X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam dla potomności t-shirt z wyprzy za 19,90 :-P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/617dc70b7257.jpg

A co do książeczek i zabawek do miętolenia w czarno-biało-czerwonych kolorach to widziałam tego dużo w smyku, a książeczki też w empiku.

Nika co do Skorpionów mam inne doświadczenia. :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 13:27

olik321, Aga9090, Jeżowa, Yoselyn82, JustynaG, StaraczkaNika, Siwulec, Flowwer, Emiilka, Rucola, staraczka1111, blue00, Nadzieja22, -Mamunia-, Czrna 81, pilik, Sarna84 lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka mam chyba tę samą tylko kupilam na "po ciąży "

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ta moja jest typowo ciążowa, ma takie marszczenie na brzuchu z boku, że dużo zmieści :-D

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, ja też mam inne doświadczenia co do skorpionów. :)
    Oczywiście, są uparci. Ale za to wszelkie dyskusje w których się nie zgadzamy to wymiana argumentów.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z tych, co to nie wierzą w horoskopy, znaki zodiaku, znaczenia imion etc. Jestem skorpionem i fakt, mam ciężki charakter i czasem dziwię się, że mój mąż zechciał się ze mną rozmnożyć, ale tak samo trudne charaktery mają moja mama i babcia, a obie to byki. Po prostu uważam, że statystycznie jest taka sama szansa na każdy typ charakteru niezależnie od daty urodzin, tylko jak akurat trafi się ktoś z bardzo wyraźnymi cechami danego np. znaku zodiaku albo znaczenia imienia to ludzie to cały czas podkreślają i człowiek chyba sam zaczyna w to wierzyć i jeszcze się do tego jakoś dopasowuje albo co gorsza - próbuje swoje wady w ten sposób usprawiedliwiać. Ale to tylko moja opinia oczywiście :D

Co do kolorów - ja preferuję szarości, biel, beż, czarny i chyba też jako zaprzeczenie tego, co napatrzyłam się w domu :D z takich ostrzejszych kolorów to lubię musztardowy i pewnie bym jakoś wkomponowała ten kolor do przestrzeni Agatki, ale niestety kolorem akcentowym w akademiku jest limonkowy, a to z musztardą już się gryzie :D

lamka, JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Nika, ja też mam inne doświadczenia co do skorpionów. :)
    Oczywiście, są uparci. Ale za to wszelkie dyskusje w których się nie zgadzamy to wymiana argumentów.
    Skorpiony zawsze wykorzystują wszystkie argumenty, żeby stanęło na ich. Nie przyznają racji innej osobie bez dobrego powodu. Wszystko trzeba z nimi wałkować. Takie są te, które ja znam. Ale może to cecha rodzinna a nie horoskopowa? ;)
    Za to strzelce mam za z natury uczciwe i szczere - lubię ten znak. Mogłaby s9bie moja mała doczekać

Rucola lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem skorpionem. I baaaardzo zależało mi na tym żeby córka nie była wodnikiem. A jednak. Teraz też się spodziewamy wodnika :-D
    Mój emek to rak. I jak to rak robi ni wszystko na wspak ale się kochamy hehe. Na córe nie narzekam. Złote dzircko i najważniejsze że zdrowa. Co do kolorów to i nas jest bardzo... Szaro czarno biało jesli chodzi o kuchnie salon. Do tuch kolorów zawsze coś się da dobrać. A wijemy gniazdko od roku więc jeszcze sporo przed nami :-)

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ja jestem strzelcem, a mąż skorpionem, ale podobnie jak Jeżowa nie wierzę jakoś w znaki zodiaku. ;-)

Teraz jest jeszcze podobno, jak to się nazywało... wężownik? wężowiec? Jakoś w tym okresie.

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem lew i mój eMek zawsze unikał lwów bo jego ojciec był spod tego znaku - odczarowałam mu zły stosunek do ludzi- lwów :D
    teraz zamierzam odczarować wodnika (choć znam tylko jednego którego delikatnie mówiąc nie darzę sympatią :D) moją Betunią <3
    i znaki znakami ale chyba jednak wychowanie najważniejsze ;) choć też nie zawsze :)
    moje siostry też lwy i wszystkie wychowane tak samo a jednak każda z nas jest inna

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset zapomniałam wczoraj napisać, że trzymam kciuki za owocną owulkę. Możesz testować jeszcze 30.07… to moje urodziny :)

Ja też jestem z tych co wolą biel i szarości. Dla mnie wszędzie mogą być białe ściany i drewno na podłodze. Ale ważne są dla mnie kolorowe dodatki. Drobne, ale w intensywnych kolorach. I dużo roślin :)

Ja dzisiaj pierwszy raz zostawiłam Felę z tatą. Musiałam załatwić macierzyński w pracy. Bardzo dobrze sobie poradzili :)

I była położna. Przez tydzień Fela przybrała 360g :) więc przestaje się już aż tak przejmować tym ulewaniem. Wiadomo, trzeba uważać żeby się nie zakrztusiła, ale najważniejsze że jest najedzona mimo, że jej się uleje.

Jeżowa, reset, JustynaG, Emiilka, Rucola, summer86, Aga9090, olik321, Nadzieja22, Lunaris, Czrna 81, pilik lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bliźniak i mam wrażenie że mam spoko charakter :p nie kłócę się, zawsze pierwsza wyciągam rękę na zgodę. Jestem złośliwa, ale to chyba mam po mamusi :p
    Za to moje dziecko wychodzi na to że będzie koziorożec..a moja młodsza siostra to koziorożec. I ciężko z nią jest. Ma 27lat a mam wrażenie że zachowuje się jak 20latka. Wolałabym żeby moje dziecko jednak było inne niż ona :p

Siwulec a z ciekawości zapytam w jakiej dzielnicy kupujecie mieszkanie?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na zaadoptowanym poddaszu gdzie będzie pozniej nasza sypialnia póki co ściany białe, obecna sypialnia (później pokój Dziedzica) 3 ściany białe a 4 "niebanalny arbuzowy"(taka nazwa :p) salon jest też tylko częściowo pomalowany bo mamy skosy to było widać na zdjęciu z psem- taki morski. Łazienka biała -ale pod prysznicem ciemne kafle i blat przy umywalce w mozaikę czerwono/czarno/białą, wcześniej były czerwone ściany ale właściciele zamalowali na biało żebyśmy moglo zrobić po swojemu :)
    Ogólnie podoba mi się bardzo mieszkanie, ale nie to jak wygląda sypialnia.bedxiemy robić przemeblowanie, a później już ładnie urządzimy się na pięterku a dziecku coś fajnego będziemy wymyślać bo pokój jest duży :)

Rucola, Siwulec lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domu rodzinnym królowały mdłe kolory i drewno. Mdłych (jak ja to nazywam szpitalnych) kolorów mam dość, ale miłość do drewna pozostała :)
    Lamcia gdzie ten Domiś się mieści ja się pytam!!!! a bluzka super, jakbym była na Twoim etapie to też bym kupiła, teraz już mi szkoda kasy na siebie... tzn na ciuchy bo np nowy telefon sobie kupiłam :P ale to tylko dlatego ze ma dobry aparat a będę synka fotografować :)
    Co do znaków zodiaku uważam, ze cos tam jednak w tym jest i na pewno miałabym pewne obawy gdyby Mały miał być skorpionem albo koziorożcem. Z doświadczenia wieloletniego z łatwością wyczuwam te znaki zodiaku, ze względu na ich nieugiętość i stanowczość i nie znam potulnego, przyznającego się do błędów i wyciągającego rękę na zgodę skorpiona lub koziorożca :P co nie znaczy, ze takich nie ma.
    Mój Leo najprawdopodobniej będzie panną, chyba ze się pospieszy o tydzień to będzie zodiakalnym lwem :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia Kopernik :D bliska okolica Tesco i parku Ks. Józefa Jasińskiego, prawie 74 m2 - 4 pokoje, kuchnia, wc, łazienka, balkon i uwaga 3 przedpokoje :D ale każdy pokój niezależny. Mieszkanie na 1 piętrze, blok z windą więc idealnie, będę miała wygodę z wózkiem.
    Teraz mieszkam na Jeżycach, blisko starego zoo, więc odmiana totalna bo tutaj to nawet dzieci nie mają gdzie wyjść pokopać w piłkę, wszędzie gdzieś razem coś wymyslamy a na Koperniku będą mogły wreszcie wyjść same na plac zabaw czy boisko...

lamka, Achia, Jeżowa, reset, Rucola, JustynaG, pilik lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, Jeżyce to tak średnio żeby dzieciaki same puszczać. Czyli czeka Cię "dobra zmiana" :) i fajna przestrzeń :) my jak przenieślismt się z kawalerki 30m na te teraz 50m to mam wrażenie cały czas że mam tyyyle miejsca :p tam nawet balkonu nie było.a tutaj fajny duży balkon :) który na dodatek spółdzielnia w tym roku ma zrobić, pomalować, podłogę i w ogóle :) pies uwielbia tam przesiadywać nawet jak pada :)

Rucola lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec- w Poznaniu byłam raz, znam go co najwyżej z powieści M. Musierowicz (stąd niektóre osiedla mi coś mówią), ale nawet nie znając Poznania to muszę powiedzieć, że to Twoje mieszkanie brzmi jak duża zmiana na plus! I fajnie, że dzieci będą mieć swoją przestrzeń, ja niestety do 13 r.ż dzieliłam pokój (owszem, duży, ponad 20 m ale jednak...) z bratem i średnio to wspominam.

Siwulec lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia powiedziałabym nawet że bardzo dobra zmiana :D
    teraz mieszkamy w kamienicy na wysokim 3 piętrze, mamy ponad 80m2 ale pomieszczenia są tak nie ustawne że masakra, więc cieszę się ze teraz każdy będzie miał swój kąt przez który nikt nie będzie musiał przechodzić jak będzie potrzebował do kuchni :D

martwię się tylko żebyśmy kredyt uruchomili do końca przyszłego tyg. bo ciągle coś wyskakuje jeszcze a zależy mi żeby złożyć wypowiedzenie z tego mieszkania teraz w lipcu żeby okres wypowiedzenia liczony był od 1 sierpnia :). Widze jednak że Panu z banku też zależy żeby załatwić temat do końca miesiąca więc mocno trzymam za niego kciuki :D

a balkon to super sprawa, nie chciałabym mieszkania bez balkonu - utożsamiam się z Twoim psem, też uwielbiam przesiadywać na balkonie z książką

Achia, Cabrera lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez Skorpion ;) i przyznaje, że jestem uparta, ale daleko mi do kłotliwości.. i często to ja wyciągam rękę na zgodę.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucolka myślę, że to zależy od ujęcia, osobiście się czuję już dość "ciężarnie" :-D

Siwulec wow, mieszkanie brzmi super!

Kochane, a czy któraś z Was wychowuje malucha na 35m2? My aktualnie mamy taki metraż (dwa pokoje + mini przedpokój + łazienka + kuchnia + około 2m2 balkonu) i boję się, że będzie ciężko się zmieścić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 14:44

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Siwulec- w Poznaniu byłam raz, znam go co najwyżej z powieści M. Musierowicz (stąd niektóre osiedla mi coś mówią), ale nawet nie znając Poznania to muszę powiedzieć, że to Twoje mieszkanie brzmi jak duża zmiana na plus! I fajnie, że dzieci będą mieć swoją przestrzeń, ja niestety do 13 r.ż dzieliłam pokój (owszem, duży, ponad 20 m ale jednak...) z bratem i średnio to wspominam.

dokładnie taki pokój mają teraz moje dzieci i widzę że lepiej żeby mieli mniejsze ale każdy swoje, jednak syn już zaczyna dorastać (12 lat) i wiem że potrzebny jest mu taki swój kąt, gdzie będzie mógł czuć się swobodnie. Najbardziej mnie wkurza to że nie ma kumpli bo tu gdzie teraz mieszkamy to dzieciaki w domach siedzą, nie widać takich poniżej 15 roku życia na dworze, a na Koperniku pełno ich latało a boisko było wręcz oblegane przez chłopców w różnym wieku.
    Dla mnie to jest porażka bo ja miałam 5 lat i sama już latałam po swoim osiedlu i miałam pełno koleżanek i kolegów, więc jak teraz patrzę na moje dzieci to serce mi pęka że wszędzie ze starymi wychodzą... ale wierzę że teraz się to zmieni i nie będę mogła ich do domu zaciągnąć z podwórka :D

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 1229 1230 1231 1232 1233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ