X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola nie ma szans, heparynę wbijam po bokach a to mi się zrobiło centralnie pod pępkiem i nic nie boli przy dotykaniu.

Rucola ja średnio 2x dziennie sprawdzam skrzynkę, bo tyle rzeczy pozamawiałam, że mój sąsiad-listonosz chyba pomyśli, że mamy z mężem nie po kolei w głowach :-D

• Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Rucola u mnje tak było w sobotę od północy. A rano na ktg mialam swoje skurcze na poziomie 70-80 także moze moze :)
    eee, chyba jeszcze nie :P jeszcze mam za dużo planów :P

Achia, pilik lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola to już niedługo! znowu mnie zaskakuje jak szybko czas leci :)

Olik, Bajka, Ewelina, Maja - gratulacje i całusy dla Waszych maluchów.
    2 tygodnie siedziałam w lesie nad jeziorem i widzę, ze wiele się zmieniło :) Nie mam szans nadrobić tych 294654 stron jakie przegapiłam, ale mam nadzieję że u Was wszystkich jest względnie w porządku (jestem realistką do bólu :)).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 13:10

Bajkaaa, summer86, KateHawke, Rucola, olik321, 91Ewela09, Flowwer, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, siadłam do listy co musimy kupić jeszcze dla Maluszka- i to nad czym się wahamy- to MATERACYK. czy mamy które już mają maluchy mogą coś napisać na temat swoich wyborów? wiem- było, miałam nawet screeny ale kurde chyba skasowałam :/
    a mamy które jeszcze mają maluchy w brzuchu- jakie wybrałyście? odeszłam od wybor kokos-gryka, w jakiejkolwiek kombinacji- wystraszyłam się robaków i tego że słabo tamz higieną jak coś Mały popuści...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 13:13

• pilik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia my mamy materac z Ikea piankowy skonast, jest twardy, gruby i wydaje mi się w zupełności wystarczający ;)

Achia lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, ale naprodukowałyście od rana!

Aluśka i Franio cudowni <3

Patrycja, Twój synek również śliczny :)

Nie załapałam się niestety na Stasia i Tosię.

Pilik, mój też póki co nie przewija. Potrafi, bo robił to kilka razy, ale biorąc pod uwagę, że pracuje a po pracy ogarnia budowę, po prostu nie ma kiedy a i ja nie mam szczerze serca go angażować w to. Za to codziennie wieczorem wspólnie kąpiemy małą i w weekendy ogarnia ją przez 2h żebym ja miała trochę czasu dla siebie. Jak już się przeprowadzimy pewnie inaczej trochę podzielimy obowiązki.

Odnośnie ostatniej dyskusji o publicznym karmieniu piersią - dopadło i mnie ;) wyszłam z małą na zakupy i na spacer, rano ostatnio są akcje przy piersi i mało je, więc asekuracyjnie wzięłam mleczko w butli gdyby zgłodniała. No i zgłodniała.. po 15 minutach od wyjścia, wyssała co w butli do dna i domagała się jeszcze, więc wylądowałam na ławce, przykryłam się pieluchą i jakoś dało radę. Mam nadzieję, że stopniowo uda mi się przelamać stres związany z karmieniem poza domem.

Odnośnie CDL u nas w szpitalu była, przyszła na salę poporodową zaraz po tym jak mi oddali Anulkę i sprawdzała czy dobrze ssie, próbowała mi też znaleźć wygodną pozycję i na tamten moment skończyło się na leżącej. Później już do nas nie zaglądała, ale pewnie gdybym poprosiła to by przyszła, bo siedziała w pokoju położnych.
    Za to w przychodni jest u nas pomoc laktacyjna z tego co kojarzę dwa razy tygodniu i w razie problemów można podejść. Nawet rozważam skorzystanie jeśli te nerwy poranne przy piersi będą trwały jeszcze dłużej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 13:24

Rucola, Kaczorka, Patrycja20 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    dziewczyny, siadłam do listy co musimy kupić jeszcze dla Maluszka- i to nad czym się wahamy- to MATERACYK. czy mamy które już mają maluchy mogą coś napisać na temat swoich wyborów? wiem- było, miałam nawet screeny ale kurde chyba skasowałam :/
    a mamy które jeszcze mają maluchy w brzuchu- jakie wybrałyście? odeszłam od wybor kokos-gryka, w jakiejkolwiek kombinacji- wystraszyłam się robaków i tego że słabo tamz higieną jak coś Mały popuści...
    Witaj Achia :). My wybraliśmy materac hypoalergiczny z Ikei, łóżeczko rowniez tam kupiliśmy. Oboje jesteśmy uczuleni na wiele rzeczy i boję się, że podobnie może być z młodą.

Przesyłam pozdrowienia z nad morza :). Gratuluję wszystkim dziewczynom, które już urodziły, a zwłaszcza Olik, która wypchnela klocuszka ponad 4 kg siłami natury ;).

Rucola, Achia, Lunaris lubią tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia u nas padło na ten: https://babynet.pl/fiki-miki-materac-dzieciecy-odeo-mohrpur1-1206011-p-12968.html
    Właśnie wjechał do domu, więc jeszcze nie testowałam. Wygląda super solidnie.
    Też wykluczyłam kokosy, gryki. U mnie na grupie FB KPI offtopowej jakoś 1-2 w tygodniu widzę fotki pogryzionych dzieciaków o_O

Achia lubi tę wiadomość

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha u nas wybór padł na "HEVEA MEDICA AIRMAX" :)
    Co do przewijania czy opieki, myslę, ze bardzo rozsądnie podzielimy się obowiązkami :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas- a gdzie jestescie?:)
    widzę że Ikea ma parę rodzajów materacyków piankowych- chyba po to żeby mieszać w głowie :p

Juicy- dzięki :)

wszystko zapisuje,czekam dalej, będę czytać :)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, Twoje pytanie bardzo mi się przyda, bo też muszę wybrać materac. U nas Ikea odpada, bo zamówilam łóżeczko na 140 cm, a widzę że mają tylko 120 cm.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, my śpimy na materacu firmy Hilding już kilka lat i jesteśmy zadowoleni. Dlatego też w poszukiwaniu materaca dla malucha - weszłam na ich stronę by zobaczyć czy mają coś dla niemowlaków. Po prostu wyszłam z założenia, że jeśli firma specjalizuje się w produkcji materaców to zrobi dobry produkt również dla dziecka.

Wybrałam materac Hilding Dobranocka. Do wyboru jest jeden z dwóch pokrowców - dzianina lub heros.
    Pokrowiec Heros jest zawsze taki sam i ma pozytywną opinię instytutu matki i dziecka. Pokrowiec "Dzianina" jest również z dobrej jakości materiału ale nie ma jednego wzoru (może trafić biały albo ecru) no i nie ma opinii instytutu. W związku z tym jest tańszy.

Achia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • StaraczkaNika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Dzień dobry :)

Kaczorka, Lena, Minie, Patrycja śliczne macie dzieciaki <3

Luna na zdjęcie Twojej Tosi zdjęcie nie zdążyłam :(

Pytanie m.in. do Niki, ale jeśli ktoś zna też odpowiedź to poproszę :)

Nie wchodzi mi ten wapń przez smak, brałam 10 tabletek dziennie
    https://www.aptekagemini.pl/calcium-gluconicum-50-tabletek-18966.html

Pani w aptece dała mi takie coś https://www.aptekagemini.pl/calcium-pantothenicum-0-1g-50-tabletek.html

Czy mogę i ile tego brać?
    Tu masz po 100 mg w tabletce, więc bierz 4-6 dziennie. Ja praktycznie nie jem nabiału, więc w takim przypadku raczej 6.
    Nie znam tych tabsów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 13:59

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarezerwowalismy sobie wycieczke!! :) to pewnie juz ostatnia nasza podroz :P

olik321, Achia, ibishka, JustynaG, pilik, Rucola, Luna1993, Karma88, summer86, Aga9090, lamka, Lunaris, KateHawke, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam gryke- kokos i właśnie prałam poszewkę od materaca, w środku jak nowy. 4 lata temu był bardzo polecany, a teraz jestem w szoku, że jakieś robaki :O

• Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Zarezerwowalismy sobie wycieczke!! :) to pewnie juz ostatnia nasza podroz :P
    a ja myślę, ze to pierwsza we troje :)

pilik, Achia, Phnappy, Yoselyn82, Aga9090, JuicyB, Luna1993, Nadzieja22, Emiilka, ibishka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    a ja myślę, ze to pierwsza we troje :)

nasz racje, pierwsza w trójkę :-)

Rucola, Flowwer lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    To ja mam gryke- kokos i właśnie prałam poszewkę od materaca, w środku jak nowy. 4 lata temu był bardzo polecany, a teraz jestem w szoku, że jakieś robaki :O
    Ja mam jeszcze po dziewczynkach ten materac kokos gryka i po rezebraniu nie ma żadnych robaków i nie zamierzam kupować nowego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 14:31

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też po Franku gryka-kokos i bez sensu wyrzucać i kupować nowy :( ale te robaki mnie dobiły... Rodzę w grudniu więc planuję je wymrozić przez tydzień na balkonie jeśli tam są! Ewentualnie można porozcinać te kieszonki i wysypać grykę.

Uciekam po dziecko i najazd gościowy mamy.
    Do wieczora!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 14:38

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jakże odległe dla mnie te zakupy dziecięce :/
    Aktualnie zastanawiam się nad rodzajem paneli i płytek :D

Testujcie więc bo w okolicach grudnia ja będę wypytywać o wózki, łóżeczka, materacyki itp ;)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 1596 1597 1598 1599 1600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ