Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRucola nie ma szans, heparynę wbijam po bokach a to mi się zrobiło centralnie pod pępkiem i nic nie boli przy dotykaniu.
Rucola ja średnio 2x dziennie sprawdzam skrzynkę, bo tyle rzeczy pozamawiałam, że mój sąsiad-listonosz chyba pomyśli, że mamy z mężem nie po kolei w głowach -
olik321 wrote:Rucola u mnje tak było w sobotę od północy. A rano na ktg mialam swoje skurcze na poziomie 70-80 także moze moze
jeszcze mam za dużo planów
Achia, pilik lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola to już niedługo! znowu mnie zaskakuje jak szybko czas leci
Olik, Bajka, Ewelina, Maja - gratulacje i całusy dla Waszych maluchów.
2 tygodnie siedziałam w lesie nad jeziorem i widzę, ze wiele się zmieniłoNie mam szans nadrobić tych 294654 stron jakie przegapiłam, ale mam nadzieję że u Was wszystkich jest względnie w porządku (jestem realistką do bólu
).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 13:10
Bajkaaa, summer86, KateHawke, Rucola, olik321, 91Ewela09, Flowwer, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczyny, siadłam do listy co musimy kupić jeszcze dla Maluszka- i to nad czym się wahamy- to MATERACYK. czy mamy które już mają maluchy mogą coś napisać na temat swoich wyborów? wiem- było, miałam nawet screeny ale kurde chyba skasowałam
a mamy które jeszcze mają maluchy w brzuchu- jakie wybrałyście? odeszłam od wybor kokos-gryka, w jakiejkolwiek kombinacji- wystraszyłam się robaków i tego że słabo tamz higieną jak coś Mały popuści...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 13:13
-
Uff, ale naprodukowałyście od rana!
Aluśka i Franio cudowni
Patrycja, Twój synek również śliczny
Nie załapałam się niestety na Stasia i Tosię.
Pilik, mój też póki co nie przewija. Potrafi, bo robił to kilka razy, ale biorąc pod uwagę, że pracuje a po pracy ogarnia budowę, po prostu nie ma kiedy a i ja nie mam szczerze serca go angażować w to. Za to codziennie wieczorem wspólnie kąpiemy małą i w weekendy ogarnia ją przez 2h żebym ja miała trochę czasu dla siebie. Jak już się przeprowadzimy pewnie inaczej trochę podzielimy obowiązki.
Odnośnie ostatniej dyskusji o publicznym karmieniu piersią - dopadło i mniewyszłam z małą na zakupy i na spacer, rano ostatnio są akcje przy piersi i mało je, więc asekuracyjnie wzięłam mleczko w butli gdyby zgłodniała. No i zgłodniała.. po 15 minutach od wyjścia, wyssała co w butli do dna i domagała się jeszcze, więc wylądowałam na ławce, przykryłam się pieluchą i jakoś dało radę. Mam nadzieję, że stopniowo uda mi się przelamać stres związany z karmieniem poza domem.
Odnośnie CDL u nas w szpitalu była, przyszła na salę poporodową zaraz po tym jak mi oddali Anulkę i sprawdzała czy dobrze ssie, próbowała mi też znaleźć wygodną pozycję i na tamten moment skończyło się na leżącej. Później już do nas nie zaglądała, ale pewnie gdybym poprosiła to by przyszła, bo siedziała w pokoju położnych.
Za to w przychodni jest u nas pomoc laktacyjna z tego co kojarzę dwa razy tygodniu i w razie problemów można podejść. Nawet rozważam skorzystanie jeśli te nerwy poranne przy piersi będą trwały jeszcze dłużej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 13:24
Rucola, Kaczorka, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:dziewczyny, siadłam do listy co musimy kupić jeszcze dla Maluszka- i to nad czym się wahamy- to MATERACYK. czy mamy które już mają maluchy mogą coś napisać na temat swoich wyborów? wiem- było, miałam nawet screeny ale kurde chyba skasowałam
a mamy które jeszcze mają maluchy w brzuchu- jakie wybrałyście? odeszłam od wybor kokos-gryka, w jakiejkolwiek kombinacji- wystraszyłam się robaków i tego że słabo tamz higieną jak coś Mały popuści.... My wybraliśmy materac hypoalergiczny z Ikei, łóżeczko rowniez tam kupiliśmy. Oboje jesteśmy uczuleni na wiele rzeczy i boję się, że podobnie może być z młodą.
Przesyłam pozdrowienia z nad morza. Gratuluję wszystkim dziewczynom, które już urodziły, a zwłaszcza Olik, która wypchnela klocuszka ponad 4 kg siłami natury
.
Rucola, Achia, Lunaris lubią tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Achia u nas padło na ten: https://babynet.pl/fiki-miki-materac-dzieciecy-odeo-mohrpur1-1206011-p-12968.html
Właśnie wjechał do domu, więc jeszcze nie testowałam. Wygląda super solidnie.
Też wykluczyłam kokosy, gryki. U mnie na grupie FB KPI offtopowej jakoś 1-2 w tygodniu widzę fotki pogryzionych dzieciaków o_OAchia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Achia, Twoje pytanie bardzo mi się przyda, bo też muszę wybrać materac. U nas Ikea odpada, bo zamówilam łóżeczko na 140 cm, a widzę że mają tylko 120 cm.
-
Achia, my śpimy na materacu firmy Hilding już kilka lat i jesteśmy zadowoleni. Dlatego też w poszukiwaniu materaca dla malucha - weszłam na ich stronę by zobaczyć czy mają coś dla niemowlaków. Po prostu wyszłam z założenia, że jeśli firma specjalizuje się w produkcji materaców to zrobi dobry produkt również dla dziecka.
Wybrałam materac Hilding Dobranocka. Do wyboru jest jeden z dwóch pokrowców - dzianina lub heros.
Pokrowiec Heros jest zawsze taki sam i ma pozytywną opinię instytutu matki i dziecka. Pokrowiec "Dzianina" jest również z dobrej jakości materiału ale nie ma jednego wzoru (może trafić biały albo ecru) no i nie ma opinii instytutu. W związku z tym jest tańszy.
Achia lubi tę wiadomość
-
Nadzieja22 wrote:Dzień dobry
Kaczorka, Lena, Minie, Patrycja śliczne macie dzieciaki
Luna na zdjęcie Twojej Tosi zdjęcie nie zdążyłam
Pytanie m.in. do Niki, ale jeśli ktoś zna też odpowiedź to poproszę
Nie wchodzi mi ten wapń przez smak, brałam 10 tabletek dziennie
https://www.aptekagemini.pl/calcium-gluconicum-50-tabletek-18966.html
Pani w aptece dała mi takie coś https://www.aptekagemini.pl/calcium-pantothenicum-0-1g-50-tabletek.html
Czy mogę i ile tego brać?
Nie znam tych tabsówWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 13:59
-
Zarezerwowalismy sobie wycieczke!!
to pewnie juz ostatnia nasza podroz
olik321, Achia, ibishka, JustynaG, pilik, Rucola, Luna1993, Karma88, summer86, Aga9090, lamka, Lunaris, KateHawke, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Yoselyn82 wrote:Zarezerwowalismy sobie wycieczke!!
to pewnie juz ostatnia nasza podroz
pilik, Achia, Phnappy, Yoselyn82, Aga9090, JuicyB, Luna1993, Nadzieja22, Emiilka, ibishka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:a ja myślę, ze to pierwsza we troje
nasz racje, pierwsza w trójkęRucola, Flowwer lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyLuna1993 wrote:To ja mam gryke- kokos i właśnie prałam poszewkę od materaca, w środku jak nowy. 4 lata temu był bardzo polecany, a teraz jestem w szoku, że jakieś robaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 14:31
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
U mnie też po Franku gryka-kokos i bez sensu wyrzucać i kupować nowy
ale te robaki mnie dobiły... Rodzę w grudniu więc planuję je wymrozić przez tydzień na balkonie jeśli tam są! Ewentualnie można porozcinać te kieszonki i wysypać grykę.
Uciekam po dziecko i najazd gościowy mamy.
Do wieczora!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 14:38
-
Kurczę jakże odległe dla mnie te zakupy dziecięce
Aktualnie zastanawiam się nad rodzajem paneli i płytek
Testujcie więc bo w okolicach grudnia ja będę wypytywać o wózki, łóżeczka, materacyki itp