Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
O! takich nie znam
aż sobie popatrzę... człowiek ciągle się uczy!
Uciekam spać, rano startujemy nas zalew Sulejowskidobrej nocy i do usłyszenia niebawem!
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
U nas butelki Avent Natural sprawdziły się najlepiej
smoczki Lovi. A co do podkładów, zużyłem jedną paczkę Belli (co chwilę zmieniałam) i rzeczywiście były bardzo niewygodne. A po tygodniu przerzuciłam się na grube, zwykle podpaski.
Dziewczyny, przyjaciółka zrobiła wczoraj test, dzisiaj beta 42 (po 17 miesiącach starań). TSH 3,0, ale ft3 i ft4 w normie - bierze eurhyrox 75, dopiero będzie się umawiać do endo. Jest przerażona wynikiem tarczycy, powinna się przejmować? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kurcze, wyladowalam na takim zadupiu na urlopie, gdzie zasiegu nie ma a o internecie mozna pomarzyc. W nocy tylko można zlapac.
Zerknelam na pierwsza strons, ale widze, ze nikt sie nie rozpakowal. Nie jestem w stanie Was nadrobic, ale trzymam kciuki za zblizajace sie porody.
A mojemu Leosiowi tak dopisuje apetyt, ze je butle juz nawet 5 razy, a cycki starczaja na godzine.
Pozdrawiam wszystkieRucola, Anna Stesia, Lunaris, ibishka, Achia, lamka, KateHawke, Nadzieja22, JustynaG, Lena21, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór!!! Trochę jestem dziś opóźniona :p ale właśnie wracamy z imprezki z Krakowa. Lewcio przyćmił Jubilata
a mój brzuch jest totalnie zmacany, ale Synuś prezentował się pięknie, prężył dupcie jak tylko ktoś rękę przykładał :d
Anna Stesia, Flowwer, Lunaris, Jeżowa, olik321, Achia, Kaczorka, lamka, KateHawke, Nadzieja22, JustynaG, Barbarka1984, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola, to umknelas ulewie, która właśnie przechodzi nad Krakowem. Może będzie trochę chłodniej
Flowwer, właśnie myślałam, że obie mamy piątkowych synkow, z 10-tygodniową różnicą. U Ciebie to już dwa tygodnie! A jak Ty sie czujesz po cc? Doszłas już do siebie? -
Dzień dobry dziewczyny
Ja mało się udzielam ale nie mam na nic sił...
Ogólnie to mam lekko pod górkę inaczej sobie wyobrazalam to wszystko bo nie myślałam o tym że będę miała aż taki duży problem z nogami i opuchlizna, mama mi kapusta odkłada żeby gorzej nie było...
Mam mega mało mleka więc Zosia na butli jest, próbuję laktatorem to rozkręcić ale jest ciężko tymbardziej że robię błąd bo. W nocy nie ściągam ale padam na twarz, nie potrafię poprostu nic nie robić jak Zosia śpi, no następnym razem będę znowu się zalic hehe
Tyle tyg w szpitalu się trzymałam że teraz tylko swoje frustracje wylewam
Miłego weekendu dziewczyny
Ja będę miała sesje w następny weekend tzn nie ja a moja królewna
P. S. Ktoś może urodził a ja nie wiem o tym? -
Bajeczko, pochwal się potem zdjęciami! Na razie cisza na morzu z porodami, ale sporo dziewczyn czai sie w blokach startowych. A co do mm- to nie trucizna, na mieszance też rosną zdrowe dzieci. Laktacja niestety nie ruszy bez regularnosci, w tym nocnej, ale musisz sobie odpowiedzieć, czy zależy Ci tak bardzo na kp.
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia ja sie czuje tsk na 70% sprawna, brzuch jeszcze ciągnie i dużo chodzić nie mogę. Właśnie karmię swojego glonojada, jak przyssa się to ból idzie w palce u nóg.
Bajka głowa do góry mm to nie koniec świata. Moje siostry jedyni co podpowiadają to odciągać między 2-3 w nocy gdyż mlego jest bardzo gęste i syte dla dziecka. Ja jeszcze walczę o kp ale słabo mi wychodzi mimo ze cob2,5-3h odciagam.
Jesteś wspaniałą kobietą i matką nie daj sobie banie wkręcić! Mama szczęśliwa= dziecko szczesliw.
Ale dziś cudownie chłodno!
Rucola to teraz czas na CiebieJutro masz ciążę donoszoną.
Bajkaaa, Anna Stesia, Rucola, Barbarka1984, Emiilka, Emiilka lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Rucola to teraz czas na Ciebie
Jutro masz ciążę donoszoną.
Może jeszcze dajmy szansę Olik
Oliczku, jak żyjesz?Rucola, Flowwer lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Amal ja Mialam. Siateczkowe majtki ale w sumie używałam zwykłych bawełnianych i było super.
Co do butli to mamy wsio z lovi. Najważniejsze żeby trzymać się jednej firmy (i uspokajacz i smok do butelki z jednej firmy) bo każda firma sie minimalnie różni i to daje dziecku poczucie bezpieczeństwa
Bajeczko dasz radę! Walka o kpjrst ciężka. Nawet walka o kpi jest ciężka ale potem powiesz sobie ze próbowałaś. U nas przez te przeboje wszystkie zrobiło się tylko kpi a widzę że coraz mniej odciagam mimo żele w zkoksem Max co 3 h w tym w nocy. Tak widocznie ma być. Głowa do góry. Karmienie mm nie jest niczym złym. A Zosia ma najcudowniejsza mamę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 07:53
Anna Stesia, Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Startujemy z wyjazdem za jakieś 2h. Coś czuję że nie załapię się na poród Oliczkaale będę trzymała za Ciebie mocno kciuki!
Wszystkim oczekującym Mamusiom życzę spokojnego weekendu bez niemiłych niespodzianek i sytuacji. Zaś Mamusiom rozpakowanym odpoczynku, żeby dzieci grzecznie spały/bawiły się paluszkamii nie dokuczały rodzicom.
Bajko najważniejsze jest żebyś nie była sfrustrowana- jak pisze Flower "szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko", sama marzę o KP ale jak się nie uda to trudno. Franek od początku był na mm i dobrze się ma! Najważniejsze że dotarliście zdrowo do finału i jesteście razemRucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane wpadam powiedzieć, że wracam do Was w poniedziałek, jestem zbyt nerwowa żeby się udzielać i truć swoim samopoczuciem. Będę czytać, bo czekam na małego Marcelka i Lewka :*
Lunaris udanego wyjazdu
Bajeczko musicie dać sobie trochę czasu i się siebie nauczyć :*
Iza kochana nie wiem, czy tu zagladasz, myślę o Tobie i mam nadzieję że się trzymasz jakoś
Amal ja z Tosia miałam avent, sprawdziły si super. Teraz kupiłam tommee w tkmaxx, zestaw startowy za 75 zł cztery butelki plus wymienne smoczki z większym przepływem.
Jeżowa jak tam w Berlinie? Ale Ci zazdroszczę, moje ukochane miasto. Z Berlina przywiozłam Zuzieto było w rocznicę ślubu kiedy straciliśmy nadzieję, że się uda
Przepraszam, ale u nas nerwy biorą górę nad rozsądkiem, w życiu nie przeżywałam tak silnego stresu. Za 57 godzin dam znać co u nas. :*Lunaris, Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Bajka, ja tak sobie myślę, że po tym co już dałaś Zosi- czyli te tygodnie, o które walczyłas, by była donoszona i w pełni dojrzała, to jest większy kapitał zdrowotny na przyszłość niż ewentualne korzyści z mleka matki, których nie ma w mm!(choć np. Lunaris chyba pisała, że jej Franio był na mm i zdrowy, silny pięciolatek z niego). Fachowo oczywiście nie pomogę, pewnie warto powalczyć jeszcze chwilę o laktację, ale na Boga- nie rób sobie wyrzutów i się tym nie obwiniaj!
Edit: widzę, że w międzyczasie Lunaris potwierdziła powyższe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 08:04
Anna Stesia, Lunaris, Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyDokładnie Bajeczko, nie katuj się kp, próbuj oczywiście, ale mm to nic złego, ja z Tosia nie miałam pokarmu a jest zupełnie zdrowym dzieckiem, które przeziębione było raz
sama też byłam karmiona mm i chyba wszystko ze mną ok
. Jak się uda to super, ale nic na siłę, Twoja psychika jest ważniejsza :*
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Luna, nawet jak się przez chwilkę nie będziesz odzywać, to i tak się nas nie pozbędziesz - w poniedziałek wszystkie pakujemy się z Wami do auta (mam nadzieję, że macie duże!) i jedziemy do Łodzi. Masz zapewnione silne moralne i duchowe wsparcie.
Czekamy na dobre wieści od CiebieLuna1993, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Luna, trzymam kciuki! Ale jeśli chcesz się wygadać to my tu jesteśmy! Forum nie jest tylko od niezobowiazujacych pogaduch, ale od wsparcia w trudnych chwilach.
Co do butelek to my używamy tylko medeli calmy. Mój synek był karmiony mieszanie przez prawie dwa miesiące, teraz jest tylko na piersi, ale butelkę z moim mlekiem mu raz na czas podajemy, gdy np.mam wyjście do lekarza. Nie wiem, jak byłoby z inną butelką, ale calma nie zaburzyla nam bardzo odruchu ssania, a to najważniejsze.Luna1993, agulineczka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Ja z butelek kupiłam dwie po 150ml z Tomee Tipee, bo akurat były w promocji w Askocie we Wrocławiu jak byłam - tak właśnie robię zakupyale słyszałam od szwagierki (która oczywiście nie ma dzieci i nie planuje, więc jej opinia jest "najważniejsza"), że te butelki są ekstra (nie wiem tylko na jakiej podstawie, może sobie robi smoothie do nich?).
Minie cudowna córeczka i cudowne jej nóżki! No i ewidentnie chce być z tego samego rocznika co Marcel, Dominik i Agatka, może się kiedyś w klasie w liceum we Wrocławiu spotkają czy coś?szyjka pokaźna, pewnie jakbyś wcześniej nie miała mierzonej, to w drodze powrotnej od lekarza kupiłabyś warzywa na nowe słoiki! A tak to musisz przejść na odwyk!
W Berlinie jest cudownie, same mistrzostwa to dla mnie spełnienie marzeń, bo uwielbiam lekką atletykę i zawsze chciałam móc kibicować na żywo. I tutaj podziękowania w stronę mojego męża, który kupił te bilety w prezencie urodzinowym... A miałam urodziny dzień po naszym ślubie, więc dostałam prezent w trakcie naszej imprezki weselnej, jakby za mało emocji byłona pewno nie myślał, że zabierzemy w brzuchu naszą córeczkę na takie sportowe wydarzenie
więc kibicujemy dzielnie, Agatka też! I postanowiłam, że wyskoczę z kasy i kupię jej oficjalnego misia mistrzostw, niech ma pamiątkę, że była
Luna, doskonale Cię rozumiem, trzymaj się, s całe forum zaciska kciuki za Zuzię! I czekamy na info!
Luna1993, Kaczorka, lamka, KateHawke, Lunaris, Achia, Rucola, Nadzieja22, Flowwer, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość