Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJustyna a widzisz, to szkoda
ale fajnie byłoby mieć nr do jakiejś sensownej CDL- wiesz, dla komfortu psychicznego. że jak mam problem, przyjdzie i pomoże. myślę że to co tu czytamy to już są cenne informacje i nie dam sobie wejść na głowę..ale teoria swoja a praktyka swoje... zobaczymy..
-
Achia ale możesz zapytać położnej - zobaczymy co ona powie.
Przy szpitalu w Redłowie powstał w czerwcu Bank Mleka Kobiecego i mają podobno pomoc laktacyjną. Być może coś w tej kwestii się zmieniło...
CDL u której ja byłam (bardzo fajna babka) rodzi na przełomie września/października więc niestety nie pomoże... -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, mam nadzieje że ta wiedza już żadnej z Was się nie przyda, ale to jak powinny być traktowane kobiety po stracie ciąży, jest uregulowane prawnie! Wiem, że wiele szpitali się nie dostosowuje, ale bądźcie świadome, nawet jak kiedyś z Wami w ciąży będzie kobieta po poronieniu, może Jej pomożecie podpowiadając jakie ma prawa...! Tu rozporządzenie, rozdział VII, http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20150002007/O/D20152007.pdf
lamka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny piękne dzieciaczki
słodziak goni słodziaka! niestety nie załapałam się na zdjęcie Tosi
Olik trzymam kciuki, żebyś mogła wyjść dzisiaj do domu!
Luna super, że mu napisałaś, co Cię boli, tak łatwiej ująć wszystko, a czasem w kłótni słownej zejdzie się nie na te tory i się człowiek po prostu bez sensu kłóci, bo jest zdenerwowany, a nic z tego nie wynika. Mam nadzieję, że zrozumie, co chciałaś przekazać... na dłużej niż TYDZIEŃ.
Czy któraś z Was cierpi może na gorzki posmak w ustach? Zauważyłam go kilka dni temu, myślałam, że to chwilowe, ale skurczybyk się utrzymuje, najgorzej bezpośrednio po jakimś posiłku, jak nie jem, to nie odczuwam...
Jeszcze tylko 8 tygodni!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 10:05
Luna1993, lamka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, tu macie listę cdl
http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=10&Itemid=3
Ze swojego doświadczenia tylko Wam powiem, że mnie pomogła dopiero czwarta. Więc to też nie zawsze jest lek na całe zło. I jeśli chodzi o karmienie to bądźcie ostrożne z tym, co mówią pediatrzy (ja w końcu znalazłam takich, którzy mi nie każą dokarmiac albo ważyć dziecka przed jedzeniem i po), a to co mówią zwykle położne- olac. -
A ja się wnerwiłam właśnie bo od godziny próbuję zamknąć koszyk w Empiku i skorzystać z promocji (sporo mi się już nazbierało rzeczy do kupienia). Cały czas mi wyskakuje komunikat że rzeczy nie spełniają wymagań promocji
dodaje to co w regulaminie i rabat nie chce się doliczyć WRRRR! Już nie wiem sama co źle robię ale w takim razie strzelam focha na promocję i idę robić śniadanie
-
nick nieaktualny
-
rabat na 20zł przy zamowieniu za min 100 na książki muzyke papiernicze i gry
chciałam zamówić albumy na zdjęcia i CD dla Frania bo słucha w samochodzie -
nick nieaktualny
-
no właśnie nie czaje co jest nie tak, próbowałam różne opcje bo w schowku mam ze 25 rzeczy
wybranych na "kiedyś tam" ale nie wchodzi. Trudno!
Zjem za to jajo na miękko :]
PS oczywiście wyszło na twardo -jak wszystko dziśWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 10:29
-
Dziewczyny czy taka chusta będzie ok?
LENY LAMB - CHUSTA DO NOSZENIA DZIECI, TKANA SPLOTEM SKOŚNO-KRZYŻOWYM, BAWEŁNA Z BAMBUSEM - TROPIKANA
• Rodzaj produktu : Chusty tkane
• Gatunek : Pierwszy gatunek
• Rozmiar : 4,2
• Skład tkaniny : Wiskoza bambusowa/Bawełna
• Splot tkaniny : Skośno-krzyżowy
• Gramatura : 220 g/m²
Dziewczyna trzyma ja dla mnie do poludnia, nie wiem czy się zdecydować czy szukać czegoś innego.
Nie znam sie na tym w ogole i potrzebuje porady doświadczonych mam. -
nick nieaktualnyJuż nie wiem czy to czop, ale znowu mi takie coś się pojawiło, z tego co czytam to tak to właśnie wygląda... Dzwoniłam do gina i jutro o 19 mam wizytę. Infekcji raczej nie mam, bo chyba bym czuła jakieś swędzenie? Upławów nie mam, tylko to dziwne coś
pójdę do niego bez wyników badań krwi, ale trudno.
-
Dzień dobry
Kaczorka, Lena, Minie, Patrycja śliczne macie dzieciaki
Luna na zdjęcie Twojej Tosi zdjęcie nie zdążyłam
Pytanie m.in. do Niki, ale jeśli ktoś zna też odpowiedź to poproszę
Nie wchodzi mi ten wapń przez smak, brałam 10 tabletek dziennie
https://www.aptekagemini.pl/calcium-gluconicum-50-tabletek-18966.html
Pani w aptece dała mi takie coś https://www.aptekagemini.pl/calcium-pantothenicum-0-1g-50-tabletek.html
Czy mogę i ile tego brać?Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Ale macie piękne dzieci ! Od razu uśmiech na twarzy się pojawia patrząc na takie zdjęcia.
Lena imoreza u teściowej... wszystkie dobrze wiemy ile w tym przyjemności... trzymaj się tam!
My jednak nie wychodzimy. Mały ms dzis jeszcze lampy. Moja hemoglobina ok bo 9,2 -
Śliczne macie maleństwa dziewczyny, załapałam się wcześniej na wszystkie zdjęcia
Luna - to jest b. przykreale faceci na serio niektórych rzeczy nie kumają... i mają inne priorytety. Jak Twojemu nie przeszkadza syf w kuchni to nie będzie mu przeszkadzało jak będą brudy
Moim zdaniem dobrze, że napisałaś. Taka forma wg mnie jest bardzo dobra, piszesz wszystko, masz czas żeby przemyśleć i druga strona też ma chwilę żeby się do tego ustosunkować. Unikamy tym samym potencjalnych niebezpiecznych kłótni i niemiłych słów, które mogą paść.
Olik - dobrze że hemoglobina już ok, pewnie Ty też się już dużo lepiej czujesz. Kciuki żebyście jak najszybciej wyszli!
U nas wg belly dzisiaj STUDNIÓWKApilik, Lunaris, Achia, Emiilka, Rucola, Aga9090, Kaczorka lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Piękne dzieciaczki
, tylko na Tosię się nie załapałam.
Olik trzymam kciuki za wyjście! O której jest szansa że coś będziecie wiedzieć?
Achia u nas w szpitalu jest cdl, ale tylko poniedziałek-środa-piątek, więc jak ktoś urodzi np. W piątek po południu to jej nie zobaczy. Do tego jak ja urodziłam to ona była na urlopie. I trzecie, podstawowe jak dla mnie ale... ma się skupiać na matkach dzieciaczków z oddziału patologi noworodków... ja tylko przez to doczekałam się kilku konsultacji...
muślę, że jak chcesz kp to znalazłabym dobrą i po porodzie się spotkała, choćby profilaktycznie, nie jest to aż taki wydatek, a może zaprocentować na przyszłość
Phappy pamietam swoją studniówkę, przeleci teraz...!
Ewela nie jestem znawcą, ale z tego co widzę to cieńka, letnia chusta. Ja bym brała bo cieniutka i z bambusem więc pewnie przewiewna będzie, ale musiałaby się bardziej doświadczona wypowiedzieć jak się wiąże...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 11:13
Phnappy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
u nas 10 dni do studniówki, kurcze jeszcze nie mam kreacji
Po południu mam gości! pora odpalić guzik "perfekcyjna Pani domu".... ło jak mi się nie chce...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 11:39
Phnappy lubi tę wiadomość
-
Sprawdźcie dziewczyny czy nie ma w regulaminie, że muszą być przedmioty oznaczone "sprzedaje empik".
Ja ostatnio wykorzystałam bony mojego z pracy i mogłam wykorzystać w empiku właśnie, zamówiłam butelki, smoczki i inne pierdołytylko właśnie musiało być oznaczenie "sprzedaje empik".
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane