Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Sanka czy mogłabym mieć pytanie odnosnie szczepień?
Czy 6w1, rota i pneumo w jednym dniu jest ok dla takiego maluszka czy lepiej rozdzielic?
Meningokoki wezmiemy po 6 m-cu jak jest ta dłùższa przerwa między szczepieniami.
Jako lekarz polecasz skojarzone czy monowalentne?
Postaraj się nie przejmować ppwiekszona miedniczką, to bardzo często wychodzi na usg a nie oznacza niczego złego. Aczkolwiek rozumiem, bo też się martwiłam gdy u nas wyszła nieprawidłowość na połowkowym. -
Lusesita wrote:Reset bo on kiedyś był od 12rż.
Ale mogliby się zdecydować
Ja wiem, że kiedyś był od 12 r.ż, choć mnie np. mama na polecenie mojego pediatry dawała go chwilę wcześniej (mniej więcej odkąd miesiączkowałam, bo mnie wtedy brzuch bolał dość mocno). Ale wiecie jak to jest - z własnym dzieckiem inaczej, z cudzym inaczej (poza tym pomijając odpowiedzialność to nie chcę kiedyś awantury, że zrobiliśmy coś nie tak... bywa to wyciąga w najmniej odpowiednich momentach, a chwilowo - odpukać - te relacje na linii matka - ojciec się unormowały i daj Boże, żeby trwały).
No i że u nas za kwestie zdrowotne odpowiadam ja (vide nawet to, że idę z Młodą po powrocie do dermatologa) to jednak czuj brzemię odpowiedzialności (mój M. uważa, że nie ma co kupować leków w zawiesinie/ syropie dla takiej panny, a ja jednak się waham).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 16:24
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Nurofen to też ibuprofen, tylko pod inną nazwą. Więc albo można dawkę 200 mg faktycznie podawać od 6 r.ż albo nie. Zwykły ibuprom, który obecnie mam w torebce też ma 200 mg substancji czynnej, a na opakowaniu, że od 12 r.ż
Ergo, wszystko zależy, co sobie napisze producent.
Dla odmiany ja kiedyś na wyjeździe z Młodą walczyłam w nocy z migreną wypijając całe opakowanie nurofenu w syropie (do dziś mam wstręt do syropów malinowych). To akurat stało przy łóżku, bo Młoda nam wtedy gorączkowała nieco, a moje leki na migrenę były zamknięte w pokoju, gdzie spała z narzeczonym moja szwagierka i nie miała odwagi im tam wchodzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 16:43
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Rucola wrote:A co do imion to stwierdzam że każde coś w sobie ma i może się podobać, ale uważam że imiona których zdrobnienie nie ma związku z firmą podstawową powinny figurować jako osobne imiona np. Małgorzata i Gosia. Ale to tylko moje zdanie
Przepraszam, ze Wam sie tu wtrace, ale o niczym tak bardzo nie marze jaktego, by przestano mnie nazywac Gosia
Jak ktoras z Was zostanie prezydentem to moze taka zmiane przeprowadzicRucola lubi tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:Admiralka super wieści, malutka rośnie
Justyna jeśli chodzi o damskie imiona które pisałaś to nie podoba mi sie żadne a męskie to tylko Michał i Krzystof
jestem wybredna co do imion, malo mi sie im imion polskich podoba.tylko nie obrazajcię sie dziewczyny na mnie za to
A to są najpopularniejsze imiona w Polsce. Ale skoro z 20 wymienionych podobają Ci się 2 to mamy 10% to i tak niezły wynik jak na wybredną osobę
Admiralka Gratki! Super wieści~!
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTralalalalalaaa
Reset, weź dla młodej krokiety zamiast przeciwbólowych, jak bardzo chcesz to Ci ulotkę stworzę
Oto Pan Krokiet, od 3 r.ż. :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/75831a5e9820.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 17:41
Siwulec, summer86, olik321, pilik, lamka, Yoselyn82, KateHawke, reset lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Admirałka - gratuluję takich dobrych wieści - dobrze że młoda się żadnej taśmy nie boi i sobie na niej używa
Byłam na wizycie. Choojowo ale stabilnie, czyli szyjka ciągle 31 mm, lekkie rozwarcie ale od zewnętrznej (od stony dzieciusia jakoś się trzyma). Dzieckowe serduszko ładnie bije, mamy dużo wód do pływania - chociaż tradycyjnie mała upodobała sobie pozycję z głową przy szyjce i nogami bardziej po mojej lewej połowie.
Dalej leżenie + luteina i tak dopóki będzie to dawać radę.
I muszę zrobić krzywą cukrową - który tydzień jest na to najlepszy?
pilik, Nadzieja22, Achia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja jestem po nieplanowanej wizycie u ginekologa ponieważ plamię, wszystko dobrze, zwiększono mi dawkę proga i mam starać się odpoczywać... Szyjka z tego co widziałam na monitorze miała 1,6 i 1,8 nie wiem czy to ten pomiar, ale wg niego dobra, aczkolwiek będziemy obserwować.
DZISIAJ CZUŁAM PIERWSZE RUCHY I NADAL CZUJĘ!!!Cieszę się niesamowiie.
No i z pipulki zrobił się siusiaczekWięc syn będzie miał braciszka
Już nadrabiam bo na telefonie nie idziepilik, Siwulec, lamka, Minie Black, Nadzieja22, olik321, Amal, Yoselyn82, KateHawke, Lunaris, Lena21, Sanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Minie, ale mi smaka narobiłaś na takiego krokieta!
Nika, najważniejsze że nie jest gorzej. Wyleżysz ile trzeba i dotrwacie do terminu.
Krzywa możesz zrobić już w 24 tc.
Admirałka, bardzo się cieszę że wszystko ok!
My od wczoraj próbujemy odstawić kapturki, jest trochę nerwów ale Ania ładnie łapie. Mam nadzieje, że sìę uda..
-
nick nieaktualny
-
Nenusia wiem że z teściowa kicha, ale dobrze mimo wszystko że masz pomoc...
Amal bardzo współczuje nerwówco do podpasek po porodzie - ja się wkurzyłam na te ogromne i wysłałam męża właśnie po te tena lady extra (cztery kropelki) i jak dla mnie były lepsze, też duże i mniej chłonne, ale wygodniejsze. Przy czym ja nie krwawiłam jakoś bardzo dużo.
AnnaStesia tak pięknie napisałaś to co ja czuje i staram się robić! Mąż się często wkurza na małą i nie potrafi pojąć że ona tego nie robi na złość itd., tłumacze mu ale ciężko. Dzisiaj ul władza cztery maluchy przed nami, wszystkie grzecznie w fotelikach spały albo się rozglądały, tylko nasza krzyk ciągle aż ją w końcu do cycka musiałam dać (nie była głodna na pewno) no ale nie ma innej opcji na uspokojenie... w aucie nienawidzi jeździć, krzyk straszny, mój się wścieka, a ja sama z nią nie pojadę bo wiem że nie dałabym rady nerwowo i jeszcze bym jakiś wypadek w takim stresie spowodowala...
Summer trzymam kciuki za odstawienie kapturków!
Dziewczyny wizytujące - cieszę się że wszystko w porządku u Was!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 19:09
Amal lubi tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:Nika dobrze, że stabilnie, dasz radę tyle polezec jeszcze
Moi oboje ginowie - i pan szpitalny i pani nfzowska wierzą w moc leżenia.
EDIT: Oj, i Mamunia będzie leżeć z nami
Monika, serio - przystopuj o leż ile się da. Pamiętaj że siedzenie też jest niedobre, bo wtedy ciągle jest ucisk na szyjkę. Ładuj lutkę, męża pogoń i będzie dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 19:24
Aga9090, summer86 lubią tę wiadomość