X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Czyli wszystko zależy od szpitala...
    Oraz zasobności portfela :D

• summer86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Summer a jak tam u Was? budowa ma się ku końcowi?

Powoli do przodu.. jest szansa na przeprowadzkę za miesiąc. Ale zamieszanie pod koniec mega..

Achia, mój mąż nie brał L4, nie było potrzeby a po SN niechetnie szpitale wystawiają.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Oraz zasobności portfela :D
    No ale chyba bez sensu dawać w łapę by mieć 80% płatne L4 :p

• summer86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Owszem masz rację, ale trzeba się zastanowić, czy tatuś później wykorzysta te dni? Mój np w tym roku miał 48 dni urlopu do wykorzystania, wykorzystał póki co 13 dni...
    A l4 jest 80% płatne, a ojcowski 100%

Mój zostawia tacierzyński na moj powrot do pracy za 10 m-cy. Mniej się bedę stresować jak początkowo mała zostanie z tatą niż z nianią lub dziadkami.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Mój zostawia tacierzyński na moj powrot do pracy za 10 m-cy. Mniej się bedę stresować jak początkowo mała zostanie z tatą niż z nianią lub dziadkami.
    Ja no wolę żeby małż miał w razie czego więcej l4 opieki jakby trzeba było z dziećmi zostac w domu, bo chore np i do żłobka czy przedszkola nie pojdą, bo po powrcie/zmianie pracy to l4 na dziecko też słabo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa super że mała taka pokaźna babeczka :) bardzo się cieszę, że wszystko u Was dobrze :*

Olik Wasze spotkanie już tuż tuż, trzymam kciuki za szybką akcję :) czekamy na Marcelka

Sanka teraz kciuki za Ciebie!

Moja kruszynka dzisiaj 1700, ale w ogóle mnie to nie martwi, już nic złego nie może nas spotkać <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 19:12

Amal, Flowwer, Anna Stesia, Rucola, Nadzieja22, Lena21 lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, już jak napisałaś, że zaraz wchodzicie to pomyślałam "kurka, ale te moje kciuki mają moc. To jak nic będzie z Zuzią wszystko dobrze", hihi. No i jest! Bardzo się cieszę i mam nadzieję że to już koniec Waszych stresów :)

Była u mnie kumpela z pracy. Dostałam zapas książek o wojnie (wtf?!) "żeby mi się nie nudziło" - mam "Dziewczyny z powstania" gdzie ponoć jest ciekawa historia o kobiecie, która rodziła w piwnicy, i "Wołyń". Szkoda gadać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 19:24

Luna1993 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja wam powiem o l4 na żonę, może wypisać wasz gin tylko trzeba już być w domu, wiem bo mój gin miał pisać mojemu bo nie chcieli mu urlopu przyspieszyć ale przyspieszyli i nie korzystamy ale lekarze nie są chętni tego wypisywać dlatego że to zus często kontroluje (pytałam kiedyś siostry pracuje w kadrach)

Aha jeszcze jedno przyszedł mi fotel do karmienia ale dalej z Zosia się nie umiemy zgrać... Odciagam dalej mleko ale dałam czas sobie do końca tygodnia ale już czuję że podświadomie czekam na sobotę by móc powiedzieć głośno że ja karmie tylko mm... Mega to dla mnie ciężkie ale i mega dolujace nawet położna powiedziała dziś ze czasem tak jest i nic nie zrobimy...

A mogę być wyrodna matka i podawać mm trudno

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka nawet tak nie myśl!!
    Nie ważne czy będziesz karmic mm czy kp, jesteś najlepsza mama na świecie!!
    Nie wmawiaj sobie tak. Z kp jest czasem ciężka walka. Nikt Ci nie powie, że jesteś wyrodna matka, bo będziesz karmić mm!

Wiktor i Kinga szybko byli na mm ale z Nadia powalczylam 6 Mc.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, ja tam myślę że naprawdę nie ma takiej wielkiej różnicy między mlekiem z cyca a mm. Większość dzieci moich kolezanek była karmionych mm i wcale nie zauważyłam żeby chorowały częściej niż inne, także jeśli nie podchodzi Wam to kp to bez żalu przerzućcie się na butlę. Odżyjesz i Zosia też doceni, że ma wesołą, uśmiechniętą mamę ;)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, podejrzewam, że Twoje myśli są takie, bo widzisz jak tu dziewczyny walczą o kp. Ale popatrz na resztę - ja i na pewno Luna (więcej nie pamiętam niestety) otwarcie mówimy o mm, co więcej, Klara tak jak Staś prawdopodobnie będzie na mm!

Dobrze, że dałaś sobie "ramy czasowe", ale pamiętaj! To jak będziesz karmić nie definiuje Ciebie! <3

Luna1993, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale patrzę na to przedostatnie zdanie jak zaczarowana i cieszę się jak małe dziecko <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3bc1ae306dc0.jpg

Rucola, Minie Black, Aga9090, StaraczkaNika, JustynaG, olik321, summer86, Amal, Karma88, Bajkaaa, Kaczorka, Siwulec, Tosia2323, Lusesita, Yoselyn82, Jeżowa, Sanka, Anna Stesia, Achia, Bocianiątko, Patrycja20, lamka, Vivanillka, emi2016, KateHawke, pilik, Nadzieja22, Sarna84, Lunaris, Lena21 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa!!! No to masz kawał Królewny ;)
    A co do morfologii to gratuluję! Jak hemoglobina?
    A co do L4 dla emków po porodzie, to wyobraźcie sobie, że mój przed chwilą wrócił z pracy z informacją, że zaproponowali mu zmianę stanowiska pracy. To taki niby awans, że wzrostem poborów o około 25%...w tym korzystniejsze godziny pracy i nowe doświadczenie do CV. Skoro tak go docenili to chyba tego L4 jednak nie weźmie :p

Minie Black, Luna1993, JustynaG, olik321, summer86, Bajkaaa, Lusesita, Jeżowa, Achia, lamka, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Bajka, ja tam myślę że naprawdę nie ma takiej wielkiej różnicy między mlekiem z cyca a mm. Większość dzieci moich kolezanek była karmionych mm i wcale nie zauważyłam żeby chorowały częściej niż inne, także jeśli nie podchodzi Wam to kp to bez żalu przerzućcie się na butlę. Odżyjesz i Zosia też doceni, że ma wesołą, uśmiechniętą mamę ;)
    Potwierdzam, dzieci po mm wcale nie chorują częściej - przykład mój Wiktor, gdy miał 2 tygodnie (musiałam do szkoły dziennej chodzić) dostawał mm i teraz ma 10 lat, na palcach u jednej ręki mogę policzyć ile razy w ciągu życia gorączkował czy chorował

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - Gratuluję! Lepszej nowiny nie mogłaś sobie wymarzyć. Co prawda trochę stresu było ale najważniejsze, że wada się cofnęła i Wasza córeczka jest zdrowa.
    Super!!!

Olik - Twoje spotkanie z Marcelem zbliża się wielkimi krokami. Dobrze, że jesteś pod obserwacją. Wszystko będzie dobrze!
    U mnie też na ból w pachwinie pomogło rozmasowanie pośladka :D Zawsze na wizytach mam spięte pośladki a sama nie potrafię ich skutecznie rozluźnić.

Nenusia - Współczuję sytuacji i teściowej w domu. No ale w tej chwili jedynie możesz zagryźć zęby...

AnnaStesia - tak, chodzę do fizjo regularnie co 2 tygodnie. Codziennie wykonuję zalecone ćwiczenia i naprawdę kręgosłup nie dokucza mi tak jak mógłby. A przy moich problemach to naprawdę cud, że praktycznie nie doskwiera mi odcinek lędźwiowy. Jutro ostatnia wizyta przed porodem...
    Dlatego każdemu, kto ma problem z kręgosłupem polecam fizjo, który zajmuje się kobietami w ciąży. To naprawdę pomaga.

Achia L4 przysługuje na opiekę na żonę po CC. A jeśli chodzi o SN to już kwestia podejścia lekarza.
    Polecam ten artykuł: http://matkaprawnik.pl/zwolnienie-lekarskie-dla-taty-na-opieke-nad-mama-po-porodzie/

Jeżowa , Zobaczymy, może troszkę zwolni z tym przyrostem i nie będzie taką Kluską :)

Aga9090, Luna1993, Jeżowa, Anna Stesia lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech u mnie niezłe opóźnienie, miałam wizytę na 19.30 a przede mną jeszcze czeka para z 19.10...

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    My po wizycie. Dziewczyny, rośnie mi wielka kluska! Dzisiaj szacunkowa waga 2300g, głowa w 36 tygodniu, brzuchol i nogi w 33 tygodniu. Już mi profesor przepowiedział, że możliwe, że konieczna będzie cesarka, jak tak dalej będzie księżniczka rosnąć. Szyjka 4,5cm twarda i zamknięta. I nie mam żadnego zdjęcia niestety :(

Sanka kciuki za Ciebie :)
    Uważaj na nią później - w takiej główce na bank wylęgnie się wiele ciekawych pomysłów ;)

A tak serio - nie ma co teraz przesądzać, bo to się jeszcze może wyrównać.

Podobno jak rośnie wielkie dziecko to trzeba przestać brać DHA, ale jeszcze tej informacji nie sprawdzałam.

Jeżowa lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to cieszysz sie teraz jak ja po Panoramie. Gratuluje i czytaj po sto razy te wnioski, bo sa piekne!!!

Luna1993 lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka czekamy z Tobą :*

Karma dokładnie tak, do tej pory nigdy w życiu nie czułam takiej ulgi.

Jak ja mam Wam dziękować za Wasze wparcie... I znów ryczę ;)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna bardzo sie ciesze ze u was wszystko dobrze! :) niech malutka ladnie rosnie dalej :)

Jezowa ale duza twoja panna :) ciesze sie z udanej wizyty :)

Sanka kciuki mocne za wizyte! :)

Ana ciesze sie ze juz w domku jestescie, teraz odpoczywaj i bedzie wszystko dobrze :)

Luna1993, Jeżowa, Aga9090 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 1505 1506 1507 1508 1509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ