X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, dobrze, że się odezwałaś, pij dużo wody, zobaczysz laktacja się rozkręci.

Nie wiem jakie wy macie zdanie ale ja sprawdziłam to po sobie na 3 dzieci, że laktacje najlepiej rozkręca dziecko, nie laktator

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita będę dzwonić z rana bo przyjmuje od 8, a dziś ma i tak zamknięte oba gabinety.

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    morfologie u takich mauszków mozna zrobic z paluszka, a crp?

Tez :)

Rucola lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Aniu, dobrze, że się odezwałaś, pij dużo wody, zobaczysz laktacja się rozkręci.

Nie wiem jakie wy macie zdanie ale ja sprawdziłam to po sobie na 3 dzieci, że laktacje najlepiej rozkręca dziecko, nie laktator
    na pewno masz rację!!!! ale np u mojej koleżanki dziecko w 3 sekundy zasypiało przy cycku :P pierwsze 2-3 tygodnie odciagała a potem młody zrobił się bardziej kumaty i sam zaczął ciągnąć :) czasem się nie da "dzieckiem" ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak patrzę na suwaczek, to zaczynam miec pietra :P stresuje mnie myśl o porodzie no i dopada mnie masa wątpliwości czy sobie poradzę ze wszystkim, no i w dalszym ciągu boję się poznać mojego Lwiątka :) jejku, nie wiem skąd te obawy.... Przecież tyle na niego czekałam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 17:34

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    na pewno masz rację!!!! ale np u mojej koleżanki dziecko w 3 sekundy zasypiało przy cycku :P pierwsze 2-3 tygodnie odciagała a potem młody zrobił się bardziej kumaty i sam zaczął ciągnąć :) czasem się nie da "dzieckiem" ;)
    Bo to trzeba malucha budzić :) albo smyrac po policzku albo na podbródku, jak będzie najedzony to nie wstanie tylko będzie dalej spać :)

Przy butli jak maluch najedzony też nie wstanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 17:35

-Mamunia- lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny jak patrzę na suwaczek, to zaczynam miec pietra :P stresuje mnie myśl o porodzie no i dopada mnie masa wątpliwości czy sobie poradzę ze wszystkim, no i w dalszym ciągu boję się poznać mojego Lwiątka :) jejku, nie wiem skąd te obawy.... Przecież tyle na niego czekałam....
    A ja ci powiem ze mam wręcz przeciwnie :) ja już "tupie" nogami na samą myśl że chciałabym zobaczyć i zakochać się w mojej Zosi <3 ja wiem ze jeszcze min 2 tyg wytrzymać ale jakby już był 37tc to bym bardzo chciała ja poznać i wziąć w ramiona ten mój cud <3 <3

Rucola, admiralka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Kochana to normalne jest, a zobaczysz wszystko będzie wporządku :)

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Bo to trzeba malucha budzić :) albo smyrac po policzku albo na podbródku, jak będzie najedzony to nie wstanie tylko będzie dalej spać :)

Wszystkiego próbowali, łącznie z rozbieraniem,potrząsanie i, ciągnięciem żuchwy. Na własne oczy widziałam. Mama odciągała i na szybciocha jadł z butli i dalej zasypiał;) taki był z niego aparat. Teraz pięknie na cycku jadą

Aga9090 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Wszystkiego próbowali, łącznie z rozbieraniem,potrząsanie i, ciągnięciem żuchwy. Na własne oczy widziałam. Mama odciągała i na szybciocha jadł z butli i dalej zasypiał;) taki był z niego aparat. Teraz pięknie na cycku jadą
    No to rzeczywiście cwaniak mały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 17:58

• Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    A ja ci powiem ze mam wręcz przeciwnie :) ja już "tupie" nogami na samą myśl że chciałabym zobaczyć i zakochać się w mojej Zosi <3 ja wiem ze jeszcze min 2 tyg wytrzymać ale jakby już był 37tc to bym bardzo chciała ja poznać i wziąć w ramiona ten mój cud <3 <3
    Chciałabym tak mieć. Z drugiej jednak strony pozwalam sobie na słabość bo zawsze miałam obawy przed nieznanym a potem sobie dobrze radziłam. Mam tylko nadzieję że Mały będzie wyrozumiały dla mojej niezdarności, tym bardziej że nie chcemy pomocy ze strony rodziny pòki sami nie poznamy naszego dziecka.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Rucola ja też się boję.. nawet nie porodu bo to po skurczach już wiem, że będzie bardzo mocny ból. Ale żeby było wszystko dobrze z małym i jak sobie poradzimy po...
    Ostatnio u nas nerwowa atmosfera i nie chciałabym w takiej rodzić. A nie wiem kiedy się zmieni..
    Idę chyba nw spacer bo mam dość siedzenia samej w domu, a emek ledwo z pracy wrócił i już poszedł na rower.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Chciałabym tak mieć. Z drugiej jednak strony pozwalam sobie na słabość bo zawsze miałam obawy przed nieznanym a potem sobie dobrze radziłam. Mam tylko nadzieję że Mały będzie wyrozumiały dla mojej niezdarności, tym bardziej że nie chcemy pomocy ze strony rodziny pòki sami nie poznamy naszego dziecka.
    Ja podejrzewam że dlatego tak mam bo jestem od wielu tyg w szpitalu i psychicznie miałam bardzo dużo czasu się przygotować i ten 34tc był taki graniczny i po nim już mi przyszło tylko w radości oczekiwać na młoda :)

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka a może z natury jesteś odważna i lubisz wyzwania!!! Ja jestem bardzo zachowawcza i ostrożna i to pewnie dlatego nie do końca wierzę w siebie...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik na pewno wszystko się jakoś ułoży. Co prawda od pewnego czasu dajesz nam sygnały że coś nie gra,ale podejrzewam że u nas końcówka też będzie nerwowa niestety...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 18:12

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Bajka a może z natury jesteś odważna i lubisz wyzwania!!! Ja jestem bardzo zachowawcza i ostrożna i to pewnie dlatego nie do końca wierzę w siebie...
    Oj nie nie :) ja jestem dokładnie taka jak opisalas siebie :) pewnie bym miała jak ty gdybym była w domu i czekała na "tą" godzinę a tak to to oczekiwanie jest piękne ale już bym chciała by było po wszystkim :) by zaczęło się nowe życie naszej rodziny :) i żeby mieszkanie w końcu pachnialo dzieckiem <3

Flowwer lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to z kolei boję się ewentualnej cesarski i już bym chciała wiedzieć gdzie i jak będę rodzić. Naturalnego z resztą też się boję ;)

Olik mam nadzieję, że to nic poważnego i to napięcie szybko minie między wami

• olik321 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw tyle czekamy na ciążę (u nas wcale nie tak długo) potem 9 miesiecy się martwimy i wymyślamy problemy a na końcu boimy się urodzić:)
    Bądź tu mądry :)

Rucola, Bajkaaa, JustynaG, Karma88 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:

Nenusia te sposoby nie na wszystkie dzieci działaja niestety. Moją możesz smyrać i nic to nie da.. dopiero przebieranie i przewijanie ją rozbudza, bo samo przewijanie też potrafi przespać ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was czytam, o tym czekaniu na dziecko i aż oczy mam mokre <3 Ach te hormony :)

Luna mniam! Uwielbiam ciasto marchewkowe. Co dałaś na wierzch? Ja już drugi dzień się zbieram za sernik na zimno, bo mąż prosił. Zaraz ser straci ważność :D

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ