Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Nika już kiedyś chciałam Ci napisać, że zawsze mówisz ze masz trochę ciałka , a jak wstawiłaś fotę z brzuszkiem to jakaś chudzinka na niej była! :)

Polecam spodnie ciążowe "po domu" lub jakieś za duże dresowe... wygoda jest bardzo ważna mimo wszystko i ja aktualnie latam w samych gaciach ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 16:20

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mogę to napisać ale Nika przesadza pisząc że ma trochę ciałka- serio :)
    Nika- mogłam?:) Ps. mam do Ciebie 'romans" , jak się ogarnę to napisze PM, pewno jutro- na razie jest tak mi gorąco że mi mózg już wypala a musze się ogarnać do 19.30 i szkoły rodzenia...

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Właśnie Nika już kiedyś chciałam Ci napisać, że zawsze mówisz ze masz trochę ciałka , a jak wstawiłaś fotę z brzuszkiem to jakaś chudzinka na niej była! :)

Polecam spodnie ciążowe "po domu" lub jakieś za duże dresowe... wygoda jest bardzo ważna mimo wszystko i ja aktualnie latam w samych gaciach ;p
    Zrzuciłam najpierw parę kilo na początku roku, a później od sierpnia poszło lepiej na mecie i diecie bez węgli i schudłam 22 kilo. Tzn myślę że w styczniu było jeszcze mniej, ale po miesiącu kiedy prawie nie jadłam zaczęłam potem jeść bez trzymania się diety i w marcu jak się wazyłam to równo 22 kilo mniej niż na początku 2017 r

Ì źle się tak czuję - jak nie ja, no ale co poradzić. Tak jest zdrowiej dla mnie i dla dzidźka.

Teraz będzie ciężko trzymać wagę - jeśc się chce nawet więcej niż wcześniej, a tu nic nie spalam przez to leżakowanie. No trudno - po ciąży wrócę pewnie do mety i jakoś to będzie.

I mam wrazenie, że brzuch mi trochę ginie w oczach przez spore cycki. Ciągle mam tak, że najpierw wchodzą cyce, potem dopiero brzuch i na końcu ja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 16:31

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też byłam w szkole rodzenia :) Póki co czuję się tam jak zbłąkana owieczka, pośród tych wszystkich pięknych, dużych brzuszków :D Ale mam nadzieję, że podgonię i też zacznę w końcu ciążowo wyglądać :D

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nie wiem czy mogę to napisać ale Nika przesadza pisząc że ma trochę ciałka- serio :)
    Nika- mogłam?:) Ps. mam do Ciebie 'romans" , jak się ogarnę to napisze PM, pewno jutro- na razie jest tak mi gorąco że mi mózg już wypala a musze się ogarnać do 19.30 i szkoły rodzenia...
    Tylko napisz, że naisałaś - ja wiecznie zapominam sprawdzać wiadomosci :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny od którego tc chodzicie/chodziłyście do szkoły rodzenia?
    Chcę zadzwonić i jakoś spróbować się zapisać w Warszawie przy szpitalu gdzie chciałabym rodzić, ale nie wiem czy nie za wcześnie na zapisy?

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma myślę, że możesz się już zapisać, przeważnie zajęcia są od 20 tc.
    Ja chodziłam od 25/26 tc i powiem szczerze, że na końcu już mi było ciężko wysiedzieć.
    Były upały i często wieczorem gorzej się czułam, ale mus to mus. Ostatnie zajęcia miałam w ten poniedziałek

Nika schudłaś 22 kg?! Szacun, to naprawdę kawał pracy i pokory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 16:36

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Właśnie dziewczyny od którego tc chodzicie/chodziłyście do szkoły rodzenia?
    Chcę zadzwonić i jakoś spróbować się zapisać w Warszawie przy szpitalu gdzie chciałabym rodzić, ale nie wiem czy nie za wcześnie na zapisy?

Ja od 21 tygodnia, tak jest w mojej szkole rodzenia :) Zajęcia od 21 do 31 tygodnia raz w tygodniu, a następnie od 32 do 42 dwa razy w tygodniu. Więc sporo!

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za wsparcie odnośnie mieszkania. Myślę, że przede wszystkim muszę się zabrać porządnie za przejrzenie i wyrzucenie nadmiaru rzeczy, a do tego może kupimy jakąś szafę bardziej pojemną i funkcjonalną niż obecna. I może jakoś to będzie. :-D

Nika myślę, że w ciąży nie trzeba się spinać wagą, bo wiele z nas ma teraz apetyt, a po porodzie można wdrożyć aktywność, długie spacery z małym dzidziem i się wróci do formy. A za schudnięcie należą Ci się mega gratki. :-)

Do szkoły rodzenia idę pierwszy raz w 25tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 16:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę dzisiaj- pani mówiła że mają pary juz od 18tc, ja jestem 18/19, zobacze dzis czy to nie za wcześnie, ale myslę że nie. mamy 10tyg zajęc, raz w tyodniu. na pewno 1 zajęcia będe odrabiać z pwoodu wyjazdu do Poznania więc skończę wszystko jakoś w 30tc. myślę że to spoko termin będzie :)

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Karma myślę, że możesz się już zapisać, przeważnie zajęcia są od 20 tc.
    Ja chodziłam od 25/26 tc i powiem szczerze, że na końcu już mi było ciężko wysiedzieć.
    Były upały i często wieczorem gorzej się czułam, ale mus to mus. Ostatnie zajęcia miałam w ten poniedziałek

Nika schudłaś 22 kg?! Szacun, to naprawdę kawał pracy i pokory.
    Na mecie to już łatwo szło. Dużo cieżej bylo zrzucić ze 4 kilo zanim się dowiedziałam o IO niż 18 kilo z lekami i wiedzą co mi szkodzi. Ja na lekach w ogóle nie miałam chęci na słodkie - teraz mi dopiero wróciła

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    A jeszcze co do ilości miejsca, moja siostra mieszkała z rodzicami na 50 m2 w tym 2 pokoje. W tym składzie : moi rodzice, moja siostra lat 10,brat lat 19,siostra lat 22 z trójka dzieci, także wszystko się da :)
    A już myślałam, że u mnie w domu było ciężko bo na 30m2 (jeden pokój + łazienka) mieściła się 4osobowa rodzina.
    A teraz człowiek się zastanawia jak pomieści 2 dzieci w 10m pokoju :) (Bo w planach jest 2 dzieci a nie chcemy rezygnować z sypialni).
    olik321 wrote:
    A ja nie mam żadnych spodni w które bym obecnie weszła :) Chodzę tylko w sukienkach. I tak mi najwygodniej. Nic nie uciska brzucha.
    StaraczkaNika wrote:

Teraz będzie ciężko trzymać wagę - jeśc się chce nawet więcej niż wcześniej, a tu nic nie spalam przez to leżakowanie. No trudno - po ciąży wrócę pewnie do mety i jakoś to będzie.

I mam wrazenie, że brzuch mi trochę ginie w oczach przez spore cycki. Ciągle mam tak, że najpierw wchodzą cyce, potem dopiero brzuch i na końcu ja.
    Mam wrażenie, że te kilogramy robią nas w konia :P
    Jak dziewczyny w zaawansowanych ciążach dodają zdjęcia to wyglądają rewelacyjnie ale waga pokazuje spory przyrost. A tego zupełnie nie widać.

Wiele kobiet Ci Nika zazdrości... bo wolałyby by najpierw wchodziły cyce, potem brzuch a czasami i bez ciąży tak nie jest.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, przestałyby zazdrościć, jakby mnie zobaczyły jak biegnę - a jedyny sposób to jesnocześnie trzymając się za cycki, żeby nie skakaly, bo aż bolą!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jeśli wygodnie Ci w sukienkach to wiadomo, ze lepiej kiecki.
    Dla mnie na tym etapie odpadają bo.. Wychodzi mi duoa jak się schyle, nawet przy typowych ciązowych. A jednak w 37tc ciężko o grację w kucaniu czy pochylaniu się.
    Została mi jedna dobra sukienka długa ciążowa

Nika odtzuciłaś całkiem węglowodany? Ja mam duży problem ze słodyczami... tylko je mogłabym jeść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 17:04

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma a gdzie chcesz rodzić?
    Ja zaczęłam w 21tc i byłam tam "najmłodsza" ciążowo. Z perspektywy czasu myślę, że było nieco za wcześnie, ale późniejsze terminy nam zupełnie nie odpowiadały.

age.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszkiem się nie pochwalę (tzn. mogłabym, ale to nie jest ładny widok;)), niemowlakiem też nie, ale na chwilę Wam tu wrzucę pasierbiątko moje przed balem w szkole :)
    Nie cytujcie, chce potem usunąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 21:54

olik321, Flowwer, Bajkaaa, Lunaris, nick nieaktualny, admiralka, Jeżowa, Karma88, summer86, JustynaG, Nadzieja22, Lena21, nick nieaktualny, StaraczkaNika, nick nieaktualny, Kaczorka, nick nieaktualny, KateHawke lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.deon.pl/pro-life/adopcja/art,40,osrodek-preadopcyjny-poszukuje-wolontariuszy-do-przytulania.html

Reset co za dama z klasą !!! Nie patrz się na własny brzuch on ma inna funkcje do spełnienia a chcę jednak mój przekazać.

reset lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset masz tyle chętnych ns przekazanie brzucha że duże szanse na bliźniaki lub trojaczki są haha:)

Mała dama i jak nóżki trzyma :)

reset lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset śliczna jest <3

reset lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z gorącej Chorwacji <3 <3 podczytywałam Was, ale przyznam, że nie bardzo mam czas :) Ale jestem w miarę na bieżąco - wybaczcie, że się nie odniosę do każdej, ale mam chwilkę kompa tylko.
    Gorąca atmosfera tutaj była w związku z mistrzostwami - czyste szaleństwo! Na półfinal wybraliśmy się do większego miasta i mieliśmy problem z powrotem :/ ubery nie działały, taksówek nie było - wszyscy stali w miejscu i trąbili... wpadłam wręcz trochę w panikę :/ no ale w końcu złapaliśmy taxi.
    Finał przeleżeliśmy już na plaży :)

Nika co do krzyża - też mnie tak bolał, mam jakieś zwyrodnienia w dolnym odcinku. Brałam na wszelki wypadek nospę i do łóżka. Jakby trwało dłużej niż kilka godzin to bym się zaczęła pewnie martwić.

Ja narzekałam na brak ruchów - a już dyskoteka na całego :D Groszek pierwsze dwa kopniaczki zafundował w 19+1 - nie żadne motylki, solidne kopniaki. Jakieś 3 dni później mój poczuł pod ręką :) a ja już na brzuchu je widzę. Groszka jakiś tydzień później i nadal ją trochę gorzej czuję - ma łożysko na przedniej ścianie i dlatego. Dobrze, że gin nam o tym powiedział, bo pewnie byśmy panikowali :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Jeżowa, Nadzieja22, JustynaG, Kaczorka, KateHawke, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ