Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunka nie pojmuję tego, że dziewcxyny w takiej sytuacji kładą z innymi
ja jak zabrali Frania to dostałam sale na ginekologii ogólnej i to sama. Ta pierwsza noc była straszna tylko, bo po cc musiałam być w sali pooperacyjnej z tą cała aparaturą i słuchałam tego płaczu a serce mi pękało
-
OLik cudownie, że już sobie leżysz na luzie
Lenka mam nadzieję, ze Franio będzie dobrze reagował na leki, ale ja naprawdę nie wiem jakim cudem tak dorodna dziecko może mieć niską hemoglobinę
Lunka przykro mi, ze Twój emek się tak zachowuje, w ogóle widzę u niego skrajne zachowania, od 100% zaangażowania do wypierania ze świadomości Waszych problemów z ciążą, musicie jakoś to wszystko poukładać, ale wydaje mi się, ze jeśli się nie postawisz tylko zawsze będziesz mu pobłażać, on się nie zmieni...
To teraz trochę prywaty : Lewcio wyhamował ze wzrostem, obwód główki na dzień dzisiejszy 34 cm, prognozowana waga 3350g, ale według lekarza moze być troszkę mniej. Do tego jest dobrze zbunkrowany, szyjka krótka, ale zamknieta i mocno trzyma. Według doktora przez najbliższy tydzień na pewno nie urodzę, jeśli chcę to mogę pokazać się za tydzien ale za 2 tygodnie wizyta konieczna z wcześniejszym ktg, jeśli wcześniej nic nie zacznie się dziać.pilik, Aga9090, summer86, Karma88, Patrycja20, Kaczorka, lamka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Także Justyna, Panie przodem
Szłam na wizytę w stresie i w zasadzie mi ulzyło, bo mam jeszcze trochę czasu żeby nacieszyć się brzuszkiem i mentalnie przygotowac się na powitanie Synka, z drugiej strony wiem, ze to będzie czas w ciągłym stresie, już widzę swoją nerwowość, ale będziemy czekac cierpliwie i cieszyć się każdym dniem w dwupaku#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyRucola- czyli uzbrajamy się w cierpliwośc..a jak Ty się czujesz po tych wieściach?edit- dopisałaś
chyba że chcesz coś dodać?
co do kładzenia w szpitalach... najgorsze jest to że tak jest od lat. pamiętam moją 1 kierowniczkę, jakieś 10lat temu. zaszła w ciążę i poroniła. później mówiła że najgorsze było własnie to że leżała na normalnej sali,z ciężarymi... ja wiem że może tworzenie osobnego oddziału gdzie leżą same panie po stratach to też nie jest do końca dobry pomysł... no ale coś mogliby wymyślić tam gdzieś gdzie to się tworzy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 21:49
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucola lubię za główkę i wagę Lewka, a jak wiemy może się zacząć samo w każdej chwili, życzę Ci żeby to był dzień, w którym będziesz na to gotowa i będziesz się dobrze czuła żeby mieć siły na poród :*
Myślę że emek po dobrych wieściach o serduszku za bardzo się uspokoił i myśli, że wcześniactwo to już żaden problem. Jutro z nim o tym porozmawiam, bo narazie to skaczemy sobie nawzajem do gardeł jak tylko się na mnie spojrzy. Sam też pewnie przemyśli. Chciałam się tylko wyżalić, bo jest mi strasznie smutnoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 21:52
-
Rucola, ale jak to? Lew nie będzie zodiakalnym lwem tylko Panną?
Minie Black lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna a wiesz że o tym samym pomyślałam? że spadł mu ciężar z serca, że Zuzia jest zdrowa i zapomniał że wcześniactwo to jednak poważna sprawa. Porozmawiasz z nim jutro.
skakanie sobie do gardeł w każdym związku się zdarza. a Wy i tak dużo już przeszliście, emocje muszą czasem mieć gdzieś ujście. mam nadzieję, że nowy dzień będzie lepszy i uda Wam się porozmawiać i Emek zrozumie co nie co. kciuki kochanaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 22:05
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Rucola, ale jak to? Lew nie będzie zodiakalnym lwem tylko Panną?
JustynaG, Achia, Luna1993, Aga9090, Lunaris, Minie Black, Kotowa, Nadzieja22, Bocianiątko, Emiilka, lamka, Lusesita lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola, idziesz się pokazać za tydzień? czy dopiero za 2tyg z KTG?
-
Lunka bardzo Ci współczuję sytuacji. Ciągle jesteś w stresie, jak uspokoiła się sytuacja z serduszkiem Zuzi to emek daje popalić. To troszkę za dużo na jedną osobę. Musisz o siebie zawalczyć, dla Zuzi i dla siebie.
Śledząc Waszą historię od kiedy znamy sie na OF to cały czas odpuszczasz a Twój emek dość często ma swoje wyskoki, na dłuższą metę się tak nie da.... Każdy ma swoje granice, nawet jeśli ma uległy charakter. Przepraszam, ze tak piszę w chwili kiedy jest Ci naprawdę ciężko, ale może teraz zbierzesz w sobie siły żeby walczyć o siebie..... Ja Ci Kochana naprawdę kibicuję, bo widzę, ze masz dobre serducho. Za dobre...
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola, w piątek 6.04 byłam na ktg (zero skurczy) i wizycie (szyjka skrocona i zamknięta). Moja gin powiedziała"odstawiamy magnez ale to nie znaczy że zaczniesz rodzić" i "widzimy się za tydzień ale za dwa tygodnie to juz chyba nie". Na drugi dzień rano odszedł mi czop, wieczorem zaczęła się akcja a w niedzielę 8.04 rano urodziłam
w 38+0.
Także opinia lekarz to jedno a dziecko może miec inne zdanie
A najbardziej to się śmiejemy z tego magnezu, choc nie wierzę by miał wpływJustynaG, Rucola, Aga9090, Achia, Jeżowa, Nadzieja22, Bocianiątko, Emiilka, Karma88, lamka, Lusesita lubią tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Rucola, idziesz się pokazać za tydzień? czy dopiero za 2tyg z KTG?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Jadranka ja się nie nastawiam na nic, chcę się cieszyć ciążą, każdym kolejnym dniem. Jak się zacznie, to się zacznie. Ufam swojemu dziecku, urodzi się w idealnym dla siebie czasie. ja po prostu musze pić więcej melisy by koić nerwy
a magnezu to już z miesiac nie biorę... oko mi już dziś skakało
Jadranka lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:Hmmm, jesli wszystko będzie tak jak do tej pory, to pewnie odpuszczę wizytę za tydzień, chyba, ze coś mnie będzie niepokoić... to wtedy pójde a jak będzie bez zmian to za 2 tyg . Zwolnienie mam do 17go wrzesnia
Ale planuję się wybrać na koncerty w niedzielę więc może córeczka jeszcze posiedzi w brzuszkuRucola lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8a030db5022.jpg
Dziewczyny a to mój słodziak wczoraj na szkole rodzeniaKateHawke, Yoselyn82, Achia, Aga9090, Jeżowa, olik321, ibishka, Nadzieja22, JustynaG, Bocianiątko, Sanka, Emiilka, Flowwer, Jadranka, pilik, Karma88, Patrycja20, Kaczorka, Luna1993, Lunaris, lamka, Sarna84 lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
dzisiaj w kolejce do lekarza, emek zobaczył coś dziwnego na swojej nodze, przyglądaliśmy sie uważnie i stwierdziliśmy, ze to moze być kleszcz. Po powrocie do domu emek to wyjął pęsetą i okazało się, ze to faktycznie kleszcz. Emek położył go na papier a ten zaczał spitalać!!! aktualnie drań leży w ziplocku, rozgnieciony i jutro śmigam zawieźć go na badania...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Yoselyn82 wrote:ooo nic nie pisała ze w ciąży, chyba ze cos przegapilam
Sammer bertha dalej walczy
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMój małż jest...... Pierwszy raz nie potrafię znaleźć słowa chyba?
Zabijał komara - młotkiem "bo miał pod ręką". Staszek oczywiście już nie śpiJustynaG, KateHawke, Nadzieja22, Rucola, Emiilka, pilik, Karma88, Patrycja20, ibishka lubią tę wiadomość