X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziękuję dziewczyny jesteście niezawodne :)
    A mój emek po nocach śpi po 3-4 godz i do drugiej pracy także znam ten ból co wy dziewczyny, ale myślę że jak urodze to takie min 2 tyg będzie tylko dla nas :)
    Ja też liczę, mój ma jeszcze do wybrania wczasy pod gruszą, no ale jak to on w grudniu ma zacząć remont domu od kolegi od podstaw ale przynajmniej będzie te parę godzin w domu więcej

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja już sie wyspała...

Mini89 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Ja też liczę, mój ma jeszcze do wybrania wczasy pod gruszą, no ale jak to on w grudniu ma zacząć remont domu od kolegi od podstaw ale przynajmniej będzie te parę godzin w domu więcej
    Mój to wczasy wykorzystuje na drugą robotę, ale teraz obiecał że będzie dla nas a miał po tym remoncie co ma teraz, remontować dom właśnie heh takiej kobiety ale ona powiedziała że będzie czekać ile potrzeba na niego :) także po tych 2-3 tygodniach znowu go nie będzie całymi dniami ale ważne żebym ja już doszła do siebie

Aga9090 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w czerwcu miał fuchę i mówił, że to już ostatnia no ale coś mu nie wyszło :)
    Czasem mam wrażenie, że on odreagowuje właśnie wszystko przy ciężkiej, fizycznej pracy. Budowlanka to jego pasja

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    No moja już sie wyspała...
    Ooo to teraz pewnie długo nie zaśnie...

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Ooo to teraz pewnie długo nie zaśnie...

Właśnie zasnęła haha
    Codzień mnie zaskakuje. Ale od 20ej już 3 razy zasypiala i się budziła.
    Chyba jakaś kupka ja męczy i dopóki nie zrobi to powalczy trochę.

Aga9090, KateHawke lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Właśnie zasnęła haha
    Codzień mnie zaskakuje. Ale od 20ej już 3 razy zasypiala i się budziła.
    Chyba jakaś kupka ja męczy i dopóki nie zrobi to powalczy trochę.
    Lubie za to, że zasnęła a nie za męczenie się

Lusesita lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jeszcze w temacie szczepień :-D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf453e4c2acc.jpg

KateHawke, Aga9090, Rucola, Jeżowa, Nadzieja22, Tosia2323, Lunaris, Achia, Flowwer, lamka, summer86, Karma88, Bajkaaa, blue00, Emiilka, Phnappy, JuicyB, pilik, Lena21 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita musze pokazac mojemu ;)

Lusesita lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Aaa jeszcze odnośnie tego karmienia, wybudzania i te sprawy to dzisiaj na szkole rodzenia akurat położna o tym gadała. Z tego co zapamiętałam to żeby maluszka nie przebierać/przewijać po karmieniu bo te ruchy powodują chlupotanie pokarmu i może (acz nie musi co pisze Kaczorka) powodować ulewanie. Lepiej nawet jak widzicie że się "skopcił" do pieluchy dać mu trochę pospać bo te kremiki i tak ochronią jego pupcię na tą godzinkę więc po co go stresować wybudzaniem i przewijaniem.
    I co do częstego karmienia z wybudzaniem to właśnie opowiadała o tej żółtaczce fizjologicznej. Częste karmienie jest po to żeby jak poje to siusiał często i kupkę robił bo tak wydala się szybko bilirubina z organizmu.
    No ale porady poradami a życie życiem więc różnie to bywa dlatego opowiadam Wam to tylko tak informacyjnie jako bardziej wskazówkę. W końcu sama jeszcze nie wiem jak to będzie :) Ale zaczęłam już 7 miesiąc więc coraz bliiiżej (i też nie wiem jak sobie poradzę, tak jak Jeżowa ciąża jest piękna ale zupełnie zapominam że po niej będzie dziecko ;) )

Myślę, że to zależy od dziecka. U nas często mały robi kupę podczas jedzenia i nie wyobrażam sobie go odlozyc do spania z takim towarzystwem w pielusi. Nawet nie chodzi mi o odparzenia, ale jak klapnie czymś większym to potrafi mieć umorusana cała moszne, a stamtąd już blisko do siusiaka. Panicznie boje się infekcji dróg moczowych u niego, więc przebieram gdy tylko coś się pojawi. Jakoś też mi się przykro robi na myśl, że mogłabym go odłożyć z kupą w pieluszce. A synek ulewa nawet wtedy, gdy nie zdążę go podnieść zaraz po jedzeniu do odbicia, więc po prostu ten typ tak ma, bez względu na moje działania. I czasami trzeba go odbijać nawet pół godziny po jedzeniu (nocami to szczególnie daje w kosc). Pamiętam, że 2 położne twierdził, że dzieci karmione piersią nie trzeba odbijać- teraz wiem, że to teoria, a praktyka pokazuje coś innego.

I w tym kontekście przypomniało mi się coś innego, mianowicie jak wiele moich założeń sprzed porodu zweryfikowalo życie. Np.mały miał spać w śpiworku na płasko i na pleckach, a śpi na boku, na klinie, otoczony kocem, żeby nie zjeżdżal. Nie chciałam go pionizowac, ale do odbijan8a czasem i pół godziny jest trzymany w pozycjach średnio fajnych dla jego kręgosłupa. Itp.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, u nas też teoria i plany rozminęły się trochę z rzeczywistością. Też odbijamy po kp..

Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

pobudka- koleżanka z pracy zadzwoniła do mnie przez pomyłkę...

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny <3
    Dziś mamy skończony 35tc!! Zostało 14 dni do donoszonej ciąży :) i tylko tydzień 8 miesiąca bo za tydzień będzie 9! Szok tymbardziej że przyszłam do szpitala jak trwał jeszcze 6...

Dziewczyny co do weryfikacji przez życie... Ja nie mam planu na po porodzie, bo wiem że bardzo by mi było przykro jeśli szło by nie tak jak sobie wymarzylam, nawet fakt że mamy łóżeczko w pokoju Zosi to jest tak żeby ludzie mieli o czym pogadać ze "na pewno nam się nie uda by mała spała osobno" :) i ja wiem ze pewnie tak będzie ale lepiej żeby to zweryfikowalo życie hehe a nie ludzie :)

Jedno czego musimy być pewne to fakt że jesteśmy /będziemy najlepszymi mamami na świecie! I czy któraś przewija po karmieniu czy rozbudza czy nie i czy karmi mm czy kp nie ma znaczenia, bo najważniejsze jest ze kochamy i będziemy kochać nasze dzieci cokolwiek by się wydarzyło bo to nasze cuda są <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 06:30

Lusesita, summer86, Luna1993, Jeżowa, Anna Stesia, Aga9090, Emiilka, Lunaris, Phnappy, KateHawke, Achia, Bocianiątko, pilik, JustynaG, Nadzieja22, Sanka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień temu, o tej porze, molestowałam sutki ;D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3eccf2dea34d.jpg

summer86, Bajkaaa, Lusesita, Jeżowa, Angelika83, Flowwer, Patrycja20, olik321, Rucola, moniśka..., Anna Stesia, Aga9090, Amy333, Kaczorka, Emiilka, Lunaris, Phnappy, StaraczkaNika, Vivanillka, JuicyB, lamka, Siwulec, Achia, KateHawke, Bocianiątko, 91Ewela09, JustynaG, pilik, Nadzieja22, Yoselyn82, agulineczka, Lena21, Anaaa90, malka, Minie Black, E_w_c_i_a, Sanka lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu cudowny jest Oskarek <3

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, śliczny Oskarek <3

Nie miałam możliwości wczoraj odpisac, ale bardzo mi przykro z powodu wszysykich trudności, ktore Cię spotkały. Zgadzam się z dziewczynami, trzeba odpuścić perfekcyjność, teraz najważniejsza jesteś Ty i Oskar. Jak on śpi staraj się równieź spać.

Życzę Wam żeby wszystko szybko wyszło na prostą!

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania kończy dziś miesiąc.. nawet nie wiem kiedy to zleciało.

I już nie jest noworodkiem a niemowlaczkiem naszym..

Wczoraj zaliczyłyśmy pierwsze karmienie poza domem, niestety przyzwyczaila się do nakładek i mimo, że piersi wygojone, zdarza się że się denerwuje przy karmieniu, bo musi inaczej chwytać niż z nakładkami.

Anna Stesia, -Mamunia-, Emiilka, JuicyB, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu Oskar przecudny <3

Ja miałam okropną noc... pół mnie mdliło i wymiotowałam. Teraz od 6 mały "bawi się " na szyjce. Uczucie jakby mi ktoś tam igły wkładał. Z drugiej strony przynajmniej się rusza.

Summer Aniula ma już miesiąc?! Szok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 07:37

summer86 lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.Aniu,pięknego masz synka :) .Mnie jakieś dwa dni temu śniło się,że urodziłam chłopca i nazwany został Wojtuś ;) .Wiem,że pod sercem noszę dziewczynkę,a dziś jeszcze raz się upewnię :) .Lunaris,powodzenia i tobie na wizycie.

Lunaris lubi tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, Oskarek jest przesliczny.
    A my zaliczylismy pierwsza dluzsza trase, 400 km od domu i Leos super ja zniosl. Polowe przespal a druga polowe sie smial. Teraz to weekendowy wypad ale juz sie nie boje wyjazdu nad morze.
    My dzisiaj od 5 rozrabiamy i poki co zmeczenia u maluszka nie widze.
    Milego weekendu

olik321, Anna Stesia, Lusesita, Rucola, Aga9090, Bajkaaa, Emiilka, Lunaris, KateHawke, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

‹‹ 1255 1256 1257 1258 1259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ