X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Remont na bogato!! 500 plus wjechało to się zabawili :p
    Nie, nie, to czysta patologia z czasów "przed 500+". W kawalerce 28 mkw z jednym oknem mieszka matka 50+ i 3 synów, dwóch przed 30 (główni bohaterowie patologii) i najmłodszy chwilę przed 18tką. Towarzystwo boskie :) ale podobno matka już nie pije (?)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Rucola mam do Ciebie ogromną prośbę, masz może jakiś sprawdzony przepis na wege burgera? I jeśli jadasz to na jakąś rybkę z grilla? W sobotę mamy urodzinowe garden party mojej Alicji i zastanawiam się nad menu. Mam na pewno jedną osobę wege i jedną rybożerną. Na razie dla reszty wymyśliłam tradycyjnie kawałek karkówki, szaszłyki, burgery wołowe. Na deser jest tort bezowy i chciałam jeszcze zrobić tort lodowy ale mama mi odradza, mówi że się za bardzo uchetam w ten upał :(
    Sanka ja ryb nie jadłam, więc tu nie pomogę :) natomiast jeśli chodzi o wegetariańskie specjały to pytanie czy robisz grilla czy będziesz coś przyrządzać w domu. Na grilla polecam seitana, żeby go zrobić trzeba kupić gluten pszenny, ale to nie jest łatwo dostępny towar. Ponadto pyszny jest serek halloumi, dostępny w Biedronce. Ponadto oscypki grillowane, mniam. Poza tym szaszłyki warzywne, można dorzucić między warzywa dobrze zamarynowaniu wcześniej ser sojowy tofu. Na szaszłyki polecam paprykę, cukinię i pieczarki. Jeśli chcesz przepis na jakiegoś kotleta którego chciałabyś wrzucić w bułkę i przyrządzić wegeburgera to polecam stronę er.vegan i tam masz pomysły na przeróżne wegetariańskie kotlety :) na jadlonomii jest przepis na "najlepsze wegeburgera na świecie" pychota !!

Sanka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagalopowałam się z tym 500+ bo to temat zakazany :p
    Zignorujcie mnie ;)

Minie Black, Luna1993, malka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    na to wygląda :) koleś na IG pisał że biedronka ;p
    No właśnie widziałam w gazetce, że mają być :) Piękne wzory, aż mnie kusi, żeby kupić. Co z tego, że mam kilka materiałowych toreb na zakupy :D Więcej niż torebek normalnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 18:25

Achia lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Amal Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Ale naprodukowalyscie... Biorę się za nadrabianie... Zrobiłam zakupy, obiad (wątróbka z ziemniaczkami I surówka z jabłka i marchewki) - nazarlam się jak dzika świnka I ledwo oddycham z przeżarcia :)

Do tego mam tonę owoców... 9 kilo arbuza, winogrona, brzoskwinie, kukurydzę w kołach... Do tego pudło lodów... A potem się dziwię że d.. rośnie :)

No nic, idę Was nadrabiać :)

km5smg7yt99xz96j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seitana można też samemu zrobić ze zwykłej mąki tortowej. :-)

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy nad jeziorem, było bosko w tej zasikanej przez wszystkich, zimnej wodzie :) skurcze miałam od rana 3 więc chyba jest ok, to pewnie efekt remontowy.

Jutro zaczynam 8 miesiąc (32 tc) więc pozwolę sobie już dziś wrzucić fotkę brzuszkowa. Specjalnie dla tych, którzy tak bardzo mają dosyć mojego użalania się nad ciąża :*

Dziękuję że pytalyscie o tę skurcze. Lena bardzo jasno mi to wytłumaczyłas i gdyby nie straciły na częstotliwości to bym dzwoniła do gina
    []

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 07:56

pilik, KateHawke, Achia, Yoselyn82, Anna Stesia, Minie Black, Nadzieja22, Patrycja20, lamka, JustynaG, Izape_91, olik321, Kaczorka, Lunaris, Lena21, Lusesita, Emiilka, Karma88 lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka a może drugi - mrożony tort bezowy? :) np. https://www.mojewypieki.com/przepis/mrozony-tort-bezowo-cytrynowy pyszny choć słodki bardzo
    A burgery ja polecam te, są przepyszne http://www.jadlonomia.com/przepisy/najlepsze-wegeburgery-na-swiecie/ ale to na patelni albo w piekarniku. Na grilla można bakłażana przyprawionego
    Z ryb może po prostu pstrąg na grilla?

Próbujemy przetrwać upały ale mam wrażenie że z dnia na dzień gorzej... a tak się cieszyłam że rodzę latem i sobie będziemy na długie spacery chodzić ;)...

Summer ja nie planowałam ćwiczyć, a dostałam taki zestaw ćwiczeń od fizjoterapeuty dla Ninki, że jak polowe serii ni się uda zrobić to jestem z siebie dumna. I nagle dość intensywnie ćwiczę godzinę dziennie. I to z obciążeniem dzieciaczka :p

ds022el.png

u4uGp2.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jak ja Ci zazdroszczę tej wody! :D u mnie woda to się z twarzy leje ...

Dobry wieczór wszystkim. Czytałam was ale siły nie miałam na żadne pisanie. Jest tak gorąco że nie wyrabiam. Gdzie to ochłodzenie się ukrywa!

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja też zazdroszczę :) mam nadzieję,że uda nam się skoczyć w weekend albo popołudniem w tygodniu...:) ale zaczynam mieć stresa przed wizytą..

• Rucola Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Seitana można też samemu zrobić ze zwykłej mąki tortowej. :-)
    Tylko ręce odmarzają od zimnej wody :p

lamka lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zamontowany wiatrak :D mówię wam, magia!
    Cos się zyskuje, coś traci, np. Miałam też kaktusa
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b35e24a48837.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 20:12

pilik, Patrycja20, Yoselyn82, KateHawke, Luna1993, Nadzieja22, olik321, Kaczorka, Rucola, JustynaG, Lunaris, Lena21, Lusesita, Emiilka, Karma88, malka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia w sensie jakby 20st mniej w mieszkaniu?:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Magia w sensie jakby 20st mniej w mieszkaniu?:p
    Może nie aż tak, ale papierki po lodach fruwają ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie mi emek kupuje w Tesco 9ciopak kaktusów :D żeby nie zabrakło w środku nocy

Achia wiem, że się martwisz :* jeszcze tylko wytrzymać ta noc i zobaczymy co tam się dzieje. A jestem pewna że nic złego, bo sie oszczedzasz mamuśka :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Może nie aż tak, ale papierki po lodach fruwają ;)
    Oo serio? A ile za takie cudo?:)

Luna- dzięki :*

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Luna ja też zazdroszczę :) mam nadzieję,że uda nam się skoczyć w weekend albo popołudniem w tygodniu...:) ale zaczynam mieć stresa przed wizytą..
    Będzie wszystko dobrze :) ale rozumiem twój stres. Ja choćby nie wiem co i tak zawsze się boję że coś wyjdzie. Jak czuję kopniaki regularnie to trochę mi lepiej. Kocham te kuksańce Natalki bo to mnie uspokaja (nawet wczorajszy pierwszy w żebra)

Achia lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia w leroy w gazetce był po 329 zl, a na sklepie ostatni za 199!
    Chyba, że pytasz o kaktusy :D to nie wiem bo też (Luna) brałam 9pak z innymi zakupami, ale wszystko już zjedzone ;)

Co do lampy/Wiatraka, to dodatkowa funkcja to nowy pilot w domu, "kto ma dzieci, ten zrozumie" - "bez urazy" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 20:30

Nadzieja22, Rucola, reset lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jestem faktycznie zestresowana bo właśnie warknelam na męża że marnuje wodę jak myje zęby :p

Luna1993, Lunaris, KateHawke, Lusesita, Nadzieja22, Emiilka, Karma88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik tak mi się przypomniało, że zapomniałaś chyba kupić haczyki do torby na wózek? widziałam dzis w Smyku, przynajmniej tym obok factory

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 20:37

olik321 lubi tę wiadomość

‹‹ 1471 1472 1473 1474 1475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ