X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka jaka pocieszna istotka <3

Dziewczyny każda z Was jest świetną mamą, a my niedługo nimi będziemy. A będziemy nimi dla naszych Kochanych wyczekanych dzieciaczków, a nie ludzi wokół.
    Ja sama jestem bardzo zorganizowana, dbam o dom, firmę i mam stracha jak wszystko połączę z nauką życia z Emilką, ale wiem, że damy sobie z M jakoś radę.

malka lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fela!!!!! Słodkości!!!!!!

malka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, to może niech eMek porozmawia ze swoją mamą i poprosi ją by ugotowała również II danie?

Minie, a ta poparzona ręka to kara dla Ciebie! Bo miałaś leżeć i pachnieć a Ty znów w kuchni siedzisz :P

Achia, ale dlaczego ma czekać z masażami do porodu? Niech teraz rozpieszcza żonę masażami... w końcu Ty mu szarlotkę pieczesz!

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Rucola za streszczenie.
    Lunka, wspaniała wiadomość ❤
    Olik, powodzenia. Mam nadzieję że poród masz juz za sobą i tulisz już Marcelka.
    Pilik, powiem Ci szczerze,że myślałam że będzie łatwiej.
    Mamy straszne problemy brzuszkowe, nie wiem co mam zrobić żeby małej ulżyć. Strasznie mnie to męczy i doprowadza do rozpaczy.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset tu jest ten "problem", że w tym tygodniu ma zmianę na 12:30, wychodzi o 11 i wraca o 21.
    Ja jak już zrobiłam zupę to właśnie gęsta, z dużą ilością np makaronu, czy ryżu. Ostatnio zrobiłam zupę z botwinki i też była pycha i dało się najeść.
    Ja nie wiem jakim cudem ona jest kucharka z zawodu (!). Jej podstawowe dania które tylko gotuję to np. Rosół, pomidorowa, placki, naleśniki, racuchy, kluski z serem.
    EMek kiedyś opowiadał, że całe dzieciństwo jeździł dziennie do kuzynowstwa na obiady, bo w domu nie pojadł.
    My lubimy np,. mięso pod wszelką postacią (schabowe, klopsy, rolady, karczek itp.) lubimy też kalafior, fasolkę, kapustę itp.
    W razie w ma kiełbasę, która pewnie będzie jadł zaraz po "obiedzie".

Edit: ona to taki typ, że nie przegadasz, już próbowałam..

Ja wiem, że ona chce pomóc no ale eMek zapieprza jak wół na dole.. On to ten typ który lepiej ubrać niż żywic :) je dużo jak pracuje, a takiej zupki od niej to musi z 3 wielkie talerze zjeść, a i tak za godzinę głodny :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 18:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna no bo nie każdy masaż można robić w ciąży. A on akurat specjalności masaż dla ciężarnych nie ma i się boi że zaszkodzi niż pomoze. Chodzi o krążenie itp. tak samo jak podczas @ nie powinno się robić masaży bo można spowodować krwotok.
    Ale jak w weekend miałam bolące ramiona i czułam cały ciężar głowy i jakby ktoś mi ciężarki położył no to wtedy już rozmasowal i było ok:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki :) glukoza po 2h niższa niż na czczo :) mogę się o zebrać słodyczami, calymi workami :)

Achia, Phnappy, Rucola, KateHawke, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fela <3 aż się serce raduje :)

malka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:
    Mam wyniki :) glukoza po 2h niższa niż na czczo :) mogę się o zebrać słodyczami, calymi workami :)
    To chyba niedobrze, ja taki wynik ostatnio miałam i podobno to hiperinsulinemia.
    Lamka?

• malka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela to ciekawe, że po mm jest lepiej niż po Twoim mleku. Zwykle zaparcia są po mieszance a nie przy naturalnym karmieniu. Spróbuj podawać probiotyki i delicol, bo z espumisanem musisz jeszcze poczekać :/ chociaż ja się złamałam i dałam wcześniej, chyba w 3 tygodniu życia Feli. A co mówi położna? Była już jakaś na wizycie? Do pediatry kiedy idziecie?

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia, tylko takie żywienie tj. mięso pod każdą postacią może być fatalnie jak chodzi o wyniki, wygląd tętnic itp. Nawet jak M. nie jest gruby, bo pewnie spala to wszystko na dole w kopalni, to jednak tłuszcz w schabowym jest na pewno mniej zdrowy od ryby/ oliwy itp. Jasne, na samej sałacie to on nie dojedzie nawet do tej kopalni, ale już np. duży kawał ryby na parze z warzywami powinien lepiej mi zrobić niż kiełbasa. Też mam w domu egzemplarz, ktory ze słodyczy to najbardziej lubi boczek, ale jednak trzeba mu nawyki zdrowe wyrabiać.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia zazdroszczę i tak! Wiem jak boli prawdziwy masaż, ale ta ulga po... ochhh ale bym poszła na masaż...
    Ewela wiem co czujesz, u nas często płacz nie wiadomo z czego, na początku sama
    Siedziałam i z nią ryczałam. Teraz mamy więcej sposób „wyciszania” płaczu, skakanie na piłce, tulenie i bujanie równocześnie, otulanie i śpiewanie itp. Hitem jest karmienie skacząc na piłce, czasami to jedyne co uspokoi na tyle że zje...

A tak apropo macierzyństwa - właśnie trafiłam instagramie, bardzo polecam filmiki na jej profilu, właśnie o macierzyństwie oczekiwania-rzeczywistość. Takie to prawdziwe! I śmieszne zarazem :) @lili.antoniak

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a miałyście takie coś jak drętwieie, brak czucia w palcach? już któryś raz mi się tak zrobiło- za każym razem inny palec. jakby opada, ja go podnoszę drugą ręką, a on opada jakby ścierpł i go nie czuję.. po chwili wraca do normy. turbo dziwne uczucie. mowa o palach u rąk :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha magnez bierzesz?

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Bo Stasie to takie czorty właśnie są! ;) (co nie Melevis?)
    Btw, Matylda była jedynym z moich typów na imię dla córeczki :)

U nas rodzinka i przyjaciele kręcili nosem na Matyldę, ale już się przyzwyczaili :)

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    To chyba niedobrze, ja taki wynik ostatnio miałam i podobno to hiperinsulinemia.
    Lamka?

O. Masz ci los... A co to za cholerstwo.. Idę poczytać.. A już się cieszyłam.. Nigdy nie miałam problemów z cukrem.. Przed ciąża zarlam ile chciałam. Co chciałam, i ważyłam po 42kg. Wyniki zawsze super.. W ciazy nie jem za dużo. Słodkiego. Czasem pączka. Latem lody.. Hmm.. Idę czytać.

Co. Do wyników u mnie norma dla kobiet w ciąży (mmol/litr) :
    na czczo poniżej 5.1 mam 3.88
    Po 2h norma poniżej 8.5 mam 3.34

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 18:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Aicha magnez bierzesz?
    taaaak

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Dziewczyny a miałyście takie coś jak drętwieie, brak czucia w palcach? już któryś raz mi się tak zrobiło- za każym razem inny palec. jakby opada, ja go podnoszę drugą ręką, a on opada jakby ścierpł i go nie czuję.. po chwili wraca do normy. turbo dziwne uczucie. mowa o palach u rąk :)

Tak, najczęściej mam po nocy - moja standardowa pozycja do spania to "na bobasa" - na plecach i ręce do góry... staram się zasypiać na boku, ale czasem jak się obudzę w tej pozycji to nie czuję ręki :/ biorę magnez.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie mi sie to tak w ciągu dnia robi, ani nie po spaniu ani nie w trakcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset dlatego przemycam mu do tego schabowego np. marchewkę na gęsto, kalafior, fasolkę, brokuły, kapustę, lub warzywa na parze. I jak smażę to oliwa z oliwek. Rybkę mamy przeważnie w piątek :) eMka jest ciężko przekonać aby jadł jakieś "nowości" np. jak robię sałatkę z rukoli, sałaty i wrzucam np pomidor, ogórek itp to niezadowolony i przeważnie ja to tylko jem. A jak mu powiem żeby zrobił badania krwi na cholesterol, próby wątrobowe to mówi, że morfologia jest ok to nie trzeba. :/

‹‹ 1530 1531 1532 1533 1534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ