X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta broda to po ojcu! Ma identyczną.
    Po mnie ma tylko niebieskie oczy i 2 małe krzywe palce u rąk. Więcej podobieństw nie stwierdzono ;D

Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, dziękuję za odpowiedź, naprawdę staram się zdrowo odżywiać, jak na moje możliwości, Ty to pewnie byś i tak się zalamala :) i podpisuje się pod opinie o Tardyferonie, unormował wizyty w toalecie, tak jak Rucola napisała - brak tabletki, brak dwójeczki następnego dnia.

Zostawiłam kabel do ładowania w aucie, auto w naprawie do czwartku, nie mam zapasowego :/ a dzisiaj noc u teściów, więc bez kompa i piszę z iphone'a męża w tempie jeden znak na 10 sekund :P

Ania, jaki śliczny twój synuś <3
    Minie zazdroszczę czkawki, ja wciąż nie wiem, jakie to uczucie :(

Nika, no to cóż, reżim łóżkowy ciąg dalszy, szyjka ewidentnie to lubi, a to przecież najważniejsza wiadomość! Nenusia Ci potowarzyszą, będzie raźniej! :)

Mamunia gratuluję synka! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 21:23

lamka, -Mamunia- lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam Wam powiedzieć, że przyszło ubranko Domina z Alie :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/65b391bec42e.jpg

Jeżuś proszę Cię, ja właśnie krokieta wciągnęłam. ;-) Nie jestem jakimś dieto-świrem, bez przesady. :-D

Jeżowa, Luna1993, Achia, pilik, Rucola, olik321, -Mamunia-, KateHawke, Karma88, Amal, Nadzieja22, malka, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przepraszam, że się nie odzywam ale jestem ledwo żywa i próbuje się jakoś ogarnąć, boli mnie też brzuch cały dzień. Spróbuję jutro funkcjonować normalniej :*

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, mamy świadomość, że ilość emocji w tym tygodniu była u Ciebie ogromna.
    Odpoczywaj :)

-Mamunia-, Luna1993 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znalazłam u siebie rozstępy na udach, więc się trochę posmucę z tego powodu dzisiaj... jak już wylazły to nastawiam się na plagę do końca ciąży :( ja wiem, że to tylko estetyka, no ale jednak... tym bardziej, że mama ani babcia nie miały i liczyłam na dobre geny.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Jeżowa nie wiem jak to w końcu z tymi genami bo ja mam skórę i figurę kropka w kropkę z siostrę a ta miała rozstępy już w 5 miesiącu ciąży a ogólnie przytyła 9 kg... Ja aktualnie 13 kg na plusie i jeszcze nie zauważyłam nic ale smaruje się jak opętana....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 22:02

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • reset Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, ja bez ciąży mam rozstępy po wewnętrznej stronie ud. Więc Ty masz chociaż Agatkę na pocieszenie (albo posadzisz na kolanach i Ci rozstępy zakryje;)).

Minie, mam smaka na krokieta przez Ciebie, a przez cały dzień zjadłam tylko koktajl z truskawek rano. No i kawę :/ skąd ja mam wziąć krokiety o tej porze? Nawet sprawdziłam pyszne.pl, ale o tej porze tylko pizzerie dowożą :(

summer86, Lusesita lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się smaruję i niestety rozstępy mnie dopadły. Niby tylko kilka nad pępkiem... ale mam wrażenie, że z każdym tygodniem się rozciągają i zajmują coraz większą powierzchnię. Zobaczymy jak to będzie wyglądać po porodzie.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikuś brzuszek już się lekki pokazał, pochwalę się fotką z rana bo teraz mnie strasznie wzdeło.

Powiedziałam synkowi że będzie miał braciszka, zaskoczony i od razu łzy w oczach, chyba nie takiej wiadomości się spodziewał, jeśli już, bardziej nastawił się na siostrzyczkę. Zły moment wybraliśmy z mężem bo przed snem.
    A tak byłam ciekawa jak to jest mieć córkę, a będą otaczać mnie same siurdachy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika lepiej choojowo ale stabilnie niż miałoby być gorzej ;)
    Ja chyba wybiorę się na tejpy w związku ze spojeniem. Widziałam się dziś z koleżanką, ktorej spojenie tak dokuczało że m.in jej mąż pomagał wstawać z łóżka.. i mówi- profilaktyka! W ogóle ma półrocznego synka, który tak dał jej w kość, że ojej. A cierpliwa jest że szok. Podziwiam. Nie dość że ciężki pobyt w szpitalu mieli + fatalna opieka, to on ma alergię pokarmową i skórną absolutnie na wszystko. Łącznie z jej mlekiem. Ale z każdym tygodniem jest lepiej :) a cały czas odciągala pokarm(teraz dopiero wyhamowuje już.,a synek w 3 mcu definitywnie odstawił się od piersi), bo już jest na tyle ok że troszkę może go dać, więc jeśli się jeszcze bardziej poprawi to ma całą zamrażarkę mleka- i swoją i teściów ;) dla pocieszenia mówiła, że to wszystko zdarza się bardzo rzadko.
    Jedno jest pewne- matki mają moc! Jesteśmy zajebiste!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 22:11

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór! <3 nadrobiłam :D

Admiralka świetne wiadomości! Tak trzymać :) a my trzymam dalej kciuki za Was <3

Mamunia, Nika współczuję tego leżenia. Dacie radę! Wspieram wirtualnie &&&

Lamka boski strój! Domiś będzie wyglądał normalnie czadersko! :D

Ania Oskar to sama słodycz o poranku (a raczej z wieczora) <3 normalnie rozpływam się :)

lamka lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, a Twój eMek przypadkiem nie zajmuje się masażami?
    Bo może on by Ci ogarnął te tejpy?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Achia, a Twój eMek przypadkiem nie zajmuje się masażami?
    Bo może on by Ci ogarnął te tejpy?
    Tak, jest masażystą. Ale boi się, że źle je przyklei :p bo to jednak bardziej sprawa dla fizjo. Choć koleżanka pokazała mi gdzie powinny się znajdować.. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, przyjezdzaj na krokiety! Mam z pieczarkami/serem i kapusta/rydze!

Chciałam powiedzieć co do rozstępów, że ze Stachem przytylam 20 kg!..... A rozstępy wyszły mi na udach...2 tygodnie po porodzie. Jednak po 3 latach wyglądają całkiem spoko, czuję się trochę jak tygrysia mama ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 22:25

Achia lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo dotarlam do chalupy z 20 minut temu. Dr dal mi recepte jeszcze z jednym lekiem na 3 dni + czopki na ewentualne bole brzucha i latalam za apteka calodobowa. I tak M musi mi czopki odebrac w piatek,

Emilka ma 425g. Szyjka stoi w miejscu, ale bezpieczniej bedzie nigdzie nie wyjezdzac jak planowalismy. Moze jak dobije do 1kg.

Kij z tym, moge siedziec na dupie byle ona ladnie rosla i siedziala do grudnia gdzie siedzi.

Flowwer, Nadzieja22, Bajkaaa, olik321, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanawiam się cały czas nad tymi rozstępami u tak sobie myślę, że może duży wpływ ma siemię lniane, które włączyłam do menu na stałe przy staraniach... Może dzięki temu skóra jest bardziej elastyczna. Lamka jak Ty to widzisz?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma Emilka pięknie rośnie a Ty się oszczędzaj. Jak tam u Ciebie wygląda sytuacja na froncie rodzinnym?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma a czemu te czopki? Zamiast no spy?
    Widzę że Emilka dogania Oskara, który miał 450g ;)
    Dobrze że szyjka trzyma- odpoczynek należy się nam jak nic ;)

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A byłam dzisiaj u Doktorka. Nat waży już ok. 1800g. Szyjka zaczyna się powoli skracać ale to podobno naturalne w tym miesiącu. Natalka co do dnia odpowiada terminowi porodu, wszystko w środku piękne, wyniki w normie (żelazo muszę tylko brać bo hemoglobina się zmniejsza). No i był zszokowany jak bardzo Nat się rusza. Tak się dziwił że aż mnie to ubawiło. A jak mu powiedziałam że to nic i w nocy to się dopiero rozkręci to powiedział że współczuje po porodzie :P
    Aaa no i znowu w domu mam ciśnienie 120/70 a u nich dziwnym trafem 140/85. Kazał mi mierzyć i dawać wyniki do książeczki bo mi w szpitalu zdiagnozują fałszywie nadciśnienie. No i co do porodu to zalecił informowanie szpitala że to in vitro bo wtedy szpital ma na względzie różne rzeczy (to mnie nawet zaciekawiło ale nie chciałam drążyć). No i kazał zapytać szpital jaki GBS sobie życzą. Bo podobno niektóre szpitale chcą jeden wynik z czystości pochwy i odbytu a niektóre każdy wymaz osobno.

lamka, Nadzieja22, Lusesita, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
‹‹ 1513 1514 1515 1516 1517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ