X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Kochane i ja pp wizycie.Przeżyłam ogromny szok bo okazało się, że to chłopak!!!Tydzień do przodu w wymiarach i waży już 494g.Muszę dojść do siebie.Na chwilę widzieliśmy buzię w 4d,śmiesznie ciumkało paluszka w buzi,ale zdjęcia nie mam niestety.
    czyli jednak Wojtuś, proroczy sen, nie ma co :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Dziewczyny gratuję dobrych wiesci z wizyt :)
    Blue- to u Was już pewne że chłopak czy może się jednak zmieni?:p

a co prania- w czym pierzecie? ja nie używam proszku, więc dla dziecka będę kupować jakiś płyn- ale czy to jakaś rożnica czy to lovely, bobini czy inny?
    ja piorę w Białym Jeleniu ::)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoje ciuchy piorę w Ekos, bo ma dobry skład, czasami dzidziuś albo bobini. Dziecka też będę w tym prać.

Blue gratulacje chłopca! Ciekawe czy mój Dominik też nadal będzie chłopcem na połówkowych :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 13:16

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue gratuluję Wojtusia :D <3 najważniejsze że cały i zdrowy.

nick nieaktualny, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehehe,no tak,nie ma jak proroczy sen.Zostaje Wojtuś :) .A jajka było widać jak na dłoni,dorodne :D
    Dobrze,że nie mam jeszcze nic z wyprawki bo by była wtopa totalna,aczkolwiek dostaliśmy od sąsiadów różowy chodzik :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 13:29

summer86, Rucola, nick nieaktualny, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja do przeliczania tych miesięcy poszłam łopatologicznie.
    Skoro termin mam na 4 września to 9 miesiąc można założyć od 4 sierpnia do 4 września. 8 miesiąc od 4 lipca do 3 sierpnia.
    W końcu to tylko orientacyjne przeliczniki...

Blue , czy to oznacza, że będzie Wojtek? :)

Aniu , przecudny ten Twój synalek. No i widać, że to chłopak bo od małego lubi piersi... :P

Achia , obecnie mam podejście jak Kaczorka. Kupiłam płyn do prania Dzidziuś 1,5l i wszystkie rzeczy malucha w nim piorę. Ale później planuję sprawdzić czy dobrze toleruje nasze kapsułki.
    No i nie widzę problemu w tym by np. do rzeczy dziecięcych dorzucić coś swojego.

Rucola, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna no to myślę podobnie jak Wy :)najpierw będzie jakiś dzidziusiowy płyn a potem nasze kapsułki jeśli oczywiście nie będzie żadnej złej reakcji :)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, pytanie do Was - dostałam 2 torby zabawek po dzieciakach z rodziny. Przeleżały z 5 lat na strychu.
    Wszystkie pluszowe oczywiście wrzucę do pralki.
    Zastanawiam się co zrobić z tymi plastikowymi. Wiadomo, że maluch bierze wszystko do buzi... Zastanawiam się czy wystarczy po prostu wymyć to w ciepłej wodzie. Czy jednak lepiej zalać wrzątkiem i wyparzyć?
    Zabawki są naprawdę fajne i szkoda byłoby nie skorzystać z nich.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inspiracje imion- siostra właśnie napisała że dziewczyna z jej rocznika z podstawówki własnie pochwalila się na FB 3 dzieckiem ( ma już syna Alana, córkę Naomi) a teraz urodziła kolejna córkę którą nazwała Naila. Dziewczyny żyje w Polsce jakby ktoś się zastawiał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka w wolnej chwili zmień mi dane na pierwszej stronie ;)

Kaczorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak.
    Miałam kupione 1 body i 1 półśpiochy na 50.
    Mama z siostrą ratowały nas prezentem. Mamy coś z 10szt. wszystkiego na 50. ALE...
    Wystarcza to na 1-2 dni. Mój M tak ogarnia syna, że po każdym przebieraniu jest wyrzucanie do pralki.
    W 56 się topi i nie da rady go tak ubierać. Jest szczuplutki i wszystko spada. Więc jak dla mnie to mój zapas 56-62 będzie przydatny a te 50 jakoś przeżyjemy z tymi kilkoma sztukami. Gdybym wiedziała wcześniej to bym kupiła więcej takich małych ciuszków.

I u nas najlepiej się mimo wszystko sprawdzają pajace.
    Kikut wczoraj odpadł ale są problemy i się sączyło. Wietrzymy i smarowanie pioctaniną jest. Więc jak M przebiera to WSZYSTKO jest fioletowe...

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue gratuluję synka :)

Za tydzień po wizycie, jeśli będzie wszystko ok, to planuję kupić poduche ciążową i nie wiem gdzie są fajne. Kiedyś patrzyłam w jakimś sklepie z art. dziecięcymi, ale jakaś dziwna w środku się wydawała, jakby wata była zbita w niej :/ Gdzie Wy kupowałyście?

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, mam jeszcze pytanie- siedzę sama do 19 to mi się nudzi :p
    Robicie babyshower? Jeśli tak to w którym tygodniu? A może już jesteście po- wtedy jakie wrażenia?warto zrobić? :)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, my nie robimy typowego babyshower. Ale za to robimy ognisko z przyjaciółmi. :) Ostatnia imprezka gdy jesteśmy we dwoje :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue ale wieści!!!

Mi zaś śniła się dzisiaj dziewczynka z bujną czuprynką, ciemnymi włoskami i miała we włoskach śliczną spineczkę <3 Była śliczna, ale ja z mężem to blondyni więc raczej nie urodzę dziecka z ciemnymi włoskami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 14:16

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Blue ale wieści!!!

Mi zaś śniła się dzisiaj dziewczynka z bujną czuprynką, ciemnymi włoskami i miała we włoskach śliczną spineczkę <3 Była śliczna, ale ja z mężem to blondyni więc raczej nie urodzę dziecka z ciemnymi włoskami :D

Żebyś się nie zdziwiła :D
    Co prawda częściej widzi się blondynów u ciemnych rodziców niż odwrotnie... ale kto tam wie :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja kupiłam gniazdo - teraz robi z poduszkę ciążową a potem będzie służyła w łóżku i do karmienia. Wcześniej miałam rogal przy starszaku- przy karmieniu się sprawdził ale mnie w ciąży średnio dlatego zainwestowałam teraz w coś większego.
    Kupiłam tą tylko w promocji jak była po 100zł
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/205936/?gclid=CjwKCAjws8vaBRBFEiwAQfhs-MsIx7tDcph2dhKuiORCnbvl4dndv2SsrC8CnAIlMHNg2iDYATXf9xoCHp8QAvD_BwE

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUMMER, Pozycja na lemura to taka, kiedy trzyma sie dziecko na ręku brzuszkiem do ręki- łapki mu wtedy zwisaja jak u lemura lub leniwca na drzewie. Super się sprawdza przy problemach z brzuszkiem.

Rucola, dla mnie świetna jest poducha do karmienia z Pink no More. Bardzo wygodna i pomaga mi w wygodnym ułożeniu malca.

Blue, gratulacje! Niezła zmiana!

summer86 lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super Oskarek i na zdjeciu nie wyglada na takiego malutkiego :) co do kp ja poczatkowo tez sciagalam laktatorem i podawalamz butelki, choć staralam sie tez przystawiac czesto, by nie przyzwyczail sie do butli, z ktorej latwiej ciagnac. Mialam bardzo poranione brodawki, a Maly mial problem z zassaniem. Później jak juz laktacja ruszyla (z mizernych 20-30ml do 220 z jednego odciagania) a sutki sie wygoily dawalam tylko z piersi, na noc czasami odciagalam, bo synek spal tak twardo w nocy, ze 2 razy pociagnal piers i zasypial, ale i to sie unormowalo. Karmiłan ponad rok, ale mm nie podawalam (tylko w szpitalu, bo nie mialam praktycznie pokarmu).

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, ale niespodzianka!!! Bedzie Wojtuś :) tak jak mój synek. Kochany, grzeczny chlopak :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 1258 1259 1260 1261 1262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ