X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Aga- ostatnio jak ja pisałam o 5 tym mcu to mnie poprawiono- słusznie- że to się liczy od skończonych tygodni i tym samym ja od tego czwartku witałam się w 5 mcu (a nie tydzień temu) :p

Bajka- ale super, kolejny dzień, wyjście na powietrze, może serio jeszcze wypuszczą Cię do domu?:)

Ania- Oskar jest prześliczny! Nie mogę się napatrzeć <3 co do karmienia ja niestety nie pomogę, ale wierzę że sobie poradzisz :)
    Belly mi powiedziało 5 Mc :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Belly mi powiedziało 5 Mc :(
    Kiedyś znalazłam to i się zgadza- pierwsze zdanie mówi o ukończonych tygodniach.
    Ale w sumie to jeśli chce się być bardziej precyzyjnym :) lekarze i tak operują tygodniami a jak znajomi się nie znają to tydzień tą czy w tą nie robi im różnicy :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b0673652251.png

Aga9090 lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odespałam i wracam do żywych.

Kurcze ile to problemów by te małe głodomorki nakarmić.

My jedziemy na zakupy domowe. Coś w kościach czuje, że to może byc ostatni weekend na takie wojaże, a najchętniej przemalowałabym całe mieszkanie ;p

I mam plan mieć dziś dobry humor, musi mi się udać, a jak mnie emek wkurzy to centralnie mu przywale ;p

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja nie wierzę że wyjdę przed porodem z tego szpitala hehe :)

Co do miesięcy to ja od 3 miesiąca szukałam na necie za każdym razem czy już mogę mówić że jestem w następnym miesiącu, to jakoś tak poważniej brzmi :) bo jak się powie 27tc to inni mówią czyli ile jeszcze? A jak się powie że to 7 miesiąc to już prościej :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris,daj szybko znać jak tam co tam.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas remontów ciąg dalszy, dziś pod obstrzał idzie kuchnia :) życzcie mi powodzenia. Udanej soboty Dziewczyny!!!
    A i jeszcze szybkie pytanie, w jakiej temperaturze pralyscie pieluchy tetrowe nowe? W końcu się je prasuje czy nie ?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę w 40 stopniach i nie prasuję. Dostałam kilka szt. od koleżanki, która prasowała i wszystko sztywne i nie wchłania płynów.

Rucola lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M wyprał wczoraj ubranka... zgadnijcie w ilu stopniach... 95°...
    Pieluchy tetrowe w tym były również. Używamy ich do wanienki ale po takiej przepierce dalej dają radę. A były najtańszymi z allegro. Tylko o wysokiej gramaturze.

Co do ubranek... 50 się skurczyły tak, że pasują teraz prawie idealnie.

Powiedz facetowi żeby puścił pranie dziecięce i zapomnij nadmienić o zmianie ustawień...

Aga9090, summer86, Rucola, Achia, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Oskarek jest śliczny, dobrze że już jesteście w domu. :-)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

My już po. Niestety Pani Dr nie zrobiła nam zdjęć buźki :( mam za to 15 printów brzucha kręgosłupa głowy serduszka kości długich :D
    Wszystko jest dobrze, Stasio zdrowy. Nadal wyprzedza termin o tydzień -z pomiarów wychodzi 20+5, waży 372g i siedzi tyłkiem do dołu, głowę mam pod wątrobą. Łożysko ok na przedniej ścianie, ilość wód dobra, szyjka 37mm.

Jestem trochę rozczarowana że nie będę miała zdjęcia buzi do albumu ale Ciastek dumny z dyndających jajek. Oczy ma jak 5zł i chyba jeszcze w szoku bo pierwszy raz widział syna <3

Ogarniamy teraz jakiś obiadek lekki a potem idziemy sobie na miasto na kolację tylko we dwoje :)

Aga9090, summer86, Nadzieja22, Rucola, Flowwer, Anna Stesia, pilik, blue00, Kaczorka, Achia, JustynaG, Bajkaaa, Lusesita, Yoselyn82, agulineczka, Karma88, KateHawke, Lena21, malka, Emiilka, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Mój M wyprał wczoraj ubranka... zgadnijcie w ilu stopniach... 95°...
    Pieluchy tetrowe w tym były również. Używamy ich do wanienki ale po takiej przepierce dalej dają radę. A były najtańszymi z allegro. Tylko o wysokiej gramaturze.

Co do ubranek... 50 się skurczyły tak, że pasują teraz prawie idealnie.

Powiedz facetowi żeby puścił pranie dziecięce i zapomnij nadmienić o zmianie ustawień...

Ania, u mnie też program dziecięcy z automatu ustawia temperaturę na 90 stopni..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po zakupach jedzeniowych, obyło się nawet bez kolejek.

Bajeczko, dzielna kobieto, gratuluję skończonego 35tc <3

Aniu, piękny Oskarek.

Summer, Ania już niemowlaczek, cudnie <3

Moniska, super, że Leon tak fajnie zniósł podróż :)

Lunaris, dobre i jajka :D Ekstra, że wszystko w porządku.

Blue, daj znać po wizycie.

Miłej soboty <3

Lunaris, Bajkaaa lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe Aniu, widzisz jakiego ma nosa??? Mam tylko nadzieję, że nie było tam dużo tych ubranek, bo Oskarek szybko będzie teraz wyrastał :)
    Ja pieluchy wrzuciłam na 40, coś tam jeszcze dorzuciłam :) Myślę, że do końca jutrzejszego dnia będzie poprane i poprasowane, od poniedziałku zostaną mi "tylko" ubranka w rozmiarach 62 i 68 :) Bo jutro oficjalnie kończę 34 tygodnie :) musze być w stanie pełnej gotowości!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 12:12

pilik lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, super wieści!

Juicy, pozycja na lemura obowiązkowa. Mały ja uwielbia:-) Ale najlepiej odbija wyrzucany na ramię. Tylko że wtedy lubi puścić fontannę na podłogę i ubranie.

Co do laktacji - mój synek do tej pory potrafi wieczorami dużo płakać i sprawiać wrażenie, ze z piersi nic nie leci. Czasem w desperacji myślę o mm, ale od tygodnia znów jesteśmy tylko na piersi, zagryzam więc wargi i jedziemy dalej. Poczytałam trochę i wiem, że raczej nie glodze dziecka. Po prostu wieczorem tak bywa. No i przestałam trochę słuchać mojej - świetnej skądinąd - cdl, która kazała nam wprowadzać harmonogram karmien i wydłużać przerwy między nimi. Zdałam się na tzw.baby led breastfeeding. Dziecko je tyle ile chce, jeśli chce sobie tylko powisiec i pociumkac to też mi na to pozwalam. Wprawdzie to oznacza totalne uwiazanie, ale widzę, że dzięki temu synek sam próbuje sobie powolutku regulować czas dostaw, bez mojej ingerencji.

Co do pozycji to karmię w dwóch- na lezaco oraz w krzyżowej. Polecam wszystkim dziewczynom, które szykują się do kp trzy rzeczy - numer do dobrego doradcy laktacyjnego, dobra poduszkę do karmienia i w razie potrzeby butelkę Medela calma. Myślę, że fakt, że syn był na początku sporo karmiony mm właśnie przez te butelkę sprawił, ze nie ma zaburzonego odruchu ssania.

Lunaris, Rucola, JuicyB, Sanka lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy, Anja Stesia co to za pozycja na lemura? :)

U nas do karmienia super sprawdza się ciążowa poducha C, mała leży wysoko i wygodnie a ja mam jedną rękę wolną i moge do Was pisać ;) a w nocy gdybym przysnęła to wiem że nie spadnie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane i ja pp wizycie.Przeżyłam ogromny szok bo okazało się, że to chłopak!!!Tydzień do przodu w wymiarach i waży już 494g.Muszę dojść do siebie.Na chwilę widzieliśmy buzię w 4d,śmiesznie ciumkało paluszka w buzi,ale zdjęcia nie mam niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 12:48

Aga9090, summer86, Achia, olik321, Kaczorka, Nadzieja22, Rucola, Jeżowa, lamka, Lunaris, Patrycja20, Bajkaaa, Flowwer, pilik, -Mamunia-, Lusesita, Anna Stesia, Yoselyn82, Amy333, KateHawke, Lena21, malka, Emiilka, Angelika83, E_w_c_i_a, Sanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuję dobrych wiesci z wizyt :)
    Blue- to u Was już pewne że chłopak czy może się jednak zmieni?:p

a co prania- w czym pierzecie? ja nie używam proszku, więc dla dziecka będę kupować jakiś płyn- ale czy to jakaś rożnica czy to lovely, bobini czy inny?

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Kochane i ja pp wizycie.Przeżyłam ogromny szok bo okazało się, że to chłopak!!!Tydzień do przodu w wymiarach i waży już 494g.Muszę dojść do siebie.Na chwilę widzieliśmy buzię w 4d,śmiesznie ciumkało paluszka w buzi,ale zdjęcia nie mam niestety.

A to nie Ty sobie dziś Wojtusia wyśniłaś? ;)

blue00 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - my przez pierwszy miesiąc praliśmy w Bobini. A teraz to już normalnie w naszych kapsułkach Ariel.
    Myślę, że jeśli dziecko nie ma żadnych reakcji alergicznych to nie ma co się nad tym wszystkim spuszczać.

Achia lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Lunaris, super wieści!

Juicy, pozycja na lemura obowiązkowa. Mały ja uwielbia:-) Ale najlepiej odbija wyrzucany na ramię. Tylko że wtedy lubi puścić fontannę na podłogę i ubranie.

Co do laktacji - mój synek do tej pory potrafi wieczorami dużo płakać i sprawiać wrażenie, ze z piersi nic nie leci. Czasem w desperacji myślę o mm, ale od tygodnia znów jesteśmy tylko na piersi, zagryzam więc wargi i jedziemy dalej. Poczytałam trochę i wiem, że raczej nie glodze dziecka. Po prostu wieczorem tak bywa. No i przestałam trochę słuchać mojej - świetnej skądinąd - cdl, która kazała nam wprowadzać harmonogram karmien i wydłużać przerwy między nimi. Zdałam się na tzw.baby led breastfeeding. Dziecko je tyle ile chce, jeśli chce sobie tylko powisiec i pociumkac to też mi na to pozwalam. Wprawdzie to oznacza totalne uwiazanie, ale widzę, że dzięki temu synek sam próbuje sobie powolutku regulować czas dostaw, bez mojej ingerencji.

Co do pozycji to karmię w dwóch- na lezaco oraz w krzyżowej. Polecam wszystkim dziewczynom, które szykują się do kp trzy rzeczy - numer do dobrego doradcy laktacyjnego, dobra poduszkę do karmienia i w razie potrzeby butelkę Medela calma. Myślę, że fakt, że syn był na początku sporo karmiony mm właśnie przez te butelkę sprawił, ze nie ma zaburzonego odruchu ssania.
    Kochana jaką poduszkę do karmienia polecasz?

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 1257 1258 1259 1260 1261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ