Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem za karmieniem tam gdzie dziecko żąda. Oczywiście trzeba to zrobić w miarę dyskretnie. Dla mnie też nie jest to super komfortowe, ale co robić jak dziecko płacze i wiem, że tylko cycek pomoże. Dzisiaj wyszłam na spacer i oczywiście po pół godziny ryk i próba karmienia w parku, ale Fela była jakaś niespokojna i nam nie wyszło. Zaczęłam wracać do domu i skończyło się na tym, że nakarmilam ją na przystanku bo nie było żadnej ławki po drodze. Dobrze, że nikogo tam nie było. Ale u nas spacery to jakaś porażka, bo Fela co godzinę w dzień chce jeść ostatnio. Tylko w chuście zaśnie na dłużej. Więc raczej wychodzimy tylko do ogrodu.
U nas było już kilka imprez i na każdej normalnie karmiłam. Wychodzę z założenia, że jak ktoś do mnie przychodzi to się musi liczyć z tym, że karmię. Ja wychodzić nie będę, bo bym musiała cały czas siedzieć w innym pokoju. Ja na razie zaliczyłam z karmieniem imprezy w ogródku, przychodnię, park i przystanek. Ale zawsze mam wrazenie, że się ludzie gapią i mi trochę głupio.
Dziewczyny karmiące piersią, jak to u Was wygląda? Też maluchy tak często chcą jeść? Czy poprostu Fela w dzień za mało zjada i zaraz jest glodna?
Nenusia ja miałam taką sytuację w Kato w autobusie, że babka zaczęła karmić bo maluszek bardzo mocno płakał, a na przeciwko niej siedział taki około 15letni chłopak. Biedak nie widział co ma że sobą zrobić i wybiegł z autobusu na najbliższym przystanku.
Melevis Twoja córcia ma najpiękniejsze oczy na świecieJadranka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalka u mnie odciąganie na zapas działa tylko przy zamianie karmienia na mm. Wtedy spokojnie mogę odciągnąć 1/2 potrzebnej porcji. Czyli 2x mm = 1 butelka mojego mleka po odciągnięciu.
Teraz jak od 2 dni wisi cały czas na cycku to laktatora nawet nie ruszyłam. A z cycka i tak się nie najada więc mimo to dostaje mm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 17:08
-
Malka Twoja niunia ma dopiero trochę po ad miesiąc.
U nas na tym etapie to mogłam zapomnieć o spacerach. Najpierw brałam ja do wózka jak zasnęła, ale pizniej i to nie działało. Darła się jak oparzona.
Teraz jest już lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 17:15
malka lubi tę wiadomość
-
Malka, moja w dzień je max co 2h a zwykle co godzinę. Po południu nawet co 15 minut
W nocy max to 4h. Nie robię zapasów bo nie karmię z butli. Biorę dziecko wszędzie - byla juz na uczelni, w zusie, w us, u ginekologa i nawet w sądzie:) nie odciągam tez bo nie chcę zaburzać laktacji.
A - jeszcze był urząd gminy i endokrynologmieliśmy kiedys taki tydzień ze się śmialiśmy ze zaczniemy jej zbierać pieczątki z urzędów - tak jak się zbiera ze schronisk górskich:D już by z 5 miała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 17:25
-
Lusesita, Summer - jestem, czytam, ale nie mam weny na udzielanie się. Mam stresa przed jutrzejszym wynikiem cytologii.
A krzesełko które mamy to KETER Multi Dine z separatorem na nóżki.
Od ikeowskiego różni się głównie tym, że można je później przerobić na niskie krzesełko dla dziecka (do 48 m-ca).
Karmić uwielbiam i robię to wszędzie, gdzie akurat Ala chce. No ale jednak cyca na wierzch nie wywalam. Ani mi to niepotrzebne, ani innym ludziom. -
nick nieaktualnyKaczorka wszystkie trzymamy kciuki za dobry wynik, więc nie może być inaczej :*
Ja sobie leżę na kocyku, a stary jeździ z młodą na rolkach, tak to ja mogę żyć
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb44ac982190.jpgKaczorka, JustynaG, KateHawke, Aga9090, Lusesita, Achia, Lena21, Karma88, Bajkaaa, by7mistake, pilik, Lunaris, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Nika, pytałaś o kocyki.
W wielu miejscach dla maluchów polecają te małe.
Ale w gruncie rzeczy, możesz spokojnie kupić większyBędzie praktyczniej i starczy na dłużej
Luna, no i leż na kocykuOdpoczywaj to i szyjka będzie ładnie się trzymać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 17:43
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
Kaczorka kciuki kochana.
U mnie noc była do dupy. Mała się wiercila, budziła. Dziś skrocila sobie popołudniowa drzemkę bo głodna była i przysnela po jedzeniu na 10min . I na moje nieszczęście, padła teraz. Znów noc będzie do dupy.Kaczorka lubi tę wiadomość
-
malka wrote:Tylko ja właśnie chce odciągnąć, żeby nie dawać mm, bo po nim rzyga
Malka ja odciągam w nocy, bo mała rzadziej się teraz budzi. -
nick nieaktualny
-
Summer u mnie szału w nocy nie ma. Pierwsza nocna drzemka jest fajna bo około 3h, ale później to różnie bywa. Cieszę się jak jest 2,5 ale zwykle jest niecałe 2h. I tak do rana. Raz mi się zdarzyło, że przespała 5 godzin. Teraz śpi, ale w chuście więc nie mam jak odciągnąć...
-
Nie udzielam się u was na wątku, ale chciałabym zapytać Olik, czy przekaże mi swój brzuszek, bo u mnie dzisiaj w nocy ma być owu!
A jak już się tu wtrącam, to napisze jeszcze ze LUNA, przeogromnie sie ciesze ze z serduszkiem Zuzi wszystko w porządku i wierze ze te trudności które teraz wyszły pokonacie bez problemu:)
A Wasze dzieciaczki - Felcia, Franiu, Oskarek, Lenka, i wiele innych które mi teraz wypadly z głowy są zawsze miodem na serce dinozaurzycy;)
Mam nadzieje ze niedługo będę mogla sie pełnoprawnie wypowiadać na waszym wątkuStaraczkaNika, Aga9090, lamka, malka, Achia, Sarna84, Karma88, Lusesita, KateHawke, Luna1993, pilik, Phnappy, Anna Stesia, Flowwer, Lunaris, Emiilka, Rucola, olik321, Nadzieja22, Lena21 lubią tę wiadomość
starania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
nick nieaktualny
-
Malka, tak źle i tak niedobrze, bo ja znów teraz się martwię, że mała za rzadko je.. od około tygodnia je co 2,5-3 godziny w dzień a w nocy budzi się raz lub dwa i krótko ssie, więc bardzo boję się jak wyjdzie piątkowe ważenie na wizycie przed szczepieniem.
Najgorsze, że zaczęła wkurzać się przy piersi, raczej nie jest wina ilości pokarmu, bo laktatorem normalnie odciągam.. ale położna uprzedzała, że taki etap może nadejść -
Olik, jak tam poszło KTG które miałaś mnie po 17?