Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Może co niektórzy pamiętają ale chcieliśmy wybrać imię mało popularne. Tym sposobem powstała lista stworzona przeze mnie i eMka. Odrzucaliśmy co tydzień jakieś imię...
No i na dobrą sprawę, niedawno dorzuciliśmy do puli imion 2 i okazuje się, że te dorzucone pod koniec najbardziej nam leżą. Nasza córeczka będzie Anią albo Hanią.Anna to imię najpopularniejsze w Polsce (ponad milion kobiet o tym imieniu) a Hanna widnieje w czołówkach dla ostatnich lat.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 10:01
Rucola lubi tę wiadomość
-
Dzięki bardzo dziewczyny, mam nadzieję że rzeczywiście z tą nereczką jest wszystko w porządku ale same wiecie jak to jest, jak tylko coś wyjdzie choć trochę nie tak to od razu człowiek się martwi. Nie dopisałam wczoraj że chłopaczek nieco zbliża się wielkością do terminu z OM choć owu miałam w 20dc. No nic, zobaczymy czy urodzę jeszcze w tym roku czy w przyszłym
Anna Stesia podpisuję się pod tym co napisałaś wszystkimi rękoma i nogami!!! Piękne słowa, kwintesencja macierzyństwa, ja właśnie uważam że w podejściu do niemowląt najważniejszy jest spokój i wyrozumiałość, wiele razy uczyłam Emka że nasza córka nie robi nam czegoś na złość. Pięknie, trzymaj tak dalej!!!Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
JustynaG wrote:Może co niektórzy pamiętają ale chcieliśmy wybrać imię mało popularne. Tym sposobem powstała lista stworzona przeze mnie i eMka. Odrzucaliśmy co tydzień jakieś imię...
No i na dobrą sprawę, niedawno dorzuciliśmy do puli imion 2 i okazuje się, że te dorzucone pod koniec najbardziej nam leżą. Nasza córeczka będzie Anią albo Hanią.Anna to imię najpopularniejsze w Polsce (ponad milion kobiet o tym imieniu) a Hanna widnieje w czołówkach dla ostatnich lat.
Anna jest chyba 3 najpopularniejszym imieniem w Polsce, ale w naszych rocznikach i starszych. Od kilku lat jednak znajduje się pod koniec drugiej dziesiątki.
My wybralismy to imię również czesciowo ze względu na znaczenie (łaska).
Gdy mowie jak nasza córeczka ma na imię to wiekszosc sie dziwi, bo imię jest popularne ale obecnie rzadko nadawane.JustynaG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySummer chyba faktycznie, teraz rzadko słyszę zeby ktoś z "młodych" rodziców nazwał córeczkę Ania. W moim roczniku-87- było ich od groma
ale tak samo jeszcze nie słyszałam żeby ktoś teraz nazwał córkę moim imieniem. Tj Joanna.
summer86 lubi tę wiadomość
-
Justyna gratuluję donoszonej ciąży! Anna to piękne imię, cały czas to powtarzam i wcale się nie zdziwię, jak sama nazwę tak kiedyś kolejną córeczkę (jeśli będę ją mieć), bo nam obojgu z mężem to imię bardzo pasowało
Hanna też bardzo ładne, u nas było poza listą, bo mam w rodzinie małą Hanię i nie chciałam powielać
obojętnie, na które się zdecydujecie, córeczka będzie z dumą nosić swoje imię.
Ja obecnie myślę nad drugim imieniem i "wbrew tradycji" wcale nie chcę nadawać tego imienia po kimś, tylko po prostu wybrać takie, jakie mi się podoba, żeby pasowało i do pierwszego imienia i do nazwiska. Co prawda to imię do niczego nie jest potrzebne, ale ja jakoś osobiście lubię to zjawisko, że się ma drugie imięa już się nasłuchałam argumentów typu "a co jak dziecko zapomni drugiego imienia?" albo "w urzędzie nie będzie tyle kratek do wpisywania!" i naprawdę przepraszam, ale kto to wymyśla? Jakoś nigdy nie zapomniałam mojego drugiego imienia, a tam gdzie drugie imię trzeba podawać, to jakoś zawsze jest osobna rubryczka
Olik to czekamy na wieści z obchodu! W sumie to teraz ze szpitala masz bliziutko do mnie i do Lamki, zdecydowanie bliżej niż z mieszkania, no ale chyba tego nie wykorzystamy, bo ktoś tu bardzo niedługo będzie mamusią :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 10:52
-
nick nieaktualnyJeżowa ja też mam drugie imię i mi się ono bardzo podoba, nie zapomniałam o nim i może nie wszędzie muszę je wpisywać, ale jak już muszę to miejsce jest.
U nas siostrzeniec chciał żeby nasz synek miał na imię Julian, więc zrobimy Oskar Julian. Żeby miał w to jakiś wkład, bo mi na tym zależyi do nazwiska też nam pasuje
Olik- czekamy na wieści!Jeżowa, Rucola, pilik, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Ja nie dałam córce drugiego imienia dlatego że moje własne drugie imię bardzo mi się nie podoba, więc chciałam jej tego zaoszczędzić
W ogóle mam nadzieję że z imieniem dla synka uda nam się coś wcześniej ustalić niż po porodzie... córka już jeden dzień była na świecie i wciąż nie miała imienia bo ten mój uparciuch stwierdził że ustalimy jak się urodzi. Nie mogliśmy dojść do porozumienia, nasze wzajemne typy nam się nie podobały i tak wyszło. Było to okropne przeżycie dla mnie, teraz już tak nie chcę -
Sanka wrote:Ja nie dałam córce drugiego imienia dlatego że moje własne drugie imię bardzo mi się nie podoba, więc chciałam jej tego zaoszczędzić
W ogóle mam nadzieję że z imieniem dla synka uda nam się coś wcześniej ustalić niż po porodzie... córka już jeden dzień była na świecie i wciąż nie miała imienia bo ten mój uparciuch stwierdził że ustalimy jak się urodzi. Nie mogliśmy dojść do porozumienia, nasze wzajemne typy nam się nie podobały i tak wyszło. Było to okropne przeżycie dla mnie, teraz już tak nie chcę
Sanka, mój też chciał podejmować decyzję po porodzie, ale zmusiłam go wcześniej. Mam nadzieję, że tym razem i Wam uda się dojść do porozumienia, zwłaszcza, że wiesz, jak to było poprzednio! A jakieś typy już macie? -
nick nieaktualnySanka, dokładnie wczoraj teściowa napisała mi apropo imienia- że to nasz wybór oczywiście, i że czasami dopiero po obejrzeniu nowo narodzonej istoty imię samo się narzuca...
Mam nadzieję że tym razem wybór imienia będzie dla Was przyjemnościąIzape_91, pilik lubią tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Sanka, mój też chciał podejmować decyzję po porodzie, ale zmusiłam go wcześniej. Mam nadzieję, że tym razem i Wam uda się dojść do porozumienia, zwłaszcza, że wiesz, jak to było poprzednio! A jakieś typy już macie?
Emek zaproponował że skoro my z córką mamy imiona na A to niech synek będzie na F tak jak i tatatylko że na tą literkę jest niewiele imion, a takiego bardzo udziwnionego typu Ferdynand to nie chchemy
-
Witam się
Rucola zobacz co zanabyłam w pepco:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39751f7b8144.jpglamka, olik321, Rucola, Lusesita, pilik, malka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny