Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Sanka u nas u chłopca wyszlo 5,3mm w jednej nerce. Mamy sie nie przejmować, tylko obserwacja. Za tydzień mamy usg u tego samego lekarza, zeby skontrolować (4 tygodnie po polowkowym).
Sanka lubi tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Cześć ciocie, jesteśmy po wizycie!
Nasza Malutka ma już 832g i wszystko u niej w porządku!
Nie widzieliśmy za bardzo buźki i nie mam dobrego zdjęcia, bo Mała zasłaniała się rączkami i wciskała buzię w łożysko.
Taśma jest już coraz bardziej z boku, coraz mniejsza i według Doktora nie stanowi już zupełnie żadnego zagrożenia. A Tosia przez całe usg waliła w nią piętą więc chyba próbuje się tam rozprawić do końca
Szyjka długa (3,4cm), wody w normie i w ogóle wszystko okMała leży miednicowo, ale chyba jeszcze ma czas na fikołka w dół.
JustynaG, Nadzieja22, Achia, Aga9090, ibishka, Malgonia, summer86, Jeżowa, Yoselyn82, Tosia2323, Lusesita, KateHawke, Bajkaaa, Rucola, olik321, Phnappy, Patrycja20, Angelika83, Anna Stesia, Flowwer, Luna1993, pilik, -Mamunia-, lamka, malka, Lunaris, Lena21 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Admiralka super wieści, malutka rośnie
Justyna jeśli chodzi o damskie imiona które pisałaś to nie podoba mi sie żadne a męskie to tylko Michał i Krzystof
jestem wybredna co do imion, malo mi sie im imion polskich podoba.tylko nie obrazajcię sie dziewczyny na mnie za to
Rucola, lamka lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Yoselyn82 wrote:Admiralka super wieści, malutka rośnie
Justyna jeśli chodzi o damskie imiona które pisałaś to nie podoba mi sie żadne a męskie to tylko Michał i Krzystof
jestem wybredna co do imion, malo mi sie im imion polskich podoba.tylko nie obrazajcię sie dziewczyny na mnie za to
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Phnappy ufff czyli to rzeczywiście się zdarza i skoro drugi lekarz mówi że tylko obserwacja to znaczy że nie jest źle
Admirałka bardzo się cieszę że z córeczką wszystko w porządku! Na razie nasze maluszki mają dużo miejsca więc jeszcze niech się kręcą póki mogąwczoraj mój synek na usg fikał koziołki, raz był ułożony poprzecznie a za chwilę miednicowo.
Rucola ja w poprzedniej ciąży miałam pierwsze ktg dopiero w terminie porodu, urodziłam 4 dni późniejPhnappy, Rucola lubią tę wiadomość
-
Sanka- jak Cię tu mam, to od razu mam pytanie- czy jak nasza Młoda za 3 m-ce kończy 12 lat, to muszę dla niej kupować specjalny ibuprofen/ paracetamol dla dzieci czy mogę wziąć na wyjazd te leki, co dla nas (ewentualnie ciachnąć tabletkę na pół?).
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Sanka- o aspirynie to wiem, stąd rozważam tradycyjny paracetamol/ ibuprofem (wiem, że na żaden nie jest uczulona). No 40 kg to chyba jeszcze nie waży, ale diabli wiedzą, bo wyciaga ją w górę przez wakacje strasznie, więc dowiem się w niedzielę jak ją dostaniemy. Zobaczę też, czy matka nie da jakichś leków, bo ponoć Młoda jest na kolonii już przeziębiona, jak nie da, to wtedy najwyżej w poniedziałek rano dokupimy coś dla dzieci (chyba, że nam chuchro przytyło:)).
Na stronie www ibupromu jest jednocześnie adnotacja, że "Ibuprom można stosować u dzieci od 6. roku życia" i "Leku nie należy stosować u dzieci w wieku poniżej 12 lat.". No jak słowo daję, jedno pod drugim: https://www.ibuprom.pl/produkt/ibuprom/1
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.