X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się Luna że pomogłam, polecam się na przyszłość ;)
    Achia i Vivanilka trzymam kciuki za wizyty! Izape a u Ciebie za betę!

W poniedziałek ja też oprócz Lunki będę prosiła o kciuki bo idę na połówkowe, mam nadzieję że będzie wszystko w porządku...

Ech, jutro moja mała dziewczynka ma 2 urodziny, jak to szybko zleciało! Jeszcze przed chwilą to ona siedziała w brzuszku i o tej porze dwa lata temu naciskałam pępek jako przycisk start żeby w końcu raczyła wyjść i się z nami poznać :D a dziś mam pod sercem jej maleńkiego braciszka :)

KateHawke, Luna1993, Achia, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj sie slabo cos czuje :(

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba tak zrobię tym bardziej właśnie, że te upały są straszne ... nie mogę normalnie przez to funkcjonować ..

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn może to przez pogoda? Upały są i każdemu może się zdarzyć. Pij dużo wody.

Lamka ja wiem masz rację 100%. Już sobie obiecałam że to ostatni raz. Trzeba było nie robić tych bet w ogóle. Nie przeżyje do tej wizyty u lekarza...

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dołączam do klubu niewyspanych. Kurde nie mogę spać bo mam trudności z przekręcaniem się na drugi bok. Jak się przekręcam to mi kości w miednicy "strzelają"! :O czy to relaksyna?

Yos to ta pogoda dobija. Ale pocieszę cię że od nocy dzisiaj będzie fajnie już.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u nas tez noc jakaś kiepska - wyglądam jak zombie, Franio się okropnie męczył z jakimiś gazami, coś mi sue wydaje że nas w końcu dopadły skutku boczne żelaza. Zabieram go na spacer bo w końcu lepsza temperatura za oknem. Oczywiście jak trzy tygidnie był upał bez kropli deszczu tak na jutro zapowiadają deszcz kiedy my mamy zaplanowanego grilla :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos- w razie co podejdź do lekarza..ja wczoraj też słabo się czułam.. dziś u nas na szczęście ciutke lepiej i lżejsze powietrze..

Iza- przeżyjesz :) zobaczysz, będzie będzie na pewno ok i będziemy odliczać do wizyty :) 20go masz koniec końców?:)

Izape_91 lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Yoselyn może to przez pogoda? Upały są i każdemu może się zdarzyć. Pij dużo wody.

Lamka ja wiem masz rację 100%. Już sobie obiecałam że to ostatni raz. Trzeba było nie robić tych bet w ogóle. Nie przeżyje do tej wizyty u lekarza...

slabo mi sie po prostu robi co jakis czas, duszno itp, tak jak kiedys, pije duzo, jestem sama w domu i troche sie boje, chyba zadzwonie do tesciow by przyjechali do mnie.
    Leze w lozku i poki co sie nie ruszam

p.s odebralam dowod w srode i nawet nie wygladam na tym zdjeciu zle. Myslalam ze bedzie gorzej :P

lamka, pilik lubią tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate a może maleństwo Ci się wstawia? Ja miałam straszne bóle krocza od około 34tc.. jakby mi ktoś próbował je rozszerzyć, później się okazało, że mały wstawił główkę w krocze właśnie.

Teraz o dziwo rzadko coś boli. Choć w nocy jak się przewracam na drugi bok to jakbym worek pyrów na brzuchu miała i "hop siup obrót" :)

Patrycja idź na l4, upały męczą każdego, a stres nie jest wskazany.. zawsze możesz iśc na 2-3 tyg a potem wrócić

Yos poleż i odpocznij i dużo wody :) A może zjedz coś słodkiego? Może to cukier?
    W ciąży inaczej i szybciej jest wszystko metabolizowane

Ja też w poniedziałek wizytuję, tradycyjne ktg i przepływy. I może lekarka zadecyduje co ze mną czy na następnym poniedziałek skierowanie do szpitala na wywowałnie czy będziemy jeszcze czekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 09:55

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselku kiedy kolejna wizyta? W taką pogodę ciężko się dobrze czuć, a jeszcze w ciąży to już w ogóle. Ktoś tu zaraz zaczyna drugi trymestr. :-)

Lena deszcz co jakiś czas zapowiadają we Wro i popada 20min i koniec, także nie martw się na zapas.

Sanka też się dołączę do Was w poniedziałek, ale u nas tylko zwykła wizyta. Pewnie jutro zapomnę, więc już dziś wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy porodu i urodzin córci. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 09:54

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie wizyty i Izy betę :*

Vivanillka, Izape_91 lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn, a sprawdzałaś cukier? Może masz spadki i od tego jest Ci słabo? Zawsze warto sprawdzić i sie upewnić u lekarza.

Sanka, uściski dla Córeczki!

Iza, kciuki za betę! Wiemy wszystkie, co to znaczy czekać na wynik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 09:56

Izape_91 lubi tę wiadomość

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, Achia, Vivanilka mocne kciuki!!!!

Vivanillka, Izape_91 lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Kate a może maleństwo Ci się wstawia? Ja miałam straszne bóle krocza od około 34tc.. jakby mi ktoś próbował je rozszerzyć, później się okazało, że mały wstawił główkę w krocze właśnie.

Teraz o dziwo rzadko coś boli. Choć w nocy jak się przewracam na drugi bok to jakbym worek pyrów na brzuchu miała i "hop siup obrót" :)
    (...)
    To ja na razie tak pół worka pyrów przerzucam :D
    A to właśnie nie boli jakoś bardzo ale strzelają mi w miednicy kości czy tam stawy. I to jest tak dziwne no bo zazwyczaj taki odgłos to w kolanach czy tam w rękach, ale w miednicy to totalne zaskoczenie :) no i nie boli ale jest dziwnie nieprzyjemne.
    Normalnie cała ciąża właściwie bez objawów a tu ósmy miesiąc i PYK coś się zaczyna :D

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukometru nie mam w domu, chyba najwyzsza pora sobie go zalatwic. Jak ostatnio mialam takie sytuacje to cukier w w przychodni jak bylam na badaniach i w szpitalu co bylam z wysoka goraczka mialam dobry.
    Wizyte mam dopiero 20 sierpnia :) jeszcze cale 10 dni. No juz niebawem 2 trymestr! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 10:04

Achia lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yose a powiedzieliście rodzinie o dzidziulku? pisałaś, ze po prenatalnych powiesz mamie :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik polubiłam bo mam dokładnie te same doznania przekręcając się z boku na bok w nocy :P tylko mnie zazwyczaj boli przy tym podbrzusze i się budzę na przekręcaniu :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Yose a powiedzieliście rodzinie o dzidziulku? pisałaś, ze po prenatalnych powiesz mamie :)

czekam jak mama wroci bo na wyjezdzie jest, a nie chce takiej informacji mowic przez telefon. Chociaz mama sie pewnie domysla :)

Rucola lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kete mi tak gruchocza i strzelaja kości mniej więcej od 30tc, ale musze przyznać, ze ostatnio jestem jakas taka stabilniejsza. W ogóle mam wrazenie, ze nic się nie dzieje, co by mogło tego mojego Pasożycika pospieszyc ;)
    Chyba mój strach przed porodem go tak trzyma :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 10:13

KateHawke lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Olik polubiłam bo mam dokładnie te same doznania przekręcając się z boku na bok w nocy :P tylko mnie zazwyczaj boli przy tym podbrzusze i się budzę na przekręcaniu :)
    Rucola ja bez pobudki się nie obrócę no way!

Ostatnio emek się śmiał, że kiedyś w łóżku to tamto siamto a teraz "Helena obrót! :)"
    No ale niech się cieszy, że jeszcze daje się obrócić od czasu do czasu ;p

Rucola u mnie też nic się nie dzieje od 38tc ;p wcześniej to coś bolało, od czasu do czasu jakies skurcze. stawianie się a teraz ciszaaa. Więc już myślę, że na wywołaniu się skończy, oby ginka chciała w 41tc, w sensie oby były miejsca w szpitalu, bo jeśli będą to mnie weźmie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 10:16

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 1476 1477 1478 1479 1480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ