X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusmaria, Luna kochanie, to niesamowite! Gdybym mieszkała bliżej, to osobiście bym przyjechała i Cię wyściskała! <3 mam łzy w oczach!

Luna1993 lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zostajemy w szpitalu. Mam znowu gorsze przepływy i na połowie ktg napięcie macicy na poziome 60-80 A malego tętno wtedy slabe.
    Jutro jakieś testy mi będą robić i zobaczą co dalej

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna cuuuuudowna wiadomość !!!! Teraz możesz spokojnie czekać do terminu :) :*

Olik kurczę kciuki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 17:27

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik- trzymaj się! Kciuki przechodzą teraz do Was :)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna cudowna wiadomość!!!! ❤
    Achia ja miałam tejpy wg mnie mistrzostwo świata bo pomaga a nie szkodzi

Olik dobrze ze cie zostawiają dla twojego spokoju zobaczysz lada chwila Marcel będzie na świecie.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 17:30

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka Kochana!!!! Ogromnie się cieszę razem z Wami!!!
    Już pytałam na dinusiach jak to możliwe, w sensie czy wcześniejsze diagnozy były złe czy ta wada mogła się cofnąć???

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Dziewczyny ja tak na chwilę.
    Ostatnio przesunął się temat kp. U mnie kryzys.chyba kończą się zasoby mojego turbo mleczka.
    Mała przez miesiąc przybrała ledwie 200g. Tzn najpierw przybrała, później spadła o 30g...
    Przy piersi się denerwuje. Dziś z jednej zjadła i się zloscila.
    Więc wzięłam laktator i z lewej poszło kilka kropel a z prawej, z której od 4 godzin nie ja dla, zeszło tylko 60ml. Masakra.
    Teraz wiem skadcte nerwy.
    Mam jakiegoś doła z tego powodu.
    Jutro podjadę do pediatry pogadać i wezmę receptę na mleko.
    Ech :-(

Kochana, współczuję! U mnie czasem mam wrażenie, że synek się n8e najada, zwłaszcza wieczorami. Dlatego już od 17 pije słód jeczmienny w syropie, herbatkę bocianek i humana piulatte plus.A i tak wieczorami dostaje szału. Laktayorem ostatnio sciagalam w nocy, tylko wtedy moglam uzbierac potrzebna porcyjke. Ciągle zastanawiam się, czy synek przybiera, z tego co wiem po 3 miesiącu to przybieranie spowalnia, zwlaszcza gdy dziecko staje się coraz bardziej ruchliwe. Myśmy nawet wypożyczalni wagę i zaobserwowalam, że dziecko przybiera skokami - jednego dnia przybrało 10 g, drugiego 10 g, a trzeciego - 50. Oczywiście nie powinno się ważyć codziennie, ale nie umiałam się powstrzymać.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik Kochana coś mi się wydaje, ze spotkanie z Marcelem już jest baaaaardzo blisko. No i emek nie będzie musiał Cię zawozić do szpitala :P

Anna Stesia, Minie Black, olik321, Jeżowa, KateHawke, JustynaG lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    ZUZIA JEST ZUPEŁNIE ZDROWA!!!

możemy rodzić naturalnie w Bydgoszczy, nie wierzę, po 10 tygodniach nerwów i strachu nic jej nie dolega, wszystkie zastawki się domykają, wszystko się cofnęło !!! Moje szczęście nie zna granic <3

Dziękujemy Wam, bez was bym nie dała psychicznie rady z tym wszystkim !

Aaaaaaaaaa! Aż podskoczylam z radości! Cudownie!!!

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Dziś mnie wypisali, ale jakoś nie mam przekonania do tego szpitala.
    W czwartek założyli pessar, zostawili na obserwacji i do domu :( mam leżeć, tylko WC i w razie czego jechać na Bytom, bo oni więcej nie pomogą, jestem zła i rozczarowana tym szpitalem. Nie wiem czy to dobrze, że mnie wypuścili.

Trzymam kciuki! Nie wiem, czy przy trójce dzieci masz możliwość się oszczędzać, ale oby pessar Ci pomógł!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, ja czuję, że zobaczysz Marcela w środę! Mądry gość chce żeby rodzice zawsze mieli wolne w jego urodziny <3

olik321, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis by Cię uściskała jakby miała bliżej, a ja bym Ci sprała tyłek za tą samodiagnioze sprzed dwóch tygodni, na której widziałaś gorsze przepływy. Może to właśnie były już prawidłowe "ruchy" krwi, co pani doktor?;)

Dobra, koniec złośliwości ;) Bardzo się cieszę <3

Anna Stesia, summer86, KateHawke, JustynaG lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Anna Stesia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Olik Kochana coś mi się wydaje, ze spotkanie z Marcelem już jest baaaaardzo blisko. No i emek nie będzie musiał Cię zawozić do szpitala :P

Też myślę, że coś się szykuje. Kolejny poród i kolejne wspaniałe emocje na forum!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Luna cudowna wiadomość!!!! ❤
    Achia ja miałam tejpy wg mnie mistrzostwo świata bo pomaga a nie szkodzi

Olik dobrze ze cie zostawiają dla twojego spokoju zobaczysz lada chwila Marcel będzie na świecie.:)
    no ja miałam też tejpy ale to ze 2 lat temu jak coś mi w karku strzyknęło i ruszać głową nie mogłam. i właśnie mi się przypomniało, że właśnie w ciąży chyba jak najbardziej można.. na spojenie raczej byłoby ciężko przykleić :p ale warto o tym pamiętać,skoro pojawia nam się co i rusz post że coś boli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Trzymam kciuki! Nie wiem, czy przy trójce dzieci masz możliwość się oszczędzać, ale oby pessar Ci pomógł!
    Kochana, eMek sprowadził teściową..... Czy ja mogę ją tępym narzędziem dźgnąć?! Jestem kilka godzin w domu i chyba zwariuje z nią, no ale na tą chwilę nie mam wyjścia...

• summer86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, tak się cieszę! Cudowna wiadomość? ktorą trzeba godnie uczcić :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik mocne kciuki za Was

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Kochana, eMek sprowadził teściową..... Czy ja mogę ją tępym narzędziem dźgnąć?! Jestem kilka godzin w domu i chyba zwariuje z nią, no ale na tą chwilę nie mam wyjścia...

I tak źle, i tak niedobrze:-(

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    no ja miałam też tejpy ale to ze 2 lat temu jak coś mi w karku strzyknęło i ruszać głową nie mogłam. i właśnie mi się przypomniało, że właśnie w ciąży chyba jak najbardziej można.. na spojenie raczej byłoby ciężko przykleić :p ale warto o tym pamiętać,skoro pojawia nam się co i rusz post że coś boli :)

Potwierdzam to, co mówi Bajka - tejpy (które autokorekta zmienia mi na 'trupy') to mistrzostwo swiata. A na ból spojenia - spokojne ćwiczenia z fizjoterapeuta. Mnie to uratowało mobilność w ciąży. Chyba Justyna też korzystała z fizjo

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    I tak źle, i tak niedobrze:-(
    Przyjęłam na klatę.. Zaciskam zęby i muszę to przejść jakoś.

‹‹ 1502 1503 1504 1505 1506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ