X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • malka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za karmieniem tam gdzie dziecko żąda. Oczywiście trzeba to zrobić w miarę dyskretnie. Dla mnie też nie jest to super komfortowe, ale co robić jak dziecko płacze i wiem, że tylko cycek pomoże. Dzisiaj wyszłam na spacer i oczywiście po pół godziny ryk i próba karmienia w parku, ale Fela była jakaś niespokojna i nam nie wyszło. Zaczęłam wracać do domu i skończyło się na tym, że nakarmilam ją na przystanku bo nie było żadnej ławki po drodze. Dobrze, że nikogo tam nie było. Ale u nas spacery to jakaś porażka, bo Fela co godzinę w dzień chce jeść ostatnio. Tylko w chuście zaśnie na dłużej. Więc raczej wychodzimy tylko do ogrodu.
    U nas było już kilka imprez i na każdej normalnie karmiłam. Wychodzę z założenia, że jak ktoś do mnie przychodzi to się musi liczyć z tym, że karmię. Ja wychodzić nie będę, bo bym musiała cały czas siedzieć w innym pokoju. Ja na razie zaliczyłam z karmieniem imprezy w ogródku, przychodnię, park i przystanek. Ale zawsze mam wrazenie, że się ludzie gapią i mi trochę głupio.

Dziewczyny karmiące piersią, jak to u Was wygląda? Też maluchy tak często chcą jeść? Czy poprostu Fela w dzień za mało zjada i zaraz jest glodna?

Nenusia ja miałam taką sytuację w Kato w autobusie, że babka zaczęła karmić bo maluszek bardzo mocno płakał, a na przeciwko niej siedział taki około 15letni chłopak. Biedak nie widział co ma że sobą zrobić i wybiegł z autobusu na najbliższym przystanku.

Melevis Twoja córcia ma najpiękniejsze oczy na świecie :D

Jadranka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakieś rady jak połączyć odciąganie pokarmu na zapas z karmieniem co godzinę i tym, że dziecko praktycznie nie śpi w dzień i ciężko znaleźć czas żeby się wysikać a co dopiero odciągnąć mleko... A muszę zrobić zapas na piątek na wyjście.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka u mnie odciąganie na zapas działa tylko przy zamianie karmienia na mm. Wtedy spokojnie mogę odciągnąć 1/2 potrzebnej porcji. Czyli 2x mm = 1 butelka mojego mleka po odciągnięciu.
    Teraz jak od 2 dni wisi cały czas na cycku to laktatora nawet nie ruszyłam. A z cycka i tak się nie najada więc mimo to dostaje mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 17:08

• malka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja właśnie chce odciągnąć, żeby nie dawać mm, bo po nim rzyga :/

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka Twoja niunia ma dopiero trochę po ad miesiąc.
    U nas na tym etapie to mogłam zapomnieć o spacerach. Najpierw brałam ja do wózka jak zasnęła, ale pizniej i to nie działało. Darła się jak oparzona.
    Teraz jest już lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 17:15

malka lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, moja w dzień je max co 2h a zwykle co godzinę. Po południu nawet co 15 minut :) W nocy max to 4h. Nie robię zapasów bo nie karmię z butli. Biorę dziecko wszędzie - byla juz na uczelni, w zusie, w us, u ginekologa i nawet w sądzie:) nie odciągam tez bo nie chcę zaburzać laktacji.
    A - jeszcze był urząd gminy i endokrynolog ;-) mieliśmy kiedys taki tydzień ze się śmialiśmy ze zaczniemy jej zbierać pieczątki z urzędów - tak jak się zbiera ze schronisk górskich:D już by z 5 miała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 17:25

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, Summer - jestem, czytam, ale nie mam weny na udzielanie się. Mam stresa przed jutrzejszym wynikiem cytologii.

A krzesełko które mamy to KETER Multi Dine z separatorem na nóżki.
    Od ikeowskiego różni się głównie tym, że można je później przerobić na niskie krzesełko dla dziecka (do 48 m-ca).

Karmić uwielbiam i robię to wszędzie, gdzie akurat Ala chce. No ale jednak cyca na wierzch nie wywalam. Ani mi to niepotrzebne, ani innym ludziom.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jerdanka właśnie tego się trochę boję, że niepotrzebnie bardziej pobudzę laktację i będę miała problem później z zastojami albo czymś takim :/

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wszystkie trzymamy kciuki za dobry wynik, więc nie może być inaczej :*

Ja sobie leżę na kocyku, a stary jeździ z młodą na rolkach, tak to ja mogę żyć ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb44ac982190.jpg

Kaczorka, JustynaG, KateHawke, Aga9090, Lusesita, Achia, Lena21, Karma88, Bajkaaa, by7mistake, pilik, Lunaris, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, pytałaś o kocyki.
    W wielu miejscach dla maluchów polecają te małe.
    Ale w gruncie rzeczy, możesz spokojnie kupić większy :) Będzie praktyczniej i starczy na dłużej

Luna, no i leż na kocyku :) Odpoczywaj to i szyjka będzie ładnie się trzymać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 17:43

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka kciuki kochana.

U mnie noc była do dupy. Mała się wiercila, budziła. Dziś skrocila sobie popołudniowa drzemkę bo głodna była i przysnela po jedzeniu na 10min . I na moje nieszczęście, padła teraz. Znów noc będzie do dupy.

Kaczorka lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, ja mam większe kocyki. Myślę, że nie ma sensu kupować tych malutkich, bo starczą tylko na krótką chwilkę.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Tylko ja właśnie chce odciągnąć, żeby nie dawać mm, bo po nim rzyga :/

Malka ja odciągam w nocy, bo mała rzadziej się teraz budzi.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, trzymam kciuki za wynik!

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- kciuki za cytologię i dobry wynik!

• malka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer u mnie szału w nocy nie ma. Pierwsza nocna drzemka jest fajna bo około 3h, ale później to różnie bywa. Cieszę się jak jest 2,5 ale zwykle jest niecałe 2h. I tak do rana. Raz mi się zdarzyło, że przespała 5 godzin. Teraz śpi, ale w chuście więc nie mam jak odciągnąć...

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • by7mistake Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie udzielam się u was na wątku, ale chciałabym zapytać Olik, czy przekaże mi swój brzuszek, bo u mnie dzisiaj w nocy ma być owu!:)

A jak już się tu wtrącam, to napisze jeszcze ze LUNA, przeogromnie sie ciesze ze z serduszkiem Zuzi wszystko w porządku i wierze ze te trudności które teraz wyszły pokonacie bez problemu:)

A Wasze dzieciaczki - Felcia, Franiu, Oskarek, Lenka, i wiele innych które mi teraz wypadly z głowy są zawsze miodem na serce dinozaurzycy;)

Mam nadzieje ze niedługo będę mogla sie pełnoprawnie wypowiadać na waszym wątku :)

StaraczkaNika, Aga9090, lamka, malka, Achia, Sarna84, Karma88, Lusesita, KateHawke, Luna1993, pilik, Phnappy, Anna Stesia, Flowwer, Lunaris, Emiilka, Rucola, olik321, Nadzieja22, Lena21 lubią tę wiadomość

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka kciuki :)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, tak źle i tak niedobrze, bo ja znów teraz się martwię, że mała za rzadko je.. od około tygodnia je co 2,5-3 godziny w dzień a w nocy budzi się raz lub dwa i krótko ssie, więc bardzo boję się jak wyjdzie piątkowe ważenie na wizycie przed szczepieniem.
    Najgorsze, że zaczęła wkurzać się przy piersi, raczej nie jest wina ilości pokarmu, bo laktatorem normalnie odciągam.. ale położna uprzedzała, że taki etap może nadejść :(

3i49mg7yu2aqel15.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, jak tam poszło KTG które miałaś mnie po 17?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 1518 1519 1520 1521 1522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ