Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAaa a mała mnie kopie po pęcherzu... No co za piekielko na ziemi..
a w temacie wyprawkowym.. Jaka maść planujecie/stosuje ie na brodawki jakby były problemy przy karmieniu że bolą ranki i pękają? Czytałam o lanolinie, a np macie doświadczenie z tą maści babydream na brodawki? Na 1 miejscu lanolin, kilka olejów, nie trzeba zmywa przed karmieniem... Wiecie.. Szczuka czegoś co mam na codzien u siebie a tylko to jest. Nie ma ziaji, linomagu, maltanu itd.. Więc staram się ściągnąć z pl co konieczne a resztę kupić tutaj jeżeli znajduje.. Na podkłady zdecydowałam się te seni lady. U mnie są nawet tańsze niż w pl, poniżej 10zl paczka za 15szt. A są zachwalane.
I myślę o tym lakratorze.. Czy próbować walczyć bez niego początkowo i najwyżej dokupić czy kupić przed porodem. Problem polega na tym że w pl on kosztuje 300zk a tu 750! najtaniej. Stąd mój dylemat.. Mama może dokupić w razie czego w pl, w dwa dni i jest u mnie.. Czytałam na blogu hafiji żeby nie kupować lakratorów butelek skoczków.. I walczyć tylko z cyckiem bo jak małe jak pociągnie butelkę to będzie trudniej. Smoczek tak samo bo inaczej ssie niż cycka, itd..
Aaaa I miałam pytać o herbatki laktacyjne.. Czy faktycznie ten femaltiker taki super? Bo widziałam różne w gemini.. Ale bardziej takie ziołowe i nie wiem czy to placebo czy serio coś daje? Herbatka jednak trochę tańsza niż lakrator..
Kurde no.. Kiedyś nie było tego wszystkiego i baby sobie radziły i wychowały i nas i całe wcześniejsze pokolenia..
Przepraszam że tak tylko o sobie. Czytam was na bieżąco ale znowu mam niefajnie sytuację różne z mężem i nie za bardzo jestem w nastroju.. I staram się skupić na wyprawce, poradach żeby nie myśleć o innych rzeczach...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 22:46
-
W domu chyba troche ochloneli i przemysleli pare spraw, bo zupelnie inaczej rozmawiaja. Jutro wracamy, bo musimy wejsc z powrotem na w moare normalne tory funkcjonowania.
Czopki zamiast nospy. Doraznie. Moze to tez kwestia tego, ze ja biore sterte przeroznych leklw i witamin i moze zoladka bardziej nie obciazac stad czopki.
Przez cala ciaze jak na razie wziam tylko dwie nospy i to w zeszlym tygodniu wiec nie tak duzo.Rucola, Amal, lamka, KateHawke, Nadzieja22, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amal ja na brodawki kupiłam purelan medeli. 40 zł ale świetne opinie. Laktator kupiłam, sama myśl że go nie mam sprawiała mi dyskomfort.... Co do butelki to zamawiam medeli calma, prędzej czy później się przyda
Z preparatów na laktację to femaltiker i mam jeszcze 2 ziołowe herbatki.
Z gadżetów zamawiam jeszcze osłony na sutki z medeli. Podkłady kupiłam z canpolu i podpaski maxi z naturelli. W szpitalu u mnie dają te takie wielkie pod cały tyłekWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 23:03
Amal lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyDla mnie lanomaść z ziaji jest cudowna, używam od lat do ust, a jest przeznaczona do brodawek.
Rucola kwasy tłuszczowe z siemienia lnianego mogą wpływać na nawilżenie skóry, ale generalnie jeśli chodzi o rozstępy to w 90% jest to po prostu "taka Pani uroda".
Zamówiłam koszulki z dolce sono do szpitala i taką koronkową narzutkę z ali na sesję brzuszkową. Przyszedł zasiłek to szaleję.Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry;)
My kolejny dzień w dwupaku. W nocy brzuch mialam jak kamień. Myślałam ze mi odpadnie.
Czekam na obchód.. choć dzis święto i moze nie być A chciałabym wiedzieć czemu mi mocz codziennie badają. Czy jest białko od puchnięcie czy tak po poprostu.
Mam plan dziś troche pochodzić ale czy sie uda z tymi nogami to nie wiem... Bo nie umiem e buty wsadzić
Dziewczyny redukują mój dział w pracy. Zwalniają po kolei wszystkich. Mnie nie mogą bo ciąża i macierzyński. Ale może wiecie jak to jest w przypadku przenoszonej ciąży? Od kiedy jest zasiłek macierzyński od tp czy od faktycznej daty porodu? Gin zwolnienie mi wystawił do niedzieli a co jeśli do tego czasu nie urodze?
Jakie papiery i w jakim czasie trzebs zgłosić do firmy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 05:22
-
Olik, szpital powinien wystawić zwolnienie od dnia przyjęcia do terminu porodu, możesz jutro o to podpytać w sekretariacie oddziału szpitalnego.
Sytuacją w pracy postaraj się nie przejmować, przez rok może się wszystko unormować. Póki co czekamy na Marcelaolik321, Rucola lubią tę wiadomość
-
Kochane gratulacje udanych wizyt
Olik tez się martwiłam, bo u mnie w pracy było połączenie spółek, nowe umowy itd., ale w ciąży do dnia porodu i na macierzyńskim od dnia porodu nic nie mogą Ci zrobić - po porodzie trzeba do pracy wysłać dokumenty i tyle.
U nas po imprezie, Franio naprawdę jest przekochany bo większość przespał a mimo to w nocy tez było całkiem ok.
Pisałyście o dawkowaniu paracetamolu i ibuprofenu - na stronie mamyginekolog jest świetny kalkulator do przeliczenia dawkowania konkretnych leków dla dzieci wg wagi.
https://mamaginekolog.pl/kalkulator-objetosci-syropu-vprzeciwgoraczkowego/
Niestety dziś jadę na obiad do teściowej, ale mam zamiar być bardzo zmęczona i szybko wrócićRucola lubi tę wiadomość
-
Lena, też dzis mamy obiad u teśćiowej, na który nie mam sił.. odciagnelam mleko i mąż pójdzie z małą sam a ja w końcu bedę miała chwile dla siebie.
Wiem po prostu że popsułoby mi to cały dzień.Lena21, pilik lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
Mnie teściowa jeszcze nie prosi na obiady bo wiadomo że nie przyjdziemyale pewnie lada dzień tu przyjdzie na kawę... Nie pasuje mi to strasznie ale trudno, my zaczynamy maraton wizyt u nas już mam dość, nie mam się w co ubrać nawet, eh miłego dnia więcej nie napisze bo moja księżniczka wstała
-
Olik. Ja miałam zwolnienie od mojego giną do niedzieli, a w poniedziałek miałam się stawić do szpitala. Urodziłam dopiero w czwartek. Macierzyński mam od tego czwartku, a na czas od pn do śr szpital mi wystawił chorobowe. Dostałam je przy wypisie.
U mnie wieczorem znowu była kolka, ale noc całkiem spoko przespana. Ja się dzisiaj mam zamiar obijać cały dzień. Obiad mam gotowy, tylko do podgrzania.
A moja córka z rana przypomniała sobie w końcu jak się głowę podnosi leżąc na brzuchu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a616845613b.jpglamka, Kaczorka, Bocianiątko, Jeżowa, Lena21, Patrycja20, Amal, Lusesita, Luna1993, KateHawke, olik321, Bajkaaa, Rucola, Sarna84, Aga9090, pilik, summer86, Achia, JustynaG, -Mamunia-, Nadzieja22, Nadzieja22, Yoselyn82, Flowwer, emi2016, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Summer ja bym Frania samego nie puściła
bo bym się bała, że ta wariatka już mu rosołu da
Malka u nas podobnie, ale moja kluska ma się ciężko dźwignąćmyśle, że faktycznie przeszedł skok bo od dwóch dni się bardziej uśmiecha, rozgląda się na wszystko, zainteresowały go zabawki, my go interesujemy bardzo i jego własne ręce:) czasem mi lekko zezuje jak się na coś blisko zapatrzy, ale to podobno tez w normie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad9d264bac8a.jpg
Jeżowa, Patrycja20, Amal, Karma88, Luna1993, malka, lamka, KateHawke, olik321, Bajkaaa, Rucola, Sarna84, Aga9090, summer86, Achia, JustynaG, -Mamunia-, Nadzieja22, Yoselyn82, Lusesita, Flowwer, Tosia2323, emi2016, Lunaris, Emiilka, Emiilka, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFela i Franio są cudowni ! :* A jak ładnie główki podnoszą
Kate niech Natka sobie fika, zdrowa dziewczynka to ma energiępodoba mi się zdrobnienie 'Nat'. Całe życie wszyscy tak do mnie mówią
Karma bardzo się cieszę, że z szyjka wszystko ok, że trzyma, to najważniejsze. Rodzicom pewnie ciężko się przyznać do jakiegokolwiek błędu, ważne że wracacie i próbujecie naprawić te relacje. To dla dobra Twojego i Emilki, bo przede wszystkim potrzebujecie teraz spokoju.
Nie wiem, czy nie podjadę dziś na ip. Od ostatniej wizyty wiem, że jest to rozwarcie, biorę dalej nospe i magnez ale od paru dni widzę takie nitki zbitego śluzu (się wybaczcie ten opis z rana). Z Tosia czop mi odchodził nie wiem kiedy, bo też miałam rozwarcie. Mam nadzieję, że to nie to, ale chyba lepiej sprawdzić ? Wizytę u mojego gina mam za 2 tygodnie, a w Łodzi pani dr nie badała mnie ginekologicznie. Więc nie wiem, czy nie podjechać i powiedzieć że mam bóle brzucha i to coś mi odchodzi. Chyba już jestem przewrażliwionaKarma88, malka lubią tę wiadomość
-
Lena! Franio jest boski
skoro już robi to wszytsko co piszesz pewnie jest po skoku. U mnie Fela ma podobne zainteresowania
Summer ja już też mam plan, że dostawie emka samego z małą. Powoli zbieram zapasy mleka, w piątek idę do gina na kontrolę i mam zamiar pójść później na lody i kawę z siostrąa ogólnie to mam plan raz w tygodniu chodzić na rower, żeby trochę odetchnąć.
Luna ja tylko cię coś niepokoi to jedź! Lepiej sprawdzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 08:52
Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunka jedź na ip dla swojego spokoju.
Lena, Malka dzieciaczki przesłodkie
Olik powiedz Marcelkowi, że dzisiaj dobry dzień na pojawienie się na świecie.
Miałam taki straszny koszmar w nocy... Śniło mi się, że urodziłam Dominika, pojechaliśmy do domu i w nocy przestał oddychać, serce mu się zatrzymało i robiłam mu resuscytację w panice.na szczęście we śnie udało się go uratować, ale sen oczywiście superrealistyczny.
malka lubi tę wiadomość