X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika przynajmniej nie czuję się samotna w tej niedoli...

Ale teściowa działa mi na nerwy ona tylko zupy gotuję, eMek wkurzony, bo jak on się ma najeść taka zupa po grubie... Na szczęście dziś jedzie do siebie i wraca w czwartek rano

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, krzywą możesz zrobić między 24 a 28tc. Najlepiej w jakiś chłodniejszy dzień.
    Bo jednak 2h trzeba potem wysiedzieć w poczekalni a jak będzie duchota to będzie to jeszcze cięższe.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika leżenie nie jest złe :) dacie radę dziewczyny :) trzymam kciuki by tygodnie szybko leciały

U mnie emek poza domem prawie cały dzień a ja już padam na twarz, byłam na spacerze z młodą, nie wiedziałam że mam takie lęki... Wózek zostawiony ba dole klatki mam nadzieję że nikt nie ukradnie ale boję się go sama dźwigać bo jestem jeszcze słaba...

Boże będąc w szpitalu nie zalilam się tyle co teraz...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka nie przejmuj się, to normalne! W szpitalu poza nudą i niewygodnym łóżkiem pewnie dużo więcej nie doskwierało, a teraz nagle, bo tylu tygodniach leżenia musisz tyle ogarnąć! I fizycznie i psychicznie. Jesteś bardzo dzielna i pamiętaj o tym!

Bajkaaa lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka gratuluję zdrowej dziewuszki :-) już spory z niej dzidziuś.

Mamusia cieszę się, że u Was też okej.

Nika jak stabilnie to nie ma co narzekać. Odpoczywaj i wszystko będzie ok, a krzywą zrób sobie między 24 a 28tc tak, jak dziewczyny mówią.

Dostałam już wszystkie wyniki poza biocenozą pochwy.
    TSH 1,5, igg igm toxo nadal ujemne, mocz ok, hemoglobina niestety słaba 11,4
    glukoza 77/150/128, więc jak na ciążę nie jest źle (przed ciążą miałam 90/125/78).

Muszę trochę podkoksować żelazo (w życiu nie wezmę tabletek, bo zaparcia i tak mam już nie do zniesienia) i jakoś będzie.

Po południu byłam w galerii, przymierzałam zajebistą sukienkę kopertową w reserved i chyba ją kupię. Kupiłam baleriny w CCC (teraz jest -40% z kartą nawet od przecen).

A teraz idę po krokiety (dzięki Minie!).

Bardzo dziękuję za kciuki. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 19:30

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Nika przynajmniej nie czuję się samotna w tej niedoli...

Ale teściowa działa mi na nerwy ona tylko zupy gotuję, eMek wkurzony, bo jak on się ma najeść taka zupa po grubie... Na szczęście dziś jedzie do siebie i wraca w czwartek rano
    Jakaś nieużyta :/
    Aga, to jak Ty masz gotować to nie kombinuj - rób same 10 minutowe obiadki.
    Polecam sos z wędzonego łososia/pstrąga z mascarpone do makaronu albo pieczonki, np kurczaczka wypchać jabłuszkami i cebulą i siup do gęsiarki. Albo piersi kurze w papirusie. Ważne żebyś się nie kręciła po kuchni bez potrzeby. Porządkami też się nie przejmuj - ja tak zapuściłam chatę, że strach i zamierzam zaprosić znajomą studentkę do posprzątania mi tego syfu - troszkę to będzie kosztowało, ale dla dzieciusia wszystko ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić, że moja córka ma pierwszą (przynajmniej przeze mnie wyczuwalną) czkawke! <3

-Mamunia-, malka, Jeżowa, Flowwer, Karma88, Rucola, Nadzieja22, pilik, olik321, Amal, Achia, Bajkaaa, Lusesita, KateHawke, Lena21, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Chciałam się pochwalić, że moja córka ma pierwszą (przynajmniej przeze mnie wyczuwalną) czkawke! <3
    Też to przeżyłam w zeszłym tygodniu i nie zeszlam na zawał tylko dzięki forum - ja wcześniej, zanim zaczęłyście o tym pisać, nie słyszałam o płodowej czkawce i pewnie bym się przeraziła że dziecko mi się dławi wodami płodowymi
    <3 dobrze Was mieć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 19:46

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika czas chyba powiedzieć w pracy :-( Nie wiem na początku mówił że coś ponad trzy później że cztery i już zgłupiałam, ale ona jest jakaś łamana (ja się naprawdę nie znam) i jeden pomiar 1,6 i z drugiej strony 1,8 więc to chyba to. Co daje Nam 3,4 nie wiem może taki mój urok, ale ostatnio mam twardnienia i takie parcie więc zaczełam brać NOSPĘ.

Mam nadzieję że trochę jeszcze popracuję, wiem wiem, życie Maluszka ważniejsze.

Super wieści dzisiaj.
    Ja jestem po kebabie więc żaden krokiet za mną nie przemawia a jutro gołąbki u Teściowej, yami :D

• Sanka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset ibuprofen u dzieci do 12rż podajemy w maksymalnej dobowej dawce 20-30mg/kg podzielonej na 3-4 dawki. Więc jeśli przykładowo dziecko waży 30kg to maksymalna dobowa dawka wynosi 900mg co daje nawet ponad 4 zwykłe tabletki 200mg. Forma podania leku nie ma znaczenia, czy to jest tabletka czy syropek. Więc możesz jej spokojnie podać zwykłą tabletkę (tylko nie tą maks) :)

Edit: ja polecam wyszukiwanie informacji na stronach medycyny praktycznej - https://indeks.mp.pl/leki/desc.php?id=370

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 19:58

reset, Minie Black lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Jakaś nieużyta :/
    Aga, to jak Ty masz gotować to nie kombinuj - rób same 10 minutowe obiadki.
    Polecam sos z wędzonego łososia/pstrąga z mascarpone do makaronu albo pieczonki, np kurczaczka wypchać jabłuszkami i cebulą i siup do gęsiarki. Albo piersi kurze w papirusie. Ważne żebyś się nie kręciła po kuchni bez potrzeby. Porządkami też się nie przejmuj - ja tak zapuściłam chatę, że strach i zamierzam zaprosić znajomą studentkę do posprzątania mi tego syfu - troszkę to będzie kosztowało, ale dla dzieciusia wszystko ;)
    EMek ma jutro wolne i będzie schabowe :)
    Nie przejmuj się ją też mam chatę zapuszczona i dostałam nauczkę aby nie sprzątać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika najważniejsze że mała ma się dobrze i że przymus łóżkowy służy szyjce :*

Mamunia gratuluję synka :) mam nadzieję, że szybko plamienie ustanie

-Mamunia- lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. To jest kartka A5 (14cm x 11cm). Ile wzrostu to nie wiem. Wczoraj 3400g Ooooo ale ważyliśmy 3x na różne sposoby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 17:08

Sanka, Tosia2323, lamka, Aga9090, Yoselyn82, -Mamunia-, JustynaG, pilik, StaraczkaNika, Siwulec, Rucola, Amal, Achia, olik321, Bajkaaa, Lusesita, Minie Black, KateHawke, Patrycja20, Karma88, Bobisia, Nadzieja22, malka, Anna Stesia, Lena21, Angelika83 lubią tę wiadomość

• Sanka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Wow!! Udało Ci się dobrać odpowiednio wysokiego męża??
    Udało mi się dobrać takiego żeby nieco geny się wyrównały ;) ma 185cm i dzięki temu córka w wieku dwóch lat ma tylko 92cm i jest między 90-97 centylem a nie jak mamusia 97cm i grubo powyżej 97 centyla ;)

Sarna84 lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka pewnie wymiatałaś w siatkę, albo w kosza w szkole :-D

Ania śliczny synuś :-)

Jeżowa jeśli chodzi o Twoje wyniki glukozy to bym się nie przejmowała, bo świadczą po prostu o hiperinsulinemii, która jest częsta w ciąży. Jeżeli występować będą takie objawy jak osłabienie, drżenie rąk, uczucie oblania potem to by znaczyło, że masz epizody hipoglikemii. Oczywiście radziłabym, żebyś starała się zdrowo odżywiać, czyli to o czym już wiele razy mówiłyśmy - produkty o niskim ładunku glikemicznym.

Jeżowa lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Nika czas chyba powiedzieć w pracy :-( Nie wiem na początku mówił że coś ponad trzy później że cztery i już zgłupiałam, ale ona jest jakaś łamana (ja się naprawdę nie znam) i jeden pomiar 1,6 i z drugiej strony 1,8 więc to chyba to. Co daje Nam 3,4 nie wiem może taki mój urok, ale ostatnio mam twardnienia i takie parcie więc zaczełam brać NOSPĘ.

Mam nadzieję że trochę jeszcze popracuję, wiem wiem, życie Maluszka ważniejsze.

Super wieści dzisiaj.
    Ja jestem po kebabie więc żaden krokiet za mną nie przemawia a jutro gołąbki u Teściowej, yami :D
    I tak długo dałaś radę - 14 tydzień to już spokojnie można mówić - w końcu szefostwo musi się oswoić z tą myślą i poszukać kogoś na zastępstwo.
    A brzunio Ci się jeszcze nie wybrzuszyło?

Moja szyjka też jest taka zgięta i trzeba ją mierzyć na 2 razy. Staraj się bardziej oszczędzać i powinna zostać jaka jest :)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ależ on ma czaderską bródkę! Uwielbiam takie u facetów. Nawet u tych maleńkich :D

Rucola lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu Oskar obłędny i ta bródka!!!1 tak jak pisze Nika świetna i seksowna ;)
    Lamcia mi po tardyferonie wypróżnianie się mega unormowało. Wcześniej miałam zaparcia a teraz nie zrobię kupy jeśli dzień wcześniej zapomne tabletki, takze ten tego.... zawsze mozesz spróbować i ewentualnie odstawić :)
    Mamunia gratuluję kawalera!!! coś nam chłopcami ostatnio sypnęło ;) żeby się tak jeszcze rodzili w terminie, co nie Olik???

-Mamunia-, lamka, Suprise lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam hemofer od rodzinnego, po Twoim wpisie Rucola chyba spróbuję. ;-) W ogóle śmieszna sprawa, bo wczoraj na badaniu ginka mi "wymacała" zaparcia. Badała mnie palpacyjnie i nagle pyta "czy bardzo Pani dokuczają zaparcia?". :-D

Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia gratuluje synka,lez dużo i odpoczywaj :-)

Nika dobrze ze dalej bez zmian, lez sobie i pachnij :-)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ