X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna myślę że taki konkurs to przegięcie.. w końcu kp jest dla Maluszka i dla wspólnych chwil,a nie dla chwalenia się kto to robił i gdzie.. nie znam tej grupy, ale jeśli nie mają tam wartościowszych treści to może się z niej wypisz?

Olik- współczuję sąsiadki. Ale to wygląda jakby ona miała problem ze szpitalem a nie odwrotnie..szkoda tylko że Ciebie tym obarcza...możesz wyjść na spacer żeby choć na chwilę się od niej "oderwać"?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 11:18

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obczaiłam na allegro taką chustę, zaraz wrzucę linka i planuję ją zakupić, bo po pierwsze ułatwi mi karmienie, trochę podtrzyma dziecko a po drugie zakryje pierś. Korzyści z tego mnóstwo!!! dziecko się nie rozprasza, mi jest lżej i nie paraduję z goła piersią.... Według mnie karmienie w dowolnym miejscu- TAK, obnoszenie się z cyckiem na wierzchu- NIE

JustynaG, Achia, lamka, pilik, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Justyna myślę że taki konkurs to przegięcie.. w końcu kp jest dla Maluszka i dla wspólnych chwil,a nie dla chwalenia się kto to robił i gdzie.. nie znam tej grupy, ale jeśli nie mają tam wartościowszych treści to może się z niej wypisz?

Olik- współczuję sąsiadki. Ale to wygląda jakby ona miała problem ze szpitalem a nie odwrotnie..szkoda tylko że Ciebie tym obarcza...możesz wyjść na spacer żeby choć na chwilę się od niej "oderwać"?
    Tak umówiłam się z położną ze ktg podłączy mi o 17. Wiec czekam na emka i uciekam z nim na obiad <3

Achia, lamka, Jeżowa lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/chusta-szalik-do-karmienia-piersia-bawelna-eko-i7257012696.html?reco_id=7aa13f7e-a06c-11e8-8bfa-246e964e28a0
    Cholercia miałam to na mysli, ale byłam przekonana, że to jest w stylu chusty kółkowej a nie jako szalik... ale będę szukać czegos w jednym kawałku, może własnie chusta kółkowa się nadaje... Melevis co Ty na to??
    Nie chodzi mi o karmienie podczas noszenia, tylko w momencie kiedy jestem np u znajomych, nie mam poduszki do karmienia, to zakładam chustę kółkowa, siadam wygodnie w fotelu i sobie karmię szkraba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 11:26

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, Rucola - zgadzam się z Wami.
    A jeśli chodzi o przewijaki, miejsce do karmienia - uważam, że jeśli miejsce do którego chcę się wybrać nie ma przewijaków to oznacza, że nie chce moich pieniędzy. I jeśli będę mieć wybór pomiędzy restauracją z przewijakiem a taką bez - to wybiorę tę, która dla mnie jest dogodniejsza a ta druga straci potencjalnego klienta.

Achia, takie wpisy pojawiły się pod postem Hafiji, która jest jednak podstawą jeśli chodzi o kp.

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Justyna, ja się krepuje karmic publicznie.. jak idziemy na obiad na miasto to odciągam.. ale np. na lawce w parku przyslonieta pieluszką uważam że nie powinnam budzić zgorszenia.

A co do kosciołów uważam że powinno być w miarę możliwosci miejsce ustronne do nakarmienia i przewiniecia dziecka. Skoro kosciół jest za nieograniczona prokreacja to powinien też zapewniac odpowiednie warunki dla maluchów w trakcie nabożenstw.

Summer ja tylko raz karmiłam poza domem - w samochodzie na parkingu w parku gdzie nikt mnie nie widział. Nie neguje dziewczyn, które karmią wszędzie, ale dla mnie to jest za bardzo krępujące i nie wyobrażam sobie świecić cyckami w miejscach publicznych a tym bardziej się tym chwalić :) może też jestem inna, ale nawet jak ktoś jest u mnie w domu to wychodzę karmić do sypialni (jedynie najbliżsi mi nie przeszkadzają w sensie moja siostra czy mama)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniała mi się historia znajomej, która opowiadała jak zaczęła karmić dziecko w sklepie, takim jak Auchan, to było bodajże w Austrii. I jakieś babcie ją zaatakowały że jak tak może. Potem przyleciały inne które z kolei ją broniły. Że super że karmi piersią i jak tamte mogą się wtrącać.i ona tak karmiła, a dwie grupy wokół niej zajęły się dyskusją :p koniec końców przyszedł pracownik, opanował kobiety,a koleżance powiedział że na sklepie są przymierzalnie i może tam pójść,za kotarkę i nakarmić dziecko następnym razem, żeby uniknąć nieprzyjemnych sytuacji.

misiak17, malka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Achia, takie wpisy pojawiły się pod postem Hafiji, która jest jednak podstawą jeśli chodzi o kp.

Aaa rozumiem. Czyli nie grupa promowała takie głupoty, ale kobiety rozpoczęły dyskusje. Co zrobić... Czasami naprawdę mam wrażenie że są ludzie i taborety...

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis,Malka, Lena wasze Smerfiątka są tak śliczne, że aż się wzruszam <3

Lunka mam nadzieję że wszystko w porządku z szyjką i wrócisz do domu spokojniejsza.

Olik ja na twoim miejscu jednak coś bym powiedziała dziewczynie bo nie może tak być, że wciąż cię straszy i negatywnie nastawia.

Justyna uważam dokładnie tak samo. Rozumiem, że ludzie powinni dać matkom karmić bo w końcu dzieci nie znają pojęcia "nie teraz". Ale takie "wyciąganie cyca" i to dosłownie bo najchętniej to by tym cyckiem lały ludzi po gębach to dla mnie gruba przesada - przez takie baby propagowanie KP staje się przesadzone i jest niepotrzebnie ośmieszane. To jak z tą feministką w kościele z serduszkiem na gębie - z feminizmem to nic wspólnego nie miało a tylko podsyciło społeczną nienawiść.

malka lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke, zgadzam się, że dzieci nie znają pojęcia "nie teraz". Szczególnie jeśli mówimy o maluchach które są karmione wyłącznie mlekiem matki.

Ale zastanawiam się ... załóżmy taką sytuację. Jedziemy z małym dzieckiem autostradą. No i dziecko zaczyna płakać.
    Podejrzewam, że serce się matce kraje ale najbezpieczniej jest dojechać do najbliższego miejsca postoju i tam przewinąć/nakarmić/potulić. Bo wyjmowanie dziecka z fotelika w trakcie jazdy jest nie tylko zabronione ale również niebezpieczne. A stawanie na poboczu w gruncie rzeczy nielegalne...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis Malka Lena cóż za slicznosci pokazuje z rana <3 <3 <3

Nika ojciec kreatywny :-D

Ja przyznam że karmilsm już w kilku miejscach.
    W przychodni, w aucie na parkingu, w kościele- to chrzciny były. Przed mszą karmiła w salce, a po ceremonii chrztu w zakrystii.
    Za każdym razem wybieralam ustronne w miare mozliwosci miejsce .
    Nie rozumiem uchwalenia się jak najdziwniejszym miejscem. Później się dziwią że jest nagonka na matki karmiące.
    Chociaż jak trochę poczytałam fora dla karmiących, to stwierdziłam że w 50% przypadków, kp to stan umyslu.

malka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam widok kobiety kp nie przeszkadza, a wręcz rozczula, ale wcześniej budził raczej zazdrość i łzy. I to ze względu na takie kobiety - które marzą o dzieciach a im nie wychodzi nie zamierzam epatować cyckami ani każdym sukcesem dziecka na fb. Czasem z konta męża podglądałam szwagierkę to mnie zgroza ogąrniała jak ta codziennie wstawiała zdjęcia typu "ale ładnie zjedliśmy obiadek" albo "**** czyta książeczkę" - a na zdjęciu 1 roczne dziecko leży na książce i sie na nią ślini, itd.

Co do ojca - no cóż, chciał dobrze - wszak najważniejsze żeby dziecko głodne nie było. A kiełbaska taka pożywna;)

mi88 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepiekne te Wasze dzieciaczki. Ja przy kazdym usg o zdjeciu Emilki zakochuje sie w niej coraz bardziej. :-)

Luna bylas na ip?

Co do karmienia to nie wiem jak z nami bedzie, bo doswiadczenia nie mamy, ale ja bym sie wstydzila ot tak wyciagnac piers i tu w tej chwili karmic. Wolalabym znalezc jakies miejsce, okryc sie z Mala i na spokojnie ja nakarmic. Rozne.sa.sytuacje, ale raczej z reguly nie powinno byc problemi ze znalezieniem sobie spokojnego miejsca?

Nie kazdy wie jak sie zachowac na taki widok, a i dla mnie byloby to krepujace. Wiadomo dziecko jest tu najwazniejsze, ale mozna sobie jakos to ogarnac raczej. A robienie konkursu z dziwnymi miejscami jest co najmniej dziwne.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w jakim rozmiarze kocyk dla malucha?
    Patrzę po necie i najwięcej takich 50×75 cm. Toż to straszne maleństwo. Ale może właśnie takie maciupkie trzeba z jakiegoś niewiadomego mi względu?
    Jeju, żeby nawet kocyk sprawiał mi problemy! Wstyd!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nievprzeszjadzaja mamy kp. Dla mnie to jest naturalna czynność, ale nie każdemu to pasuje z różnych powodów. Dlatego trochę irytuje mnie takie ostentacyjne obnoszenie się z tym.
    Karmilam jeszcze na komunii u bratanka. Ale odwróciłam sobie krzesło do ściany i widzieli tylko moje plecy.

Melevis jakie masz krzesełko do karmienia?

Anna Stesia lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, a jak u Was sytuacja z karmieniem? Zostajecie przy kp czy przechodzicie na mm?

Mi się zdarzyło karmić na grillu rodzinnym, ale mała i pierś były dobrze przykryte pieluchą więc nikt nic nie widział. Pierwsze dwa karmienia poszłam do altanki, ale mała miała dzień wiszenia przy piersi i gdybym miała tylko tam karmić to przesiedziałabym tam całego grilla. Gdy wiem że może być sytuacja gdzie będzie potrzebne karmienie na zewnątrz, zakładam sukienkę/bluzkę z kopertowym dekoltem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 12:59

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakże adekwatnie do dzisiejszej dyskusji:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/edda27d48c0e.png

Karma88, Lusesita, Aga9090, summer86, KateHawke, malka, pilik, Flowwer, JustynaG, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie na miescie jak najbardziej ok, u znajomych itp. Wczoraj bylam w CH gdzie babka ot tak wywalila piers na stolik przy jakiejs knajpie. Karmienie to najnaturalniejsza rzecz na swiecie, ale bez takiej ostentacji.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • reset Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się Wam pochwalę jakie cudo kupiłam córeczce przyjaciółki- dziś mam ją poznać, ma 5 tygodni <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/256e5b9a813c.jpg

Lusesita, StaraczkaNika, olik321, Achia, Jeżowa, Rucola, KateHawke, lamka, pilik, Lena21, Flowwer, JustynaG, Bocianiątko, Lunaris, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer póki co kp. Od niedzieli bardzo dużo podaje małej pierś i mam wrażenie że pokarmu jest więcej.
    Jutro mam wizytę u pediatry ale póki co kp. Chyba że coś się spieprzy.

Muszę się pochwalić. Od jakiegoś tygodnia Domiśka przewraca się z placków na brzuch i odwrotnie.
    To pierwsze robi częściej :-)

summer86, Karma88, Rucola, KateHawke, lamka, pilik, Anna Stesia, Flowwer, Phnappy, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ