X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a widzisz, to szkoda :/ ale fajnie byłoby mieć nr do jakiejś sensownej CDL- wiesz, dla komfortu psychicznego. że jak mam problem, przyjdzie i pomoże. myślę że to co tu czytamy to już są cenne informacje i nie dam sobie wejść na głowę..ale teoria swoja a praktyka swoje... zobaczymy..

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ale możesz zapytać położnej - zobaczymy co ona powie.
    Przy szpitalu w Redłowie powstał w czerwcu Bank Mleka Kobiecego i mają podobno pomoc laktacyjną. Być może coś w tej kwestii się zmieniło...
    CDL u której ja byłam (bardzo fajna babka) rodzi na przełomie września/października więc niestety nie pomoże...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta ze szkoły rodzenia wydaje się sensowna także zobaczymy. może pomoc w ogóle nie będzie potrzebn?:D taaak, jestem optymistką ;p

• pilik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam nadzieje że ta wiedza już żadnej z Was się nie przyda, ale to jak powinny być traktowane kobiety po stracie ciąży, jest uregulowane prawnie! Wiem, że wiele szpitali się nie dostosowuje, ale bądźcie świadome, nawet jak kiedyś z Wami w ciąży będzie kobieta po poronieniu, może Jej pomożecie podpowiadając jakie ma prawa...! Tu rozporządzenie, rozdział VII, http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20150002007/O/D20152007.pdf

lamka lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne dzieciaczki <3 słodziak goni słodziaka! niestety nie załapałam się na zdjęcie Tosi :( :(

Olik trzymam kciuki, żebyś mogła wyjść dzisiaj do domu! <3

Luna super, że mu napisałaś, co Cię boli, tak łatwiej ująć wszystko, a czasem w kłótni słownej zejdzie się nie na te tory i się człowiek po prostu bez sensu kłóci, bo jest zdenerwowany, a nic z tego nie wynika. Mam nadzieję, że zrozumie, co chciałaś przekazać... na dłużej niż TYDZIEŃ.

Czy któraś z Was cierpi może na gorzki posmak w ustach? Zauważyłam go kilka dni temu, myślałam, że to chwilowe, ale skurczybyk się utrzymuje, najgorzej bezpośrednio po jakimś posiłku, jak nie jem, to nie odczuwam...

Jeszcze tylko 8 tygodni!!! <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 10:05

Luna1993, lamka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tu macie listę cdl
    http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=10&Itemid=3

Ze swojego doświadczenia tylko Wam powiem, że mnie pomogła dopiero czwarta. Więc to też nie zawsze jest lek na całe zło. I jeśli chodzi o karmienie to bądźcie ostrożne z tym, co mówią pediatrzy (ja w końcu znalazłam takich, którzy mi nie każą dokarmiac albo ważyć dziecka przed jedzeniem i po), a to co mówią zwykle położne- olac.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wnerwiłam właśnie bo od godziny próbuję zamknąć koszyk w Empiku i skorzystać z promocji (sporo mi się już nazbierało rzeczy do kupienia). Cały czas mi wyskakuje komunikat że rzeczy nie spełniają wymagań promocji :/ dodaje to co w regulaminie i rabat nie chce się doliczyć WRRRR! Już nie wiem sama co źle robię ale w takim razie strzelam focha na promocję i idę robić śniadanie :/ :/ :/

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za promocja w empik?

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabat na 20zł przy zamowieniu za min 100 na książki muzyke papiernicze i gry

chciałam zamówić albumy na zdjęcia i CD dla Frania bo słucha w samochodzie :(

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to widziałam, przecież to co wybrałaś mieści się w tych kategoriach :/

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie czaje co jest nie tak, próbowałam różne opcje bo w schowku mam ze 25 rzeczy :P wybranych na "kiedyś tam" ale nie wchodzi. Trudno!
    Zjem za to jajo na miękko :]

PS oczywiście wyszło na twardo -jak wszystko dziś :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 10:29

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy taka chusta będzie ok?
    LENY LAMB - CHUSTA DO NOSZENIA DZIECI, TKANA SPLOTEM SKOŚNO-KRZYŻOWYM, BAWEŁNA Z BAMBUSEM - TROPIKANA
    • Rodzaj produktu : Chusty tkane
    • Gatunek : Pierwszy gatunek
    • Rozmiar : 4,2
    • Skład tkaniny : Wiskoza bambusowa/Bawełna
    • Splot tkaniny : Skośno-krzyżowy
    • Gramatura : 220 g/m²

Dziewczyna trzyma ja dla mnie do poludnia, nie wiem czy się zdecydować czy szukać czegoś innego.
    Nie znam sie na tym w ogole i potrzebuje porady doświadczonych mam.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie wiem czy to czop, ale znowu mi takie coś się pojawiło, z tego co czytam to tak to właśnie wygląda... Dzwoniłam do gina i jutro o 19 mam wizytę. Infekcji raczej nie mam, bo chyba bym czuła jakieś swędzenie? Upławów nie mam, tylko to dziwne coś :/ pójdę do niego bez wyników badań krwi, ale trudno.

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kaczorka, Lena, Minie, Patrycja śliczne macie dzieciaki <3

Luna na zdjęcie Twojej Tosi zdjęcie nie zdążyłam :(

Pytanie m.in. do Niki, ale jeśli ktoś zna też odpowiedź to poproszę :)

Nie wchodzi mi ten wapń przez smak, brałam 10 tabletek dziennie
    https://www.aptekagemini.pl/calcium-gluconicum-50-tabletek-18966.html

Pani w aptece dała mi takie coś https://www.aptekagemini.pl/calcium-pantothenicum-0-1g-50-tabletek.html

Czy mogę i ile tego brać?

Kaczorka lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie piękne dzieci ! Od razu uśmiech na twarzy się pojawia patrząc na takie zdjęcia.

Lena imoreza u teściowej... wszystkie dobrze wiemy ile w tym przyjemności... trzymaj się tam!

My jednak nie wychodzimy. Mały ms dzis jeszcze lampy. Moja hemoglobina ok bo 9,2

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne macie maleństwa dziewczyny, załapałam się wcześniej na wszystkie zdjęcia :)

Luna - to jest b. przykre :( ale faceci na serio niektórych rzeczy nie kumają... i mają inne priorytety. Jak Twojemu nie przeszkadza syf w kuchni to nie będzie mu przeszkadzało jak będą brudy :/
    Moim zdaniem dobrze, że napisałaś. Taka forma wg mnie jest bardzo dobra, piszesz wszystko, masz czas żeby przemyśleć i druga strona też ma chwilę żeby się do tego ustosunkować. Unikamy tym samym potencjalnych niebezpiecznych kłótni i niemiłych słów, które mogą paść.

Olik - dobrze że hemoglobina już ok, pewnie Ty też się już dużo lepiej czujesz. Kciuki żebyście jak najszybciej wyszli!

U nas wg belly dzisiaj STUDNIÓWKA :D

pilik, Lunaris, Achia, Emiilka, Rucola, Aga9090, Kaczorka lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • pilik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne dzieciaczki <3, tylko na Tosię się nie załapałam.
    Olik trzymam kciuki za wyjście! O której jest szansa że coś będziecie wiedzieć?
    Achia u nas w szpitalu jest cdl, ale tylko poniedziałek-środa-piątek, więc jak ktoś urodzi np. W piątek po południu to jej nie zobaczy. Do tego jak ja urodziłam to ona była na urlopie. I trzecie, podstawowe jak dla mnie ale... ma się skupiać na matkach dzieciaczków z oddziału patologi noworodków... ja tylko przez to doczekałam się kilku konsultacji...
    muślę, że jak chcesz kp to znalazłabym dobrą i po porodzie się spotkała, choćby profilaktycznie, nie jest to aż taki wydatek, a może zaprocentować na przyszłość :)
    Phappy pamietam swoją studniówkę <3, przeleci teraz...!
    Ewela nie jestem znawcą, ale z tego co widzę to cieńka, letnia chusta. Ja bym brała bo cieniutka i z bambusem więc pewnie przewiewna będzie, ale musiałaby się bardziej doświadczona wypowiedzieć jak się wiąże...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 11:13

Phnappy lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, z tego co kojarzę, to ten preparat jest to uzupełniania niedoborów wit. B5, a nie wapnia...

Phnappy gratulacje! My też mamy niedługo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 11:20

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas 10 dni do studniówki, kurcze jeszcze nie mam kreacji :D

Po południu mam gości! pora odpalić guzik "perfekcyjna Pani domu".... ło jak mi się nie chce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 11:39

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdźcie dziewczyny czy nie ma w regulaminie, że muszą być przedmioty oznaczone "sprzedaje empik".
    Ja ostatnio wykorzystałam bony mojego z pracy i mogłam wykorzystać w empiku właśnie, zamówiłam butelki, smoczki i inne pierdoły :) tylko właśnie musiało być oznaczenie "sprzedaje empik".

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
‹‹ 1594 1595 1596 1597 1598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ