X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita ochh, czyli nie tylko moja taka? O spacerze możemy pomarzyć... w chuście możemy trochę dłużej pochodzić, ale po pierwsze - mi zaczynaja plecy wysiadać, a po drugie jak się obudzi to krzyk będzie dopóki nie wrócimy do domu i nie dostanie piersi... a że chodzimy polami i z psem to nie ma opcji żebym ją wyjęła z chusty, nakarmiła i zamotałam spowrotem...
    Wózek/fotelik/kosz mojzesza to wrogowie, krzyk jakby ze skory obdzierali... nawet jak położę na śpiocha to maks 10 minut i się budzi i w ryk od razu...

Malka ja nie jestem w stanie odciągnąć na zapas :( żeby mieć cokolwiek odciągam w nocy (a to i tak dosłownie 30-40ml mi die udaje :/)

AnnaStesia mam wrażenie że mamy podobne dzieci...!
    Ja tez karmie gdzie trzeba. Nie jest to jakieś super, ale też nie widzę innej opcji. Ostatnio w poczekalni u lekarza był taki krzyk że podejrzewam że ludzie woleli by patrzeć jak na golasa karmie niż tego słuchać ;). Oczywiście staram się dyskretnie karmić, w przychodni się zakrylam pieluchą, w restauracji usiadłam w rogu żeby się w oczy nie rzucać, ale jakby było bardzo źle to bym karmiła gdziekolwiek byle uspokoić córkę...
    w domu przy gościach muszę karmić, inaczej mała by płakała, a siedzieć w innym pokoju to dla mnie bez sensu.
    Pierwsze trzy tygodnie karmiłam w szpitalu, w różnych warunkach, przy obchodzie, przy gościach innych dziewczyn z sali, przy wszystkich pielęgniarkach... i chyba to mnie totalnie znieczulilo jakoś. Myślałam, że się będę krępować, a teraz to dla mnie coś normalnego. Jasne że zakrywam ile się da w miarę możliwości, ale też nie popadam w jakąś paranoje żeby nikt nic nie zobaczył.
    Chociaż powiem Wam, że moja teściowa potrafi stać nade mną jak karmie, tak mnie to wkurza że głowa mała, ostatnio aż wzięłam pieluchę i zakrylam małą żeby nie było nic widać. Jeszcze ludzi wołała (swoją bratanice z mężem) żeby przyszli z bliska małą zobaczyć i oburzona, jak powiedziałam że sama przyjdę jak skończę karmić.

Lena zazdroszczę, że Franio taki!

Nika u nas najlepiej się sprawdzają kocyki 100/70 czy coś koło tego ;)
    Mamy tez jeden 75/75, który też się fajnie bardzo sprawdza.

Bajka mnie opuchlizna schodziła ze tezy tygodnie, możesz smarować altacetem. Bliznę mam twardą do dziś niestety. Do blizny super cicatridina, położna mi poleciła i smarowałam, jak już dasz radę to możesz tez czopki kupić i aplikować do środka, wspomaga gojenie krocza. Szwy mi po dwóch tygodniach lekarz podciął bo ciągnęły mocno i bolało wszystko (mimo że miałam rozpuszczalne). A co do Zosi - pewnie się denerwuje bo Jej za wolno z piersi leci albo źle łapie, a jak pojedzona i ją przystawiasz to traktuje jak smoczka i nerwów nie ma bo wtedy zaspokaja potrzebę ssania i bliskości po prostu ;)

Rucola czop to na pewno dużo więcej. Mi odchodził przez tydzień ponad po trochu a przy akcji jeszcze dużo wyleciało. Jak jest bez nitek krwi to jeszcze raczej daleko. Plus czop może odejść o dwa-trzy tygodnie przed porodem ;)

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola mi czop odchodził stopniowo w postaci takiego dziwnego śluzu, takie jakby nitki zbitego, gestego śluzu. Teraz też tak mam + rozwarcie więc to pewnie czop. Jak odszedł cały to podobno gdy nie jest podbarwiony krwią akcja może się rozkręcić dopiero po czasie. Chyba ze po odejściu pojawia się skurcze, to rodzisz kochana :) co do wielkości to nie wiem, pewnie jak jednorazowo to nie da się nie zauważyć. Ja widzę nawet teraz jak odchodzi na raty

O właśnie, czy jak odchodzi tak stopniowo to jest szansa że donoszę do terminu? Bo o to nie pytałam dziś lekarza gbura. Czy raczej to kwestia kilku tygodni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 20:45

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używam cały czas tantum rosa tylko nie wietrze bo ja z tych majątkowych a szwy chyba rozpuszczalne bo nie kazali ich ściągać

Co do czopu to ja chyba nie miałam skoro było rozwarcie? :)

Rucola nie bój się :) choćby nie wiem jaki mocny ból miał być to on się szybko skończy i Lwiątko będzie z Tobą <3
    P.s mogę tak o nim pisać?

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja nie wietrzylam wcale. A tantum rosa tak mnie piekło że nie używałam.
    Tez teraz myśle, że może jestem kiepskim przykładem jeżeli chodzi o gojenie bo od 4 doby po porodzie jeździłam autem dwa razy dziennie i spędzałam kilka godzin na drewnianym krzesełku przy inkubatorze, więc nie wspomagałam gojenia ;)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 20:52

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik a mi chyba takie rozwiązanie pasuje z tym cycem smoczkiem, :)

Dziewczyny dziękuję za odpowiedźi co do krocza :)

Właśnie się zorientowałam że umówiłam sesje małej na godz wizyty u pediatry... Brawo ja :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka i dobrze, jeżeli tak się czujesz w porządku i Zosia spokojna od szczęśliwa to najważniejsze :)
    A co do dat - nie przejmuje się, mózg po ciąży jest jeszcze bardziej obciążony :p podobno mija nieogarnięcie po ok. 3 miesiącach ;)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik się nie odzywa, to chyba dobry znak. ;-)

Minie Black, Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik , no właśnie jak ktoś przychodzi w odwiedziny to musi się liczyć z tym, że dziecko będzie karmione.
    Ale nie czułabym się komfortowo gdyby ktoś tak bezczelnie patrzył mi się na piersi gdy karmię. I nie ma znaczenia czy to mama czy teściowa, koleżanka czy kolega.

Olik Czy Marcel jednak postanowił dziś przywitać się z mamusią?

Rucola wydaje mi się, że najtrudniej wyłapać ten czop śluzowy. Inną sprawą, że jego odejście zbyt wiele nie mówi... bo poród w ciągu najbliższych 2 tygodni to sama Ci mogę wywróżyć i bez odejścia czopu :P

A jak Twoje samopoczucie i kondycja? Nadal w super formie?
    Bo ja w nocy miałam bóle krzyżowe i spinał mi się brzuch. Wstawanie średnio co 2h do toalety było problematyczne. Ale jak już wstałam, zjadłam śniadanie... to jakoś się ogarnęłam, ból przeszedł i znów zrobiłam sporo kilometrów na spacerze.

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola mi czop odszedł w domu, przed samym wyjściem do szpitala. Pamietam, że wpadłam w panikę, bo był podbarwiony krwią, a moja mama w jeszcze większą, bo jeszcze pół godziny wcześniej, zanim zaczęła się cała akcja, opowiadała, że pamięta, jak jej przez samym porodem wypadł dziwny śluz w kolorze różowym :D ale nie było tego jakoś dużo u mnie.

Rucola lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie Was nadrobiłam bo mieliśmy gości.
    Lunka Kochana bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki, niech ta szyjka jeszcze troszkę potrzyma, przynajmniej 3 tygodnie.
    Bajeczko możesz mówić na Lewcio jak Ci się tylko podoba a lwiątko jest uroczo :*
    Pilik i Lunka dziękuję za opis czopa, jest bezbarwny, bez nitek czegokolwiek więc pewnie powolutku zaczyna się odrywać.
    Justyna jestem w świetnej kondycji, nic mnie nie boli, czasem brzuch twardnieje ale nie boli...
    Tak ogólnie to boję się nie tylko porodu ale tego że ciąża się kończy... Wiem że to jest etap, który zostanie zastąpiony nowym cudowniejszym ale ja uwielbiam być w ciąży i boję się jak to będzie... Ale to nadejdzie. Kocham mojego Synka ale się boję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 21:37

Bajkaaa lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś zarobiona jestem :)
    Byliśmy na obiedzie potem na lodach. Teraz się wykąpałam i leze :)

Brzuszek oczywiście przekaże jeśli tylko będę mogła:)

lamka lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna nie dość ze patrzy to za pierwszym razem jeszcze skomentowała moje rozstępy na piersi. Taka cudowna teściowa ;)...
    Ja byłam w zeszłym roku u bratowej, która właśnie wychodziła karmić przez co w ogóle jej prawie nie widzieliśmy... ale wiadomo, każdy ma swoją strefę komfortu i trzeba to uszanować w obie strony

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, teraz wydaje mi się, że też będę wychodzić do innego pomieszczenia karmić.
    Ale z pewnością, jakby mi ktoś patrzył na piersi i komentował je ... to tym bardziej bym wyszła.

Bo to, że każdy komentuje mój brzuch to się przyzwyczaiłam. Jednego dnia usłyszałam:
    - Ale ma Pani malutki brzuszek, nie widać, że to 9 m-c
    - A Pani jeszcze nie urodziła?
    - Pani to już na końcówce?
    - Ale Ci brzuch urósł! Jest większy niż miesiąc temu.

Ale do komentowania piersi podczas karmienia to chyba bym się nie przyzwyczaiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 21:47

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie irytują pytania o wagę: "to ile już przytyłaś?" albo teksty- oświadczenia: "nie widać żebys przytyła" no kurcze, jak kobieta jest w ciąży to można ją o to pytać??

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ulubiony komentarz to "zjedz coś dziecko glodzisz" :D

Olik, dobrze, że się odezwałaś! Chociaż liczyłam na inne informacje :)

olik321 lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna z Rucola widzę że uskuteczniacie sposoby na szybszy poród. Dziś pytałam o to położne i sie śmiały ze jakby coś działało to na porodowce radzili by szybki seksik lub macanie sutków A nie podawali oxy :)

Ale wiadomo A noz pomoże :)

W ogole fajne są tu położne ja dziś cały dzień na dworze i co przyszły mi coś robić to mnie nie było. Ale śmiały się tylko ze mnir w izolatce zamkną:)
    A powiedzcie przy porodzie jest wenflon?

Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik a już myślałam że Marcel wyszedł :p

Aga9090, olik321 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, a nie słyszałaś, że "wyglądasz na dziewczynkę" "wyglądasz na chłopca" ?? :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, nie uskuteczniam wcale przyspieszania porodu. Po prostu staram się nadal być aktywna by utrzymać kondycję :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Non stop słyszę "nie wyglądasz na dziewczynkę", "jesteś pewna, że to dziewczynka?", "zobaczysz, to będzie chłopak, za ładnie wyglądasz na dziewczynkę!"

ZA ŁADNIE WYGLĄDAM NA DZIEWCZYNKĘ? Trzymajcie mnie.

Rucola cały czas podziwiam Twoją energię! Co do czopu oczywiście się nie wypowiadam.

Justyna, żeby nie było, Ciebie i Twoje spacery też podziwiam! :D

Olik no to czekamy dalej, dobrze, że w szpitalu fajne położne :) Już ukróciłaś trochę współlokatorkę? Widzę, że trafił się najgorszy typ, straszenie i narzekanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 22:06

lamka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 1520 1521 1522 1523 1524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ