X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna i Reset odpiszę wam później bo właśnie odebrałam córkę ze żłobka i idziemy na plac zabaw :)

reset, pilik, Sarna84 lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka czy mogłabym mieć pytanie odnosnie szczepień?
    Czy 6w1, rota i pneumo w jednym dniu jest ok dla takiego maluszka czy lepiej rozdzielic?
    Meningokoki wezmiemy po 6 m-cu jak jest ta dłùższa przerwa między szczepieniami.

Jako lekarz polecasz skojarzone czy monowalentne?

Postaraj się nie przejmować ppwiekszona miedniczką, to bardzo często wychodzi na usg a nie oznacza niczego złego. Aczkolwiek rozumiem, bo też się martwiłam gdy u nas wyszła nieprawidłowość na połowkowym.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset bo on kiedyś był od 12rż.
    Ale mogliby się zdecydować :-)

reset lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Reset bo on kiedyś był od 12rż.
    Ale mogliby się zdecydować :-)

Ja wiem, że kiedyś był od 12 r.ż, choć mnie np. mama na polecenie mojego pediatry dawała go chwilę wcześniej (mniej więcej odkąd miesiączkowałam, bo mnie wtedy brzuch bolał dość mocno). Ale wiecie jak to jest - z własnym dzieckiem inaczej, z cudzym inaczej (poza tym pomijając odpowiedzialność to nie chcę kiedyś awantury, że zrobiliśmy coś nie tak... bywa to wyciąga w najmniej odpowiednich momentach, a chwilowo - odpukać - te relacje na linii matka - ojciec się unormowały i daj Boże, żeby trwały).
    No i że u nas za kwestie zdrowotne odpowiadam ja (vide nawet to, że idę z Młodą po powrocie do dermatologa) to jednak czuj brzemię odpowiedzialności (mój M. uważa, że nie ma co kupować leków w zawiesinie/ syropie dla takiej panny, a ja jednak się waham).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 16:24

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset a nie lepiej nurofen, tu przynajmniej pisze od 6 r.ż.:
    https://www.aptekagemini.pl/nurofen-od-6-lat-200mg-6-tabletek.html

Edit jest jeszcze ibufen od 6 r. ż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 16:30

• reset Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nurofen to też ibuprofen, tylko pod inną nazwą. Więc albo można dawkę 200 mg faktycznie podawać od 6 r.ż albo nie. Zwykły ibuprom, który obecnie mam w torebce też ma 200 mg substancji czynnej, a na opakowaniu, że od 12 r.ż
    Ergo, wszystko zależy, co sobie napisze producent.

Dla odmiany ja kiedyś na wyjeździe z Młodą walczyłam w nocy z migreną wypijając całe opakowanie nurofenu w syropie (do dziś mam wstręt do syropów malinowych). To akurat stało przy łóżku, bo Młoda nam wtedy gorączkowała nieco, a moje leki na migrenę były zamknięte w pokoju, gdzie spała z narzeczonym moja szwagierka i nie miała odwagi im tam wchodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 16:43

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, wiem, że pod inną nazwą ale tam przynajmniej dawkowanie jest wg wagi i wieku. Chyba, że weźmiesz ibuprom, a mniej więcej wg tej ulotki np z nurofen podawać będziesz :)
    Wiem fuj te syropy, nawet moje dziewczyny ich nie lubią

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    A co do imion to stwierdzam że każde coś w sobie ma i może się podobać, ale uważam że imiona których zdrobnienie nie ma związku z firmą podstawową powinny figurować jako osobne imiona np. Małgorzata i Gosia. Ale to tylko moje zdanie

Przepraszam, ze Wam sie tu wtrace, ale o niczym tak bardzo nie marze jaktego, by przestano mnie nazywac Gosia ;)
    Jak ktoras z Was zostanie prezydentem to moze taka zmiane przeprowadzic :)

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Admiralka super wieści, malutka rośnie :-)

Justyna jeśli chodzi o damskie imiona które pisałaś to nie podoba mi sie żadne a męskie to tylko Michał i Krzystof :-)

jestem wybredna co do imion, malo mi sie im imion polskich podoba. :-) tylko nie obrazajcię sie dziewczyny na mnie za to :-)
    Yos, ilu ludzi tyle zdań :)
    A to są najpopularniejsze imiona w Polsce. Ale skoro z 20 wymienionych podobają Ci się 2 to mamy 10% to i tak niezły wynik jak na wybredną osobę :)

Admiralka Gratki! Super wieści~!

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tralalalalalaaa

Reset, weź dla młodej krokiety zamiast przeciwbólowych, jak bardzo chcesz to Ci ulotkę stworzę ;)

Oto Pan Krokiet, od 3 r.ż. :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/75831a5e9820.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 17:41

Siwulec, summer86, olik321, pilik, lamka, Yoselyn82, KateHawke, reset lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, cudownie czytać takie dobre informacje od Ciebie! A malutka już nie jest taka malutka <3

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka - gratuluję takich dobrych wieści - dobrze że młoda się żadnej taśmy nie boi i sobie na niej używa ;)

Byłam na wizycie. Choojowo ale stabilnie, czyli szyjka ciągle 31 mm, lekkie rozwarcie ale od zewnętrznej (od stony dzieciusia jakoś się trzyma). Dzieckowe serduszko ładnie bije, mamy dużo wód do pływania - chociaż tradycyjnie mała upodobała sobie pozycję z głową przy szyjce i nogami bardziej po mojej lewej połowie.
    Dalej leżenie + luteina i tak dopóki będzie to dawać radę.

I muszę zrobić krzywą cukrową - który tydzień jest na to najlepszy?

pilik, Nadzieja22, Achia lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, na krzywą cukrową to nie ma dobrego tygodnia :D
    Ale z tego co pamietam robi się między 24/26 tc

StaraczkaNika, lamka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika między 24 a 28 tc. Ale ja robię w przyszłym tyg...

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem po nieplanowanej wizycie u ginekologa ponieważ plamię, wszystko dobrze, zwiększono mi dawkę proga i mam starać się odpoczywać... Szyjka z tego co widziałam na monitorze miała 1,6 i 1,8 nie wiem czy to ten pomiar, ale wg niego dobra, aczkolwiek będziemy obserwować.

DZISIAJ CZUŁAM PIERWSZE RUCHY I NADAL CZUJĘ!!! <3 Cieszę się niesamowiie.

No i z pipulki zrobił się siusiaczek :D Więc syn będzie miał braciszka :D

Już nadrabiam bo na telefonie nie idzie :D

pilik, Siwulec, lamka, Minie Black, Nadzieja22, olik321, Amal, Yoselyn82, KateHawke, Lunaris, Lena21, Sanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia gratuluje synka :)
    Odpoczywaj dużo

-Mamunia- lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, ale mi smaka narobiłaś na takiego krokieta!

Nika, najważniejsze że nie jest gorzej. Wyleżysz ile trzeba i dotrwacie do terminu.

Krzywa możesz zrobić już w 24 tc.

Admirałka, bardzo się cieszę że wszystko ok!

My od wczoraj próbujemy odstawić kapturki, jest trochę nerwów ale Ania ładnie łapie. Mam nadzieje, że sìę uda..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika dobrze, że stabilnie, dasz radę tyle polezec jeszcze :)

• pilik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia wiem że z teściowa kicha, ale dobrze mimo wszystko że masz pomoc...
    Amal bardzo współczuje nerwów :( co do podpasek po porodzie - ja się wkurzyłam na te ogromne i wysłałam męża właśnie po te tena lady extra (cztery kropelki) i jak dla mnie były lepsze, też duże i mniej chłonne, ale wygodniejsze. Przy czym ja nie krwawiłam jakoś bardzo dużo.
    AnnaStesia tak pięknie napisałaś to co ja czuje i staram się robić! Mąż się często wkurza na małą i nie potrafi pojąć że ona tego nie robi na złość itd., tłumacze mu ale ciężko. Dzisiaj ul władza cztery maluchy przed nami, wszystkie grzecznie w fotelikach spały albo się rozglądały, tylko nasza krzyk ciągle aż ją w końcu do cycka musiałam dać (nie była głodna na pewno) no ale nie ma innej opcji na uspokojenie... w aucie nienawidzi jeździć, krzyk straszny, mój się wścieka, a ja sama z nią nie pojadę bo wiem że nie dałabym rady nerwowo i jeszcze bym jakiś wypadek w takim stresie spowodowala...
    Summer trzymam kciuki za odstawienie kapturków!
    Dziewczyny wizytujące - cieszę się że wszystko w porządku u Was!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 19:09

Amal lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Nika dobrze, że stabilnie, dasz radę tyle polezec jeszcze :)
    Bajka już wstała, to teraz Ty będziesz sobie leżeć ze mną ;)

Moi oboje ginowie - i pan szpitalny i pani nfzowska wierzą w moc leżenia.

EDIT: Oj, i Mamunia będzie leżeć z nami :/
    Monika, serio - przystopuj o leż ile się da. Pamiętaj że siedzenie też jest niedobre, bo wtedy ciągle jest ucisk na szyjkę. Ładuj lutkę, męża pogoń i będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 19:24

Aga9090, summer86 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 1511 1512 1513 1514 1515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ