X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- ja też zauważyłam że podczas upałów objawy mi się zaostrzają :/ ja co 5 tyg chodzę na kontrolę niestety. A nawet jak Ci minie to myślę że warto się przejechać. Zwłaszcza że jesteś tuż przed porodem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 21:32

Luna1993 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi głównie o to, że lekarz mi mówił, że może przyspieszać akcję serca ten lek. Więc tak teraz myślę, czy też przyspiesza jej? Skoro przechodzi przez łożysko? A jak ma niedomykalne zastawki i tachykardie to czy to jej nie szkodzi?

• Melevis Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate pokaż!

Kaczorka to tam, gdzie zielone autobusy dojeżdżają :P faceta w tych rejonach miałam :)

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zadzwoń jutro do lekarza i dopytaj na wszelki wypadek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, ja w ciąży raz zapaliłam, nawet się Wam wystawiłam wtedy na lincz, żeby mnie do pionu sprowadzić, ale do dziś w torebce mam paczkę i wącham tytoń... Co ja poradzę, kocham palić!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 21:35

• Rucola Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny palące, własnie mocno mnie to intryguje, bo ja od cygarka tez nie stroniłam, na studiach się wciągnęłam, potem to już raczej do piwka, ale zastanawia mnie... skoro tyle miesięcy dajecie radę bez cygarka to potem jest sens wracać? Ja zakładam, że nie zapalę więcej, jak to jest?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Kate pokaż!

Kaczorka to tam, gdzie zielone autobusy dojeżdżają :P faceta w tych rejonach miałam :)

Dokładnie, mamy zielone ;) hehe, ciekawe czy daleko ode mnie ten koleś mieszkał :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Phnappy Franio faktycznie ma podobno dodatkowe darmowe szczepienie jako wcześniak - urodził się 36+6, ale przyznaje się że nie interesowałam się tematem, bo mamy odroczone szczepienia na 3 miesiące (prócz wzw).

Iza ja zrobiłam betę 3 razy, później mimo stresu nie robiłam do wizyty, ale za to wizytę miałam chyba 5+4 i był tętniący punkcik, serduszko dopiero 6+4 (miałam umówiona wcześniej wizytę a enelmedzie)
    A szef buc straszny

Co do sąsiadów to mój handluje dopalaczami i często są naloty policji :-O

Lunka świetnie wyglądasz, odpoczynek Ci się należy

Lunaris ja nie zjadłam ani jednego kaktusa w ciąży, ale (teraz wyjdę na snoba) zeżaralam ogromna ilość Magnum :-D mąż mnie tak rozpieszczał

Nic nie ćwiczę na razie bo noe myślałam, że po cc już mogę :) trochę spaceruję z wózkiem, trochę się ruszam przy ogarnięciu domu i tyle. Czas chyba ruszyć dupę :) może dlatego mi się ciężko zmotywować ze mi został tylko 1 kg, ale za to brzuch jeszcze odstaje i mam wrażenie, że moje ciało jest takie hmmm... zwiotczałe :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia tak zrobię, zadzwonię do rodzinnego, chyba że Sanka mnie uspokoi :)

Rucola ja przed Tosia rzuciłam, wróciłam po poronieniach ze stresu i rzuciłam ponownie pół roku przed zajściem w ciążę z Zuza. Nie mam zamiaru już wracać, bo wiem z znow mnie wciągnie. Pewnie wszystko zależy od silnej woli

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    dziewczyny palące, własnie mocno mnie to intryguje, bo ja od cygarka tez nie stroniłam, na studiach się wciągnęłam, potem to już raczej do piwka, ale zastanawia mnie... skoro tyle miesięcy dajecie radę bez cygarka to potem jest sens wracać? Ja zakładam, że nie zapalę więcej, jak to jest?
    Mnie od powrotu do cygarka powstrzymuje tylko cena i groźba poważniejszej choroby (nie liczę ciąży bo to wiadomo że nie można). A nie palę już 5 lat i teoretycznie powinno już mnie nie ciągnąć. Guzik prawda ;) jak widzę w tv że ktoś tak relaksująco się "sztacha" to mam ochotę dołączyć.
    Edit: no i jak paliłam to byłam chuda... A teraz kaszalot...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 21:45

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie ja co prawda nie zapaliłam w ciąży, ale jak byłam gdzieś ze znajomymi to stawałam jakoś bliżej nich, gdy palili :P

Rucola pamietam, jak byłam w pierwszej ciąży i w tym samym czasie były dwie moje znajome, tylko w trochę młodszej. Wciąż im mówiłam, że na stówę, jak urodzę i wykarmię, to wrócę do palenia. Po prostu lubię sobie zapalić fajkę na imprezie, do alkoholu. Jezuuuu, co się nasłuchałam, że po co, że skoro już tyle czasu nie będę palić to dam radę. A ja im mówiłam, że po prostu lubię - zawsze mi paczka starczyła na tydzień, bo w sumie paliłam głównie w weekend. Oczywiście te dziewczyny, zaraz po porodzie, poleciały do sklepu po papierosy.

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Jak zaszłam w ciążę ze Stasiem paliłam ok 2/3 paczki dziennie. Po zobaczeniu 2 kresek, a raczej kreski i cienia, odrzucilo mnie całkowicie (nie to co teraz - jakbym mogła, to bym zjadła cała paczkę), aż do ok 9 miesiąca, kiedy pragnęłam znów sobie zapalić.
    Idąc rodzic Stasia zabrałam ze sobą fajki, niestety nie wiedziałam wtedy, że po cc to ledwo do WC dojdę ;)

Rucola, ta anegdotą chciałam powiedzieć, że osobiście gratuluję Ci postawy, ale ja np kocham palić (choć wiem jakie to niezdrowe itd) i choć brzmi to absurdalnie i śmiesznie, nawet dla mnie, nie jestem gotowa rzucić....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 21:48

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:

Mi się tez do piwka czy winka zdarzało zapalić, ale póki co mi się nawet nie przypomniało o fajkach ;) może jak koedys znów wypije z przyjaciółka lampkę wina na tarasie to wróci chęć :o może nie... na szczęście nigdy nie paliłam na codzień

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Kate pokaż!

Nie mam swojego zdjęcia tylko od tej dziewczyny bo mój aparat niemrawe zdjęcia robi. Ale ona ładnie ujęła jej kolory :) :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3bb43b94b2a7.jpg

Luna1993, Kaczorka, Rucola, Nadzieja22, Lunaris, Yoselyn82, malka lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- z astmą to Ty tym bardziej nie wracaj do fajek ;)
    Ja to akurat wróg nr 1 palenia, ale się widzi jak umiera Twój wujek a potem "przyszywana" ciocia na raka płuc to nawet zapach z 5 balkonów dalej mnie irytuje.
    I wiem, doskonale wiem że można palić i nie dostać raka, albo nie palić i zachorować. No ale odwiedziny na oddziałach onkologicznych do najprzyjemniejszych nie należą... Oboje palili- wujek sporo, a ciocia tak raz po raz. Czasem więcej, a czasem mniej.
    A za ciotką tęsknię jak cholera. Żałuję że nie pozna Oskara.. ale cieszę się że zdążyła i poznała swojego wnuka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 22:00

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - jesteś (a w zasadzie byłaś) takim samym lodowym snobem jak ja :D

Oj ja fajek nie znoszę.. u nas w domu pali ojciec i przez całe życie się nie przyzwyczaiłam. Chociaż on jakieś shity pali, bo śmierdzą niesamowicie.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia , jutro wizytuję u mojego prowadzącego na NFZ. I jest to najprawdopodobniej ostatni wizyta bo idzie na urlop i wraca w moim 41tc. Więc w gruncie rzeczy zobaczę się z nim tylko gdy będą chcieli mnie położyć do szpitala.

Rucola , Mam 2 staniki do karmienia:
    https://www.adore.pl/pl/p/Blossom-Royce-biustonosz-1018-czern/1138
    https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Biustonosz-ciazowy-i-do-karmienia-LILLY-GREY/482

Pod biustem mam 77cm. Ale przed ciążą miałam 73cm. W biuście 94cm. Obecny rozmiar: 75C/D w zależności od modelu i producenta.
    Blossom - rozm. 70C/D/DD
    Lily - rozm. M (jest już po jednym praniu i trochę się rozciągnął... póki co jest wygodny i do spania się nadaje, ale jak tylko mi się obwód zmniejszy to będzie za luźny)

Blossom obecnie jest dla mnie za ciasny a niestety ma troszkę nietypowy (tak mi się wydaje) rozstaw przy zapięciach przez co moja przedłużka nie pasuje.
    Wybrałam ten biustonosz jako najbardziej uniwersalny do czasu ustabilizowania laktacji. Jak już się ustabilizuje to po prostu pójdę do sklepu dobrać rozmiar i dokupić bo wiadomo - ile czasu można dać radę z 2 stanikami...
    Podtrzymuje biust ładnie, ale jednak przy moim rozmiarze to w gruncie rzeczy każdy stanik daje sobie radę ;)

A jeśli chodzi o fajki. U mnie w domu zawsze tata palił jak smok. A ja nigdy fajek nie próbowałam. Gdy mieszkałam z rodzicami to mi nie przeszkadzały. W sensie - przyzwyczaiłam się. Ale gdy wyprowadziłam się z domu, w dodatku funkcjonowała już ustawa antynikotynowa, że nie można palić w lokalach ... i teraz dym mi strasznie przeszkadza.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez te upały to chodzę bez stanika
    Mam nawet taką jedną sukienkę w któreej też nie muszę go zakładać, nawet wychodząc na zewnątrz-mimo mam wrażenie sporego biustu. No ale jutro sukienki nie ubiorę na badanie, więc stanik trzeba będzie przyodziać ;)

• Melevis Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka może nawet się znaliście :P

Kate będzie Ci się super w niej nosić na początku <3

KateHawke lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Ja przez te upały to chodzę bez stanika
    Mam nawet taką jedną sukienkę w któreej też nie muszę go zakładać, nawet wychodząc na zewnątrz-mimo mam wrażenie sporego biustu. No ale jutro sukienki nie ubiorę na badanie, więc stanik trzeba będzie przyodziać ;)

Zazdro :) mi od 23 tygodnia leciała siara o chcąc nie chcąc musiałam cały czas w staniku spędzać

‹‹ 1473 1474 1475 1476 1477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ