X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Nika już kiedyś chciałam Ci napisać, że zawsze mówisz ze masz trochę ciałka , a jak wstawiłaś fotę z brzuszkiem to jakaś chudzinka na niej była! :)

Polecam spodnie ciążowe "po domu" lub jakieś za duże dresowe... wygoda jest bardzo ważna mimo wszystko i ja aktualnie latam w samych gaciach ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 16:20

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mogę to napisać ale Nika przesadza pisząc że ma trochę ciałka- serio :)
    Nika- mogłam?:) Ps. mam do Ciebie 'romans" , jak się ogarnę to napisze PM, pewno jutro- na razie jest tak mi gorąco że mi mózg już wypala a musze się ogarnać do 19.30 i szkoły rodzenia...

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Właśnie Nika już kiedyś chciałam Ci napisać, że zawsze mówisz ze masz trochę ciałka , a jak wstawiłaś fotę z brzuszkiem to jakaś chudzinka na niej była! :)

Polecam spodnie ciążowe "po domu" lub jakieś za duże dresowe... wygoda jest bardzo ważna mimo wszystko i ja aktualnie latam w samych gaciach ;p
    Zrzuciłam najpierw parę kilo na początku roku, a później od sierpnia poszło lepiej na mecie i diecie bez węgli i schudłam 22 kilo. Tzn myślę że w styczniu było jeszcze mniej, ale po miesiącu kiedy prawie nie jadłam zaczęłam potem jeść bez trzymania się diety i w marcu jak się wazyłam to równo 22 kilo mniej niż na początku 2017 r

Ì źle się tak czuję - jak nie ja, no ale co poradzić. Tak jest zdrowiej dla mnie i dla dzidźka.

Teraz będzie ciężko trzymać wagę - jeśc się chce nawet więcej niż wcześniej, a tu nic nie spalam przez to leżakowanie. No trudno - po ciąży wrócę pewnie do mety i jakoś to będzie.

I mam wrazenie, że brzuch mi trochę ginie w oczach przez spore cycki. Ciągle mam tak, że najpierw wchodzą cyce, potem dopiero brzuch i na końcu ja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 16:31

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też byłam w szkole rodzenia :) Póki co czuję się tam jak zbłąkana owieczka, pośród tych wszystkich pięknych, dużych brzuszków :D Ale mam nadzieję, że podgonię i też zacznę w końcu ciążowo wyglądać :D

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nie wiem czy mogę to napisać ale Nika przesadza pisząc że ma trochę ciałka- serio :)
    Nika- mogłam?:) Ps. mam do Ciebie 'romans" , jak się ogarnę to napisze PM, pewno jutro- na razie jest tak mi gorąco że mi mózg już wypala a musze się ogarnać do 19.30 i szkoły rodzenia...
    Tylko napisz, że naisałaś - ja wiecznie zapominam sprawdzać wiadomosci :P

Achia lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny od którego tc chodzicie/chodziłyście do szkoły rodzenia?
    Chcę zadzwonić i jakoś spróbować się zapisać w Warszawie przy szpitalu gdzie chciałabym rodzić, ale nie wiem czy nie za wcześnie na zapisy?

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma myślę, że możesz się już zapisać, przeważnie zajęcia są od 20 tc.
    Ja chodziłam od 25/26 tc i powiem szczerze, że na końcu już mi było ciężko wysiedzieć.
    Były upały i często wieczorem gorzej się czułam, ale mus to mus. Ostatnie zajęcia miałam w ten poniedziałek

Nika schudłaś 22 kg?! Szacun, to naprawdę kawał pracy i pokory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 16:36

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Właśnie dziewczyny od którego tc chodzicie/chodziłyście do szkoły rodzenia?
    Chcę zadzwonić i jakoś spróbować się zapisać w Warszawie przy szpitalu gdzie chciałabym rodzić, ale nie wiem czy nie za wcześnie na zapisy?

Ja od 21 tygodnia, tak jest w mojej szkole rodzenia :) Zajęcia od 21 do 31 tygodnia raz w tygodniu, a następnie od 32 do 42 dwa razy w tygodniu. Więc sporo!

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za wsparcie odnośnie mieszkania. Myślę, że przede wszystkim muszę się zabrać porządnie za przejrzenie i wyrzucenie nadmiaru rzeczy, a do tego może kupimy jakąś szafę bardziej pojemną i funkcjonalną niż obecna. I może jakoś to będzie. :-D

Nika myślę, że w ciąży nie trzeba się spinać wagą, bo wiele z nas ma teraz apetyt, a po porodzie można wdrożyć aktywność, długie spacery z małym dzidziem i się wróci do formy. A za schudnięcie należą Ci się mega gratki. :-)

Do szkoły rodzenia idę pierwszy raz w 25tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 16:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę dzisiaj- pani mówiła że mają pary juz od 18tc, ja jestem 18/19, zobacze dzis czy to nie za wcześnie, ale myslę że nie. mamy 10tyg zajęc, raz w tyodniu. na pewno 1 zajęcia będe odrabiać z pwoodu wyjazdu do Poznania więc skończę wszystko jakoś w 30tc. myślę że to spoko termin będzie :)

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Karma myślę, że możesz się już zapisać, przeważnie zajęcia są od 20 tc.
    Ja chodziłam od 25/26 tc i powiem szczerze, że na końcu już mi było ciężko wysiedzieć.
    Były upały i często wieczorem gorzej się czułam, ale mus to mus. Ostatnie zajęcia miałam w ten poniedziałek

Nika schudłaś 22 kg?! Szacun, to naprawdę kawał pracy i pokory.
    Na mecie to już łatwo szło. Dużo cieżej bylo zrzucić ze 4 kilo zanim się dowiedziałam o IO niż 18 kilo z lekami i wiedzą co mi szkodzi. Ja na lekach w ogóle nie miałam chęci na słodkie - teraz mi dopiero wróciła

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    A jeszcze co do ilości miejsca, moja siostra mieszkała z rodzicami na 50 m2 w tym 2 pokoje. W tym składzie : moi rodzice, moja siostra lat 10,brat lat 19,siostra lat 22 z trójka dzieci, także wszystko się da :)
    A już myślałam, że u mnie w domu było ciężko bo na 30m2 (jeden pokój + łazienka) mieściła się 4osobowa rodzina.
    A teraz człowiek się zastanawia jak pomieści 2 dzieci w 10m pokoju :) (Bo w planach jest 2 dzieci a nie chcemy rezygnować z sypialni).
    olik321 wrote:
    A ja nie mam żadnych spodni w które bym obecnie weszła :) Chodzę tylko w sukienkach. I tak mi najwygodniej. Nic nie uciska brzucha.
    StaraczkaNika wrote:

Teraz będzie ciężko trzymać wagę - jeśc się chce nawet więcej niż wcześniej, a tu nic nie spalam przez to leżakowanie. No trudno - po ciąży wrócę pewnie do mety i jakoś to będzie.

I mam wrazenie, że brzuch mi trochę ginie w oczach przez spore cycki. Ciągle mam tak, że najpierw wchodzą cyce, potem dopiero brzuch i na końcu ja.
    Mam wrażenie, że te kilogramy robią nas w konia :P
    Jak dziewczyny w zaawansowanych ciążach dodają zdjęcia to wyglądają rewelacyjnie ale waga pokazuje spory przyrost. A tego zupełnie nie widać.

Wiele kobiet Ci Nika zazdrości... bo wolałyby by najpierw wchodziły cyce, potem brzuch a czasami i bez ciąży tak nie jest.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, przestałyby zazdrościć, jakby mnie zobaczyły jak biegnę - a jedyny sposób to jesnocześnie trzymając się za cycki, żeby nie skakaly, bo aż bolą!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jeśli wygodnie Ci w sukienkach to wiadomo, ze lepiej kiecki.
    Dla mnie na tym etapie odpadają bo.. Wychodzi mi duoa jak się schyle, nawet przy typowych ciązowych. A jednak w 37tc ciężko o grację w kucaniu czy pochylaniu się.
    Została mi jedna dobra sukienka długa ciążowa

Nika odtzuciłaś całkiem węglowodany? Ja mam duży problem ze słodyczami... tylko je mogłabym jeść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 17:04

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma a gdzie chcesz rodzić?
    Ja zaczęłam w 21tc i byłam tam "najmłodsza" ciążowo. Z perspektywy czasu myślę, że było nieco za wcześnie, ale późniejsze terminy nam zupełnie nie odpowiadały.

age.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszkiem się nie pochwalę (tzn. mogłabym, ale to nie jest ładny widok;)), niemowlakiem też nie, ale na chwilę Wam tu wrzucę pasierbiątko moje przed balem w szkole :)
    Nie cytujcie, chce potem usunąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 21:54

olik321, Flowwer, Bajkaaa, Lunaris, lamka, admiralka, Jeżowa, Karma88, summer86, JustynaG, Nadzieja22, Lena21, Tosia2323, StaraczkaNika, -Mamunia-, Kaczorka, Luna1993, KateHawke lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.deon.pl/pro-life/adopcja/art,40,osrodek-preadopcyjny-poszukuje-wolontariuszy-do-przytulania.html

Reset co za dama z klasą !!! Nie patrz się na własny brzuch on ma inna funkcje do spełnienia a chcę jednak mój przekazać.

reset lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset masz tyle chętnych ns przekazanie brzucha że duże szanse na bliźniaki lub trojaczki są haha:)

Mała dama i jak nóżki trzyma :)

reset lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset śliczna jest <3

reset lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z gorącej Chorwacji <3 <3 podczytywałam Was, ale przyznam, że nie bardzo mam czas :) Ale jestem w miarę na bieżąco - wybaczcie, że się nie odniosę do każdej, ale mam chwilkę kompa tylko.
    Gorąca atmosfera tutaj była w związku z mistrzostwami - czyste szaleństwo! Na półfinal wybraliśmy się do większego miasta i mieliśmy problem z powrotem :/ ubery nie działały, taksówek nie było - wszyscy stali w miejscu i trąbili... wpadłam wręcz trochę w panikę :/ no ale w końcu złapaliśmy taxi.
    Finał przeleżeliśmy już na plaży :)

Nika co do krzyża - też mnie tak bolał, mam jakieś zwyrodnienia w dolnym odcinku. Brałam na wszelki wypadek nospę i do łóżka. Jakby trwało dłużej niż kilka godzin to bym się zaczęła pewnie martwić.

Ja narzekałam na brak ruchów - a już dyskoteka na całego :D Groszek pierwsze dwa kopniaczki zafundował w 19+1 - nie żadne motylki, solidne kopniaki. Jakieś 3 dni później mój poczuł pod ręką :) a ja już na brzuchu je widzę. Groszka jakiś tydzień później i nadal ją trochę gorzej czuję - ma łożysko na przedniej ścianie i dlatego. Dobrze, że gin nam o tym powiedział, bo pewnie byśmy panikowali :)

Achia, Aga9090, Jeżowa, Nadzieja22, JustynaG, Kaczorka, KateHawke, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ