X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, bo od kilku dni meczy mnie ból gardła (stosowałam tylko Islę, płukanie Septosanem i wodą z wodą utlenioną). Teraz zaczęłam kaszleć, ale mam wrażenie jakbym chciała coś wykrztusić. Rano trochę mi się udaje wypluć takiej gęstej wydzieliny (sorry, jeśli kogoś zniesmaczyłam).

Czy któraś z Was stosowała Mucosolvan lub ACC w ciaży? Gdzieś doczytałam, że teoretycznie można. Ja nie wiem, a do lekarza dzisiaj nie pójdę. Pół nocy nie spałam, pojutrze wyjeżdzamy na urlop... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 09:00

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka wiem jak takie sny potrafią być realistyczne, nic się z Dominikiem nie dzieje złego, pewnie miałaś taki sen bo się bardzo o niego martwisz mamusia :*

Agulineczka ja byłam chora na samym początku ciąży, ale nie pamiętam co brałam na gardło, chyba coś do ssania. A na kaszel nic, bo i tak się u mnie kończy inhalacjami przez astmę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 09:17

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fela i Franio muuuuuaaa tasakiem buziaki dla Słodziaków!!!! Cudne dzieciaczki!!!
    Olik kurcze mam nadzieję że już niedługo Marcel wyskoczy, bo ta opuchlizna może wskazywać na jakieś zatrucie i dlatego tak badają mocz. Nie chcę Cię straszyć, to nie chodzi o to tym bardziej że ciąża już przenoszona. Próbuje rozwikłać zagadke...
    Bajeczko wypoczywaj ile możesz!! Wszyscy tu rozumiemy że jesteś padnięta, ale to wszystko minie ;)
    My dziś w końcu urządzamy naszą sypialnię i nie mogę doczekać się efektu :)

lamka, malka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doby!

Lena, Malka słodziaki! I to jakie silne, moje leniwce to tak głowę podnosiły na 2 miesiące :D

Olik ja tu myślałam, że Ty już po... przekaż Marcelowi, że tu wszystkie czekamy na niego!

lamka brrr aż mnie ciarki przeszły. Takie sny mnie zawsze dobijają, później cały dzień do dupy.

Lunka może podjedź. Pewnie to nic takiego, ale będziesz spokojniejsza <3

U nas na śniadanie banan. Z włosów do wieczora go będę wyciągać :D
    0a8df7e18ce961dbmed.jpg

Patrycja20, KateHawke, Sanka, olik321, Minie Black, pilik, Lena21, Rucola, Sarna84, Luna1993, Kaczorka, StaraczkaNika, Jeżowa, Kotowa, summer86, Achia, lamka, JustynaG, -Mamunia-, Bajkaaa, Nadzieja22, Yoselyn82, Lusesita, Karma88, Flowwer, Tosia2323, malka, Bocianiątko, Vivanillka, Phnappy, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka myśle, że ja tez daje na wszystkie umiejętności trochę większa tolerancje czasowa Franusiowi, bo gdyby urodził się w terminie to byłby nawet młodszy od Felci ;)

malka lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ja też jestem zdania żeby sprawdzić co się dzieje. Mam nadzieję że Cię uspokoją. Swoją drogą myślę że śmiało teraz powinnaś leżeć i się przygotowywać do egzaminu, szyjka odpocznie i ile możesz liczyć na pomoc przy Tosi...

Luna1993 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Sanka czy mogłabym mieć pytanie odnosnie szczepień?
    Czy 6w1, rota i pneumo w jednym dniu jest ok dla takiego maluszka czy lepiej rozdzielic?
    Meningokoki wezmiemy po 6 m-cu jak jest ta dłùższa przerwa między szczepieniami.

Jako lekarz polecasz skojarzone czy monowalentne?

Postaraj się nie przejmować ppwiekszona miedniczką, to bardzo często wychodzi na usg a nie oznacza niczego złego. Aczkolwiek rozumiem, bo też się martwiłam gdy u nas wyszła nieprawidłowość na połowkowym.
    Jak najbardziej polecam skojarzone, również takimi szczepiłam i będę dalej szczepić. Te trzy szczepienia na jednej wizycie to dobry pomysł, rota jest doustna więc i tak to będą tylko dwa ukłucia. Ja nie uważam by opóźnianie szczepień było dobre, później nigdy nie wiesz czy jakieś infekcje wam się po drodze nie przypałętają. A immunologicznie sobie maluszek poradzi i szybko będzie chroniony!

Dzięki, wierzę że rzeczywiście z miedniczką będzie wszystko dobrze i nie okaże się ona problemem :)

Sarna84, summer86, emi2016, Anna Stesia lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka współczuję :/ mi po takich snach Mały się dodatkowo nie rusza i dopiero mam schizy....

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja mam jednak obawy przed skojarzonymi :/ na dzień dzisiejszy planuję pojedyncze w miarę możliwości.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia jest bardzo spokojnym dzieckiem, więc damy radę, podjadę po śniadaniu bo nie da mi to spokoju przez dwa tygodnie

Rucola lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Summer ja bym Frania samego nie puściła :D bo bym się bała, że ta wariatka już mu rosołu da :)
    Jak miałam 2 miesiące moja mama poszła na operację woreczka do szpitala. Zostałam sama z ojcem. Jak mama wróciła to ojciec, bardzo z siebie dumny, pokazał mamie jak nauczył mnie już jeść kiełbasę - a przypominam że jestem wcześniak i w tym czasie to ja się powinnam dopiero rodzić, a nie kiełbasę wpierdalać ;) No ale jakoś przeżyłam, z tym że do tej pory nie lubię kiełbasy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 09:52

Luna1993, summer86, Achia, lamka, JustynaG, -Mamunia-, Bajkaaa, Jeżowa, Rucola, Nadzieja22, Lena21, Lusesita, Karma88, Aga9090, Bocianiątko, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta jakie macie duże już pociechy :) <3

U mnie nie jest tak źle podejrzewam że większość mam ma dużo gorzej bo Zosia jest na butli więc emek ja karmi w nocy jeśli ja odciagam wtedy mleko albo jak nie jestem w stanie funkcjonowac, także to jest plus karmienia mm.
    Dlatego podziwiam każda jedna kobietę która kp albo odciaga non stop pokarm bo ciężko jest w sumie nie myślałam że to aż takie trudne

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, bo od kilku dni meczy mnie ból gardła (stosowałam tylko Islę, płukanie Septosanem i wodą z wodą utlenioną). Teraz zaczęłam kaszleć, ale mam wrażenie jakbym chciała coś wykrztusić. Rano trochę mi się udaje wypluć takiej gęstej wydzieliny (sorry, jeśli kogoś zniesmaczyłam).

Czy któraś z Was stosowała Mucosolvan lub ACC w ciaży? Gdzieś doczytałam, że teoretycznie można. Ja nie wiem, a do lekarza dzisiaj nie pójdę. Pół nocy nie spałam, pojutrze wyjeżdzamy na urlop... :/
    Mi lekarz na kaszel polecił sól emską. Bo to i na kaszel i możesz tym też płukać gardło. A tak to Na gardło tamntun Verde i isla. Dodatkowo wypiłam buteleczkę syropu prenalen- bo to taki zbiór witaminek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 10:31

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, Lena i Melevis - kochane, śliczne dzieciaczki macie, nie mogę się napatrzeć <3

Nika, haha, kiełbasa :D pomysłowy tata!

Luna, jeśli cokolwiek Cię niepokoi to jedź na IP i sprawdź. Pewnie wszystko jest w porządku, ale zawsze lepiej się upewnić!

Miłego dnia!

malka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- zdecydowałaś się podjechać na IP?

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie piękne te Wasze dzieciątka! Sama niedługo będę moje tulić... :)

Nika , Twój tata rozbił system! I pewnie jeszcze był zdziwiony, że żona niezadowolona z jego sukcesu... :)

Dziewczyny, może rozpętam burzę... ale coś nie daje mi spokoju. Będę się starać karmić piersią i dlatego też obserwuje polecane przez Was grupy na facebooku, Hafiję.
    Jakiś czas temu Hafija wzięła udział w akcji (lub ją zorganizowała) by nie ukrywać się podczas karmienia piersią.
    Wczoraj, pod jednym z postów promujących karmienie wszędzie - rozpoczęła się przechwalanka która w jakim miejscu karmiła... i czym bardziej nietypowe tym większa aprobata. No bo przecież trzeba się pochwalić na facebooku, że karmiło się dziecko w kościele w pierwszej ławce.
    Być może mi się to zmieni jak problem zacznie mnie dotykać... rozumiem, że trzeba karmić dziecko na żądanie. Ale wydaje mi się, że ze wszystkim można sobie poradzić. I nie trzeba robić konkursu, kto w jakim "dziwnym" miejscu nakarmi.

malka lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dzisiaj znowu jedziemy na spacer do lasu :)

Melevis, Malka, Lena, ale śliczne te Wasze dzieciaki :) Do zacałowania ;)

Nika, tato ma mistrza! Mnie babcia w wieku 7 miesięcy jakimiś grzybami nakarmiła ;)

Luna, no pewnie, że jedź. Lepiej pojechać raz za dużo, niż raz za mało.

Olik, oby Marcel się zdecydował na wyjście. Trzymam kciuki!

Pięknego dnia :)

malka lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba muszę szybko wyjść z sali.. leżę z dziewczyną ktora juz w poniedziałek mi powiedziała ze napewno zrobią mi cc. We wtorek lekarz ku mojemu zdziwienie mówił że dopóki wyniki będą w miarę próbujemy naturalnie, więc chyba az tak nie tną wszystkich. Codzienne mowi ile to cc było każdego dnia A że dzis wolne i od rana juz troje dzieci się naturalnie urodziło to nic
    Pytam czy będzie obchód bo dziś święto A ona ze pewnie nawet żadnego lekarza nie ma...
    Nie wiem albo ja tak wierzę w służbę zdrowia albo ona tak nie wierzy.
    Narazie obojętnie co zgłoszę to położne reagują nikt nie olewa..
    Ale jak będę tak ciągle słuchać marudzenia to sams zacznę tak myśleć.
    Dziewczyna jest zła ze kazali jej w pt przypomnieć by zrobiono jej usg A nie że oni sami pamiętają..
    Już chyba bez przesady...

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, ja się krepuje karmic publicznie.. jak idziemy na obiad na miasto to odciągam.. ale np. na lawce w parku przyslonieta pieluszką uważam że nie powinnam budzić zgorszenia.

A co do kosciołów uważam że powinno być w miarę możliwosci miejsce ustronne do nakarmienia i przewiniecia dziecka. Skoro kosciół jest za nieograniczona prokreacja to powinien też zapewniac odpowiednie warunki dla maluchów w trakcie nabożenstw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 11:09

Rucola, JustynaG, Sarna84, Aga9090, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana, dopiero wstalam i zjadlam sniadanie :)

Malka, Lena i Melevis jakie śliczne dzieciaczki, cudne :) I

malka lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 1515 1516 1517 1518 1519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ