X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 20:03

Vivanillka, Karma88, Patrycja20, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna Wg mnie powinnaś poradzić się lekarza prowadzącego (astmę, nie ciążę).
    Ventolin to lek doraźny, leczenie (leki na stałe) powinny być tak dobrane, żebyś nie miała w ogóle potrzeby brać ventolinu - 4 razy dziennie to wg mnie bardzo dużo!
    Kiedyś vetolin był moim przyjacielem i sztachałam się non stop, w końcu trafiłam na zestaw leków, po których w ogóle po niego nie sięgam.
    U mnie często powodował przyspieszenie akcji serca.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, zaciskam kciuki żebyś mogła w końcu uwierzyć i się uspokoić :*

Izape_91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka bardzo Ci dziękuję za wyjaśnienie i bardzo mnie uspokoilas :) dzisiaj się umowie do mojego lekarza, bałam się tylko że mogę szkodzić małej, w teraz do wizyty będę spokojna i w razie co wiem, że mogę go użyć, a w naszej sytuacji nie pogarszam stanu małej. :*

Phnappy do tej pory nie potrzebowałam leków na astmę na stałe, w zupełności wystarczały inhalatory w proszku (stosowane doraźnie przez jakiś tam czas) i w awaryjnych sytuacjach ten ventolin. Nie wiem, skąd takie nagle pogorszenie przez ostatnie dwa dni, dziś już jest lepiej, ale umowie się do lekarza na przyszły tydzień, żebym w razie co miała inne leki na tę sytuację. Bo Ventolin działa, ale bardzo krótko. Nie chciałam też siać paniki i jechać do szpitala, bo nie dusiłam się aż tak, a nie chciałam żeby mnie położyli- wiadomo, w pn jedziemy do łodzi. I za Waszą rada powtórzę spirometrie. Dziękuję za troskę :* i co ja bym bez Was zrobiła? ;)

Iza trzymam kciuki żebyś mogła się dzisiaj już uspokoić a beta wyszła ponad 250!

Achia Ciebie już teraz trzymam za rękę i myślę o Oskarku :*

Miłego dnia :)

Izape_91, Sanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- no mi jakoś głupio ubierać sukienkę i siedzieć w samych majtkach ;)

Astma jest nieprzewidywalna- w ciąży albo będzie bez zmian, albo się pogorszy, albo potrafi się polepszyć :p u mnie na szczęście bez zmian.zdarzylo mi się sięgnąć po ventolin ale raz miałam infekcje nosa i to przez to,i teraz w upały Raz czy dwa się zaciągnęłam ;)
    Także skontrolować warto, może to był Luna jednorazowy wybryk :p
    I dziękuję za kciuki od razu :)))

Iza- obu beta uspokoiła Twoją głowę! :)
    Vivanilka-- też kciukam:) o której wizyta?

Ja już za 3 h :) w nocy spadł deszcz, ale czy to coś dało ...:p

• Vivanillka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia o 15:00 i trzymam kciuki za Twoje maleństwo :-)
    Izuś kciuki za wynik bhcg - będzie dobrze!

Achia, Izape_91 lubią tę wiadomość

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, Achia, Vivanilka trzymam kciuki za wizyty i betowanie &&&

Vivanillka, Achia, Izape_91 lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, Achia, Vivanilka kciuki mocne!! :)

Vivanillka, Izape_91 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Lunka przepraszam -faktycznie pomyliłam leki Ventolin to Salbutamol więc niesterydowy (steryd jest we Flixotidzie i Alvesco) ... jednak przerwa w pracy robi swoje. Tak czy inaczej dalej uważam że lepiej stosować leki niż się udusić. Jak będziesz miała duszność to na pewno małej nie będzie lepiej. Konsultacja z lekarzem nie zaszkodzi ;)

Iza, Achia, Vivanilka -udanych wizyt i wysokiej bety!

Czekam na telefon z serwisu. Wypadało by się już pakować ale nie wiadomo czy jest po co :(

Vivanillka, Izape_91, Luna1993 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia zapomniałam o Tobie, kciuki zaciśnięte :*

Achia lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kciuki za wizyty!

Iza ja powiem Ci tak, nawet jak będzie przyrost 65-70% to nadal powinnaś po prostu to przyjąć i czekać na wizytę, bo martwieniem się nic nie zdziałasz. Nie wiem czy pamiętasz, ale ja z Dominikiem w ogóle przyrostu nie robiłam, bo się bałam, że właśnie będę analizować na wszystkie strony i się martwić.

Co do fajek - ja mam taką dziwną właściwość, że nie uzależniają mnie. Na studiach, gdy miałam stresujący czas, kupowałam sobie paczkę i potrafiłam wypalić w tydzień-dwa, a później rok nie spojrzeć w ogóle w ich stronę.

Miałam taką ciężką noc, okropnie gorąco, komary mnie pogryzly przez otwarte okno, emka też i się drapał, później musiałam przenieść cyrkulator do sypialni bo komary, zasnęłam, miałam koszmar, obudziłam się, wyłączyłam cyrkulator, sąsiad zaczął napieprzać jakimś rapem na cały regulator...

Vivanillka lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki zaciśnięte za wizyty i Iza za Twoją betę! Oby u każdej z Was nie było żadnych powodów do zmartwień!

Lamka współczuję i łączę się w bólu, u mnie noc także okropna, ledwo żyję teraz, a raczej nie znajdę dziś czasu na odpoczynek w ciągu dnia, żeby jakoś nadrobić.

Na szczęście troszkę się ochłodziło i mam nadzieję, że prognozy się sprawdzą i dziś, i jutro będzie tu maksymalnie 25 stopni...

Pozdrawiamy z Berlina!

Vivanillka, Kaczorka, pilik, Luna1993, KateHawke, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łącze się e bólu z dziewczynami z ciężką nocą.
    Zasnęłam dopiero przed 2. Siku i wstawianie co 30 minut A o 5 oczy jak pięć złotych i po spaniu.
    Zjadłam juz 4 naleśniki, tak 4, i myślę co zjeść dalej..choć czuje się jak zwłoki..

Trzymam kciuki za wizyty i Izy bete :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 09:25

lamka lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka współczuje nocki. Ja dziś okropnie się wierciłam, ale w miarę się wyspałam. Odliczam już godziny do wizyty :-P
    Wczoraj doszliśmy do porozumienia w sprawie imienia męskiego dla okruszka. Także jak kropuś okaże się chłopcem będzie miał na imię Hubert :-) dziś mamy przedyskutować żeńskie imiona :-P
    A pochwalę się. Dziś wyjeżdżamy znow nad Bug. To już chyba 3 weekend nad Bugiem. Ale pięknie tam. A to zdjęcie z zeszłego tygodnia:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1dc19baf691.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 09:30

olik321, lamka, Jeżowa, ibishka, Kaczorka, Achia, pilik, Izape_91, KateHawke, Lena21, Lusesita, Anna Stesia, Rucola, Lunaris, Emiilka, malka lubią tę wiadomość

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!!
    Izunia wiem jak bardzo się stresujesz... postresuję się razem z Tobą, moze będzie Ci raźniej...
    Aicha i Vivanilka, kciuki za udane wizyty!!!
    Co do temperatur to Wam współczuję tych upałów na zachodzie, u nas też ma być dziś chłodniej, ale to Wam się bardziej należy powiew chłodu.
    jezowa!!! udanej imprezy, oby emocje sięgały zenitu!!!
    Ja czuję, ze dziś będę mieć dzień leniwca, a nie powinnam... no cóż, zobaczymy :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.. ja wczoraj spędziłam cały wieczór na IP .. miałam w pracy sporo nerwów i stresu jak wróciłam do domu dostałam skurczy ...
    na szczęście wszystko jest ok, szyjka długa bo prawie 5cm, z łożyskiem ok, wszystkie przepływy lekarz powiedział, ze książkowe..
    zalecił magnez 3 razy dziennie i no spe. Narazie jest spoko . A na usg moja dziewczynka jest dalej dziewczynka i strasznie szalała :)
    Dziś zostałam w domu i zastanawiam się nad l4... u nas jest czym oddychać w końcu nie ma tego żaru ...
    trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny dzisiaj, które wizytują i betuja :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 09:30

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie też kiepska noc, bo co chwilę się budziłam, a w dodatku było mi mega duszno :/

Nie mniej jednak poducha jest prze mega :) Już ją kocham.

U mnie trochę ochłodzenie, próbuję robić przeciąg w domu, żeby się powietrze wymieniło.

Achia, Vivanillka kciuki za wizyty :)

Iza kciuki za betę :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka - na komary polecam moskitiery :) nawet takie najzwyklejsze wklejane w ramę okna. Ani komar, ani mucha się nie przeciśnie.
    A jak jest maluch, to tym bardziej polecam, żeby nic go nie pogryzło :)

Iza - kciuki za betę :) niech ładnie przyrasta, byś mogła odetchnąć trochę :)

Achia i Vivanillka - powodzenia dziś na wizytach :) samych dobrych informacji życzę!

Jeżowa - baw się dobrze w tym Berlinie :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja- ufff , dobrze że wszystko ok! Idź na l4- ciąża to wyjątkowy stan i trzeba na siebie uważać. Zwłaszcza że ta pogoda jest jaka jest ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka będziemy musieli pomyśleć nad tym, chociaż wiesz - zawsze na wynajmowane mieszkanie z bólem serca się kupuje rzeczy :-D

Jeszcze miałam się wypowiedzieć o tym staniku Royce, że widziałam go i na rozmiarze np. 80g-h i trzymał ładnie, także o podtrzymanie nie ma się co martwić. :-) sama myślę że pod koniec miesiąca pójdę sobie go kupić.

Patrycja idź odpoczywać, skoro czujesz, że tego potrzebujecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 09:38

‹‹ 1475 1476 1477 1478 1479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ