X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 20:03

Vivanillka, Karma88, Patrycja20, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna Wg mnie powinnaś poradzić się lekarza prowadzącego (astmę, nie ciążę).
    Ventolin to lek doraźny, leczenie (leki na stałe) powinny być tak dobrane, żebyś nie miała w ogóle potrzeby brać ventolinu - 4 razy dziennie to wg mnie bardzo dużo!
    Kiedyś vetolin był moim przyjacielem i sztachałam się non stop, w końcu trafiłam na zestaw leków, po których w ogóle po niego nie sięgam.
    U mnie często powodował przyspieszenie akcji serca.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, zaciskam kciuki żebyś mogła w końcu uwierzyć i się uspokoić :*

Izape_91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka bardzo Ci dziękuję za wyjaśnienie i bardzo mnie uspokoilas :) dzisiaj się umowie do mojego lekarza, bałam się tylko że mogę szkodzić małej, w teraz do wizyty będę spokojna i w razie co wiem, że mogę go użyć, a w naszej sytuacji nie pogarszam stanu małej. :*

Phnappy do tej pory nie potrzebowałam leków na astmę na stałe, w zupełności wystarczały inhalatory w proszku (stosowane doraźnie przez jakiś tam czas) i w awaryjnych sytuacjach ten ventolin. Nie wiem, skąd takie nagle pogorszenie przez ostatnie dwa dni, dziś już jest lepiej, ale umowie się do lekarza na przyszły tydzień, żebym w razie co miała inne leki na tę sytuację. Bo Ventolin działa, ale bardzo krótko. Nie chciałam też siać paniki i jechać do szpitala, bo nie dusiłam się aż tak, a nie chciałam żeby mnie położyli- wiadomo, w pn jedziemy do łodzi. I za Waszą rada powtórzę spirometrie. Dziękuję za troskę :* i co ja bym bez Was zrobiła? ;)

Iza trzymam kciuki żebyś mogła się dzisiaj już uspokoić a beta wyszła ponad 250!

Achia Ciebie już teraz trzymam za rękę i myślę o Oskarku :*

Miłego dnia :)

Izape_91, Sanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- no mi jakoś głupio ubierać sukienkę i siedzieć w samych majtkach ;)

Astma jest nieprzewidywalna- w ciąży albo będzie bez zmian, albo się pogorszy, albo potrafi się polepszyć :p u mnie na szczęście bez zmian.zdarzylo mi się sięgnąć po ventolin ale raz miałam infekcje nosa i to przez to,i teraz w upały Raz czy dwa się zaciągnęłam ;)
    Także skontrolować warto, może to był Luna jednorazowy wybryk :p
    I dziękuję za kciuki od razu :)))

Iza- obu beta uspokoiła Twoją głowę! :)
    Vivanilka-- też kciukam:) o której wizyta?

Ja już za 3 h :) w nocy spadł deszcz, ale czy to coś dało ...:p

• Vivanillka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia o 15:00 i trzymam kciuki za Twoje maleństwo :-)
    Izuś kciuki za wynik bhcg - będzie dobrze!

Achia, Izape_91 lubią tę wiadomość

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, Achia, Vivanilka trzymam kciuki za wizyty i betowanie &&&

Vivanillka, Achia, Izape_91 lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, Achia, Vivanilka kciuki mocne!! :)

Vivanillka, Izape_91 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Lunka przepraszam -faktycznie pomyliłam leki Ventolin to Salbutamol więc niesterydowy (steryd jest we Flixotidzie i Alvesco) ... jednak przerwa w pracy robi swoje. Tak czy inaczej dalej uważam że lepiej stosować leki niż się udusić. Jak będziesz miała duszność to na pewno małej nie będzie lepiej. Konsultacja z lekarzem nie zaszkodzi ;)

Iza, Achia, Vivanilka -udanych wizyt i wysokiej bety!

Czekam na telefon z serwisu. Wypadało by się już pakować ale nie wiadomo czy jest po co :(

Vivanillka, Izape_91, Luna1993 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia zapomniałam o Tobie, kciuki zaciśnięte :*

Achia lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kciuki za wizyty!

Iza ja powiem Ci tak, nawet jak będzie przyrost 65-70% to nadal powinnaś po prostu to przyjąć i czekać na wizytę, bo martwieniem się nic nie zdziałasz. Nie wiem czy pamiętasz, ale ja z Dominikiem w ogóle przyrostu nie robiłam, bo się bałam, że właśnie będę analizować na wszystkie strony i się martwić.

Co do fajek - ja mam taką dziwną właściwość, że nie uzależniają mnie. Na studiach, gdy miałam stresujący czas, kupowałam sobie paczkę i potrafiłam wypalić w tydzień-dwa, a później rok nie spojrzeć w ogóle w ich stronę.

Miałam taką ciężką noc, okropnie gorąco, komary mnie pogryzly przez otwarte okno, emka też i się drapał, później musiałam przenieść cyrkulator do sypialni bo komary, zasnęłam, miałam koszmar, obudziłam się, wyłączyłam cyrkulator, sąsiad zaczął napieprzać jakimś rapem na cały regulator...

Vivanillka lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki zaciśnięte za wizyty i Iza za Twoją betę! Oby u każdej z Was nie było żadnych powodów do zmartwień!

Lamka współczuję i łączę się w bólu, u mnie noc także okropna, ledwo żyję teraz, a raczej nie znajdę dziś czasu na odpoczynek w ciągu dnia, żeby jakoś nadrobić.

Na szczęście troszkę się ochłodziło i mam nadzieję, że prognozy się sprawdzą i dziś, i jutro będzie tu maksymalnie 25 stopni...

Pozdrawiamy z Berlina!

Vivanillka, Kaczorka, pilik, Luna1993, KateHawke, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łącze się e bólu z dziewczynami z ciężką nocą.
    Zasnęłam dopiero przed 2. Siku i wstawianie co 30 minut A o 5 oczy jak pięć złotych i po spaniu.
    Zjadłam juz 4 naleśniki, tak 4, i myślę co zjeść dalej..choć czuje się jak zwłoki..

Trzymam kciuki za wizyty i Izy bete :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 09:25

lamka lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka współczuje nocki. Ja dziś okropnie się wierciłam, ale w miarę się wyspałam. Odliczam już godziny do wizyty :-P
    Wczoraj doszliśmy do porozumienia w sprawie imienia męskiego dla okruszka. Także jak kropuś okaże się chłopcem będzie miał na imię Hubert :-) dziś mamy przedyskutować żeńskie imiona :-P
    A pochwalę się. Dziś wyjeżdżamy znow nad Bug. To już chyba 3 weekend nad Bugiem. Ale pięknie tam. A to zdjęcie z zeszłego tygodnia:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1dc19baf691.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 09:30

olik321, lamka, Jeżowa, ibishka, Kaczorka, Achia, pilik, Izape_91, KateHawke, Lena21, Lusesita, Anna Stesia, Rucola, Lunaris, Emiilka, malka lubią tę wiadomość

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!!
    Izunia wiem jak bardzo się stresujesz... postresuję się razem z Tobą, moze będzie Ci raźniej...
    Aicha i Vivanilka, kciuki za udane wizyty!!!
    Co do temperatur to Wam współczuję tych upałów na zachodzie, u nas też ma być dziś chłodniej, ale to Wam się bardziej należy powiew chłodu.
    jezowa!!! udanej imprezy, oby emocje sięgały zenitu!!!
    Ja czuję, ze dziś będę mieć dzień leniwca, a nie powinnam... no cóż, zobaczymy :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.. ja wczoraj spędziłam cały wieczór na IP .. miałam w pracy sporo nerwów i stresu jak wróciłam do domu dostałam skurczy ...
    na szczęście wszystko jest ok, szyjka długa bo prawie 5cm, z łożyskiem ok, wszystkie przepływy lekarz powiedział, ze książkowe..
    zalecił magnez 3 razy dziennie i no spe. Narazie jest spoko . A na usg moja dziewczynka jest dalej dziewczynka i strasznie szalała :)
    Dziś zostałam w domu i zastanawiam się nad l4... u nas jest czym oddychać w końcu nie ma tego żaru ...
    trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny dzisiaj, które wizytują i betuja :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 09:30

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie też kiepska noc, bo co chwilę się budziłam, a w dodatku było mi mega duszno :/

Nie mniej jednak poducha jest prze mega :) Już ją kocham.

U mnie trochę ochłodzenie, próbuję robić przeciąg w domu, żeby się powietrze wymieniło.

Achia, Vivanillka kciuki za wizyty :)

Iza kciuki za betę :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka - na komary polecam moskitiery :) nawet takie najzwyklejsze wklejane w ramę okna. Ani komar, ani mucha się nie przeciśnie.
    A jak jest maluch, to tym bardziej polecam, żeby nic go nie pogryzło :)

Iza - kciuki za betę :) niech ładnie przyrasta, byś mogła odetchnąć trochę :)

Achia i Vivanillka - powodzenia dziś na wizytach :) samych dobrych informacji życzę!

Jeżowa - baw się dobrze w tym Berlinie :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja- ufff , dobrze że wszystko ok! Idź na l4- ciąża to wyjątkowy stan i trzeba na siebie uważać. Zwłaszcza że ta pogoda jest jaka jest ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka będziemy musieli pomyśleć nad tym, chociaż wiesz - zawsze na wynajmowane mieszkanie z bólem serca się kupuje rzeczy :-D

Jeszcze miałam się wypowiedzieć o tym staniku Royce, że widziałam go i na rozmiarze np. 80g-h i trzymał ładnie, także o podtrzymanie nie ma się co martwić. :-) sama myślę że pod koniec miesiąca pójdę sobie go kupić.

Patrycja idź odpoczywać, skoro czujesz, że tego potrzebujecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 09:38

‹‹ 1475 1476 1477 1478 1479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ