Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAchia wrote:Aga- ostatnio jak ja pisałam o 5 tym mcu to mnie poprawiono- słusznie- że to się liczy od skończonych tygodni i tym samym ja od tego czwartku witałam się w 5 mcu (a nie tydzień temu) :p
Bajka- ale super, kolejny dzień, wyjście na powietrze, może serio jeszcze wypuszczą Cię do domu?
Ania- Oskar jest prześliczny! Nie mogę się napatrzećco do karmienia ja niestety nie pomogę, ale wierzę że sobie poradzisz
-
nick nieaktualnyAga9090 wrote:Belly mi powiedziało 5 Mc
Ale w sumie to jeśli chce się być bardziej precyzyjnymlekarze i tak operują tygodniami a jak znajomi się nie znają to tydzień tą czy w tą nie robi im różnicy :p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b0673652251.pngAga9090 lubi tę wiadomość
-
Odespałam i wracam do żywych.
Kurcze ile to problemów by te małe głodomorki nakarmić.
My jedziemy na zakupy domowe. Coś w kościach czuje, że to może byc ostatni weekend na takie wojaże, a najchętniej przemalowałabym całe mieszkanie ;p
I mam plan mieć dziś dobry humor, musi mi się udać, a jak mnie emek wkurzy to centralnie mu przywale ;pRucola lubi tę wiadomość
-
Achia ja nie wierzę że wyjdę przed porodem z tego szpitala hehe
Co do miesięcy to ja od 3 miesiąca szukałam na necie za każdym razem czy już mogę mówić że jestem w następnym miesiącu, to jakoś tak poważniej brzmibo jak się powie 27tc to inni mówią czyli ile jeszcze? A jak się powie że to 7 miesiąc to już prościej
-
nick nieaktualny
-
U nas remontów ciąg dalszy, dziś pod obstrzał idzie kuchnia
życzcie mi powodzenia. Udanej soboty Dziewczyny!!!
A i jeszcze szybkie pytanie, w jakiej temperaturze pralyscie pieluchy tetrowe nowe? W końcu się je prasuje czy nie ?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyMój M wyprał wczoraj ubranka... zgadnijcie w ilu stopniach... 95°...
Pieluchy tetrowe w tym były również. Używamy ich do wanienki ale po takiej przepierce dalej dają radę. A były najtańszymi z allegro. Tylko o wysokiej gramaturze.
Co do ubranek... 50 się skurczyły tak, że pasują teraz prawie idealnie.
Powiedz facetowi żeby puścił pranie dziecięce i zapomnij nadmienić o zmianie ustawień...Aga9090, summer86, Rucola, Achia, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej!
My już po. Niestety Pani Dr nie zrobiła nam zdjęć buźkimam za to 15 printów brzucha kręgosłupa głowy serduszka kości długich
Wszystko jest dobrze, Stasio zdrowy. Nadal wyprzedza termin o tydzień -z pomiarów wychodzi 20+5, waży 372g i siedzi tyłkiem do dołu, głowę mam pod wątrobą. Łożysko ok na przedniej ścianie, ilość wód dobra, szyjka 37mm.
Jestem trochę rozczarowana że nie będę miała zdjęcia buzi do albumu ale Ciastek dumny z dyndających jajek. Oczy ma jak 5zł i chyba jeszcze w szoku bo pierwszy raz widział syna
Ogarniamy teraz jakiś obiadek lekki a potem idziemy sobie na miasto na kolację tylko we dwojeAga9090, summer86, Nadzieja22, Rucola, Flowwer, Anna Stesia, pilik, blue00, Kaczorka, Achia, JustynaG, Bajkaaa, Lusesita, Yoselyn82, agulineczka, Karma88, KateHawke, Lena21, malka, Emiilka, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
Ania1003 wrote:Mój M wyprał wczoraj ubranka... zgadnijcie w ilu stopniach... 95°...
Pieluchy tetrowe w tym były również. Używamy ich do wanienki ale po takiej przepierce dalej dają radę. A były najtańszymi z allegro. Tylko o wysokiej gramaturze.
Co do ubranek... 50 się skurczyły tak, że pasują teraz prawie idealnie.
Powiedz facetowi żeby puścił pranie dziecięce i zapomnij nadmienić o zmianie ustawień...
Ania, u mnie też program dziecięcy z automatu ustawia temperaturę na 90 stopni.. -
Ja już po zakupach jedzeniowych, obyło się nawet bez kolejek.
Bajeczko, dzielna kobieto, gratuluję skończonego 35tc
Aniu, piękny Oskarek.
Summer, Ania już niemowlaczek, cudnie
Moniska, super, że Leon tak fajnie zniósł podróż
Lunaris, dobre i jajkaEkstra, że wszystko w porządku.
Blue, daj znać po wizycie.
Miłej sobotyLunaris, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
hehehe Aniu, widzisz jakiego ma nosa??? Mam tylko nadzieję, że nie było tam dużo tych ubranek, bo Oskarek szybko będzie teraz wyrastał
Ja pieluchy wrzuciłam na 40, coś tam jeszcze dorzuciłamMyślę, że do końca jutrzejszego dnia będzie poprane i poprasowane, od poniedziałku zostaną mi "tylko" ubranka w rozmiarach 62 i 68
Bo jutro oficjalnie kończę 34 tygodnie
musze być w stanie pełnej gotowości!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 12:12
pilik lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Lunaris, super wieści!
Juicy, pozycja na lemura obowiązkowa. Mały ja uwielbia:-) Ale najlepiej odbija wyrzucany na ramię. Tylko że wtedy lubi puścić fontannę na podłogę i ubranie.
Co do laktacji - mój synek do tej pory potrafi wieczorami dużo płakać i sprawiać wrażenie, ze z piersi nic nie leci. Czasem w desperacji myślę o mm, ale od tygodnia znów jesteśmy tylko na piersi, zagryzam więc wargi i jedziemy dalej. Poczytałam trochę i wiem, że raczej nie glodze dziecka. Po prostu wieczorem tak bywa. No i przestałam trochę słuchać mojej - świetnej skądinąd - cdl, która kazała nam wprowadzać harmonogram karmien i wydłużać przerwy między nimi. Zdałam się na tzw.baby led breastfeeding. Dziecko je tyle ile chce, jeśli chce sobie tylko powisiec i pociumkac to też mi na to pozwalam. Wprawdzie to oznacza totalne uwiazanie, ale widzę, że dzięki temu synek sam próbuje sobie powolutku regulować czas dostaw, bez mojej ingerencji.
Co do pozycji to karmię w dwóch- na lezaco oraz w krzyżowej. Polecam wszystkim dziewczynom, które szykują się do kp trzy rzeczy - numer do dobrego doradcy laktacyjnego, dobra poduszkę do karmienia i w razie potrzeby butelkę Medela calma. Myślę, że fakt, że syn był na początku sporo karmiony mm właśnie przez te butelkę sprawił, ze nie ma zaburzonego odruchu ssania.Lunaris, Rucola, JuicyB, Sanka lubią tę wiadomość
-
Juicy, Anja Stesia co to za pozycja na lemura?
U nas do karmienia super sprawdza się ciążowa poducha C, mała leży wysoko i wygodnie a ja mam jedną rękę wolną i moge do Was pisaća w nocy gdybym przysnęła to wiem że nie spadnie.
-
nick nieaktualnyKochane i ja pp wizycie.Przeżyłam ogromny szok bo okazało się, że to chłopak!!!Tydzień do przodu w wymiarach i waży już 494g.Muszę dojść do siebie.Na chwilę widzieliśmy buzię w 4d,śmiesznie ciumkało paluszka w buzi,ale zdjęcia nie mam niestety.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 12:48
Aga9090, summer86, Achia, olik321, Kaczorka, Nadzieja22, Rucola, Jeżowa, lamka, Lunaris, Patrycja20, Bajkaaa, Flowwer, pilik, -Mamunia-, Lusesita, Anna Stesia, Yoselyn82, Amy333, KateHawke, Lena21, malka, Emiilka, Angelika83, E_w_c_i_a, Sanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny gratuję dobrych wiesci z wizyt
Blue- to u Was już pewne że chłopak czy może się jednak zmieni?:p
a co prania- w czym pierzecie? ja nie używam proszku, więc dla dziecka będę kupować jakiś płyn- ale czy to jakaś rożnica czy to lovely, bobini czy inny? -
blue00 wrote:Kochane i ja pp wizycie.Przeżyłam ogromny szok bo okazało się, że to chłopak!!!Tydzień do przodu w wymiarach i waży już 494g.Muszę dojść do siebie.Na chwilę widzieliśmy buzię w 4d,śmiesznie ciumkało paluszka w buzi,ale zdjęcia nie mam niestety.
A to nie Ty sobie dziś Wojtusia wyśniłaś?blue00 lubi tę wiadomość
-
Achia - my przez pierwszy miesiąc praliśmy w Bobini. A teraz to już normalnie w naszych kapsułkach Ariel.
Myślę, że jeśli dziecko nie ma żadnych reakcji alergicznych to nie ma co się nad tym wszystkim spuszczać.Achia lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:Lunaris, super wieści!
Juicy, pozycja na lemura obowiązkowa. Mały ja uwielbia:-) Ale najlepiej odbija wyrzucany na ramię. Tylko że wtedy lubi puścić fontannę na podłogę i ubranie.
Co do laktacji - mój synek do tej pory potrafi wieczorami dużo płakać i sprawiać wrażenie, ze z piersi nic nie leci. Czasem w desperacji myślę o mm, ale od tygodnia znów jesteśmy tylko na piersi, zagryzam więc wargi i jedziemy dalej. Poczytałam trochę i wiem, że raczej nie glodze dziecka. Po prostu wieczorem tak bywa. No i przestałam trochę słuchać mojej - świetnej skądinąd - cdl, która kazała nam wprowadzać harmonogram karmien i wydłużać przerwy między nimi. Zdałam się na tzw.baby led breastfeeding. Dziecko je tyle ile chce, jeśli chce sobie tylko powisiec i pociumkac to też mi na to pozwalam. Wprawdzie to oznacza totalne uwiazanie, ale widzę, że dzięki temu synek sam próbuje sobie powolutku regulować czas dostaw, bez mojej ingerencji.
Co do pozycji to karmię w dwóch- na lezaco oraz w krzyżowej. Polecam wszystkim dziewczynom, które szykują się do kp trzy rzeczy - numer do dobrego doradcy laktacyjnego, dobra poduszkę do karmienia i w razie potrzeby butelkę Medela calma. Myślę, że fakt, że syn był na początku sporo karmiony mm właśnie przez te butelkę sprawił, ze nie ma zaburzonego odruchu ssania.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021