X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chcę byc po i w domu z synkiem.
    Wszystko trzeba przeżyć a przy każdym dziecku jest inaczej bo dziecko ma inne wymagania.
    Ostrożnie podchodzę do wszystkich książek na temat wychowania....

A tak nawiasem kocham te forum bo naprawdę można o wszystkim pisać bez rozdrapywania oczu. Bo kim jesteśmy to suma tego co przeszliśmy i kogo spotkaliśmy na drodze.

Ania cieszcze się że wracasz do zdrowia a jedna rada nie staraj się wszystko robić perfect bo doprowadzi do większej frustracji i depresji. Dużo odpoczywaj z Oskarem zrzuc pewne obowiazki na M. Dobra decyzja że chcesz pomoc z zewnątrz.

Bajkaaa, Anna Stesia lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się umówić na dziś do Luxmedu! Jestem po wizycie. Badanie na fotelu-szyjka długa i zamknięta. Potem USG( pani sama przyznała że słaby sprzęt) ale szyjka ma ponad 4cm:) do tego serduszko bije ciut za szybko-157, górna granica normy ale pani doktor mówi że to pewnie przez moje zdenerwowanie. Nie widzi oznak infekcji, ani żeby to były wody, prawdopodobnie luteina. Stan wód w normie
    Tym razem młody się pokazał- chłopak jak nic :) no i po badaniu czułam jak się rusza <3 generalnie badanie wziernikiem trochę bolało- to taki ból jest jak lekarze sprawdzają rozwarcie?? Idę na lody, bo mam troszke się uspokoić i odpoczywać przez weekend :)

-Mamunia-, Bajkaaa, Aga9090, Yoselyn82, Phnappy, Flowwer, lamka, JustynaG, Nadzieja22, Patrycja20, Lusesita, Kaczorka, Karma88, Anna Stesia, KateHawke, Rucola, blue00, Lena21 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Nenusia te sposoby nie na wszystkie dzieci działaja niestety. Moją możesz smyrać i nic to nie da.. dopiero przebieranie i przewijanie ją rozbudza, bo samo przewijanie też potrafi przespać ;)
    Ja najpierw przewijałam, później karmiłam. Nigdy nie przewijałam po karmieniu a tym bardziej nie budziłam dziecka przewijając aby maluch się obudził i dojadł(o ile kupki nie było). Jak jest głodne to się obudzi za chwilę i doje. To tak jakby w środku nocy ktoś nas budził i "wstawaj jeść"..

A dlatego nie budziłam malucha przewijaniem podczas karmienia aby nie było problemów z brzuszkiem, bo podczas przewijania zaraz po jedzeniu może dziecko ulewać lub mieć problemy z gazami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 19:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia to za wysokie tętno? Moja ostatnio miała 170 podczas ruchu, w spoczynku 150 i podobno norma. Także głęboki wdech i spokojnie bo wszystko jest dobrze ;* odpocznij sobie, smacznych lodów :)

Nadzieja zrobiłam krem z serkow almette, cukier puder, cukier wanilinowy i masło :)

Nadzieja22, Achia lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia oj boli a na końcu to już dramat jest. Ja dziś na fotelu syczałam z bólu

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Ja najpierw przewijałam, później karmiłam. Nigdy nie przewijałam po karmieniu a tym bardziej nie budziłam dziecka przewijając aby maluch się obudził i dojadł(o ile kupki nie było). Jak jest głodne to się obudzi za chwilę i doje. To tak jakby w środku nocy ktoś nas budził i "wstawaj jeść"..

A dlatego nie budziłam malucha przewijaniem podczas karmienia aby nie było problemów z brzuszkiem, bo podczas przewijania zaraz po jedzeniu może dziecko ulewać lub mieć problemy z gazami :)

Nenusia, teraz już nie wybudzam, ale w pierwszych tygodniach miałam takie zalecenie ze szpitala i od położnej. Nie umiałam tego ignorować, szczególnie że nocne mleko podobno jest bardziej odżywcze a nocne karmienia rozkrecają laktację.

Każdy musi przyjąć swoje podejście do karmienia, pielęgnacji i wychowania.

Bajkaaa, pilik lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Nenusia, teraz już nie wybudzam, ale w pierwszych tygodniach miałam takie zalecenie ze szpitala i od położnej. Nie umiałam tego ignorować, szczególnie że nocne mleko podobno jest bardziej odżywcze a nocne karmienia rozkrecają laktację.

A i ja nie mowie o rozbudzaniu w trakcie karmienia tylko jak za długo dziecko śpi (to już nam się raczej nie zdarza ;) ).

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Nie neguje tego :) tłumacze jak jest i przez co mogą być też problemy z brzuszkiem, ulewaniem i gazami, bo jednak podczas przewijania po jedzeniu jednak się tego malucha "rusza"

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    A i ja nie mowie o rozbudzaniu w trakcie karmienia tylko jak za długo dziecko śpi (to już nam się raczej nie zdarza ;) ).
    E no a ja mówię o przewijaniu podczas karmienia :) jak nie budzi się 3 do max 4 godzin to trzeba budzić :)

summer86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośmy się dogadały :D

Lusesita, summer86 lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas na początku zawsze była kupka w trakcie lub zaraz po jedzeniu i zawsze przewijałam po i nie było problemów z brzuszkiem i z ulewaniem :)
    Chyba dobry egzemplarz mi się trafił :p

Anna Stesia, Aga9090, Lunaris, Achia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Wszystkiego próbowali, łącznie z rozbieraniem,potrząsanie i, ciągnięciem żuchwy. Na własne oczy widziałam. Mama odciągała i na szybciocha jadł z butli i dalej zasypiał;) taki był z niego aparat. Teraz pięknie na cycku jadą

Mój taki jest. Kiedy miał zoltaczke i leżał pod lampami to robiłam wszystko, żeby co wyłudzić łącznie z rozbieraniem do samej pieluszki i dotykaniem zimnymi przedmiotami. A podczas zoltaczki dziecko ma często jeść i lekarze się na mnie wściekali, że nie umiem obudzić swojego dziecka. A czasami jest to arcytrudne.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A u nas na początku zawsze była kupka w trakcie lub zaraz po jedzeniu i zawsze przewijałam po i nie było problemów z brzuszkiem i z ulewaniem :)

Zdecydowanie dobry egzemplarz. My toniemy w mleku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    To nic tylko się cieszyć :)

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, pamiętacie jak mówiłam, że koniec impulsywnych zakupów? No po prostu trzeba mnie przywiązać do kaloryfera i zabrać kartę... Ale! No same zobaczcie:

1. Z dedykacją dla Lamki - przez Ciebie wszędzie widzę lamy :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c736c8313cad.jpg

2. A w zestawie oprócz lamy i dwóch par legginsów - pompony!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3b2dfaba5cd.jpg

Moje dziecko nie ma w czym spać, ale ma bluzeczkę z lamą i pomponami. Przysięgam to już koniec zakupów.

Nadzieja22, olik321, Aga9090, Lunaris, Kaczorka, lamka, Lusesita, KateHawke, Rucola, blue00, Minie Black, -Mamunia-, Lena21 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa tak się tylko zastanawiam bo dużo masz ciuszkow z krótkim rękawem ( albo mi się wydaje) a Twoja dama to taka bardzirj jesienna chyba będzie :p

Ale rozumiem. Ja np juz do sklepów nie chodzę:p jutro będzie próba samej siebie bo musimy wymienić buty w galerii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 19:59

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Rucola i Olik chciałam się odnieść to uczucia nieprzygotowania - ja co prawda najdalej z Was, ale doskonale to rozumiem. Nie umiem tego wytłumaczyć, ale czasem jakby zapominam, że po ciąży przychodzi dziecko... Tak bardzo skupiałam się na marzeniu "być w ciąży", że uciekło mi jakimś cudem, że wiąże się to nieodzownie z marzeniem "mieć dziecko". Oczywiście bardzo się cieszę i jestem najszczęśliwsza, że będę mamą, ale cieszę się, że jeszcze mam trochę czasu do poznania Agatki :)

Więc uważam, że taki strach jest normalny i pewnie dużo osób go odczuwa, a pewnie mniej o tym mówi.

Ania super, że jesteś w domu. Odpocznij psychicznie, chyba bardzo tego potrzebujesz. Buziaki dla rodzinki!

I sorki, że ja tak dzisiaj z doskoku i jeszcze o sobie, ale jak wyszłam o 9 z domu tak wróciłam teraz :O czytałam wszystko na bieżąco, ale chyba mi uciekło - czy Pilik zabrała Ninkę do domu?

Olik - wszystkie te krótkie rękawki to kupuję na 3-6 albo 6-9 miesięcy :D paradoksalnie najmniej mam najmniejszych ciuszków :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 20:03

olik321, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Witam na powrót wieczorową porą. Najadłam się dobrych rzeczy to mogę czekać do nocy na Ciastka :) Jutro idziemy na USG RAZEM :D

Ania dobrze że jesteście w domu i że żelazo poszło w górę. Odpoczywaj ile możesz, sprzątać będziesz na emeryturze ;)

Rucola, -Mamunia- lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - ale jakie to ładne :D gdzie takie cudeńka sprzedają?

Pod względem jedzenia to dziecko mam super. Ale ma też wadę.. jest bardzo absorbująca i nie zostanie sama w pokoju dłużej niż 5 minut. Wiecznie potrzebuje towarzystwa i uwagi.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa o jejuniu jakie to cudowne! Było coś dla chłopców?

Ja piekę właśnie drożdżowki z wiśniami.

‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ