Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
blue00 wrote:Kochane i ja pp wizycie.Przeżyłam ogromny szok bo okazało się, że to chłopak!!!Tydzień do przodu w wymiarach i waży już 494g.Muszę dojść do siebie.Na chwilę widzieliśmy buzię w 4d,śmiesznie ciumkało paluszka w buzi,ale zdjęcia nie mam niestety.
blue00 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Achia wrote:Dziewczyny gratuję dobrych wiesci z wizyt
Blue- to u Was już pewne że chłopak czy może się jednak zmieni?:p
a co prania- w czym pierzecie? ja nie używam proszku, więc dla dziecka będę kupować jakiś płyn- ale czy to jakaś rożnica czy to lovely, bobini czy inny?Achia lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyJa swoje ciuchy piorę w Ekos, bo ma dobry skład, czasami dzidziuś albo bobini. Dziecka też będę w tym prać.
Blue gratulacje chłopca! Ciekawe czy mój Dominik też nadal będzie chłopcem na połówkowychWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 13:16
blue00 lubi tę wiadomość
-
Blue gratuluję Wojtusia
najważniejsze że cały i zdrowy.
blue00, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHehehehe,no tak,nie ma jak proroczy sen.Zostaje Wojtuś
.A jajka było widać jak na dłoni,dorodne
Dobrze,że nie mam jeszcze nic z wyprawki bo by była wtopa totalna,aczkolwiek dostaliśmy od sąsiadów różowy chodzikWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 13:29
summer86, Rucola, Aga9090, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość
-
A ja do przeliczania tych miesięcy poszłam łopatologicznie.
Skoro termin mam na 4 września to 9 miesiąc można założyć od 4 sierpnia do 4 września. 8 miesiąc od 4 lipca do 3 sierpnia.
W końcu to tylko orientacyjne przeliczniki...
Blue , czy to oznacza, że będzie Wojtek?
Aniu , przecudny ten Twój synalek. No i widać, że to chłopak bo od małego lubi piersi...
Achia , obecnie mam podejście jak Kaczorka. Kupiłam płyn do prania Dzidziuś 1,5l i wszystkie rzeczy malucha w nim piorę. Ale później planuję sprawdzić czy dobrze toleruje nasze kapsułki.
No i nie widzę problemu w tym by np. do rzeczy dziecięcych dorzucić coś swojego.Rucola, Achia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mamuśki, pytanie do Was - dostałam 2 torby zabawek po dzieciakach z rodziny. Przeleżały z 5 lat na strychu.
Wszystkie pluszowe oczywiście wrzucę do pralki.
Zastanawiam się co zrobić z tymi plastikowymi. Wiadomo, że maluch bierze wszystko do buzi... Zastanawiam się czy wystarczy po prostu wymyć to w ciepłej wodzie. Czy jednak lepiej zalać wrzątkiem i wyparzyć?
Zabawki są naprawdę fajne i szkoda byłoby nie skorzystać z nich. -
nick nieaktualnyInspiracje imion- siostra właśnie napisała że dziewczyna z jej rocznika z podstawówki własnie pochwalila się na FB 3 dzieckiem ( ma już syna Alana, córkę Naomi) a teraz urodziła kolejna córkę którą nazwała Naila. Dziewczyny żyje w Polsce jakby ktoś się zastawiał.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPowiem tak.
Miałam kupione 1 body i 1 półśpiochy na 50.
Mama z siostrą ratowały nas prezentem. Mamy coś z 10szt. wszystkiego na 50. ALE...
Wystarcza to na 1-2 dni. Mój M tak ogarnia syna, że po każdym przebieraniu jest wyrzucanie do pralki.
W 56 się topi i nie da rady go tak ubierać. Jest szczuplutki i wszystko spada. Więc jak dla mnie to mój zapas 56-62 będzie przydatny a te 50 jakoś przeżyjemy z tymi kilkoma sztukami. Gdybym wiedziała wcześniej to bym kupiła więcej takich małych ciuszków.
I u nas najlepiej się mimo wszystko sprawdzają pajace.
Kikut wczoraj odpadł ale są problemy i się sączyło. Wietrzymy i smarowanie pioctaniną jest. Więc jak M przebiera to WSZYSTKO jest fioletowe...
-
Blue gratuluję synka
Za tydzień po wizycie, jeśli będzie wszystko ok, to planuję kupić poduche ciążową i nie wiem gdzie są fajne. Kiedyś patrzyłam w jakimś sklepie z art. dziecięcymi, ale jakaś dziwna w środku się wydawała, jakby wata była zbita w niejGdzie Wy kupowałyście?
-
nick nieaktualny
-
Achia, my nie robimy typowego babyshower. Ale za to robimy ognisko z przyjaciółmi.
Ostatnia imprezka gdy jesteśmy we dwoje
-
nick nieaktualnyBlue ale wieści!!!
Mi zaś śniła się dzisiaj dziewczynka z bujną czuprynką, ciemnymi włoskami i miała we włoskach śliczną spineczkęByła śliczna, ale ja z mężem to blondyni więc raczej nie urodzę dziecka z ciemnymi włoskami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 14:16
-
-Mamunia- wrote:Blue ale wieści!!!
Mi zaś śniła się dzisiaj dziewczynka z bujną czuprynką, ciemnymi włoskami i miała we włoskach śliczną spineczkęByła śliczna, ale ja z mężem to blondyni więc raczej nie urodzę dziecka z ciemnymi włoskami
Żebyś się nie zdziwiła
Co prawda częściej widzi się blondynów u ciemnych rodziców niż odwrotnie... ale kto tam wie-Mamunia- lubi tę wiadomość
-
Nadzieja ja kupiłam gniazdo - teraz robi z poduszkę ciążową a potem będzie służyła w łóżku i do karmienia. Wcześniej miałam rogal przy starszaku- przy karmieniu się sprawdził ale mnie w ciąży średnio dlatego zainwestowałam teraz w coś większego.
Kupiłam tą tylko w promocji jak była po 100zł
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/205936/?gclid=CjwKCAjws8vaBRBFEiwAQfhs-MsIx7tDcph2dhKuiORCnbvl4dndv2SsrC8CnAIlMHNg2iDYATXf9xoCHp8QAvD_BwENadzieja22 lubi tę wiadomość
-
SUMMER, Pozycja na lemura to taka, kiedy trzyma sie dziecko na ręku brzuszkiem do ręki- łapki mu wtedy zwisaja jak u lemura lub leniwca na drzewie. Super się sprawdza przy problemach z brzuszkiem.
Rucola, dla mnie świetna jest poducha do karmienia z Pink no More. Bardzo wygodna i pomaga mi w wygodnym ułożeniu malca.
Blue, gratulacje! Niezła zmiana!summer86 lubi tę wiadomość
-
Ania super Oskarek i na zdjeciu nie wyglada na takiego malutkiego
co do kp ja poczatkowo tez sciagalam laktatorem i podawalamz butelki, choć staralam sie tez przystawiac czesto, by nie przyzwyczail sie do butli, z ktorej latwiej ciagnac. Mialam bardzo poranione brodawki, a Maly mial problem z zassaniem. Później jak juz laktacja ruszyla (z mizernych 20-30ml do 220 z jednego odciagania) a sutki sie wygoily dawalam tylko z piersi, na noc czasami odciagalam, bo synek spal tak twardo w nocy, ze 2 razy pociagnal piers i zasypial, ale i to sie unormowalo. Karmiłan ponad rok, ale mm nie podawalam (tylko w szpitalu, bo nie mialam praktycznie pokarmu).
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚