X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe no jest promocja Amal!! Jak nic :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka, ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!
    A napisz mi, czy coś przeoczyłam, macie wybrane imię???

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal,całe szczęście oferują sprzedaż ratalną ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może co niektórzy pamiętają ale chcieliśmy wybrać imię mało popularne. Tym sposobem powstała lista stworzona przeze mnie i eMka. Odrzucaliśmy co tydzień jakieś imię...

No i na dobrą sprawę, niedawno dorzuciliśmy do puli imion 2 i okazuje się, że te dorzucone pod koniec najbardziej nam leżą. Nasza córeczka będzie Anią albo Hanią. :) Anna to imię najpopularniejsze w Polsce (ponad milion kobiet o tym imieniu) a Hanna widnieje w czołówkach dla ostatnich lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 10:01

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo dziewczyny, mam nadzieję że rzeczywiście z tą nereczką jest wszystko w porządku ale same wiecie jak to jest, jak tylko coś wyjdzie choć trochę nie tak to od razu człowiek się martwi. Nie dopisałam wczoraj że chłopaczek nieco zbliża się wielkością do terminu z OM choć owu miałam w 20dc. No nic, zobaczymy czy urodzę jeszcze w tym roku czy w przyszłym :)

Anna Stesia podpisuję się pod tym co napisałaś wszystkimi rękoma i nogami!!! Piękne słowa, kwintesencja macierzyństwa, ja właśnie uważam że w podejściu do niemowląt najważniejszy jest spokój i wyrozumiałość, wiele razy uczyłam Emka że nasza córka nie robi nam czegoś na złość. Pięknie, trzymaj tak dalej!!! :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam... Teraz czekanie i mdłości :-P Na czczo glukometrem miałam 77.

Rucola lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, gratulacje!! No to teraz siedzisz jak na bombie ;-)

Lamka, współczuję! Dla mnie to było najgorsze badanie całej ciazy

JustynaG lubi tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka niech moc będzie z Tobą :)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Może co niektórzy pamiętają ale chcieliśmy wybrać imię mało popularne. Tym sposobem powstała lista stworzona przeze mnie i eMka. Odrzucaliśmy co tydzień jakieś imię...

No i na dobrą sprawę, niedawno dorzuciliśmy do puli imion 2 i okazuje się, że te dorzucone pod koniec najbardziej nam leżą. Nasza córeczka będzie Anią albo Hanią. :) Anna to imię najpopularniejsze w Polsce (ponad milion kobiet o tym imieniu) a Hanna widnieje w czołówkach dla ostatnich lat.

Anna jest chyba 3 najpopularniejszym imieniem w Polsce, ale w naszych rocznikach i starszych. Od kilku lat jednak znajduje się pod koniec drugiej dziesiątki.
    My wybralismy to imię również czesciowo ze względu na znaczenie (łaska).

Gdy mowie jak nasza córeczka ma na imię to wiekszosc sie dziwi, bo imię jest popularne ale obecnie rzadko nadawane.

JustynaG lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer chyba faktycznie, teraz rzadko słyszę zeby ktoś z "młodych" rodziców nazwał córeczkę Ania. W moim roczniku-87- było ich od groma ;) ale tak samo jeszcze nie słyszałam żeby ktoś teraz nazwał córkę moim imieniem. Tj Joanna.

summer86 lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna gratuluję donoszonej ciąży! Anna to piękne imię, cały czas to powtarzam i wcale się nie zdziwię, jak sama nazwę tak kiedyś kolejną córeczkę (jeśli będę ją mieć), bo nam obojgu z mężem to imię bardzo pasowało :) Hanna też bardzo ładne, u nas było poza listą, bo mam w rodzinie małą Hanię i nie chciałam powielać :) obojętnie, na które się zdecydujecie, córeczka będzie z dumą nosić swoje imię.

Ja obecnie myślę nad drugim imieniem i "wbrew tradycji" wcale nie chcę nadawać tego imienia po kimś, tylko po prostu wybrać takie, jakie mi się podoba, żeby pasowało i do pierwszego imienia i do nazwiska. Co prawda to imię do niczego nie jest potrzebne, ale ja jakoś osobiście lubię to zjawisko, że się ma drugie imię :D a już się nasłuchałam argumentów typu "a co jak dziecko zapomni drugiego imienia?" albo "w urzędzie nie będzie tyle kratek do wpisywania!" i naprawdę przepraszam, ale kto to wymyśla? Jakoś nigdy nie zapomniałam mojego drugiego imienia, a tam gdzie drugie imię trzeba podawać, to jakoś zawsze jest osobna rubryczka :P

Olik to czekamy na wieści z obchodu! W sumie to teraz ze szpitala masz bliziutko do mnie i do Lamki, zdecydowanie bliżej niż z mieszkania, no ale chyba tego nie wykorzystamy, bo ktoś tu bardzo niedługo będzie mamusią :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 10:52

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa ja też mam drugie imię i mi się ono bardzo podoba, nie zapomniałam o nim i może nie wszędzie muszę je wpisywać, ale jak już muszę to miejsce jest.
    U nas siostrzeniec chciał żeby nasz synek miał na imię Julian, więc zrobimy Oskar Julian. Żeby miał w to jakiś wkład, bo mi na tym zależy ;) i do nazwiska też nam pasuje :)

Olik- czekamy na wieści!

Jeżowa, Rucola, pilik, JustynaG lubią tę wiadomość

• Sanka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dałam córce drugiego imienia dlatego że moje własne drugie imię bardzo mi się nie podoba, więc chciałam jej tego zaoszczędzić ;)
    W ogóle mam nadzieję że z imieniem dla synka uda nam się coś wcześniej ustalić niż po porodzie... córka już jeden dzień była na świecie i wciąż nie miała imienia bo ten mój uparciuch stwierdził że ustalimy jak się urodzi. Nie mogliśmy dojść do porozumienia, nasze wzajemne typy nam się nie podobały i tak wyszło. Było to okropne przeżycie dla mnie, teraz już tak nie chcę :(

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Ja nie dałam córce drugiego imienia dlatego że moje własne drugie imię bardzo mi się nie podoba, więc chciałam jej tego zaoszczędzić ;)
    W ogóle mam nadzieję że z imieniem dla synka uda nam się coś wcześniej ustalić niż po porodzie... córka już jeden dzień była na świecie i wciąż nie miała imienia bo ten mój uparciuch stwierdził że ustalimy jak się urodzi. Nie mogliśmy dojść do porozumienia, nasze wzajemne typy nam się nie podobały i tak wyszło. Było to okropne przeżycie dla mnie, teraz już tak nie chcę :(

Sanka, mój też chciał podejmować decyzję po porodzie, ale zmusiłam go wcześniej. Mam nadzieję, że tym razem i Wam uda się dojść do porozumienia, zwłaszcza, że wiesz, jak to było poprzednio! A jakieś typy już macie?

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka, dokładnie wczoraj teściowa napisała mi apropo imienia- że to nasz wybór oczywiście, i że czasami dopiero po obejrzeniu nowo narodzonej istoty imię samo się narzuca...
    Mam nadzieję że tym razem wybór imienia będzie dla Was przyjemnością :)

Izape_91, pilik lubią tę wiadomość

• Sanka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Sanka, mój też chciał podejmować decyzję po porodzie, ale zmusiłam go wcześniej. Mam nadzieję, że tym razem i Wam uda się dojść do porozumienia, zwłaszcza, że wiesz, jak to było poprzednio! A jakieś typy już macie?
    Tym razem już go na pewno zmuszę do wyboru również z uwagi na córkę, żeby już ją przyzwyczajać że ten braciszek w brzuszku ma imię i żeby go jak najbardziej urealnić. Chociaż wiadomo że ona jeszcze nic w tej kwestii nie rozumie :)
    Emek zaproponował że skoro my z córką mamy imiona na A to niech synek będzie na F tak jak i tata :) tylko że na tą literkę jest niewiele imion, a takiego bardzo udziwnionego typu Ferdynand to nie chchemy ;)

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :-)

Rucola zobacz co zanabyłam w pepco :-) :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39751f7b8144.jpg

lamka, olik321, Rucola, Lusesita, pilik, malka, Lunaris lubią tę wiadomość

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka Feliks jest fajne, albo Filip, Felicjan. Nie wiem w sumie jak Twój eMek ma na imię. ;-) jeszcze 35min.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż to Filip :) uwielbiam to imię :D i jest wspaniałym człowiekiem, także ja polecam ;)

Lamka- i jak się czujesz? Nie mdlejesz?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 11:27

• Sanka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emek mój ma na imię Franek :) właśnie zaproponował Filipa, mi w sumie też się podoba :)

Achia, Aga9090, lamka, Jeżowa, Rucola, Karma88 lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
‹‹ 1508 1509 1510 1511 1512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ