X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, Oskarek to sama słodycz!

Summer, z dziećmi czas płynie naprawdę szybko, chyba nawet trochę za szybko. Gratuluję Wam 'awansu' na niemowlaczka:-)

Rucola, summer86 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu śliczny synuś!! Wypoczywaj ile się da, uwierz mi sprzątanie nie ucieknie ;)
    Bajka gratulacje!!! Ten czas to jednak zapiernicza niemiłosiernie :)
    Co do planów poporodowych to wiadomo że coś tam sobie wyobrażam ale prawda jest taka że nawet nie mogę sobie wyobrazić jak wygląda moje dziecko, więc reszta wydaje się totalną abstrakcją, tym bardziej że spodziewam się burzy hormonalnej...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jedno jest pewne. Co by się nie działo kocham swoją Rodzinę ponad życie i wiem, że nasza trójka sobie ze wszystkim poradzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 07:48

Lusesita, olik321, summer86, Bajkaaa, Emiilka, Anna Stesia, Lena21 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko, gratuluję 35 tygodni. Pięknie walczysz o donoszenie Zosi. Ciekawe czy nie skończy sie tak, że postanowi poczekać do terminu :)
    Twoje nastawienie do macierzyństwa jest super, na pewno pozwoli Ci uniknąć wielu rozczarowań.

Olik, ciekawe czy Twoje dolegliwości zwiastują że poród tuż tuż ;) mam nadzieję, że dziś sie będziesz lepiej czuła.

Bajkaaa, olik321 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer powiem tak :) że jeśli jakimś cudem mnie wypisza do domu to mogę rodzic w terminie albo i nawet po :)

Rucola ja trochę wyobrażam sobie moją Zosieńke bo to zdjęcie mi dało dużo bo tzn ze jest podobna do mnie a wiem jak dzieci moich sióstr wyglądały i nie ukrywam że już uważam moja córkę za najpiękniejsza na świecie <3

P.s. Byłam zobaczyć jak jest na dworze i jestem zachwycona <3 jest cudownie :)

Rucola, summer86, Emiilka, Lusesita, olik321, Achia, JustynaG, pilik, Nadzieja22, Anna Stesia lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu śliczny ❤️

Bajka cudownie, że tyle wytrwałaś :*

A ja witam się w 5 miesiącu :D

Edit falstart, bo podobno jeszcze nie 5 :(

Także witam się w 18 tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 10:30

Bajkaaa, Emiilka, Lusesita, olik321, KateHawke, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj funduję od rana dzień cycków. Wczoraj nie był przystawiany ani razu.
    Dlatego mam chwilę. Tylko karmienie co 1-2h... bo się nie najada moim i tak się bujam.
    Mam cyckowego śpiocha i tak samo nic na niego nie działa. W szpitalu karmienie potrafiło trwać 4-5h... nie dawałam rady a nikt mi nie mówił co i jak.

Dlatego teraz wolę po prostu odciągnąć, zobaczyć ile było i dostaje to z butelki. Bo cycki to usypiacze a butelka wchodzi na raz... nawet 80ml... ja ledwo 30ml wyciągam. Dlatego wolę laktator i pomoc mm. Zajechałabym się z siedzeniem. A przez szycie i opuchliznę nóg jest niewskazane (tak długie).

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu zakochałam się, jest Cudowny.

Bajeczko jesteście bardzo dzielnę z Zosią oby tak dalej :D

Dziewczyny ja jeszcze nie robiłam badań po prostu myślałam że mam czasu i tak zeszło dwa tygodnie, planuję iść we wtorek, tylko teraz pytanie ile się czeka na takie badania na NFZ? Chodzi morfologie, hiv, toksoplazmoze i jeszcze nie wiem jakie ja mam podstawowe zapisane, pewnie do czwartku nie dadzą rady zrobić, a chciałąm iść na wizytę bo duphaston mi się kończy...

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia jak robię w diagnostyce to tego samego dnia w internecie, a na następny dzień już są do odbioru

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia wszystko zależy jakie to laboratorium, u mnie na NFZ większość wyników tego samego dnia bądź na następny dzień także myślę że dasz radę :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja po cesarce karmiłam na leżąco, próbowałaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to karmiłam na leżąco do 5 mc bo inaczej nie potrafiłam, po prostu gdy siedziałam cycka miałam tak wielkiego że nie widziałam małej główki synka :D Zresztą krocze mnie bolało i nie mogłam siedzieć, a wiadomo że karmienie nie trwa 10 min. :D

Już się nie mogę doczekać karmienia piersią, te stękanie dziecka jak pije z cycuszka urocze <3

Bajeczka dziękuje za odpowiedz. ;-)

Aga9090, Bajkaaa, Kaczorka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Aniu ja po cesarce karmiłam na leżąco, próbowałaś?

Próbowałam i słabo wychodzi bo cycki małe. On nie ma problemu z ciągnięciem, tylko cycki działają jak usypiacze. Pociągnie mleko 2x, potem cisza 1min. Pociumka 10x jak smoczek i znowu cisza. Nie pije duszkiem jak butelkę. Dlatego jak mamy się tyle czasu karmić (gmyranie, budzenie nic nie daje), to wolę posiedzieć krócej z laktatorem. I on wtedy na spokojnie sobie zjada.

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja też zbyt wiele na początku nie mogłam odciągnąć.
    Pamiętam jak mała w jednym rzucie potrafią spędzić 4-5 godzin przy cyckach. Ale rozbujała laktacje.

Kaczorka i tu ukłon kochana do ciebie <3 Bo twoje wpisy o karmieniu mi bardzo pomogły.
    I wpis z blogu Hafiji :-P

Kaczorka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania cudny Oskarek <3 i chyba humor Ci się poprawił w domu co? jakąś lepszą energię słychać od Ciebie :)

Ogarniam śniadanie i lecimy na podglądanie Stasia -dziś połówkowe we dwoje :D

Blue powodzenia na Twoim podglądzie! :)

Bajkaaa, blue00, StaraczkaNika, Kaczorka, Lusesita, Achia, pilik, -Mamunia- lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, po prostu skończył się ten psychiczny horror szpitalny...

M siedzi do późna. Ja idę z małym spać i tak mi się film urywa, że nawet nie słyszę kiedy płacze i M go zabiera. A rano ja mam dyżur a M odsypia. Już drugi dzień tak funkcjonujemy i jest w miarę ok.

Wczoraj wyszliśmy trochę na balkon. Dzisiaj planowałam w końcu pójść na pierwszy spacer ale... u nas plany planami a i tak nic z nich nie wychodzi ;D także zobaczymy co wyjdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Próbowałam i słabo wychodzi bo cycki małe. On nie ma problemu z ciągnięciem, tylko cycki działają jak usypiacze. Pociągnie mleko 2x, potem cisza 1min. Pociumka 10x jak smoczek i znowu cisza. Nie pije duszkiem jak butelkę. Dlatego jak mamy się tyle czasu karmić (gmyranie, budzenie nic nie daje), to wolę posiedzieć krócej z laktatorem. I on wtedy na spokojnie sobie zjada.
    Bo z cyckow musi trochę się namęczyć aby poleciało, a z butli musi połykać, bo by się udławił, przez to z butli szybciej idzie.
    Ja karmiłam na leżąco to małemu podkładałam rożek aby była buźka troszkę wyżej lub pół siedząco, oparłam się na łóżku w pozycji półsiedzacej, poduszkę kladlam na kolana i malucha na nią i tak było wygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:13

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - Oskar jest prześliczny! Przykro mi, że miałaś koszmarne perypetie w szpitalu :/ Oby szybko zapomnieć i tam nigdy nie wracać. Butelka ma właśnie taki plus, że dziecko się szybciej najada. U mnie przynajmniej tak było. Jak już syn złapał za cycka na dłużej (czyli może raz na dwa dni) to po 45 minutach ciumkania i tak płakał o żarcie. A tak butla 5-10 minut i wielkie szczęście. Ja to mam prawdziwego chłopa - musi dobrze i szybko się najeść, dobrze wysrać i ma być mu względnie ciepło :) jak to ma to radość i zabawa :)

Anna Stesia - pewnie o tym pisałaś lub pewnie tego próbowałaś, ale odbijacie w pozycji na lemura?

Summer - miesiąc minął błyskawicznie, za chwilę się Ania do Ciebie zacznie uśmiechać świadomie :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - cieszę się bardzo, że komuś się moje wpisy przysłużyły :)

No niestety początki karmienia nie są łatwe. Pomijając podrażnione sutki czy ból po nacięciach, to trzeba mieć dużo cierpliwości i samozaparcia. To maleństwo, które przez 9 miesięcy rozwijało się w brzuszku, nie do końca rozumie co się stało i dalej lgnie do mamusi. A cycuś i zapach mamy daje mu względne poczucie bezpieczeństwa :) bo to już nie tylko o jedzenie chodzi.

Alutka teraz tak ma, że np. po szczepieniu płakała. A jak tylko cycusia poczuła, to od razu humor lepszy :)

Lunaris i blue - powodzenia dziś na wizytach! Pięknych widoków Wam życzę :)

Mamunia - jak zrobisz badania jutro, to spokojnie wyniki do czwartku będą :)

Summer - czas goni niesamowicie! Ten pierwszy miesiąc Anulki to jak z bicza strzelił.
    No ale co ja się dziwię, jak za niecałe 3 miesiące moja Alunia skończy rok.. już powoli o imprezie na roczek zaczynam myśleć :p

summer86, Lusesita, blue00, Lunaris, Flowwer lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- ostatnio jak ja pisałam o 5 tym mcu to mnie poprawiono- słusznie- że to się liczy od skończonych tygodni i tym samym ja od tego czwartku witałam się w 5 mcu (a nie tydzień temu) :p

Bajka- ale super, kolejny dzień, wyjście na powietrze, może serio jeszcze wypuszczą Cię do domu?:)

Ania- Oskar jest prześliczny! Nie mogę się napatrzeć <3 co do karmienia ja niestety nie pomogę, ale wierzę że sobie poradzisz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 10:05

Bajkaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ