X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola mam nadzieję ze wyjdziemy. Trzymajcie kciuki

Bajka jeszcze nie ma czego gratulowac, to dopiero nasze początki.

I nie obwiniaj się za dłuższe spanie. Zosi jedna wieksza przerwa nie zrobi różnicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 07:58

Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże ledwo otwieram oczy a tu sernik z malinami <3 i skąd ja taki teraz wezmę ;)

Rucola mam nadzieję, że ten kleszcz nic nie przyniósł, bo akurat to Wam teraz nie jest potrzebne. Co do emka... Zasnęłam wczoraj pierwsza, on ma focha i się nie odzywa. Wstałam w nocy siku, patrzę a w kuchni (posprzątanej wczoraj przeze mnie na błysk) burdel i sterta naczyń. Obudziłam go o 2 w nocy i kazałam zasuwać sprzątać. Dzisiaj jak wróci z pracy to dostaje wykład, że jeszcze choćby jedną skarpetke znajdę nie tam gdzie trzeba, albo będę musiała znowu go gonić do czegoś to się pakuje z Tosia i wyprowadzam do babci. Serio jestem przemęczona. Może nie tak fizycznie a psychicznie. Hormony też robią swoje. Najpierw stres z serduchem, moi walnieci rodzice dokładali mi całą ciążę, teraz te skurcze, czop, i jego wybryki. O i egzamin na głowie. Nie rozumiem, dlaczego dałam to sobie zrobić, to miał być najpiękniejszy rok mojego życia a jest póki co najgorszym. Chce mi się ryczeć, bo nie wiem czy będzie mi dane być w kolejnej ciąży a ta mnie w ogóle nie cieszyła bo ciągle coś. Nie tak miało być :( teraz już prawie 33 tydzien, zaraz rodzę, a nie było nawet miesiąca spokoju. Jedyne co robię dla siebie i małej to odpuszczam aplikacje od stycznia, zaczne rok później, bo to już za dużo na raz... Wolę rok z nią siedzieć w domu, skończyłam dwa kierunki studiów, w 38 tc będę pisała egzamin wstępny, chyba należy mi się odpoczynek...

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - powiem Ci, że ja w ogóle z zegarkiem w ręku młodej nie karmiłam. I zdarzały się przerwy po 4-5h. Najczęściej właśnie w nocy.
    Więc nie miej wyrzutów sumienia, bo nic złego nie zrobiłaś ;) a jeśli dzięki temu trochę odespałaś i masz więcej energii, to nawet lepiej :)

Rucola - kciuki za zdrowego kleszcza! I za męża oczywiście też ;)

U nas dziś jakiś przytulaśny poranek. Aluśka mnie nie odstępuje na krok i ciągle chce się tulić ;) najlepiej do cycusia!

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko nie daj sobie wmówić, ze coś robisz źle. Robisz tak, żebyście obydwie jakoś funkcjonowały. dziecko rośnie, więc krzywda mu się nie dzieje a jak będzie głodne to będzie się domagać!!!
    Ja staram się czytac i jakoś nastawiac, ale życie i tak wszystko zweryfikuje, więc uważam, ze wiedza jest tylko pomoca a nie bazą postępowania bo każde dziecko jest inne!!
    Wydaje mi się, ze powinnaś się doradzić doświadczonej doradczyni laktacyjnej. Nie pod kątem karmienia piersią, tylko pod kątem karmienia ogólnie, bo ta cała sytuacja eweidentnie Cię przytłacza.... Stwierdzam, ze nasze polskie szpitale nie są kompletnie przygotowane na przeszkalanie nowych matek pod kątem karmienia :( Denerwuje mnie krytyka mm, gadanie że mleko kobiece jest jałowe WTF?? Potrafią tylko krytykować a nikt nie doradzi...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka kochana ja nie karmiłam co prawda piersią i nie wiem jakie to ma przełożenie, ale na mm moja Tosia spala całe noce odkąd skończyła 3 tygodnie, normalnie spala po 7/8 godzin i ładnie przybierała, nie budziłam jej w nocy na karmienie.

Rucola, Minie Black, olik321, Emiilka lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka duzo siły dla Ciebie :* My Cię zawsze będziemy wspierać. Myślę, ze roczna przerwa przed aplikacją dużo Wam da, tym bardziej, ze Zuzia moze urodzić się wcześniaczkiem i będzie wymagała więcej troski i opieki. Rok róznicy to naprawdę niewiele.... Niech w tym roku wykaże się emek a w przyszłym Ciebie odciąży i Ty zaczniesz się szkolić!!!

Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,dziś ja mam ten zaszczyt picia słodkiego nektaru.Dostałam zimny,było pyyyszne i szczerze?wypiłabym drugi kubek na dokładkę :D

Phnappy, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka a jak tam Pannica Alicja, już coś samodzielnie się puszcza czy na razie potrzebuje wsparcia mebli do chodzenia??
    Jak tam fryzurka? coś zaczyna rosnąć na główce?? :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Rucolę w 100%.
    Luna jesteś potwornie obciążona psychicznie w tym wszystkim, a M jednak Ci nie ułatwia. Wiem, że jest ciężko, bo to facet, którego kochasz i ma swoje wady i zalety, ale musisz jakoś postawić na swoim, bo dojdzie Ci zaraz opieka nad Zosią i co? Musisz jakoś obowiązki podzielić z M.

Powodzenia.

A ja tak patrzę na nasze krzesła w salonie i może w końcu zbiorę się w sobie i z M je odmalujemy. Nie pasują nam kompletnie do pokoju, do stołu, a wystarczy je papierem ściernym potraktować, farba, lakier i z głowy będzie.

No a z czasem też bym chciala nasze meble przemalować tylko tu trochę więcej ich jest do roboty. :/

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - przy meblach zapiernicza jak poparzona! A bez trzymania jeszcze nie bardzo. Póki co intensywnie ćwiczy utrzymywanie równowagi - staje przy czymkolwiek i się puszcza. A my przechodzimy setki zawałów dziennie :)

Włosy rosną jej teraz mega szybko, ale są jaśniutkie, więc mało widoczne ;)

No i hurtowo pchają się górne zęby.. ostatnio wyszła jedna jedynka. Czekamy na drugą. Ale widzę, że i górne dwójki chyba zaczynają się pchać. Więc jest "ciekawie" :p

A to moje dziecko w piżamie uwalonej kaszą ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6840e01da0b9.jpg

Lena21, Aga9090, Achia, Luna1993, Karma88, Siwulec, Lunaris, Lunaris, Jadranka, Yoselyn82, Rucola, malka, Minie Black, Flowwer, Patrycja20, JustynaG, Jeżowa, pilik, Nadzieja22, olik321, KateHawke, Emiilka, Angelika83, summer86 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja nie wyobrażam sobie takiego psychicznego obciążenia jakie miałaś w tej ciąży, musisz dać sobie trochę luzu bo w pewnym momencie tego będzie za dużo, życzę Ci spokoju w tych ostatnich tygodniach ciąży :)

Dziękuję dziewczyny za to że nie linczujecie mnie za te 5 godz,

A swoją drogą dziwne czasy mamy gdzie nie można publicznie kp jednocześnie każdy wie lepiej co masz w cyckach a wstyd przyznać się do mm bo cię linczuja...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko kochana jak to wredota matka??? Przestań tak myśleć, bo przyjadę Ci dać kopniaczka w tyłek. Mój Franek je wtedy koedy chce, czasem to jest 2,5 h a czasem w nocy 5 a nawet więcej. Nigdy go nie obudziłam na karmienie a ten kawaler mimo że po przejściach i ma tylko 9 tygodni przybrał już prawie 2,5 kg od porodu i choć walczymy z anemia to to akurat nie ma związku, bo to konsekwencje transfuzji od dorosłego człowieka

Wrzucę Wam na chwile jak wyglada moje anemiczne dziecko

[ur

Z emkiem raczej służbowo i oschle, choć próbowałam wyciągnąć rękę :/ dziś urodziny teściowej - tylko mi tego do szczęścia trzeba...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 21:45

Kaczorka, Bocianiątko, Aga9090, Achia, Bajkaaa, Luna1993, Karma88, Siwulec, Lunaris, Yoselyn82, Rucola, malka, lamka, Minie Black, Flowwer, Patrycja20, JustynaG, Phnappy, Jeżowa, pilik, Nadzieja22, olik321, KateHawke, Emiilka, Sarna84, Angelika83 lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - jak on anemiczny i taki szczęśliwy, to przy prawidłowym poziomie żelaza (czy tam czegoś) będzie go całkiem energia roznosić ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą moje dziecko totalnie nie lubi pozować do zdjęć. Nie ustanie w miejscu, tylko kiwa się na boki i kręci. Ale do oglądania pcha się pierwsza.. :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, Lena boskie są Wasze dzieciaczki! <3

Wczoraj z M gadaliśmy, polowaliśmy na kopniaczki i oboje mieliśmy łzy w oczach, bo chcielibyśmy ją już poznać, ale to były takie łzy szczęścia, że jest w końcu w brzuchu, rośnie i ma się nieźle. Tylko do grudnia tak dużo/mało czasu jeszcze. :D

Kaczorka, pilik lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna Alutka <3

A Franio w ogóle nie wygląda jakby się przejmował swoimi wynikami :) kochany maluszek <3

Ja stwierdziłam, że nie mam siły na głupie dyskusje z emkiem i nie będę czekać aż wróci z pracy i może słowo pisane bardziej do niego trafi, skoro mojego gadania nie słucha. Napisałam mu wszystko co myślę i czuję, splakalam się przy tym strasznie. Zobaczymy czy się ogarnie. Naprawdę skoro on nie ma czasu sprzatac po sobie i iść z Tosia gdzieś po całym dniu, skoro ja nie mogę, to żadne siłownię i inne jego rozrywki nie wchodzą w grę, bo jak znajdzie czas jak mała się urodzi. Mi też się wielu rzeczy nie chce, ale takie jest życie, trzeba robić co do nas należy i juz

Kaczorka, JustynaG, pilik, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Alusia i Franuś <3 dzień od razu zaczyna się przyjemniej :)

Kaczorka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedźcie mi, w szpitalach są takie doradczynie? Czy trzeba ich szukasz na własną rękę? Bo skoro w szpitalach jest taka sytuacja to wolę dowiedzieć się wcześniej gdzie profesjonalnej pomocy szukać jak coś...

Bajka- jesteś super mamą! Nawet mamaginekolog mówiła że ostatnio po 5 h ściągnęła mleko dla Bibka i wie że pewnie teraz ją zlinczują. Wiem że to troszkę inna sytuacja,ale skoro nikt nie budził się z płaczem to na pewno nic złego się nie stało ;) pamiętaj, że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko :) skoro potrzebowałas tego snu, to bardzo dobrze że pospalaś :)

Ja za szybko pochwaliłam spojenie. Znów noc do dupy. Znów boli :/ także wygląda na to że definitywnie wizja wyjazdu do poznania się oddala. Z drugiej strony będziemy mogli z mężem spokojnie razem pójść do jakiegoś akpolu czy mama i ja i pooglądać rzeczy i dokupić brakujące. I fajnie będzie mieć go 2 tyg w domu :) on ma anielską cierpliwośc do mnie-a wczoraj dostał opiernicz że miał mi kupić sery(różne,ale nie napisałam jakie) a wrócił tylko z camembert i mozzarellą.a ja chciałam jeszcze żółty i biały twaróg! Ja się aż poryczalam w łazience (hormony!) Ale wiem że facetowi trzeba pisać wprost,po prostu.

Luna- mam nadzieję że pisane słowo dojdzie do Twojego Emka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 08:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia w moim była poradnia laktacyjna, ale doradczyni przyszła.... Po 2 dobach odkad zgłosiłam brak pokarmu :/

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka może to też jest jakieś rozwiązanie. Mój jest cięzki do rozmów na takie poważne tematy, a ja się rozsypuję momentalnie, a jak się napisze na spokojnie to moze ujmie sie sedno sytuacji.
    Nie wazne, grunt, zeby tez dotarlo. Tylko mysle, ze on sie mocno przyzwyczail do dosc wygodnego podzialu jaki teraz macie i bedzie bunt.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

‹‹ 1592 1593 1594 1595 1596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ