X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bobisia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna śledziłam Twoja historie. I bardzo się ciesze z takiego rezultatu. Piękne wieści ❤

Luna1993 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]nzjddqk300ej2dix.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wyrodną matką to mogę być ja...
    Mój terrorysta domaga się cycka na każdym kroku a ja z własnej wygody wolę dać mu mm...
    Dzisiaj w nocy cały czas był na cycku i w sumie w ciągu dnia dostał 2x mm, a tak to leżymy w łóżku i cały czas przy cycku. Aż M dał mi laptopa bo ta bezczynność mnie dobija.
    Więc nawet jak chcę się uwolnić trochę od tych karmień, to młody sam to weryfikuje i to JA się muszę podporządkować.
    Do laktatora dzisiaj nie mam siły usiąść nawet i zapasów nie ma. Czyli w chwili kryzysu i tak dostanie mm.
    A z drugiej strony to mam czasami takie dni jak dzisiaj, że sama chcę się pocyckować i pozwalam to robić cały dzień.
    Ale jak mamy jakieś plany, to o cyckach nie ma mowy, bo nigdy byśmy nie wyszli.
    W niedzielę wstaliśmy AŻ o 13! a do rodziców na obiad zamiast na 14 to doszliśmy na 17... po prostu TERRORYZM...

Boję się co to będzie za 2tyg. na chrzcinach i potem na nieszczęsnym weselu (PS. tak! sukienki dalej brak).

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Jeżowa!!! No to masz kawał Królewny ;)
    A co do morfologii to gratuluję! Jak hemoglobina?

Hemoglobina z dzisiaj 12,2 więc tak na granicy, ale jednak w normie. Natomiast cały czas mam poniżej normy czerwone krwinki i hematokryt i tak zastanawiam się czy coś na to można poradzić? Bo myślałam, że jak hemoglobina wskoczy w normy to reszta też, a tu kiszka.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Przepraszam, że się tak wbijam na wątek. Może ma któraś z was do odsprzedania duphaston?

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka, kciuki! Bedzie dobrze!

Jezowa, malutka idzie na rekord!

Dziewczyny, z tym kwartalnikiem to jest śmieszna sprawa, bo faktycznie urzeduja tam tez laktoterrorystki, które na każde pytanie odpowiadają 'skontaktuj się z cdl'. I regulamin też jest głupio skonstruowany. Niemniej jednak gdy miałam problem to 7 dziewczyn z własnej woli napisało do mnie na priv i bardzo mnie pocieszylo. Ale jest to miejsce dla osób, które walczą o kp za wszelką cenę.

A co do przewagi mleka mamy nad mm to poczytałam skład mm, które podawalam dziecku i nie jest on taki zły. Ma tez te przewagę nad mlekiem matki, że ma dha, a ja muszę suplementowac, żeby podać dziecku. Dla mnie też mm jest trudne - wyparzanie , sterylizowanie, mycie butelek, podgrzewanie itp. Bardzo to wymagające. A plus jest taki, że może też karmić tatuś. U mnie gdy w ruch idzie butelka to karmi mąż i jest wniebowziety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 20:58

Jeżowa, Lusesita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam właśnie do domu ze szkoły rodzenia - dzisiaj było o wyprawce, w sumie uczucia mam mieszane, bo z kilkoma rzeczami się nie zgadzałam, ale usystematyzowałam trochę wiedzę przynajmniej. ;-) padam na ryj. A jutro ta krzywa...

Jeżowa gratulacje dużej córeczki!

Sanka już weszliście?

Jeżowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Ja wracam właśnie do domu ze szkoły rodzenia - dzisiaj było o wyprawce, w sumie uczucia mam mieszane, bo z kilkoma rzeczami się nie zgadzałam, ale usystematyzowałam trochę wiedzę przynajmniej. ;-) padam na ryj. A jutro ta krzywa...

Jeżowa gratulacje dużej córeczki!

Sanka już weszliście?
    A np z czym się nie zgadzałaś? Powodzenia na krzywej !

My przywieźliśmy ciuszki od koleżanki :) cała duuuża siatka. Dorzuciła rożek i śpiworek do gondoli na zimę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 21:26

• Sanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po badaniu, szyjka długa na 5,1 cm, synuś zdrowy, wszystko ma na miejscu tylko w jednej nereczce ma nieco poszerzony układ kielichowo-miedniczkowy do 4,6mm ale lekarz powiedział że to do obserwacji i nie musi oznaczać niczego złego. Mam tylko nadzieję że rzeczywiście tak jest, będę musiała o tym doczytać :)

lamka, Tosia2323, Jeżowa, Anna Stesia, Yoselyn82, Lusesita, KateHawke, Rucola, Aga9090, Siwulec, Luna1993, Bajkaaa, olik321, pilik, JustynaG, Patrycja20, Sarna84, summer86, Lunaris, malka, Lena21, Kaczorka lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, jak już jesteś na linii to mam pytanie - przy mojej krzywej glukozowej wynik po 2h był wyższy niż po 1h, no ale nie wskazywał na cukrzycę ciążową, więc mój lekarz prowadzący w zasadzie tego nie komentował. Dzisiaj po wynikach pomiarów upewnił się, że cukrzycy nie było. Ale teraz, to zaczynam się bać czy to może jednak nie ma jakiegoś związku z tamtymi wynikami? Nie wiem, nie znam się, ale jak widać, za małe dziecko źle, za duże - wcale nie lepiej... przynajmniej dla komfortu psychicznego matki. Zawsze jest się o co przyczepić.

I jutro kciukami za Twoją krzywą oczywiście, będzie dobrze!!! W sensie co do wyników nie mam wątpliwości, bardziej mi chodzi o wypicie i czekanie :D

Sanka super <3 szyjka aż po samą szyję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 21:29

Sanka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane odpiszę Wam jutro bo nie mam mocy.

Sanka to jest podobno częste u chłopców i h większości przechodzi po porodzie i pierwszym siku. Cieszę się, że synuś ładnie rośnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 21:31

Sanka lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Jestem już po badaniu, szyjka długa na 5,1 cm, synuś zdrowy, wszystko ma na miejscu tylko w jednej nereczce ma nieco poszerzony układ kielichowo-miedniczkowy do 4,6mm ale lekarz powiedział że to do obserwacji i nie musi oznaczać niczego złego. Mam tylko nadzieję że rzeczywiście tak jest, będę musiała o tym doczytać :)
    Kochana nie denerwuj się bo to nic nie oznacza. Mógł akurat długo nie zrobić siku do wód plodowych. U mnie na polowkowych wyszło obustronne poszerzenie do 6 i7.5 a już kilka dni później u mojej gim było ok :)

Anna Stesia, Sanka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Hej. Przepraszam, że się tak wbijam na wątek. Może ma któraś z was do odsprzedania duphaston?

A skąd jesteś? Bo jak z Krakowa to mogę odstąpić, na pocztę niestety się nie wybiorę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, jak Wrocław to ja też coś tam mam, ale na pocztę wybieram się od 2 tygodni i dojsć nie mogę, poza tymi i tak święto przed nami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 21:38

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna!!! Cudownie <3 wow, chyba sama.nie przypuszczalas az tak dobrych informacji? :)

Jezowa no kawalek babeczki juz jest :) dobrze, oby nie przekroczyla tylko4kg :)

Olik mysle, ze to bardzo dobrze,ze jestes w szpitalu. A w ktorym Cie przyjeli? Nie bedziesz sie denerwowac przepelnieniem i nasluchiwaniem swojego ciala.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa az z ciekawosci sprawdzilam ile wazyl moj synek na usg III trym. Mialam dokladnie w 30+5 i wazyl 1800. Przy porodzie mial rowne 4kg, ale rodzilam 11 dni po tp.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka gratuluje zdrowego syna :)

Sanka lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, jeszcze jedno-mozesz sprawdzić córeczkę morfologie i crp. Czasem słabe przybieranie na wadze jest związane z infekcja, np.ukladu moczowego.

Sanka, gratulacje! Z miedniczkami jest tak jak dziewczyny piszą, więc nie martw się na zapas.

Sanka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka- gratuluję :) a z tą nereczką na pewno będzie ok:)

Sanka lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Luna!!! Cudownie <3 wow, chyba sama.nie przypuszczalas az tak dobrych informacji? :)

Jezowa no kawalek babeczki juz jest :) dobrze, oby nie przekroczyla tylko4kg :)

Olik mysle, ze to bardzo dobrze,ze jestes w szpitalu. A w ktorym Cie przyjeli? Nie bedziesz sie denerwowac przepelnieniem i nasluchiwaniem swojego ciala.
    Leżę na klinikach. Narazie nawet nie jest zle. Nie licząc oczywiscie parszywego jedzenia ale emek przyniósł tortille

lamka lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka u nas tez byla powiększona miedniczka A później sama się wyrównała. To bardzo częste u chłopców

Sanka lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 1506 1507 1508 1509 1510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ