X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika nawet nie próbuje wczuć się w Twoją sytuacje i podejrzewam, ze cokolwiek napiszemy, to nie zmieni Twojego stanu, dlatego napisze tylko tyle, ze każdą stratę trzeba przeboleć. Pozwól sobie na żałobę, łzy bo masz do tego pełne prawo!!! I nie wiń się za to, co czujesz, bo twoja żałoba świadczy o tym, że jesteś bardzo wrażliwa a to wrażliwe osoby są najlepszymi rodzicami!!!!
    jesteś wspaniałą mamą zarówno swojego Aniołka jak i Renatki. Po prostu masz już 2 córeczki, jedną tu, drugą tam. Wyrzuć z siebie żal a potem przyjdzie spokój :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Rucola dziś międzynarodowy dzień lwa! Z tej okazji najserdeczniejsze życzenia łatwego i szybkiego porodu dla Twojego Lewka - szerokiej drogi, malutki!
    Naprawdę!!!!! Cudownie!!! Zatem musze kupić coś mojemu Synkowi!! Pędzę do TKmaxa :)

Luna1993, KateHawke, StaraczkaNika, lamka, Kaczorka, Emiilka, Jeżowa, Anna Stesia, Lena21 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Dziewczyny powodzenia na wizytach. Nie odniosę się szczegółowo do Was, bo mamy problem.

Wczoraj wieczorem wyprowadziliśmy się z domu. Mieliśmy kłótnię z moimi rodzicami i od słowa do słowa padło wiele mocnych słów i lepiej było się wynieść. Jestem skołowana, nie spałam prawie wcale, jestem dziś półprzytomna. Nie wiem jak dalej będzie. Wszystko co budowaliśmy do tej pory padło.
    Karma - oczywiście będzie taķ, że sobie poradzicie i zbudujecie (w domyśle wynajmiecie/kupicie) cudowny, WŁASNY dom dla swojej córeczki. I zadbacie żeby to był szczęśliwy dom, w którym będziecie szczęśliwi. Wiadomo - teraz jest strach i zamieszanie, ale za chwilę wszystko sobie uporządkujecie.
    Zgłoś się do Minie, to Ci hobbystycznie wyliczy zdolność kredytową.
    Mnie to przerażało, kiedy wzięliśmy kredyt hipoteczny i poszliśmy na "ciasne ale własne". Ale nie żałuję

Rucola lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika miałam napisać to samo co Rucola, że Twój smutek świadczy tylko o tym, że jesteś najcudowniejsza mama dla swoich dzieci, bo tak bardzo że kochasz :*

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika wiem, że może słabo pocieszają takie słowa ale czas naprawdę leczy rany. Nie sprawi że zapomnisz i nie o to przecież chodzi. Z perspektywy czasu jednak ból jest "inny". Mój synek miał by dziś 13 lat! zostały mi tylko ciepłe myśli o nim i czasem o tym jak by wyglądało moje życie teraz gdyby wtedy to się nie stało... ale nie wyobrażam sobie świata bez Frania! Trzeba to przetrwać :( Daj sobie prawo do smutku i czas do powrotu do równowagi.

Karma... nie wiem co Ci napisać :( trudna sytuacja, przykro mi bardzo.

Patrycja dobrze że wszystko u Was OK -ja tam jestem pasożytem i uważam że jak jest L4 to trzeba korzystać. Może ciąża to nie choroba ale stan baaardzo wyjątkowy.

Szkoda że ten wyjątkowy czas nie może być dla nas pasmem szczęścia i radosci od 1 dni do dnia porodu.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Naprawdę!!!!! Cudownie!!! Zatem musze kupić coś mojemu Synkowi!! Pędzę do TKmaxa :)
    W Pytaniu na śniadanie mówili :)
    Koniecznie kup małemu coś w lewki jeśli znajdziesz ;) Może Twoje popylanie po sklepach skłoni go do wcześniejszego wyjścia i nie każe ma siebie czekać jeszcze 4 tygodnie

Rucola lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny. Mam nadzieję, że macie rację i jak już pojawi się dziecko, to będzie łatwiej
    <3 dobrze Was mieć

JustynaG, summer86, Achia, Rucola lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola obczaj w tkmaxx czy są te fajne torby do wózka skip hop :-)

Karma domyślam się, jak ciężko musi Wam teraz być, ale dziewczyny dobrze mówią, że prędzej czy później takie konflikty się zdarzają i ciężko tego uniknąć.

Nika nie masz powodu, żeby czuć się winna swoich emocji, jesteś wspaniałą mamą i jestem pewna, że jak Renatka się urodzi to Ci wynagrodzi te cierpienia.

Amy333 jeśli zagladasz do nas to odezwij się co u Ciebie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam pięknego, zdrowego synka! Szyjka 4,1... Pani doktor powiedziała że i tak 3,5 było spoko i pan doktor mnie nastraszył .. mam iść do kina, jechać nad jezioro. Leżeć jak czuje że brzuch twardnieje czy coś. Dopóki tylko twardnieje a nie boli to wszystko ok. Spojenie w normie- ale pić 0,5l mleka żeby się nie odwapnić bo wtedy jak zacznie boleć to kaplica. A Oskar waży 450g, przepływy w normie ,nogi ma długie ponoć ;) serduszko pięknie bije, generalnie rośnie zdrowy i szczęśliwy :) ja też jestem szczęśliwa :) termin z USG-14.12, bo tydzień jest starszy niż z daty OM, także zobaczymy :) jak wrócę do domu to będę Was nadrabiać ,bo jedziemy załatwić parę rzeczy.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e06a5f4687a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 11:29

KateHawke, blue00, Yoselyn82, Lunaris, lamka, Vivanillka, pilik, JustynaG, StaraczkaNika, Karma88, Phnappy, summer86, agulineczka, Izape_91, Sanka, olik321, MamaFabianka, Kaczorka, Patrycja20, Nadzieja22, Angelika83, Emiilka, Amal, Jeżowa, Anna Stesia, Bocianiątko, Lusesita, Rucola, -Mamunia-, pawojoszka, Lena21, KateKum lubią tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achiawspaniałe wiadomości! Dobrze że lekarz cię uspokoił :) Teraz proszę korzystać z uroków ciąży, póki jeszcze nie za ciężko się chodzi ;)

Nikuś nic mądrzejszego od dziewczyn nie powiem ale daję takiego wirtualnego mocnego przytulaska, żebyś wiedziała, że masz nas <3

Karma przykro mi... mam nadzieję, że jednak się wszystko ułoży. Teraz to Wy tworzycie rodzinę i jakkolwiek by nie było - najważniejsze, że to Wy jesteście razem <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma - bardzo mi przykro, że musicie teraz przez to przechodzić :( jednak ja zawsze trzymam się kurczowo teorii, że tego typu złe sytuację finalnie odwracają się na naszą korzyść... trzymam kciuki żebyście znaleźli swoje gniazdko i się tam urządzili.
    Nika - nie ma słów na to co przeżywasz :( musisz być dzielna Kochana i pamiętać o tym, że Twoja córeczka w brzuszku odczuwa wszystkie emocje i martwi się razem z Tobą jak jesteś smutna :*

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia gratulacje :) będziemy się pruć we 4 w tym samym czasie: Ty, ja, Lamka i Nika :)

lamka, Achia, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ze swojej strony pragnę dodać, że zamiast mleka lepiej ser żółty zwykły, albo parmezan, do tego małe rybki z ośćmi jak sardynki i szprotki, mak, figi suszone i woda wysokowapniowa np. Staropolanka 2000 lub Muszynianka/Muszyna. Są to dużo lepsze źródła wapnia niż mleko. A synuś śliczny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 11:37

Achia, Lunaris, Jeżowa lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    AnnaStesia o taaak, mój eMek nie pije i ile on się nie nasłucha przy każdej okazji... przykre to w sumie jest, że ludzie (szczególnie faceci) nie potrafią zrozumieć i zaakceptować tego, że ktoś z własnej, nie przymuszonej woli nie pije. Mnie nawet w ciąży chcieli poić bo przecież piwo to nie alkohol,
    A kieliszek likieru jeszcze nikomu nie zaszkodził :/

A jak kobieta odmawia alkoholu to głośne komentarze "w ciąży jesteś?"
    Mi kilka razy w ciąży proponowano alkohol... I za każdym razem gdy odmawiałam byłam uświadamiana, że m.in "czerwone wino jest dobre na krwinki"
    Najzabawniej wyszło na weselu (byłam w 28tc), gdy siedziałam przy stoliku a Pan siedzący naprzeciwko koniecznie chciał mi polać wódki. Podziękowałam a ten dalej swoje... Dopiero później, jak wstałam zorientował się, że jestem w ciąży i potem już było "tej Pani nie polewamy" :)

Izape Trzymam kciuki za Twoją betę :) Będzie dobrze!

Achia No rozumiem. Choć przecież sukienkę i tak miałabyś na sobie, tylko do usg brzusznego byś ją podwinęła w górę.
    Wyszłam z założenia, że do niektórych badań u gina muszę być bez majtek. Więc naprawdę nic złego w tym, że założę kieckę i w trakcie usg zobaczy moje majtki :)
    A w trakcie KTG zasłaniam dupsko pareo i też daję radę.

Olik , mam wrażenie, że organizm nas chce przyzwyczaić do przerywania snu w nocy. Dziś bywało, że wstawałam co godzinę. Ale plus jest taki, że chociaż szybko zasypiałam...

Karma , Wiem, że Ci ciężko. Ale zgadzam się z Rucolą. Jeśli Was stać na wynajem mieszkania, to spróbuj pomyśleć o tym jak o szansie na nowy rozdział w życiu. I stworzenie DOMU przez Waszą trójkę. Bez rodziców, którzy i tak by zawsze mieli dobre rady w stosunku do wychowywania Waszego dziecka. I pewnie w wielu aspektach by pomogli ale też by Cię irytowali.

Nika Dziewczyny chyba powiedziały już wszystko.
    Myślę też, że masz rację. Jak już pojawi się Twoja Renatka na świecie to będzie łatwiej bo to jej będziesz musiała poświęcić swój czas i to ona będzie się uśmiechać do Ciebie i mówić "kocham Cię mamusiu".

Moi rodzice stracili syna tuż po porodzie. Tak naprawdę nie wiem do końca jak do tego doszło bo rodzice nie chcieli za bardzo o tym mówić. Po prostu urodził się w 8 miesiącu i jego płucka nie dały rady. Dziś pewnie nie byłoby z tym żadnych problemów. Wtedy jednak nie udało się go uratować.
    I mimo upływu lat, mama dba o pomnik i chodzi na grób swojego synka. Nawet niedawno zmieniała pomnik bo przecież tamten był stary.
    Myślę, że gdzieś w sercu jest ból ale trzeba było zająć się dwiema córkami i żyć dalej. Może dzięki temu było łatwiej?

Izape_91, Anna Stesia lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia gratuluję :-) piękne ujęcie usg. Cieszę się że wszystko w porządku :-)

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia a nie mówiłam, że szyjka będzie dłuższa, bo mamusia odpoczywa? Ogromnie się cieszę <3 uf, ale ulgą że u Was wszystko dobrze :)

Achia lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia Gratulacje! Widzisz, nie trzeba było tak się martwić :)
    Czyli teraz spacerkiem do Rossmana :D Albo nad jeziorko... albo gdzie tylko chcesz.

A ja wczoraj zamówiłam torbę do wózka na alixpressie :) Ciężki był wybór ale udało się.
    No i u mnie lunęło. Mam nadzieję, że za pół godziny się przejaśni bo będę musiała wybrać się do przychodni.

Achia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze 3h do wizyty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 11:49

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia gratuluje zdrowego synka! :) suuuper. Rosnijcie dalej zdrowo

Karma przykro mi, wiem ze tobie / wam ciezko. Powinnas unikac takich stresow w ciazy a tu widzisz co sie stalo ze taka sytuacja u ciebie wystapila, mam nadzieje ze to tylko chwilowy kryzys i wszystko wroci do normy. Moze emocje opadna i porozmawiacie spokojnie!

Nika doskonale wiem co czujesz, bo ja przechodzilam tez kryzysy jak wiedzialam ze moje malenstwo mialo sie urodzic. Wiem ze stach i lek jest i bedzie caly czas. Nie ma dnia bym sie nie martwila czy wszystko ok!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, Oskar śliczny, szyjka też super :) Teraz trzeba wprowadzić równowagę między popylamiem i polegiwaniem i dotrzymasz spokojnie do 14.12 :)
    Mój skorygowany termin to 08.12.18, ale ostatnio młoda coraz mniej wyprzedza termin z OM. Tzn łepek i nóżki ma 8 dni starsze, a brzuszek tylko 3 dni starszy niż OM, a to brzuszek jest najważniejszy, bo świadczy o dojrzałości organów. Tak to też jest długa przez te nogi (a ja nie wiem, po kim niby miałaby mieć długie nogi - ja 167, mąż 179). Myślę, że będzie jednak bliżej OM czyli 13.12, jeśli moja szyjka, cukry i ciśnienie pozwolą.

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 1478 1479 1480 1481 1482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ