Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna myślę że taki konkurs to przegięcie.. w końcu kp jest dla Maluszka i dla wspólnych chwil,a nie dla chwalenia się kto to robił i gdzie.. nie znam tej grupy, ale jeśli nie mają tam wartościowszych treści to może się z niej wypisz?

Olik- współczuję sąsiadki. Ale to wygląda jakby ona miała problem ze szpitalem a nie odwrotnie..szkoda tylko że Ciebie tym obarcza...możesz wyjść na spacer żeby choć na chwilę się od niej "oderwać"?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 11:18

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obczaiłam na allegro taką chustę, zaraz wrzucę linka i planuję ją zakupić, bo po pierwsze ułatwi mi karmienie, trochę podtrzyma dziecko a po drugie zakryje pierś. Korzyści z tego mnóstwo!!! dziecko się nie rozprasza, mi jest lżej i nie paraduję z goła piersią.... Według mnie karmienie w dowolnym miejscu- TAK, obnoszenie się z cyckiem na wierzchu- NIE

JustynaG, nick nieaktualny, nick nieaktualny, pilik, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Justyna myślę że taki konkurs to przegięcie.. w końcu kp jest dla Maluszka i dla wspólnych chwil,a nie dla chwalenia się kto to robił i gdzie.. nie znam tej grupy, ale jeśli nie mają tam wartościowszych treści to może się z niej wypisz?

Olik- współczuję sąsiadki. Ale to wygląda jakby ona miała problem ze szpitalem a nie odwrotnie..szkoda tylko że Ciebie tym obarcza...możesz wyjść na spacer żeby choć na chwilę się od niej "oderwać"?
    Tak umówiłam się z położną ze ktg podłączy mi o 17. Wiec czekam na emka i uciekam z nim na obiad <3

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Jeżowa lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/chusta-szalik-do-karmienia-piersia-bawelna-eko-i7257012696.html?reco_id=7aa13f7e-a06c-11e8-8bfa-246e964e28a0
    Cholercia miałam to na mysli, ale byłam przekonana, że to jest w stylu chusty kółkowej a nie jako szalik... ale będę szukać czegos w jednym kawałku, może własnie chusta kółkowa się nadaje... Melevis co Ty na to??
    Nie chodzi mi o karmienie podczas noszenia, tylko w momencie kiedy jestem np u znajomych, nie mam poduszki do karmienia, to zakładam chustę kółkowa, siadam wygodnie w fotelu i sobie karmię szkraba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 11:26

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, Rucola - zgadzam się z Wami.
    A jeśli chodzi o przewijaki, miejsce do karmienia - uważam, że jeśli miejsce do którego chcę się wybrać nie ma przewijaków to oznacza, że nie chce moich pieniędzy. I jeśli będę mieć wybór pomiędzy restauracją z przewijakiem a taką bez - to wybiorę tę, która dla mnie jest dogodniejsza a ta druga straci potencjalnego klienta.

Achia, takie wpisy pojawiły się pod postem Hafiji, która jest jednak podstawą jeśli chodzi o kp.

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Justyna, ja się krepuje karmic publicznie.. jak idziemy na obiad na miasto to odciągam.. ale np. na lawce w parku przyslonieta pieluszką uważam że nie powinnam budzić zgorszenia.

A co do kosciołów uważam że powinno być w miarę możliwosci miejsce ustronne do nakarmienia i przewiniecia dziecka. Skoro kosciół jest za nieograniczona prokreacja to powinien też zapewniac odpowiednie warunki dla maluchów w trakcie nabożenstw.

Summer ja tylko raz karmiłam poza domem - w samochodzie na parkingu w parku gdzie nikt mnie nie widział. Nie neguje dziewczyn, które karmią wszędzie, ale dla mnie to jest za bardzo krępujące i nie wyobrażam sobie świecić cyckami w miejscach publicznych a tym bardziej się tym chwalić :) może też jestem inna, ale nawet jak ktoś jest u mnie w domu to wychodzę karmić do sypialni (jedynie najbliżsi mi nie przeszkadzają w sensie moja siostra czy mama)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniała mi się historia znajomej, która opowiadała jak zaczęła karmić dziecko w sklepie, takim jak Auchan, to było bodajże w Austrii. I jakieś babcie ją zaatakowały że jak tak może. Potem przyleciały inne które z kolei ją broniły. Że super że karmi piersią i jak tamte mogą się wtrącać.i ona tak karmiła, a dwie grupy wokół niej zajęły się dyskusją :p koniec końców przyszedł pracownik, opanował kobiety,a koleżance powiedział że na sklepie są przymierzalnie i może tam pójść,za kotarkę i nakarmić dziecko następnym razem, żeby uniknąć nieprzyjemnych sytuacji.

misiak17, malka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Achia, takie wpisy pojawiły się pod postem Hafiji, która jest jednak podstawą jeśli chodzi o kp.

Aaa rozumiem. Czyli nie grupa promowała takie głupoty, ale kobiety rozpoczęły dyskusje. Co zrobić... Czasami naprawdę mam wrażenie że są ludzie i taborety...

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis,Malka, Lena wasze Smerfiątka są tak śliczne, że aż się wzruszam <3

Lunka mam nadzieję że wszystko w porządku z szyjką i wrócisz do domu spokojniejsza.

Olik ja na twoim miejscu jednak coś bym powiedziała dziewczynie bo nie może tak być, że wciąż cię straszy i negatywnie nastawia.

Justyna uważam dokładnie tak samo. Rozumiem, że ludzie powinni dać matkom karmić bo w końcu dzieci nie znają pojęcia "nie teraz". Ale takie "wyciąganie cyca" i to dosłownie bo najchętniej to by tym cyckiem lały ludzi po gębach to dla mnie gruba przesada - przez takie baby propagowanie KP staje się przesadzone i jest niepotrzebnie ośmieszane. To jak z tą feministką w kościele z serduszkiem na gębie - z feminizmem to nic wspólnego nie miało a tylko podsyciło społeczną nienawiść.

malka lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke, zgadzam się, że dzieci nie znają pojęcia "nie teraz". Szczególnie jeśli mówimy o maluchach które są karmione wyłącznie mlekiem matki.

Ale zastanawiam się ... załóżmy taką sytuację. Jedziemy z małym dzieckiem autostradą. No i dziecko zaczyna płakać.
    Podejrzewam, że serce się matce kraje ale najbezpieczniej jest dojechać do najbliższego miejsca postoju i tam przewinąć/nakarmić/potulić. Bo wyjmowanie dziecka z fotelika w trakcie jazdy jest nie tylko zabronione ale również niebezpieczne. A stawanie na poboczu w gruncie rzeczy nielegalne...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis Malka Lena cóż za slicznosci pokazuje z rana <3 <3 <3

Nika ojciec kreatywny :-D

Ja przyznam że karmilsm już w kilku miejscach.
    W przychodni, w aucie na parkingu, w kościele- to chrzciny były. Przed mszą karmiła w salce, a po ceremonii chrztu w zakrystii.
    Za każdym razem wybieralam ustronne w miare mozliwosci miejsce .
    Nie rozumiem uchwalenia się jak najdziwniejszym miejscem. Później się dziwią że jest nagonka na matki karmiące.
    Chociaż jak trochę poczytałam fora dla karmiących, to stwierdziłam że w 50% przypadków, kp to stan umyslu.

malka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam widok kobiety kp nie przeszkadza, a wręcz rozczula, ale wcześniej budził raczej zazdrość i łzy. I to ze względu na takie kobiety - które marzą o dzieciach a im nie wychodzi nie zamierzam epatować cyckami ani każdym sukcesem dziecka na fb. Czasem z konta męża podglądałam szwagierkę to mnie zgroza ogąrniała jak ta codziennie wstawiała zdjęcia typu "ale ładnie zjedliśmy obiadek" albo "**** czyta książeczkę" - a na zdjęciu 1 roczne dziecko leży na książce i sie na nią ślini, itd.

Co do ojca - no cóż, chciał dobrze - wszak najważniejsze żeby dziecko głodne nie było. A kiełbaska taka pożywna;)

mi88 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepiekne te Wasze dzieciaczki. Ja przy kazdym usg o zdjeciu Emilki zakochuje sie w niej coraz bardziej. :-)

Luna bylas na ip?

Co do karmienia to nie wiem jak z nami bedzie, bo doswiadczenia nie mamy, ale ja bym sie wstydzila ot tak wyciagnac piers i tu w tej chwili karmic. Wolalabym znalezc jakies miejsce, okryc sie z Mala i na spokojnie ja nakarmic. Rozne.sa.sytuacje, ale raczej z reguly nie powinno byc problemi ze znalezieniem sobie spokojnego miejsca?

Nie kazdy wie jak sie zachowac na taki widok, a i dla mnie byloby to krepujace. Wiadomo dziecko jest tu najwazniejsze, ale mozna sobie jakos to ogarnac raczej. A robienie konkursu z dziwnymi miejscami jest co najmniej dziwne.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w jakim rozmiarze kocyk dla malucha?
    Patrzę po necie i najwięcej takich 50×75 cm. Toż to straszne maleństwo. Ale może właśnie takie maciupkie trzeba z jakiegoś niewiadomego mi względu?
    Jeju, żeby nawet kocyk sprawiał mi problemy! Wstyd!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nievprzeszjadzaja mamy kp. Dla mnie to jest naturalna czynność, ale nie każdemu to pasuje z różnych powodów. Dlatego trochę irytuje mnie takie ostentacyjne obnoszenie się z tym.
    Karmilam jeszcze na komunii u bratanka. Ale odwróciłam sobie krzesło do ściany i widzieli tylko moje plecy.

Melevis jakie masz krzesełko do karmienia?

Anna Stesia lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, a jak u Was sytuacja z karmieniem? Zostajecie przy kp czy przechodzicie na mm?

Mi się zdarzyło karmić na grillu rodzinnym, ale mała i pierś były dobrze przykryte pieluchą więc nikt nic nie widział. Pierwsze dwa karmienia poszłam do altanki, ale mała miała dzień wiszenia przy piersi i gdybym miała tylko tam karmić to przesiedziałabym tam całego grilla. Gdy wiem że może być sytuacja gdzie będzie potrzebne karmienie na zewnątrz, zakładam sukienkę/bluzkę z kopertowym dekoltem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 12:59

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakże adekwatnie do dzisiejszej dyskusji:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/edda27d48c0e.png

Karma88, Lusesita, nick nieaktualny, summer86, KateHawke, malka, pilik, Flowwer, JustynaG, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie na miescie jak najbardziej ok, u znajomych itp. Wczoraj bylam w CH gdzie babka ot tak wywalila piers na stolik przy jakiejs knajpie. Karmienie to najnaturalniejsza rzecz na swiecie, ale bez takiej ostentacji.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • reset Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się Wam pochwalę jakie cudo kupiłam córeczce przyjaciółki- dziś mam ją poznać, ma 5 tygodni <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/256e5b9a813c.jpg

Lusesita, StaraczkaNika, olik321, nick nieaktualny, Jeżowa, Rucola, KateHawke, nick nieaktualny, pilik, Lena21, Flowwer, JustynaG, Bocianiątko, Lunaris, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer póki co kp. Od niedzieli bardzo dużo podaje małej pierś i mam wrażenie że pokarmu jest więcej.
    Jutro mam wizytę u pediatry ale póki co kp. Chyba że coś się spieprzy.

Muszę się pochwalić. Od jakiegoś tygodnia Domiśka przewraca się z placków na brzuch i odwrotnie.
    To pierwsze robi częściej :-)

summer86, Karma88, Rucola, KateHawke, nick nieaktualny, pilik, Anna Stesia, Flowwer, Phnappy, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ