X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Achia, a nie słyszałaś, że "wyglądasz na dziewczynkę" "wyglądasz na chłopca" ?? :)
    No właśnie tego akurat nie ;)

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem Dziewczyny!

Przepraszam, że rzadko się udzielam, ale ostatni czas był dla mnie trudny. Chciałabym w tym miejscu podziękować Reset, Izuni i Lunce, moim prawniczym Dziewczynom, które udzieliły mi mega wsparcia <3

Dziewczyny, nawet w najgorsze dni, podczytywałam Was i była to taka moja mała odskocznia.

Franio i Fela są cudowni. Zdjęcie Frania polubiłam 3 razy (nie wiem jak, nie pytajcie), ale Felunia jest dokładnie tak samo rozkoszna :)

Melevis, rozważ karierę modelingową dla córeńki. Kilka foto-reklam i jesteście wszyscy ustawieni :)

Oliczku, życzę Ci, byś już niebawem tuliła Marcelka do piersi (to tak w temacie rozmów o kp) ;) Szybkiego i bezproblemowego rozwiązania <3

Rucolka, mocne kciuki za ostatnią prostą! Ciąża donoszona - to brzmi dumnie :) Lewcio is comming!

Nika i Lunka, niech te Wasze cholernice jeszcze trochę wytrzymają. Twoja szyjka Nika, niech wytrzyma nawet dłużej, niż trochę. Dla mnie „choojowo, ale stabilnie”, brzmi całkiem nieźle!

Z uwagi na budyniowy mózg i brak pamięci Resecika, nawet bez ciąży, przepraszam wszystkie, do których się osobiście nie odniosłam. Wszystkie jesteście mega laski i najsilniejsze fighterki! Ale to już wiecie :)

Dobrej nocy Mamusie <3

Rucola, malka, Flowwer, Lena21 lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa olewam... A co mi tam niech se gada.
    Ma 25 lat i wszystkim jest przerażona. Nawet jak jej jakieś nowe tabletki zapisują

Jeżowa lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jak będę blisko porodu to przyjadę do Gdyni uskuteczniać z Tobą spacery :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik wenflon jest, jakby coś trzeba było szybko podać

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Summer mnie zmotywowała! No weź... miesiąc po porodzie a ona 6km spacery z wózkiem.

Achia, zapraszam od razu z psem. Wtedy będą to spacery w 4 :D

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Olik wenflon jest, jakby coś trzeba było szybko podać
    To szkoda... bo wpieli mu dzis w łokciu w zgieciu A ja nienawidzę wenflonow.. mnie to zwyczajnie boli

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    To Summer mnie zmotywowała! No weź... miesiąc po porodzie a ona 6km spacery z wózkiem.

Achia, zapraszam od razu z psem. Wtedy będą to spacery w 4 :D
    To oby nie było mrozów bo Bajki łapki nie wytrzymają ;) ale spacery to akurat by się jej przydały i jakieś 3kg mniej :p

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, Luna, bo jakoś mi umknęło, żeby się odnieść do Twojej sytuacji - cieszę się, że jesteś zdecydowanie spokojniejsza, odkąd wiadomo, że Zuzinka jest całkowicie zdrowa. No ale, dziewczyno, Ty to nie masz wytchnienia w ciąży... Jak nie jedna rzecz, to inna. Więc ja po prostu trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i za to, byś jak najdłużej donosiła córeczkę pomimo rozwarcia, krótkiej szyjki i prawdopodobnie wylatującego czopu, bo wiadomo, im dłużej u mamusi pod serduszkiem, tym lepiej. Ale tak jak sama piszesz, w razie czego, Zuzia już jest bezpieczna, medycyna wie co robić z takimi maluszkami. Ja tam bym Ci chętnie oddała trochę szyjki i może kilkaset gramów od mojej kluski - statystycznie nic by się nie zmieniło, a jakby Zuzia się pospieszyła, no to może chociaż te ubranka na 50cm byłyby dobre :D ale i tak wyczuwam u Ciebie malutką Kruszynkę :*

Luna1993 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik mnie też bolą wenflony.. a co do przyspieszania porodu to wyluzuje na pewno, bo dziś strach mnie obleciał :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 22:27

olik321 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • malka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik mi do podawania oxy w pierwszy dzień też zrobili wkłucie w zgięciu łokciowym. Praktykantka robiła próbując 3x. Strasznie mnie to tam drażniło i wieczorem jak wróciłam na patologie to poprosiłam, żeby mi to zmieniły i nie było problemu. Zapytaj. Skoro są fajne położne to pewnie się zgodzą.

Rucola, ja nie zaobserwowałam u siebie czopa, miałam tylko więcej śluzu jakieś 2 tygodnie przed porodem.

Bajka, u mnie krocze mimo, że mnie praktycznie w ogóle nie bolało to średnio się goi. Miałam rozpuszczalne szwy,które się nie chciały rozpuszczać i po 5 tygodniach mi położna część ivh usowała. Do tego zrobił się jakiś krwiak mały z którego cały czas się sączy trochę krwi, są też zgrubienia. Położna poradziła, żeby smarować jakaś maścią na blizny.

olik321 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka dobrze, że się odezwałaś. Jak samopoczucie?

Emiilka lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleczko, dziękuje, że pytasz. Ciążowo wszystko dobrze, a nawet lepiej niż ostatnio. Szyjka się cudownie wydłużyła do 3,5 cm, choć miesiąc wcześniej u tej samej gin miała ok 3 cm. To jest info z wizyty na NFZ, ponad tydzień temu. Kolejna wizyta 10 września. Pewnie gdzieś w granicach 27 sierpnia skoczę podejrzeć synia prywatnie, na lepszym sprzęcie. Mały dokazuje i kopie, więc matka spokojna :) A tak, to powoli zaczynamy myśleć o porodzie ;) I z wielką ciekawością chłoniemy cenne informacje od rozpakowanych Mamuś <3

malka, lamka, Karma88 lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko a co tam z imieniem??

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)
    Zbieram się na tą cudowną, pyszną glukoze... :)

Miłego dnia

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal powodzenia :-)

Kolejna lipna noc za mną. Mała odkąd nauczyła odwracać się z pleców na brzuch, robi to nawet w nocy jak lekko się przebudzi. I wtedy zaczyna swoje biadolenie i nerwy. Normalnie ledwo na oczy dziś patrzę.
    Teraz wstała, zjadła i oczywiście leży na brzuchu i pluje :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 07:31

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czop odszedł chyba na dwie raty. Zaczęło się rano a o północy zaczęłam rodzić. Ale był podbarwiony krwią - wtedy chyba zwykle jest szybko. Jakoś bardzo dużo tego nie było...

Kaczorka, help! Parę miesięcy temu skarżyłaś się na wypadające włosy. Doszłam do tego etapu :( Zaczęło się ok 3 miesiące po porodzie i przy każdym myciu mam pełną szczotkę. Już mi 3/4 wypadło ;(
    U Ciebie przeszło? Jak długo trwało? Lubię swoje włosy ale chyba muszę ściąć bo taki chudy ogon zaczyna głupio wyglądać ;(

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki trzymajcie kciuki. Dostalam juz lewatywe i ide na porodowke.
    Szyjka miekka, rozwarcie na 1,5 palca ale nie mam skurczy wiec dadzą oxy. Trzymajcie kciuki by jakos poszło i by mnie nie wrócili z porodowki

P.s.rucola mnie wcale czio nie odszedł tylko śluz różowy pol dnia A wody mi sie sączą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 07:38

blue00, Patrycja20, Amal, Jadranka, lamka, malka, Yoselyn82, Rucola, Sanka, Kotowa, Lunaris, pilik, Bajkaaa, Jeżowa, KateHawke, Sarna84, Ania1003, Tosia2323, Nadzieja22, Achia, Karma88, by7mistake, ibishka, Flowwer, Angelika83, Madzik34, Morusek lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Olik :)

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czop odszedł rano a wieczorem na herbatce u „ulubionej” szawgierki odeszły wody :)

Dzień dobry w czwartek :)
    Olik kciuki zaciśnięte !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 07:35

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
‹‹ 1521 1522 1523 1524 1525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ