X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Remont na bogato!! 500 plus wjechało to się zabawili :p
    Nie, nie, to czysta patologia z czasów "przed 500+". W kawalerce 28 mkw z jednym oknem mieszka matka 50+ i 3 synów, dwóch przed 30 (główni bohaterowie patologii) i najmłodszy chwilę przed 18tką. Towarzystwo boskie :) ale podobno matka już nie pije (?)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Rucola mam do Ciebie ogromną prośbę, masz może jakiś sprawdzony przepis na wege burgera? I jeśli jadasz to na jakąś rybkę z grilla? W sobotę mamy urodzinowe garden party mojej Alicji i zastanawiam się nad menu. Mam na pewno jedną osobę wege i jedną rybożerną. Na razie dla reszty wymyśliłam tradycyjnie kawałek karkówki, szaszłyki, burgery wołowe. Na deser jest tort bezowy i chciałam jeszcze zrobić tort lodowy ale mama mi odradza, mówi że się za bardzo uchetam w ten upał :(
    Sanka ja ryb nie jadłam, więc tu nie pomogę :) natomiast jeśli chodzi o wegetariańskie specjały to pytanie czy robisz grilla czy będziesz coś przyrządzać w domu. Na grilla polecam seitana, żeby go zrobić trzeba kupić gluten pszenny, ale to nie jest łatwo dostępny towar. Ponadto pyszny jest serek halloumi, dostępny w Biedronce. Ponadto oscypki grillowane, mniam. Poza tym szaszłyki warzywne, można dorzucić między warzywa dobrze zamarynowaniu wcześniej ser sojowy tofu. Na szaszłyki polecam paprykę, cukinię i pieczarki. Jeśli chcesz przepis na jakiegoś kotleta którego chciałabyś wrzucić w bułkę i przyrządzić wegeburgera to polecam stronę er.vegan i tam masz pomysły na przeróżne wegetariańskie kotlety :) na jadlonomii jest przepis na "najlepsze wegeburgera na świecie" pychota !!

Sanka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagalopowałam się z tym 500+ bo to temat zakazany :p
    Zignorujcie mnie ;)

Minie Black, Luna1993, malka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    na to wygląda :) koleś na IG pisał że biedronka ;p
    No właśnie widziałam w gazetce, że mają być :) Piękne wzory, aż mnie kusi, żeby kupić. Co z tego, że mam kilka materiałowych toreb na zakupy :D Więcej niż torebek normalnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 18:25

Achia lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Ale naprodukowalyscie... Biorę się za nadrabianie... Zrobiłam zakupy, obiad (wątróbka z ziemniaczkami I surówka z jabłka i marchewki) - nazarlam się jak dzika świnka I ledwo oddycham z przeżarcia :)

Do tego mam tonę owoców... 9 kilo arbuza, winogrona, brzoskwinie, kukurydzę w kołach... Do tego pudło lodów... A potem się dziwię że d.. rośnie :)

No nic, idę Was nadrabiać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seitana można też samemu zrobić ze zwykłej mąki tortowej. :-)

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy nad jeziorem, było bosko w tej zasikanej przez wszystkich, zimnej wodzie :) skurcze miałam od rana 3 więc chyba jest ok, to pewnie efekt remontowy.

Jutro zaczynam 8 miesiąc (32 tc) więc pozwolę sobie już dziś wrzucić fotkę brzuszkowa. Specjalnie dla tych, którzy tak bardzo mają dosyć mojego użalania się nad ciąża :*

Dziękuję że pytalyscie o tę skurcze. Lena bardzo jasno mi to wytłumaczyłas i gdyby nie straciły na częstotliwości to bym dzwoniła do gina
    []

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 07:56

pilik, KateHawke, Achia, Yoselyn82, Anna Stesia, Minie Black, Nadzieja22, Patrycja20, lamka, JustynaG, Izape_91, olik321, Kaczorka, Lunaris, Lena21, Lusesita, Emiilka, Karma88 lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka a może drugi - mrożony tort bezowy? :) np. https://www.mojewypieki.com/przepis/mrozony-tort-bezowo-cytrynowy pyszny choć słodki bardzo
    A burgery ja polecam te, są przepyszne http://www.jadlonomia.com/przepisy/najlepsze-wegeburgery-na-swiecie/ ale to na patelni albo w piekarniku. Na grilla można bakłażana przyprawionego
    Z ryb może po prostu pstrąg na grilla?

Próbujemy przetrwać upały ale mam wrażenie że z dnia na dzień gorzej... a tak się cieszyłam że rodzę latem i sobie będziemy na długie spacery chodzić ;)...

Summer ja nie planowałam ćwiczyć, a dostałam taki zestaw ćwiczeń od fizjoterapeuty dla Ninki, że jak polowe serii ni się uda zrobić to jestem z siebie dumna. I nagle dość intensywnie ćwiczę godzinę dziennie. I to z obciążeniem dzieciaczka :p

ds022el.png

u4uGp2.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jak ja Ci zazdroszczę tej wody! :D u mnie woda to się z twarzy leje ...

Dobry wieczór wszystkim. Czytałam was ale siły nie miałam na żadne pisanie. Jest tak gorąco że nie wyrabiam. Gdzie to ochłodzenie się ukrywa!

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja też zazdroszczę :) mam nadzieję,że uda nam się skoczyć w weekend albo popołudniem w tygodniu...:) ale zaczynam mieć stresa przed wizytą..

• Rucola Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Seitana można też samemu zrobić ze zwykłej mąki tortowej. :-)
    Tylko ręce odmarzają od zimnej wody :p

lamka lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zamontowany wiatrak :D mówię wam, magia!
    Cos się zyskuje, coś traci, np. Miałam też kaktusa
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b35e24a48837.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 20:12

pilik, Patrycja20, Yoselyn82, KateHawke, Luna1993, Nadzieja22, olik321, Kaczorka, Rucola, JustynaG, Lunaris, Lena21, Lusesita, Emiilka, Karma88, malka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia w sensie jakby 20st mniej w mieszkaniu?:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Magia w sensie jakby 20st mniej w mieszkaniu?:p
    Może nie aż tak, ale papierki po lodach fruwają ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie mi emek kupuje w Tesco 9ciopak kaktusów :D żeby nie zabrakło w środku nocy

Achia wiem, że się martwisz :* jeszcze tylko wytrzymać ta noc i zobaczymy co tam się dzieje. A jestem pewna że nic złego, bo sie oszczedzasz mamuśka :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Może nie aż tak, ale papierki po lodach fruwają ;)
    Oo serio? A ile za takie cudo?:)

Luna- dzięki :*

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Luna ja też zazdroszczę :) mam nadzieję,że uda nam się skoczyć w weekend albo popołudniem w tygodniu...:) ale zaczynam mieć stresa przed wizytą..
    Będzie wszystko dobrze :) ale rozumiem twój stres. Ja choćby nie wiem co i tak zawsze się boję że coś wyjdzie. Jak czuję kopniaki regularnie to trochę mi lepiej. Kocham te kuksańce Natalki bo to mnie uspokaja (nawet wczorajszy pierwszy w żebra)

Achia lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia w leroy w gazetce był po 329 zl, a na sklepie ostatni za 199!
    Chyba, że pytasz o kaktusy :D to nie wiem bo też (Luna) brałam 9pak z innymi zakupami, ale wszystko już zjedzone ;)

Co do lampy/Wiatraka, to dodatkowa funkcja to nowy pilot w domu, "kto ma dzieci, ten zrozumie" - "bez urazy" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 20:30

Nadzieja22, Rucola, reset lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jestem faktycznie zestresowana bo właśnie warknelam na męża że marnuje wodę jak myje zęby :p

Luna1993, Lunaris, KateHawke, Lusesita, Nadzieja22, Emiilka, Karma88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik tak mi się przypomniało, że zapomniałaś chyba kupić haczyki do torby na wózek? widziałam dzis w Smyku, przynajmniej tym obok factory

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 20:37

olik321 lubi tę wiadomość

‹‹ 1471 1472 1473 1474 1475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ