Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już chcę byc po i w domu z synkiem.
Wszystko trzeba przeżyć a przy każdym dziecku jest inaczej bo dziecko ma inne wymagania.
Ostrożnie podchodzę do wszystkich książek na temat wychowania....
A tak nawiasem kocham te forum bo naprawdę można o wszystkim pisać bez rozdrapywania oczu. Bo kim jesteśmy to suma tego co przeszliśmy i kogo spotkaliśmy na drodze.
Ania cieszcze się że wracasz do zdrowia a jedna rada nie staraj się wszystko robić perfect bo doprowadzi do większej frustracji i depresji. Dużo odpoczywaj z Oskarem zrzuc pewne obowiazki na M. Dobra decyzja że chcesz pomoc z zewnątrz.Bajkaaa, Anna Stesia lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyUdało mi się umówić na dziś do Luxmedu! Jestem po wizycie. Badanie na fotelu-szyjka długa i zamknięta. Potem USG( pani sama przyznała że słaby sprzęt) ale szyjka ma ponad 4cm:) do tego serduszko bije ciut za szybko-157, górna granica normy ale pani doktor mówi że to pewnie przez moje zdenerwowanie. Nie widzi oznak infekcji, ani żeby to były wody, prawdopodobnie luteina. Stan wód w normie
Tym razem młody się pokazał- chłopak jak nicno i po badaniu czułam jak się rusza
generalnie badanie wziernikiem trochę bolało- to taki ból jest jak lekarze sprawdzają rozwarcie?? Idę na lody, bo mam troszke się uspokoić i odpoczywać przez weekend
-Mamunia-, Bajkaaa, Aga9090, Yoselyn82, Phnappy, Flowwer, lamka, JustynaG, Nadzieja22, Patrycja20, Lusesita, Kaczorka, Karma88, Anna Stesia, KateHawke, Rucola, blue00, Lena21 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysummer86 wrote:Nenusia te sposoby nie na wszystkie dzieci działaja niestety. Moją możesz smyrać i nic to nie da.. dopiero przebieranie i przewijanie ją rozbudza, bo samo przewijanie też potrafi przespać
A dlatego nie budziłam malucha przewijaniem podczas karmienia aby nie było problemów z brzuszkiem, bo podczas przewijania zaraz po jedzeniu może dziecko ulewać lub mieć problemy z gazamiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 19:09
-
nick nieaktualnyAchia to za wysokie tętno? Moja ostatnio miała 170 podczas ruchu, w spoczynku 150 i podobno norma. Także głęboki wdech i spokojnie bo wszystko jest dobrze ;* odpocznij sobie, smacznych lodów
Nadzieja zrobiłam krem z serkow almette, cukier puder, cukier wanilinowy i masłoNadzieja22, Achia lubią tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:Ja najpierw przewijałam, później karmiłam. Nigdy nie przewijałam po karmieniu a tym bardziej nie budziłam dziecka przewijając aby maluch się obudził i dojadł(o ile kupki nie było). Jak jest głodne to się obudzi za chwilę i doje. To tak jakby w środku nocy ktoś nas budził i "wstawaj jeść"..
A dlatego nie budziłam malucha przewijaniem podczas karmienia aby nie było problemów z brzuszkiem, bo podczas przewijania zaraz po jedzeniu może dziecko ulewać lub mieć problemy z gazami
Nenusia, teraz już nie wybudzam, ale w pierwszych tygodniach miałam takie zalecenie ze szpitala i od położnej. Nie umiałam tego ignorować, szczególnie że nocne mleko podobno jest bardziej odżywcze a nocne karmienia rozkrecają laktację.
Każdy musi przyjąć swoje podejście do karmienia, pielęgnacji i wychowania.Bajkaaa, pilik lubią tę wiadomość
-
summer86 wrote:Nenusia, teraz już nie wybudzam, ale w pierwszych tygodniach miałam takie zalecenie ze szpitala i od położnej. Nie umiałam tego ignorować, szczególnie że nocne mleko podobno jest bardziej odżywcze a nocne karmienia rozkrecają laktację.
Każdy musi przyjąć swoje podejście do karmienia, pielęgnacji i wychowania.
A i ja nie mowie o rozbudzaniu w trakcie karmienia tylko jak za długo dziecko śpi (to już nam się raczej nie zdarza).
-
nick nieaktualnysummer86 wrote:Nenusia, teraz już nie wybudzam, ale w pierwszych tygodniach miałam takie zalecenie ze szpitala i od położnej. Nie umiałam tego ignorować, szczególnie że nocne mleko podobno jest bardziej odżywcze a nocne karmienia rozkrecają laktację.
Każdy musi przyjąć swoje podejście do karmienia, pielęgnacji i wychowania.tłumacze jak jest i przez co mogą być też problemy z brzuszkiem, ulewaniem i gazami, bo jednak podczas przewijania po jedzeniu jednak się tego malucha "rusza"
-
nick nieaktualnysummer86 wrote:A i ja nie mowie o rozbudzaniu w trakcie karmienia tylko jak za długo dziecko śpi (to już nam się raczej nie zdarza
).
jak nie budzi się 3 do max 4 godzin to trzeba budzić
summer86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A u nas na początku zawsze była kupka w trakcie lub zaraz po jedzeniu i zawsze przewijałam po i nie było problemów z brzuszkiem i z ulewaniem
Chyba dobry egzemplarz mi się trafił :pAnna Stesia, Aga9090, Lunaris, Achia lubią tę wiadomość
-
Rucola wrote:Wszystkiego próbowali, łącznie z rozbieraniem,potrząsanie i, ciągnięciem żuchwy. Na własne oczy widziałam. Mama odciągała i na szybciocha jadł z butli i dalej zasypiał
taki był z niego aparat. Teraz pięknie na cycku jadą
Mój taki jest. Kiedy miał zoltaczke i leżał pod lampami to robiłam wszystko, żeby co wyłudzić łącznie z rozbieraniem do samej pieluszki i dotykaniem zimnymi przedmiotami. A podczas zoltaczki dziecko ma często jeść i lekarze się na mnie wściekali, że nie umiem obudzić swojego dziecka. A czasami jest to arcytrudne. -
Kaczorka wrote:A u nas na początku zawsze była kupka w trakcie lub zaraz po jedzeniu i zawsze przewijałam po i nie było problemów z brzuszkiem i z ulewaniem
Chyba dobry egzemplarz mi się trafił :p
Zdecydowanie dobry egzemplarz. My toniemy w mleku. -
nick nieaktualny
-
Dziewczęta, pamiętacie jak mówiłam, że koniec impulsywnych zakupów? No po prostu trzeba mnie przywiązać do kaloryfera i zabrać kartę... Ale! No same zobaczcie:
1. Z dedykacją dla Lamki - przez Ciebie wszędzie widzę lamy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c736c8313cad.jpg
2. A w zestawie oprócz lamy i dwóch par legginsów - pompony!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3b2dfaba5cd.jpg
Moje dziecko nie ma w czym spać, ale ma bluzeczkę z lamą i pomponami. Przysięgam to już koniec zakupów.Nadzieja22, olik321, Aga9090, Lunaris, Kaczorka, lamka, Lusesita, KateHawke, Rucola, blue00, Minie Black, -Mamunia-, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Jeżowa tak się tylko zastanawiam bo dużo masz ciuszkow z krótkim rękawem ( albo mi się wydaje) a Twoja dama to taka bardzirj jesienna chyba będzie :p
Ale rozumiem. Ja np juz do sklepów nie chodzę:p jutro będzie próba samej siebie bo musimy wymienić buty w galeriiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 19:59
-
Jeszcze Rucola i Olik chciałam się odnieść to uczucia nieprzygotowania - ja co prawda najdalej z Was, ale doskonale to rozumiem. Nie umiem tego wytłumaczyć, ale czasem jakby zapominam, że po ciąży przychodzi dziecko... Tak bardzo skupiałam się na marzeniu "być w ciąży", że uciekło mi jakimś cudem, że wiąże się to nieodzownie z marzeniem "mieć dziecko". Oczywiście bardzo się cieszę i jestem najszczęśliwsza, że będę mamą, ale cieszę się, że jeszcze mam trochę czasu do poznania Agatki
Więc uważam, że taki strach jest normalny i pewnie dużo osób go odczuwa, a pewnie mniej o tym mówi.
Ania super, że jesteś w domu. Odpocznij psychicznie, chyba bardzo tego potrzebujesz. Buziaki dla rodzinki!
I sorki, że ja tak dzisiaj z doskoku i jeszcze o sobie, ale jak wyszłam o 9 z domu tak wróciłam terazczytałam wszystko na bieżąco, ale chyba mi uciekło - czy Pilik zabrała Ninkę do domu?
Olik - wszystkie te krótkie rękawki to kupuję na 3-6 albo 6-9 miesięcyparadoksalnie najmniej mam najmniejszych ciuszków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 20:03
olik321, Rucola lubią tę wiadomość
-
Hej
Witam na powrót wieczorową porą. Najadłam się dobrych rzeczy to mogę czekać do nocy na CiastkaJutro idziemy na USG RAZEM
Ania dobrze że jesteście w domu i że żelazo poszło w górę. Odpoczywaj ile możesz, sprzątać będziesz na emeryturzeRucola, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Jeżowa - ale jakie to ładne
gdzie takie cudeńka sprzedają?
Pod względem jedzenia to dziecko mam super. Ale ma też wadę.. jest bardzo absorbująca i nie zostanie sama w pokoju dłużej niż 5 minut. Wiecznie potrzebuje towarzystwa i uwagi. -
nick nieaktualny