X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal powodzenia na glukozie :)

Melevis brawa dla malutkiej super ze juz takie postepy :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna my też planujemy urodzić, celebrować spotkanie naszej trójki a dopiero potem informować rodzinę. Może to egoistyczne ale kilkanaście godzin nikogo nie zbawi a ja chcę mieć dziecko i emka tylko dla siebie. Już to ustaliliśmy z emkiem :)

JustynaG, Luna1993, Karma88, Amal lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal kciuki za glukozę!

100 DNI DO PORODU!!! Dziś nasza, tak długo wyczekiwana studniówka <3 Od jutra odliczamy dwucyfrowo <3

A ja się zaraz zbieram na 11:00 do szkoły rodzenia :)

Rucola, Yoselyn82, pilik, Bajkaaa, Jeżowa, Luna1993, malka, KateHawke, Emiilka, Nadzieja22, Karma88, Flowwer, Aga9090, lamka, Amal lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga będzie dobrze kciuki !!

Aga9090 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka dziękuję za informację odnośnie seksu!!! Aktualnie jestem na etapie ograniczania ruchów żeby nic nie przyspieszać więc seks na pewno odpada ;)
    Co do wypadania włosów mi strasznie leciały zanim zaszłam i stwierdzam że nie pomoże nic a na pewno nie odżywki działające z zewnątrz. Ja planuję brać cały czas witaminy prenatalne i ciągle siemię lniane, ale co ma wypaść to i tak wypadnie...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję w imieniu Lenisławy <3

Odnośnie wypadania - proszę wrażliwe osoby o zamknięcie oczu. Ale tak wyglądało wypadanie u mnie, w kulminacyjnym momencie (na zdjęciu po jednym szczotkowaniu). Teraz tyle mi tego narosło, że nie daję rady ich ujarzmić :D

95e910fd9d3572d2med.jpg

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Amal kciuki za glukozę!

100 DNI DO PORODU!!! Dziś nasza, tak długo wyczekiwana studniówka <3 Od jutra odliczamy dwucyfrowo <3

A ja się zaraz zbieram na 11:00 do szkoły rodzenia :)

co raz blizej narodzin.. Gratuluje! 100 to taka magiczna liczba :)

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis u mnie taki efekt przyniosła mieszanka letrozol+sterydy, więc nie przeraża mnie to zdjęcie ;)
    Chciałam Ci podziękować za wczorajsze rady i napisać że ostatecznie zamówiłam komin do karmienia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 08:44

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Wróciłam z wakacji! Szkoda że tak krótko ale zawsze coś :) Przeczytałam wczoraj wszystko do najnowszych wpisów ale <3 poza cudnymi zdjęciami naszych forumowych dzieciaków <3 nie odniosę się do niczego. Pewnie sporo bym pominęła po tylu dniach.

Olik szybkiego i przyjemnego porodu Ci życzę! Doczekałaś się dzielnie <3

U mnie dziś intensywnie po powrocie- wizyta i szkoła rodzenia wieczorem. Śnił mi się dziś poród- CC i była śliczna dziewczynka a ja szukałam gdzie ten siusiak :D Odliczam do 30tc potem będzie już z górki.

KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie zbieram na szkołę rodzenia - dziś o cięciu cesarskim. Mam nadzieję, że mnie ominie :P No, ale zawsze warto się czegoś dowiedzieć :)

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Dziękuję w imieniu Lenisławy <3

Odnośnie wypadania - proszę wrażliwe osoby o zamknięcie oczu. Ale tak wyglądało wypadanie u mnie, w kulminacyjnym momencie (na zdjęciu po jednym szczotkowaniu). Teraz tyle mi tego narosło, że nie daję rady ich ujarzmić :D

95e910fd9d3572d2med.jpg

O dziękuję, dajesz nadzieję:* mam identycznie :/ długo to u Ciebie trwało?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 09:02

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu eMkowi snilo sie pierw 2 dziewczynki a potem 2 chlopcow :)

KateHawke, Lunaris, Aga9090, admiralka lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • pilik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal nie taki diabeł straszny, będzie dobrze ;)
    Olik trzymam mocno za Was kciuki!!
    Jardanka mi zaczęły wypadać włosy jakieś dwa tygodnie po porodzie... są wszędzie. Pocieszam się, że to niby normalne... biorę witaminy i liczę na poprawę... a eMek się wkurza i ostatnio „mogłabyś sobie czasem tą szczotkę wyczyścić” jak go uświadomiłam że codziennie to robię a to właśnie z jednego czesania to nie mógł uwierzyć i też się trochę przestraszył.
    Lena dzieciaczki mają asymetrię fizjologiczną i preferują jedną stronę co jest zwykle normalne, powinno mijać po 3 miesiącu a do 6 już minąć całkiem. Mysmy zaczęli ćwiczyć, Ninka ma trochę wzmożone napięcie, asymetrię dość mocną, kręcz szyi i dużą nadwrażliwość sensoryczną. Wszystko do wypracowania, ale warto się spotkać raz za czasu z fizjo żeby pokazał jak nosić i jak ćwiczyć. Przy takich maluchach tak naprawdę najważniejsze jak rodzic łapie, przebiera, nosi, jak to będzie nieprawidłowe to żadna fizjoterapia nie pomoże...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c48edb85909.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b448ccb63cf5.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3d55820277a.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/619cd23033c6.jpg

Yoselyn82, Jeżowa, Melevis, Patrycja20, KateHawke, Lunaris, Rucola, Emiilka, Achia, Nadzieja22, JustynaG, Jadranka, Lena21, Karma88, Lusesita, Sarna84, Bajkaaa, malka, Aga9090, lamka, admiralka, Amal, -Mamunia- lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik mocne kciuki! powodzenia dla Ciebie i dla Marcelka <3

Nenusia kciuki za połówkowe, nerwy towarzyszą nam zawsze, ale dzisiaj zajrzysz potomkowi do pęcherza moczowego, hurra! :D

Amal nie daj się glukozie!

Admiralka gratulacje z powodu studniówki! Teraz poleci migusiem, nawet się nie obejrzysz, a będziesz na miejscu Olik :)

Yos to jak Ty wbijasz wenflony bezboleśnie to zorganizuję Ci chyba szkolenie dla położnych/pielęgniarek z Wrocławia, wszystkie wrocławianki będą Ci wdzięczne :)

Melevis ale jak to Lenka już raczkuje, kiedy to minęło ja się pytam?!

Nika gratulacje na 24 tydzień, "hoduj" dalej swoją ukochaną szynszylę/oberżynę :D te porównania aplikacji ciążowych zawsze mnie rozwalają! :)

My dzisiaj jedziemy do moich rodziców, tylko na 3 dni, ale i tak się cieszę, bo dawno ich nie widziałam (w przeciwieństwie do teściów...).

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 09:17

Yoselyn82, Rucola, Lunaris, Aga9090, admiralka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Olik mega kciuki za szybki i w miarę możliwości bezbolesny poród ;)

Aga wszystko będzie dobrze z maluszkiem! Powodzenia na połówkowych :)

Co do włosów to mi też po ciąży wypadały ale tak jak u Kaczorki szybko zaczęły rosnąć nowe i nie było nigdy tragedii, nie byłam jakoś dużo bardziej łysa a włosy mam bardzo długie więc byłoby widać że smętną kitkę noszę. Polecam jeszcze taką wcierkę do włosów Jantar, wmasowuje ją się w skóre głowy i rzeczywiście włosy szybciej rosną i pojawia się dużo nowych. Kiedyś jak miałam więcej wolnego czasu to bawiłam się we włosomaniactwo i stosowałam wiele kombinacji kosmetycznych na włosy. Za to w ciąży w ogóle mi się włosy nie przetłuszczają, zazwyczaj myję włosy co dwa dni a teraz po tym czasie włosy świeżutkie i puchate jak prosto po myciu!

Wczoraj wkurzyła nas teściowa. Miała wczoraj imieniny i choć mówiłam eMkowi że może powinniśmy do niej pojechać na długi weekend to on nie miał ochoty, zmęczony był po 2-tygodniowej wizycie teścia który wyjechał we wtorek. Mi tam rybka, jakoś specjalnie za nią nie tęskniłam więc nie namawiałam go zbytnio. No i ona zadzwoniła wczoraj do eMka z awanturą zanim jeszcze on do niej zadzwonił z życzeniami że jest bardzo zawiedziona bo liczyła na to że zrobimy jej niespodziankę i przyjedziemy na jeden dzień. Jak jej wygarnął że ona przecież również nie pofatygowała się na sobotnie urodziny jedynej wnuczki to oburzyła się że to przecież zupełnie inna sytuacja bo ona by musiała autobusem jechać a my wygodnie samochodem. Bo przecież to żaden problem robić jednego dnia prawie 500km z żoną w ciąży i 2-letnim dzieckiem, super przyjemna wycieczka. Wkurza mnie czasem ta kobieta tak bardzo, jest momentami taką egoistką i za każdym razem jak u niej jesteśmy to specjalnie szuka okazji do kłótni z eMkiem więc ja się nie dziwię że on nie ma ochoty za często do niej jeździć...

Aga9090 lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - ostatnie zdjęcie wymiata! Lena do 4 miesiąca przekręcała cały czas głowę tylko w lewą stronę. Trochę mnie to stresowało, ale prawdopodobnie tak była ułożona w brzuchu i dlatego sobie tą stronę przypodobała.

Jadranka tak naprawdę dopiero z 2 miesiące temu zaczęły mi odrastać, czyli jak Młoda skończyła 5 miesięcy. Czyli u Ciebie lada moment ;)

Jeżowa właśnie nie mam pojęcia! Wczoraj jej wygarnęłam, że chyba się za bardzo rozpędziła i gdzie się podział mój mały, leżący naleśnik?!

Rucola cieszę się, że moje wypociny komuś się przydają <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 09:43

Jadranka lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik trzymam kciuki mocno zaciśnięte! Szybkiego spotkania z Marcelkiem!

Amal, pij szybko a potem o t nie myśl. Najlepiej gdzieś pod oknem siedź żeby powietrza dużo było.

Melevis nie wierzę, dawaj zdjęcie :P hihi bo każdy powód jest dobry żeby oglądać tą wielkooką piękność <3

Nenusia powodzenia! Połówkowe to piękne badanie <3

Jeżowa życzę cudownego spotkania!

Admiralka noo to teraz poleci ten czas jak szalony :D ani się obejrzysz a z dwucyfrowych zrobi się tydzień do porodu <3

Nika Szynszyla mnie urzekła :D wyobraziłam sobie tego futerkowca w brzuchu :D

Aga9090, admiralka lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka słodziasta <3 ....zobaczcie jak ten czas leci!
    Na co dzień w domu się tego nie odczuwa, wręcz czasem się dłuży. A tu dopiero co były porody a już takie szkraby do nas się śmieją :) Już się nie mogę doczekać Stacha!

KateHawke lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka oj nie dziwie się, że się wkurzylas...! U nas regularnie „a bo tak rzadko przyjeżdżacie”, my ich zapraszamy i jakoś nigdy nie po drodze (serio byli u nas przez trzy lata tylko na naszych urodzinach i teraz jak się mała urodziła dwa razy), a mają uwaga... 20km...! Ale marudzić że my nie przyjedziemy to zawsze pierwsza ;)...

Melevis dokładnie, nam też mówili że dziecko zwykle już w brzuchu wybiera jedną stronę i stąd ta asymetria fizjologiczna i częste kręcze szyi.

Nenusia powodzenia , miłego oglądania synka :)

Nika szynszyl to już całkiem spory zwierzaczek!

Lunaris oj leci... mi się wierzyć nie chce jak rodzą dziewczyny, które dopiero co bety robiły...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 09:57

Lunaris, Aga9090, Sanka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witamw 23 TC :) moja aplikacja mówi że dziecko jest wielkości papai :p

Olik- kciuki!!!

Reszcie też życzę powodzenia na glulozach i badaniach i czekamy na dobre wieści!:)

To mówicie że włosy wypadają..? Jakoś mnie to nie przeraża, włosy nie zęby- odrosną. Moje w ogóle jakieś takie cienkie, rosnąć nie chcą nawet w ciąży, a tak mi się marzyło zapuścić je i ściąć dla fundacji np rak'n',roll. Jakbym urodziłaa córeczkę too specjalnie bym jej zapuściła w tym celu hihi :p więc w sumie pocieszyłyście mnie pisząc że rosną później nowe :)
    No nic, trzebaby się zabrać za jakieś śniadanie, bo dopiero wstałam,ale w nocy nie mogłam spac- budziłam się co i rusz. Czułam ruchy ale w sumie nie wiem czy to były ruchy realne czy śniło mi się że młody się rusza ..:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 10:08

KateHawke lubi tę wiadomość

‹‹ 1523 1524 1525 1526 1527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ