie byłoby ok.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka- zgadzam się z z Reset, mniejszy metraż będzie miał swoje plusy co do zagracania przestrzeni. my zaczęliśmy starania mieszkając na kawalerce( dodatkowo to było 4 piętro bez windy) i jakoś nie myslalam o tym jak się zmieścimy. moja kolezanka wynajmowała niecałe 40m2, podobnie jak Nenusia pisze-i mieszkali tam przez chwilkę z 2 dzieci nawet i nie było źle. na początku maleństwu przecież potrzebna jest tylko mama i łóżeczko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 15:03

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec ja mieszkałam przy torach tramwajowych.. Co 10-15 minut tramwaj przejeżdżał i wszystko się trzęsło jak to w Bytomiu :)

Siwulec lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie boję się, że zwyczajnie będzie wiecznie bałagan ze względu na brak miejsca do przechowywania. Nie wiem też gdzie ja mam łóżeczko wstawić. :-D

Moglibyśmy poszukać na ten czas innego mieszkania, ale we Wrocławiu są takie ceny... Teraz płacimy wyjątkowo mało jak za samodzielne mieszkanie i nie wiem czy jest sens bawić się w przeprowadzkę na rok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka- myślę nie ma sensu :) na pewno coś wykombinujecie i przez rok dacie rade :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 15:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka wolałam mniejsze mieszkanie, w którym dało się posprzątać wszystko w ciągu chwili, a nie tak jak teraz wielka chałupa i nie wiadomo za co się złapać :)
    Dacie radę

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do ilości miejsca, moja siostra mieszkała z rodzicami na 50 m2 w tym 2 pokoje. W tym składzie : moi rodzice, moja siostra lat 10,brat lat 19,siostra lat 22 z trójka dzieci, także wszystko się da :)

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka pomieścisz się, w większym mieszkaniu zdecydowanie trudniej się pomieścić niz w małym - mały zmusza Cię do trzymania tylko najpotrzebniejszych rzeczy i uczy kreatywności, gdzie to postawić :D :D, jak będzie lekki bałagan to nic się nie stanie. Pamiętam jak marudziłam po porodzie że nie mam czasu ani siły sprzątać i wiesz co mi mama powiedziała ? "Nie musisz miec świecących podłóg w domu ani każdego ciucha wyprasowanego i ułożonego w idealną kostkę, najważniejsze żeby dziecko było zadbane, czyste i nakarmione, a na sprzątanie jeszcze przyjdzie czas"
    wbiłam to sobie do głowy i już mi łatwiej, a z drugiej strony taki artystyczny nieład też ma swój urok, widać że dom żyje :)

Aga9090, summer86, Achia, Lusesita lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec u mnie dom żyje haha :) nie chciałabyś widzieć jaki "porządek" mają dziewczyny w swoim pokoju, armagedon tam jest..

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, ja na pewno nie będę mieć więcej miejsca niż Ty - nie wiem dokładnie jakie tu są wymiary w akademiku, ale te pokoje za duże nie są plus dochodzi kwestia tego, że meble, które są przydzielone do danego pokoju, muszą w nim zostać i tak na przykład będziemy mieć w obu pokojach ogromne biurka niepotrzebne całkowicie... U nas wszystko będzie "na styk" jak mierzyłam, ale łóżeczko się zmieści i przestrzeni do przechowywania też nie powinno zabraknąć. Planuję pozbyć się trochę książek, to powinno ułatwić sprawę, choć zrobię to z ogromnym bólem :( Wy także na pewno dacie radę, a jeśli wynajmujecie mieszkanie w dobrej cenie i to na Biskupinie, to ja bym się nie ruszała szczerze mówiąc. Małemu dziecku dużo nie potrzeba i na pewno nie przychodzi na ten świat z wymaganiami odnośnie metrażu - tak sobie to tłumaczę w chwilach zwątpienia odnośnie naszej sytuacji mieszkaniowej.

Siwulec, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za wszystkie gratulacje :* Strasznie się cieszę, że na tych połówkowych wszystko wyszło w porządku.

Od początku ciąży mamy tą taśmę owodniową w pęcherzyku i zawsze się boję, czy ona coś złego nie zrobiła, ale idzie coraz bardziej bocznie, nie dotyka dziecka i wszystko jest w porządku - Bogu dzięki <3
    Co prawda wczoraj lekarz stwierdził na tej taśmie dodatkowy płat łożyska więc naprawdę jakieś dziwne rzeczy się u mnie porobiły - widoczne też dla nas gołym okiem na usg - ale najważniejsze, że Malutka jest zdrowa! I oby spokojnie i bezpiecznie do końca.

staraczka1111, StaraczkaNika, Czrna 81, Lusesita, pilik lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, z Maluchem na takim metrażu poradzicie sobie na pewno :*

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawie całe życie dzieliłam pokój -duży, owszem. najpierw ze starszą siostrą, potem z młodszą. starsza jak urodziłą Michałka to mieszkała jeszcze w domu u nas i dopiero jak się wyprowadziła jak młody miał ok 6mcy(nawet nie pamiętam dokładnie) to przejęłam jej mniejsz pokój. czyli dobre ponad 20 lat zawsze z kimś.
    ALe ja to dobrze wspominam :) np rzucanie kapciem w wyłącznik światła bo żadnej nie chciało się wstać żeby je zgasić wieczorem ;p nie wiem jakby było mieszkać z bratem,ale z siostrami było spoko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 15:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka- super że wszystko ok a taśma się odsuwa :)) u mnie ostanio też lekarz wykrył dodatkowy płat łożyska na przedniej scianie ( ogólnie łożysko mam na tylnej), ale mówił żeby się nie martwić, że to czasami tak nachodzi. ale to nie był mój lekarz prowadzący i nie wiem jak o to zapytać mojego lekarza za tydzien bo głupio mi się przyznać że poszłam do innego (w luxmedzie gdzie mam pakiet,poszłam bo mogłam i nie płaciłam :p )
    A masz jakieś ładne zdjęcie żeby się pochwalić córeczką? :)))

• olik321 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Olik ta moja jest typowo ciążowa, ma takie marszczenie na brzuchu z boku, że dużo zmieści :-D
    Hmm to chyba jednak nie mam ciążowej na okres "po ciąży "

Lamka powiem szczerze że pewnie będzie ciężko jak maluch będzie mial powyżej 6 miesiecy. Łóżeczko mata do zabawy jakieś pierdoly. Ale dacie radę:)

Mam neoparin czy jak to się zwie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 15:55

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Admiralka- super że wszystko ok a taśma się odsuwa :)) u mnie ostanio też lekarz wykrył dodatkowy płat łożyska na przedniej scianie ( ogólnie łożysko mam na tylnej), ale mówił żeby się nie martwić, że to czasami tak nachodzi. ale to nie był mój lekarz prowadzący i nie wiem jak o to zapytać mojego lekarza za tydzien bo głupio mi się przyznać że poszłam do innego (w luxmedzie gdzie mam pakiet,poszłam bo mogłam i nie płaciłam :p )
    A masz jakieś ładne zdjęcie żeby się pochwalić córeczką? :)))

Ze zdjęciem wczoraj było ciężko, bo po pierwsze sporo się ruszała, a po drugie ciągle wciskała buzię w łożysko :P
    Tu macie najlepsze, jakie udało się zrobić <3
    My jesteśmy zakochani, wiadomo :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a09c4b373ce8.jpg

Aga9090, Achia, lamka, Jeżowa, olik321, StaraczkaNika, blue00, JustynaG, Siwulec, Nadzieja22, Bajkaaa, Kaczorka, Flowwer, Lunaris, Rucola, Yoselyn82, malka, -Mamunia-, KateHawke, Czrna 81, Lusesita, Sanka, pilik lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak wczoraj szłam do lekarza to wyciągnęłam z szafy portki, w których latałam w zeszłe wakacje - i musiałam załozyć pasek ;)
    Nie wierzę w przesądy.
    Ale jak mam tak siedzieć w domu to sobie conajwyżej ciążowe dresy zakupię jak jeszcze podrosnę. Z tym że teraz to mi już brzuch szybko rośnie - tak mu służy leżenie i nic nie robienie :/

Achia, poprostu spytaj doktora jak będzie Ci robić USG "Panie Doktorze, a gdzie ja mam łożysko ? Gdzie ono jest?" - wtedy się mu przyjrzy i Ci dokładnie pokaże.

Admirałka - cudeńko <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 16:12

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 1230 1231 1232 1233 1234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: