X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze tez juz nie bawem bede kupować ciuszki i rzeczy dla maluszka :-)

Rucola, summer86, pilik lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn na pewno tak będzie, a gdzie się podział Twój suwaczek?

Nam położna na sr mówiła, że trochę panika jest z tymi materacami kokos-gryka, a tak naprawdę są dobre, ale i tak nie kupię. :-D

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Yoselyn na pewno tak będzie, a gdzie się podział Twój suwaczek?

Nam położna na sr mówiła, że trochę panika jest z tymi materacami kokos-gryka, a tak naprawdę są dobre, ale i tak nie kupię. :-D

rozmawiała że mna kolezanka ktora tez czeka na dziecko a jest na forum żebym lepiej usunęła by nie rzucalo sie w oczy gdyby ktoś cos mial do tego. Wiec zrobiłam to.

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy wiecie gdzie na Śląsku mozna iść na prywatne lekcje języka hiszpańskiego? Moze być nawet rodowy Hiszpan :-)

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno nie w każdym kokos-gryka będą robaki. nie dajmy się zwariować. ale skoro ja nie mam materaca, muszę kupić to jednak wolę kupić inny :) by zredukować ryzyko.

Lunaris lubi tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My finalnie kupujemy z Ikei :) łóżeczka Gulliver + materacyki lateksowe Skonast pewnie, jeszcze podpytam w sklepie.

Lamka - a może to żyła? Mi się zrobił żylak między cyckami :| wygląda trochę jak siniak, ale niestety to żylak i chyba nie zejdzie. Na brzuchu też mam sporo widocznych żył.

Znalazłam dzisiaj na limango promocję na fotelik+baza recaro za ok 600zł. Sprawdziłam i niestety Recaro nie pasuje do naszego adaptera, więc odpada. Ale promocja wydaje mi się b dobra. Sam fotelik np Guardia kosztuje wg producenta prawie 900zł a tutaj komplet za 600zł..

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro mam to nie wyrzuce, zdziwiło mnie to tylko, bo te parę lat temu to był absolutny hit ;) teraz też bym kupiła zwykły piankowy, bo w sumie to dla mnie zbędny bajer.

Lamka nie mam pojęcia co to za siniak, nie pomogę :(

Co do mojej wizyty to nie chce jutro wyjść na panikare... Ale:
    1. Bolesne skurcze nie są chyba normalne na tym etapie, te przygotowujace są nieprzyjemne ale bezbolesne? Lena pisała kiedyś że 10 dziennie może być, ja mam tyle albo i więcej
    2. Skoro mam rozwarcie i nagle śluzu jest chwilami mnóstwo, wyglądowi przypomina czop (tyle że bez krwi) to chyba jest to czop
    3. Bóle miesiaczkowe mam mniejsze, większe ale jednak już któryś dzień z rzędu
    4. Biegunki i osłabienie
    5. Mam prawo panikowac po pierwszej ciąży
    Chyba to się składa w całośc, że chce sprawdzić co się dzieje.

Fotelika nie mam Recaro, ale fotele w samochodzie są tej firmy i w życiu wygodniejszych nie widziałam. Więc podejrzewam, że foteliki równie dobrze są skonstruowane :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- bardzo dobrze że idziesz na wizytę! nikt nie rozwieje Twoich wątpliwości tak jak lekarz, który sprawdzi co się dzieje. o której idziesz?
    moim zdaniem to nie panika, ale rozsądne podejście kobiety w ciąży :)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka - ja miałam takie zasinienie wokół pępka. Bałam się przepukliny. Ale po ciąży nie ma po tym śladu.

A chciałam się pochwalić, że Alutka zrobiła dziś samodzielnie dwa kroki :D a jaka dumna z siebie była! I uhahana :p

Rucola, summer86, KateHawke, lamka, Achia, Aga9090, Nadzieja22, Luna1993, Siwulec, Patrycja20, Bajkaaa, Phnappy, Jeżowa, JuicyB, Bocianiątko, JustynaG, Yoselyn82, pilik, malka, Angelika83, Lunaris, Emiilka, Karma88, Lena21 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ja z objawów które masz, to na Twoim etapie każdy pojedynczy potraktowałabym jako powód do niepokoju. I tak serio to nie wiem czy czekałabym na jutrzejsza wizytę czy nie uderzyłabym na IP...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

A chciałam się pochwalić, że Alutka zrobiła dziś samodzielnie dwa kroki :D a jaka dumna z siebie była! I uhahana :p
    My też z niej jestesmy!!! Gratulacje!!!

Kaczorka lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, gratulacje dla Alutki! :) I dla Waszych stalowych nerwów ;) domyślam się, że musicie być teraz mega czujni gdy uczy się chodzić.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że wiele z was już by było na ip, jeśli jutro skieruje mnie do szpitala to nawet nie przejdzie mi przez myśl żeby dyskutować

Brawo dla Alutki <3 jesteśmy dumne :)

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dzień dobry ;) piękne dzieciaczki <3
    to i ja swoim się pochwalę :)

Chciałam usunąć zdjęcie i zacytowałam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 15:48

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Wiem, że wiele z was już by było na ip, jeśli jutro skieruje mnie do szpitala to nawet nie przejdzie mi przez myśl żeby dyskutować

Kochana to Ty czujesz najlepiej co dla Was jest najlepsze. My mozemy doradzać ze swojego punktu widzenia, ale to jest Twoja decyzja. Jesli będziesz czekać do jutra to chociaż staraj się wypoczywac, nie przeciążać i jak najmniej denerwowac

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - no trzeba mieć refleks dobry przy takiej nauce :p Ale jest na tyle rozsądna, że na więcej pozwala sobie na puzlach piankowych albo w łóżeczku, bo wie, że jak fiknie, to na miekkie ;)

Luna - myślę, że Twemu mężowi by się przydał kubeł zimnej wody.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej ja tylko na moment wrzucam moja Zosie, potem usunę zdjęcie,

Luna trzymam kciuki byście jeszcze kilka tyg w dwupaku były <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 18:26

lamka, Rucola, Kaczorka, StaraczkaNika, Phnappy, JuicyB, Minie Black, Patrycja20, blue00, 91Ewela09, Bocianiątko, Achia, Luna1993, Karma88, summer86, Nadzieja22, Flowwer, KateHawke, Jeżowa, Siwulec, Bobisia, JustynaG, Yoselyn82, Aga9090, pilik, Sarna84, -Mamunia-, malka, Angelika83, olik321 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, doradźcie mi proszę, czy sa jakieś nieoczywiste gadżety które bardzo przydają się przy niemowlaku? Jestem już w zasadzie gotowa na przywitanie Lewka i zaczynam się stresować. Chcę czymś zająć głowe, moze mi się uda jeśli będe musiała czegoś poszukać :P

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jej cześć słodka Zosieńko!!! Wyglądasz jak aniołeczek, niemożliwe że tak dajesz popalić mamie ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja muszę poszukać otulacza i nie wiem co jest fajne ale w sumie potrzebuje na już bo ona chyba jednak lubi być tulona więc wg mnie taki gadżet :)

A co do słodkości Zosieńki to fakt do zacalowania mój niespioszek jest <3

Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 1597 1598 1599 1600 1601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ