Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Cieszę się Luna że pomogłam, polecam się na przyszłość
Achia i Vivanilka trzymam kciuki za wizyty! Izape a u Ciebie za betę!
W poniedziałek ja też oprócz Lunki będę prosiła o kciuki bo idę na połówkowe, mam nadzieję że będzie wszystko w porządku...
Ech, jutro moja mała dziewczynka ma 2 urodziny, jak to szybko zleciało! Jeszcze przed chwilą to ona siedziała w brzuszku i o tej porze dwa lata temu naciskałam pępek jako przycisk start żeby w końcu raczyła wyjść i się z nami poznaća dziś mam pod sercem jej maleńkiego braciszka
KateHawke, Luna1993, Achia, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Yoselyn może to przez pogoda? Upały są i każdemu może się zdarzyć. Pij dużo wody.
Lamka ja wiem masz rację 100%. Już sobie obiecałam że to ostatni raz. Trzeba było nie robić tych bet w ogóle. Nie przeżyje do tej wizyty u lekarza...Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Ja dołączam do klubu niewyspanych. Kurde nie mogę spać bo mam trudności z przekręcaniem się na drugi bok. Jak się przekręcam to mi kości w miednicy "strzelają"!
czy to relaksyna?
Yos to ta pogoda dobija. Ale pocieszę cię że od nocy dzisiaj będzie fajnie już. -
Dzień dobry, u nas tez noc jakaś kiepska - wyglądam jak zombie, Franio się okropnie męczył z jakimiś gazami, coś mi sue wydaje że nas w końcu dopadły skutku boczne żelaza. Zabieram go na spacer bo w końcu lepsza temperatura za oknem. Oczywiście jak trzy tygidnie był upał bez kropli deszczu tak na jutro zapowiadają deszcz kiedy my mamy zaplanowanego grilla
-
nick nieaktualnyYos- w razie co podejdź do lekarza..ja wczoraj też słabo się czułam.. dziś u nas na szczęście ciutke lepiej i lżejsze powietrze..
Iza- przeżyjeszzobaczysz, będzie będzie na pewno ok i będziemy odliczać do wizyty
20go masz koniec końców?
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:Yoselyn może to przez pogoda? Upały są i każdemu może się zdarzyć. Pij dużo wody.
Lamka ja wiem masz rację 100%. Już sobie obiecałam że to ostatni raz. Trzeba było nie robić tych bet w ogóle. Nie przeżyje do tej wizyty u lekarza...
slabo mi sie po prostu robi co jakis czas, duszno itp, tak jak kiedys, pije duzo, jestem sama w domu i troche sie boje, chyba zadzwonie do tesciow by przyjechali do mnie.
Leze w lozku i poki co sie nie ruszam
p.s odebralam dowod w srode i nawet nie wygladam na tym zdjeciu zle. Myslalam ze bedzie gorzejlamka, pilik lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Kate a może maleństwo Ci się wstawia? Ja miałam straszne bóle krocza od około 34tc.. jakby mi ktoś próbował je rozszerzyć, później się okazało, że mały wstawił główkę w krocze właśnie.
Teraz o dziwo rzadko coś boli. Choć w nocy jak się przewracam na drugi bok to jakbym worek pyrów na brzuchu miała i "hop siup obrót"
Patrycja idź na l4, upały męczą każdego, a stres nie jest wskazany.. zawsze możesz iśc na 2-3 tyg a potem wrócić
Yos poleż i odpocznij i dużo wodyA może zjedz coś słodkiego? Może to cukier?
W ciąży inaczej i szybciej jest wszystko metabolizowane
Ja też w poniedziałek wizytuję, tradycyjne ktg i przepływy. I może lekarka zadecyduje co ze mną czy na następnym poniedziałek skierowanie do szpitala na wywowałnie czy będziemy jeszcze czekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 09:55
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyYoselku kiedy kolejna wizyta? W taką pogodę ciężko się dobrze czuć, a jeszcze w ciąży to już w ogóle. Ktoś tu zaraz zaczyna drugi trymestr.
Lena deszcz co jakiś czas zapowiadają we Wro i popada 20min i koniec, także nie martw się na zapas.
Sanka też się dołączę do Was w poniedziałek, ale u nas tylko zwykła wizyta. Pewnie jutro zapomnę, więc już dziś wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy porodu i urodzin córci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 09:54
-
Yoselyn, a sprawdzałaś cukier? Może masz spadki i od tego jest Ci słabo? Zawsze warto sprawdzić i sie upewnić u lekarza.
Sanka, uściski dla Córeczki!
Iza, kciuki za betę! Wiemy wszystkie, co to znaczy czekać na wynikWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 09:56
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
olik321 wrote:Kate a może maleństwo Ci się wstawia? Ja miałam straszne bóle krocza od około 34tc.. jakby mi ktoś próbował je rozszerzyć, później się okazało, że mały wstawił główkę w krocze właśnie.
Teraz o dziwo rzadko coś boli. Choć w nocy jak się przewracam na drugi bok to jakbym worek pyrów na brzuchu miała i "hop siup obrót"
(...)
A to właśnie nie boli jakoś bardzo ale strzelają mi w miednicy kości czy tam stawy. I to jest tak dziwne no bo zazwyczaj taki odgłos to w kolanach czy tam w rękach, ale w miednicy to totalne zaskoczenieno i nie boli ale jest dziwnie nieprzyjemne.
Normalnie cała ciąża właściwie bez objawów a tu ósmy miesiąc i PYK coś się zaczyna
-
Glukometru nie mam w domu, chyba najwyzsza pora sobie go zalatwic. Jak ostatnio mialam takie sytuacje to cukier w w przychodni jak bylam na badaniach i w szpitalu co bylam z wysoka goraczka mialam dobry.
Wizyte mam dopiero 20 sierpniajeszcze cale 10 dni. No juz niebawem 2 trymestr!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 10:04
Achia lubi tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Rucola wrote:Yose a powiedzieliście rodzinie o dzidziulku? pisałaś, ze po prenatalnych powiesz mamie
czekam jak mama wroci bo na wyjezdzie jest, a nie chce takiej informacji mowic przez telefon. Chociaz mama sie pewnie domyslaRucola lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
Kete mi tak gruchocza i strzelaja kości mniej więcej od 30tc, ale musze przyznać, ze ostatnio jestem jakas taka stabilniejsza. W ogóle mam wrazenie, ze nic się nie dzieje, co by mogło tego mojego Pasożycika pospieszyc
Chyba mój strach przed porodem go tak trzymaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 10:13
KateHawke lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Olik polubiłam bo mam dokładnie te same doznania przekręcając się z boku na bok w nocy
tylko mnie zazwyczaj boli przy tym podbrzusze i się budzę na przekręcaniu
Ostatnio emek się śmiał, że kiedyś w łóżku to tamto siamto a teraz "Helena obrót!"
No ale niech się cieszy, że jeszcze daje się obrócić od czasu do czasu ;p
Rucola u mnie też nic się nie dzieje od 38tc ;p wcześniej to coś bolało, od czasu do czasu jakies skurcze. stawianie się a teraz ciszaaa. Więc już myślę, że na wywołaniu się skończy, oby ginka chciała w 41tc, w sensie oby były miejsca w szpitalu, bo jeśli będą to mnie weźmie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 10:16
Rucola lubi tę wiadomość