X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu moja dziś też bawi się w terrorystke mam ja wybudzac na jedzenie co 3 godz to wybudzilam przed 20... Mamy po 22 a ona po mm potem pierś potem znowu mm próbuje usnac, dla mnie wieczory są najgorsze psychicznie jestem wykończona, zaraz musze siąść do laktatora a dziś mało co sciagalam bo mała nie spała i nie miałam kiedy, dobrze że emek mój się chce zająć mała to ja mam chwilę dla siebie, mogłam przynajmniej coś zjeść, nie dziwię się że kobiety po porodzie chudna szybko bo jak nie mają pomocy za dużo to i czasu na jedzenie brak...

Ktoś pytał o tantum rosa - ja miałam dużo tych buteleczek bo nie ogarnialam tych saszetek w szpitalu no i w domu dalej to stosuje także 2 op dla mnie to taki standard tymbardziej że trzeba dużo pić więc i sika się często, aha i z nowości trzeba osuszac się recznikami papierowymi po każdej wizycie w WC także to też musieli mi kupić na szybko

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to niesamowite! Aż mnie ciarki przeszły, takie pozytywne. Cudowne wieści!

Co do l4 na żonę - jeżeli kobieta jest po cc to ojciec dostanie w szpitalu do 14 dni bez problemu. Jeżeli sn (nawet z cięciem krocza...) - nie muszą, u nas w szpitalu powiedział, że nie mogą (chyba że ma się dziecko drugie w domu, ale wtedy na dziecko dostaje). Ja poszłam do rodzinnego i bez problemu dostałam dla męża opiekę na mnie, myśmy tydzień brali, ale można do dwóch tygodni i zwykle lekarz rodzinny nie robi z tym problemu.
    Minie opieka na dzieci jest z innej puli niż opieka na dzieci

Co do grupy na fb o karmieniu - ja polecam znaleźć grupę regionalną! Nasza jest super, udziela się na niej bardzo dobra cdl i dziewczyny bardzo fajne :) może i i Was taka grupa założona?

Sanka i Jeżowa cieszę się że wszystko w porządku

Olik zaciskam kciuki!

Ania chyba mamy podobne dzieci, mysmy mieli iść za tydzień na wesele ale chyba wyślę eMka samego. Nie wyobrażam sobie pojechać do lekarza czy pójść do sklepu, a co dopiero wesele... na chrzciny też powiedziałam, że bie jestem gotowa i zrobimy najwcześniej w październiku a może i po nowym roku. Współczuje, że bie możesz przełożyć swoich ważnych imprez i trzymam mocno kciuki, żeby jednak Oskar dał poświętować!

A mnie tantum rosa uczuliło, myślałam ze się popłacze po pierwszym użyciu. Oddałam kuzynce całą resztę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 22:15

Sanka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Minie niestety nie jestem z waszych miejscowosci :/ troche za pozno sie zorientowalam, że tabletek mi wystarczy juz tylko na jutro. A to dlatego że ginekolog napisala mi zebym jednak brala 3 tab.dziennie :/

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlam dzisiaj do apteki po żuravit, bo ostatnio wyszło mi nieco leukocytow i lekarz kazal brac. W jednej aptece nie mieli, wiec kupilam sok zurawinowy. Wracajac do domu wstapilam jeszcze do innej. Czekalam chyba z 15 min w kolejce, w koncu sie doczekalam i kobieta sie mnie pyta zwykły czy forte. Pomyslalam wezme forte, to nie bede musiala lykac 3 tabletek. Zaplacilam 52 zl za 60szt. W domu z ciekawosci sprawdzilam cene na gemini i tam 29 zl... poza tym okazalo sie, ze forte zawiera dodatkowo jakies ekstrakty ze skrzypu i pokrzywy, ktore dzialaja moczopednie (tego akurat w ciazy nie potrzebuje). I co? Informacja, ze produkt nie jest przeznaczony dla kobiet w ciazy! Wsciekla jestem.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka mega się cieszę że Zuzia zdrowa <3 :)

Nie mogę spać ale za to nadrobilam wszystko. Pozdrawiamy z wakacji :)

Flowwer, Karma88, Siwulec, Achia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ciesze się, że same dobre wieści po wizytach!

Luna! Cudownie <3 <3 <3 wspaniała wiadomość!

A u nas ciężkie popołudnie i średnia noc. Obawiam się, że dzisiaj będę zombiakiem.

Olik daj znać co Ci dzisiaj w szpitalu zaproponują. Trzymam kciuki, żeby szybko poszło jakby co ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 09:29

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore dzis wizytuja?

Ja poprosze o kciuki dzis o 20:40, zeby ta szyjka trzymala.

Wczoraj sie zdenerwowalam, bo nje czulam, zeby Mala gdzies fikala w brzuchu. Nie bylam pewna czy ja rano czulam, a pod wieczor zaczelam sie nakrecac, a ona sie jakos przekrecila i czulam ja w innym miejscu gdzie wiecej tluszczu na brzuchu bylo.
    Za to teraz czuje wyraznie, nawet nie musze reki przykladac, bo czuje jak brzuch mi skacze. :-)

Olik powodzenia!!! Dawaj znac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 06:01

Lunaris lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka <3 <3 <3 na takie chwile na tym forum warto czekac <3 jejku jak się cieszę !!! Teraz odpoczywaj i ucz się póki jestescie w dwupaku :) cudownieeeeeeeeeee

Jezowa Franio też był taką kluseczką :) urodził się w 36 tyg 3620g :p mój lekarz mówił na wizytach że jak będzie 4 kg to zrobi cc. Najważniejsze, że u Was wszystko dobrze <3

Super, że dziś takie pozytywne wieści na wizytach

Jeżowa lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z malutkimi bajltami, zobaczycie, że gdy minie połóg będzie trochę łatwiej. Dzieci troszeczkę, ale tylko troszeczkę zaczna sobie regulować rytm dobowy, a i Wy będziecie w lepszej formie. Teraz jest megaciezko. Co pomaga - przynajmniej mnie pomagało- to myślenie, że dziecko nie robi tego wszystkiego intencjonalnie, że samo jest malutkie, przestraszone i liczy tylko na mnie. I że to naprawde trudne nauczyć się przerw w jedzeniu, podczas gdy w brzuchu mamy dostawa byla ciagla, że nagle robi się kupy, że trzeba mieć na sobie ubranie, że zmieniają sie temperatury, otaczające dźwięki, światło itp. Naszym maluchom jest naprawdę ciężko, dużo ciężej niż nam, bo nie potrafią tego objąć swoim małym mózgiem i np.pomyslec, że za jakis czas będzie lepiej. Wiadomo, że gdy dziecko płacze trzecią godzinę, a człowiek jest niewyspany, głodny i obolaly to zamiast spokojnego tulenia ma ochotę rozejrzeć się zanajblizszym oknem życia ;-) Ale wszystko mija,nawet najdłuższa żmija. Mnie całkowicie rozkłada na łopatki ta bezbrzezna ufność i zawierzenie mojego dziecka. Ono naprawdę wierzy, że umiem zaradzić wszystkim jego bolaczkom i pomogę mu przejść przez te wszystkie ogromne wyzwania. Czasem truchleje, bo nie umiem, nie rozumiem, jestem zmęczona itp. Ale gdy synek budzi się lub uspokaja i nagle przytomnie na mnie spogląda, a na jego buzi pojawia się blogi, ufny, promienny usmiech to wiem, że dam rade i nie zawiodę pokladanych we mnie nadziei.

Przepraszam, rozpisalam się, ale to na fali sukcesu, bo synek zasnął mi na rękach i śpi tak od ponad pół godziny. Chwilo trwaj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 06:15

Rucola, Jeżowa, summer86, Aga9090, Bajkaaa, Lusesita, Jadranka, Minie Black, KateHawke, Patrycja20, Lunaris, pilik, Siwulec, Lena21, Sarna84, Amal, lamka, JustynaG, Luna1993, Sanka, Nadzieja22, malka, -Mamunia-, ja1986 lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w cudowny chłodny poranek we Wrocławiu :D

Anna Stesia cudowne słowa, pięknie to opisałaś, na pewno je zapamiętam i niech będą siłą dla wszystkich wymęczonych mam! Brawo dla synka za zaśnięcie <3

Agulineczka to też urodziłaś dużego synka! Gdzie się to nam mieści :D

Lena u nas właśnie tak samo powiedział, że jak będzie powyżej 4kg to raczej sugerowałby cesarkę... a ja naprawdę bym jednak chciała mieć szansę rodzić naturalnie. No ale zobaczymy, może Agatka jeszcze zwolni z tymi przyrostami, troszkę na to liczę :P

Muszę dzisiaj porządnie ogarnąć przestrzeń życiową, bo się trochę "samo nabałaganiło". I nie wiem, ile razy to powtarzałam, ale marzę już o przeprowadzce do całego modułu, żeby w końcu móc się urządzić lepiej... Jeszcze tylko 3 tygodnie!

Lamka kciuki za glukozę! Nie taki diabeł straszny :D

lamka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka kciuki za glukoze! :*

Karma a wieczorem za Twoją wizytę i piękna długa szyjkę :)

Olik jak sytuacja ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 07:44

Karma88, lamka lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    My lezymy pod ktg. Po obchodzie się pewnie czegoś dowiem czyli kolo 10-11.

Jezowa ale masz dużą Agatke <3.
    Sprawdzałam rano Marcel w 30tc miał 1800g.
    Az jestem ciekawa ile ma teraz bo już dawno mi go nie wazyli

Jeżowa lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze :)

Olik i i ciebie za dobre wiadomości na obchodzie :)

U mnie noc była ciężka mała nie chciała spać ale w końcu emek robił tak że ja ja tylko przebralam odciaglam pokarm i mogłam iść spać a on Zosie usypial dzięki temu jakoś ja funkcjonuje bo ja chyba jakiś mega spadek formy mam...
    Będę dzwonić znowu do mojego ginekologa no ta opuchlizna dalej jest na nogach a ja mu ostatnio nie powiedziałam że miałam białkomocz w ciąży i to może mieć związek

Na dodatek okazało się że ostatnie l4 było wypisane na moje panieńskie nazwisko i trzeba jechać do Krakowa po zmianę tego także zaraz będę sobie kogoś wołać tutaj by nie siedzieć samej

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Hejo,
    My lezymy pod ktg. Po obchodzie się pewnie czegoś dowiem czyli kolo 10-11.

Jezowa ale masz dużą Agatke <3.
    Sprawdzałam rano Marcel w 30tc miał 1800g.
    Az jestem ciekawa ile ma teraz bo już dawno mi go nie wazyli

Mój wielkolud już 28 miał 2 kg czym wprawił w lekkie osłupienie mojego lekarza :) bo powiedział, że mimo lat praktyki u mnie by nigdy nie pomyślał, że mam takie duże dzieciątko (ja ogólnie jestem mała i raczej drobna).

Jeżowa tez chciałam rodzic naturalnie i miałam masę planów jak od 37 tygodnia będę się przygotowywać, no ale życie zweryfikowało plany

Anna Stesia piękne i prawdziwe słowa <3 naprawdę połóg był najtrudniejszy, później bywa różnie ale czuć różnice na plus. Franio się teraz robi taki mamusiowy, że jak znikam z pola widzenia to podobno marudzi, mój biedny mąż wczoraj nie mógł go uspokoić jak poszłam pod prysznic a jak wróciłam i go wzięłam na ręce to zasnął w dwie minuty i m tak patrzy na nas i mówi: on chyba Cię kocha bardziej. Wytłumaczyłam mu oczywiście, że po prostu ja jestem z nim cały czas i już łatwiej mi zrozumieć, czego on w tej chwili oczekuje, ale dziś rano mu to synuś wynagrodził bo jak go brał na ręce to strzelił taki uśmiech, że widziałam jak mu się serce rozpływa :)

Olik kciuki, czekamy na dobre info

Anna Stesia, pilik lubią tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - C U D O W N I E !!!
    Zuzia wszystkim pokazala jaka jest dzielna! I Ty również, stres niewyobrażalny ale jaki finał piękny :*

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) nadgonilam ale jestem tak niewyspana że nic nie pamiętam.. Trzymam kciuki za wizyty dzisiaj, i za glukoze..

Ile opakowań podkładów poporodowych kupowalyscie i zuzylyscie? Macie doświadczenia z wkładkami urologixznymi seni lady extra i normal, używanymi jako podkłady poporodowe? Widziałam na necie że są porównywane po molimed premium. Pytam bo molimed musiałabym zamówić z pl a seni mam na miejscu (nawet kilka zł taniej niż w pl). Oprócz seni lady mam tu tylko do wyboru jeszcze bella mama a po tonie negatywów ich nie chce.

Życzę wam miłego dnia :)

• ibishka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko ja miałam nogi opuchniete do miesiąca po porodzie. A jak posiedzialam z nogami do dołu to już w ogóle masakra była. Mam. Nadzieję że szybko Ci ulzy z tym!

Bajkaaa lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Kochane!!!
    AnnaStesia na spiocha czytałam Twój piękny post jesteś cudowną mamusią i to wspaniałe, ze Twoje dziecko ma naprawdę wyrozumiałą i cudowną mamę. Czytam własnie "język niemowląt" Tracy Hogg i jestem pod wrażeniem, bo zachowujesz się dokładnie tak, jak opisuje autorka żeby postępować :*
    Olik ja cały czas mocno trzymam za Ciebie kciuki. jesteś w szpitalu, więc krzywda Ci sie nie stanie. Wiem, ze marzeniem większości z nas jest urodzić naturalnie, moim też, ale ja mówie otwarcie, ze jeżeli jakikolwiek parametr wskazywałby na cc to nie zawaham się. jestem z Tobą cały czas i wierzę, ze Marcel już bardzo niedługo w bezpieczny sposób cały i zdrowy dotrze do Twoich ramion :*
    Jezowa oby te 3 tygodnie minęły Tobie jak najszybciej, mi trochę wolniej :P
    Super jest się urządzac w nowym miejscu, wić gniazdko dla dziecka. ja od 20tc robię to cały czas... jeszcze wczoraj zamawiałam podgrzewacz, poduchę babymoov, inhalator i inne pierdoletki :) to naprawdę cieszy a najbardziej kiedy robisz to już "w swoim miejscu".
    Lenka buziaki dla Franusia :*:*:* też był wielki Facet!!!
    Ja mam wrażenie, ze lewcio cały czas rośnie, ale spokojnie, nie ma już tak gwałtownych wyczuwalnych skoków wzrostowych. Brzuch rośnie cały czas, ale stabilnie. Własnie szykuję się do znajomych popatrzeć na 3tygodniową córeńkę, potem jak znajdę chwilkę to wrzucę zdjęcia brzuszka, koszulki do porodu i jeszcze zaległe zdjęcie koszulki do karmienia dolce sonno. ja to wszystko pamiętam!!!! tylko się zebrać nie mogę :)
    Miłego dnia Kochane!!!!

Anna Stesia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, witam w ten pochmurny dzień oraz w pierwszy dzień donoszonej ciąży :)

AnnaStesia pięknie to wszystko opisałaś :)

Achia, olik321, Rucola, Anna Stesia, Siwulec, Aga9090, summer86, Jeżowa, Nadzieja22, KateHawke, Yoselyn82, Lena21, Sarna84, pilik, Bajkaaa, malka, Lunaris, -Mamunia- lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, kupujcie, zajebista promocja :))))))

https://allegro.pl/podklady-poporodowe-arbi-san-3-28-sztuk-500ml-i6061304409.html?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=YTQ4MmIyOTctOTc2MS00YzUwLWEzMzQtOWYzNjQ3OTFhMTU3AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=db84e638-8945-40af-856a-6c77bd62d285

‹‹ 1507 1508 1509 1510 1511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ