Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunka cudowna wiadomość! Tak bardzo się cieszę!
Nenusia dobrze że sytuacja pod kontrolą i jesteś już w domu. A kiedy masz jakąś wizytę u swojego gina? Chodzisz jeszcze do tej onkolog?
Ja właśnie jestem w drodze na połówkowe -
Achia wrote:Dziewczyny po porodzie! Czy Wami Emkowie brali/ korzystali z L4 na żonę? Kiedyś była rozmowa na ten temat, że są 2 tyg tak? Zastawiam się czy szpitale mają/nie mają z tym problemu?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySanka wrote:Lunka cudowna wiadomość! Tak bardzo się cieszę!
Nenusia dobrze że sytuacja pod kontrolą i jesteś już w domu. A kiedy masz jakąś wizytę u swojego gina? Chodzisz jeszcze do tej onkolog?
Ja właśnie jestem w drodze na połówkowe
Kciuki za połówkoweWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 18:42
Sanka lubi tę wiadomość
-
Sanka kciuki!!!!
Na Dinusiach dziś zła passa, ale u nas od rana wszystko dobrze, więc oby Twoje połówkowe były zwieńczeniem dobrego dnia na ex-testerkach!!!Sanka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Dziewczyny, tacierzyński raczej nie daje lekarz, przysługuje ojcu na jego wniosek, niech eMkowie się dopytują w kadrach ale wydaje mi się ze powinni złożyć wniosek (coś jak wniosek o urlop) i pewnie dostarczyć akt urodzenia. Tak jakoś kumpel w pracy brał jak żona urodziła.
Sanka kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 18:45
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRucola wrote:ale ten ojcowski możesz wykorzystać przez 2 lata od narodzin, po urodzeniu nalezy się l4 na żonę
A l4 jest 80% płatne, a ojcowski 100%Rucola lubi tę wiadomość
-
Minie Black wrote:Owszem masz rację, ale trzeba się zastanowić, czy tatuś później wykorzysta te dni? Mój np w tym roku miał 48 dni urlopu do wykorzystania, wykorzystał póki co 13 dni...
A l4 jest 80% płatne, a ojcowski 100%
Po pierwsze nie ma z tym problemu w pracy a po drugie cały czas sobie oszczędzał urlop na LewkaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 18:50
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
A widzicie, o tym L4 nie wiedziałam
Człowiek to się jednak całe życie uczy -
My po wizycie. Dziewczyny, rośnie mi wielka kluska! Dzisiaj szacunkowa waga 2300g, głowa w 36 tygodniu, brzuchol i nogi w 33 tygodniu. Już mi profesor przepowiedział, że możliwe, że konieczna będzie cesarka, jak tak dalej będzie księżniczka rosnąć. Szyjka 4,5cm twarda i zamknięta. I nie mam żadnego zdjęcia niestety
Sanka kciuki za CiebieAga9090, Siwulec, Achia, Lusesita, Minie Black, summer86, Patrycja20, KateHawke, Luna1993, Flowwer, Angelika83, Bajkaaa, JustynaG, Rucola, olik321, StaraczkaNika, Kaczorka, Amal, Yoselyn82, Anna Stesia, lamka, pilik, malka, Nadzieja22, Lunaris, Lena21 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak,ja wiem że L4 jest 80% płatne, ale czy po porodzie sn bez komplikacji lekarz też je wystawi? I to musi być lekarz w szpitalu nie?
Bo ten urlop ojcowski to chyba jest z osobnej puli jakby dodatkowej a nie z regularnego urlopu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 18:54
-
nick nieaktualnyAchia wrote:Tak,ja wiem że L4 jest 80% płatne, ale czy po porodzie sn bez komplikacji lekarz też je wystawi? I to musi być lekarz w szpitalu nie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 18:55
-
Jezowa
fajosko
rośnijcie sobie, na zdrowie
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KateHawke wrote:Jestem tam dwa dni i odniosłam to samo wrażenie. A i tak co osoba to inne podejście. To o wybudzaniu, to o karmieniu na żądanie, nic co by nie było tematem dyskusji tutaj
A już broń boże jak ktoś powie że chyba dziecko mu się nie najada to od razu jest gotowa dyskusja na sto dwa.
Dlatego nawet się nie odzywałam.
KateHawke lubi tę wiadomość
-
Ach i dostałam acard na moje bolące żyły na nogach, a po wykończeniu Tardyferonu mam zmienić na jakiś inny preparat. Dzisiaj powtarzałam morfologię i hemoglobina nagle w normie, nie wiem jakim cudem
Rucola, lamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny