X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola nie ma szans, heparynę wbijam po bokach a to mi się zrobiło centralnie pod pępkiem i nic nie boli przy dotykaniu.

Rucola ja średnio 2x dziennie sprawdzam skrzynkę, bo tyle rzeczy pozamawiałam, że mój sąsiad-listonosz chyba pomyśli, że mamy z mężem nie po kolei w głowach :-D

• Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Rucola u mnje tak było w sobotę od północy. A rano na ktg mialam swoje skurcze na poziomie 70-80 także moze moze :)
    eee, chyba jeszcze nie :P jeszcze mam za dużo planów :P

Achia, pilik lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola to już niedługo! znowu mnie zaskakuje jak szybko czas leci :)

Olik, Bajka, Ewelina, Maja - gratulacje i całusy dla Waszych maluchów.
    2 tygodnie siedziałam w lesie nad jeziorem i widzę, ze wiele się zmieniło :) Nie mam szans nadrobić tych 294654 stron jakie przegapiłam, ale mam nadzieję że u Was wszystkich jest względnie w porządku (jestem realistką do bólu :)).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 13:10

Bajkaaa, summer86, KateHawke, Rucola, olik321, 91Ewela09, Flowwer, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, siadłam do listy co musimy kupić jeszcze dla Maluszka- i to nad czym się wahamy- to MATERACYK. czy mamy które już mają maluchy mogą coś napisać na temat swoich wyborów? wiem- było, miałam nawet screeny ale kurde chyba skasowałam :/
    a mamy które jeszcze mają maluchy w brzuchu- jakie wybrałyście? odeszłam od wybor kokos-gryka, w jakiejkolwiek kombinacji- wystraszyłam się robaków i tego że słabo tamz higieną jak coś Mały popuści...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 13:13

• pilik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia my mamy materac z Ikea piankowy skonast, jest twardy, gruby i wydaje mi się w zupełności wystarczający ;)

Achia lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, ale naprodukowałyście od rana!

Aluśka i Franio cudowni <3

Patrycja, Twój synek również śliczny :)

Nie załapałam się niestety na Stasia i Tosię.

Pilik, mój też póki co nie przewija. Potrafi, bo robił to kilka razy, ale biorąc pod uwagę, że pracuje a po pracy ogarnia budowę, po prostu nie ma kiedy a i ja nie mam szczerze serca go angażować w to. Za to codziennie wieczorem wspólnie kąpiemy małą i w weekendy ogarnia ją przez 2h żebym ja miała trochę czasu dla siebie. Jak już się przeprowadzimy pewnie inaczej trochę podzielimy obowiązki.

Odnośnie ostatniej dyskusji o publicznym karmieniu piersią - dopadło i mnie ;) wyszłam z małą na zakupy i na spacer, rano ostatnio są akcje przy piersi i mało je, więc asekuracyjnie wzięłam mleczko w butli gdyby zgłodniała. No i zgłodniała.. po 15 minutach od wyjścia, wyssała co w butli do dna i domagała się jeszcze, więc wylądowałam na ławce, przykryłam się pieluchą i jakoś dało radę. Mam nadzieję, że stopniowo uda mi się przelamać stres związany z karmieniem poza domem.

Odnośnie CDL u nas w szpitalu była, przyszła na salę poporodową zaraz po tym jak mi oddali Anulkę i sprawdzała czy dobrze ssie, próbowała mi też znaleźć wygodną pozycję i na tamten moment skończyło się na leżącej. Później już do nas nie zaglądała, ale pewnie gdybym poprosiła to by przyszła, bo siedziała w pokoju położnych.
    Za to w przychodni jest u nas pomoc laktacyjna z tego co kojarzę dwa razy tygodniu i w razie problemów można podejść. Nawet rozważam skorzystanie jeśli te nerwy poranne przy piersi będą trwały jeszcze dłużej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 13:24

Rucola, Kaczorka, Patrycja20 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    dziewczyny, siadłam do listy co musimy kupić jeszcze dla Maluszka- i to nad czym się wahamy- to MATERACYK. czy mamy które już mają maluchy mogą coś napisać na temat swoich wyborów? wiem- było, miałam nawet screeny ale kurde chyba skasowałam :/
    a mamy które jeszcze mają maluchy w brzuchu- jakie wybrałyście? odeszłam od wybor kokos-gryka, w jakiejkolwiek kombinacji- wystraszyłam się robaków i tego że słabo tamz higieną jak coś Mały popuści...
    Witaj Achia :). My wybraliśmy materac hypoalergiczny z Ikei, łóżeczko rowniez tam kupiliśmy. Oboje jesteśmy uczuleni na wiele rzeczy i boję się, że podobnie może być z młodą.

Przesyłam pozdrowienia z nad morza :). Gratuluję wszystkim dziewczynom, które już urodziły, a zwłaszcza Olik, która wypchnela klocuszka ponad 4 kg siłami natury ;).

Rucola, Achia, Lunaris lubią tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia u nas padło na ten: https://babynet.pl/fiki-miki-materac-dzieciecy-odeo-mohrpur1-1206011-p-12968.html
    Właśnie wjechał do domu, więc jeszcze nie testowałam. Wygląda super solidnie.
    Też wykluczyłam kokosy, gryki. U mnie na grupie FB KPI offtopowej jakoś 1-2 w tygodniu widzę fotki pogryzionych dzieciaków o_O

Achia lubi tę wiadomość

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha u nas wybór padł na "HEVEA MEDICA AIRMAX" :)
    Co do przewijania czy opieki, myslę, ze bardzo rozsądnie podzielimy się obowiązkami :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas- a gdzie jestescie?:)
    widzę że Ikea ma parę rodzajów materacyków piankowych- chyba po to żeby mieszać w głowie :p

Juicy- dzięki :)

wszystko zapisuje,czekam dalej, będę czytać :)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, Twoje pytanie bardzo mi się przyda, bo też muszę wybrać materac. U nas Ikea odpada, bo zamówilam łóżeczko na 140 cm, a widzę że mają tylko 120 cm.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, my śpimy na materacu firmy Hilding już kilka lat i jesteśmy zadowoleni. Dlatego też w poszukiwaniu materaca dla malucha - weszłam na ich stronę by zobaczyć czy mają coś dla niemowlaków. Po prostu wyszłam z założenia, że jeśli firma specjalizuje się w produkcji materaców to zrobi dobry produkt również dla dziecka.

Wybrałam materac Hilding Dobranocka. Do wyboru jest jeden z dwóch pokrowców - dzianina lub heros.
    Pokrowiec Heros jest zawsze taki sam i ma pozytywną opinię instytutu matki i dziecka. Pokrowiec "Dzianina" jest również z dobrej jakości materiału ale nie ma jednego wzoru (może trafić biały albo ecru) no i nie ma opinii instytutu. W związku z tym jest tańszy.

Achia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • StaraczkaNika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Dzień dobry :)

Kaczorka, Lena, Minie, Patrycja śliczne macie dzieciaki <3

Luna na zdjęcie Twojej Tosi zdjęcie nie zdążyłam :(

Pytanie m.in. do Niki, ale jeśli ktoś zna też odpowiedź to poproszę :)

Nie wchodzi mi ten wapń przez smak, brałam 10 tabletek dziennie
    https://www.aptekagemini.pl/calcium-gluconicum-50-tabletek-18966.html

Pani w aptece dała mi takie coś https://www.aptekagemini.pl/calcium-pantothenicum-0-1g-50-tabletek.html

Czy mogę i ile tego brać?
    Tu masz po 100 mg w tabletce, więc bierz 4-6 dziennie. Ja praktycznie nie jem nabiału, więc w takim przypadku raczej 6.
    Nie znam tych tabsów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 13:59

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarezerwowalismy sobie wycieczke!! :) to pewnie juz ostatnia nasza podroz :P

olik321, Achia, ibishka, JustynaG, pilik, Rucola, Luna1993, Karma88, summer86, Aga9090, lamka, Lunaris, KateHawke, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam gryke- kokos i właśnie prałam poszewkę od materaca, w środku jak nowy. 4 lata temu był bardzo polecany, a teraz jestem w szoku, że jakieś robaki :O

• Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Zarezerwowalismy sobie wycieczke!! :) to pewnie juz ostatnia nasza podroz :P
    a ja myślę, ze to pierwsza we troje :)

pilik, Achia, Phnappy, Yoselyn82, Aga9090, JuicyB, Luna1993, Nadzieja22, Emiilka, ibishka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    a ja myślę, ze to pierwsza we troje :)

nasz racje, pierwsza w trójkę :-)

Rucola, Flowwer lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    To ja mam gryke- kokos i właśnie prałam poszewkę od materaca, w środku jak nowy. 4 lata temu był bardzo polecany, a teraz jestem w szoku, że jakieś robaki :O
    Ja mam jeszcze po dziewczynkach ten materac kokos gryka i po rezebraniu nie ma żadnych robaków i nie zamierzam kupować nowego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 14:31

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też po Franku gryka-kokos i bez sensu wyrzucać i kupować nowy :( ale te robaki mnie dobiły... Rodzę w grudniu więc planuję je wymrozić przez tydzień na balkonie jeśli tam są! Ewentualnie można porozcinać te kieszonki i wysypać grykę.

Uciekam po dziecko i najazd gościowy mamy.
    Do wieczora!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 14:38

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jakże odległe dla mnie te zakupy dziecięce :/
    Aktualnie zastanawiam się nad rodzajem paneli i płytek :D

Testujcie więc bo w okolicach grudnia ja będę wypytywać o wózki, łóżeczka, materacyki itp ;)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 1596 1597 1598 1599 1600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ