X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Mój małż jest...... Pierwszy raz nie potrafię znaleźć słowa chyba?
    Zabijał komara - młotkiem "bo miał pod ręką". Staszek oczywiście już nie śpi :)
    haha, brawa dla niego! mój pies za to rano zjadł to duże- komarzyca tak? fuuj

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, czyli w sumie dobre wiadomości :)

Mąż z ciekawością słuchał jak mu szczegółowo opowiedziałam co było na badaniu, pokazywałam zdjęcia i co gdzie jest, aż trochę wzruszony był mogę powiedzieć :) Mówił, że żałuje, że nie widział na żywo i ma nadzieję, że już więcej nie opuści wizyty.

Rucola, Aga9090 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena trzymam kciuki za wyniki Frania. Oby leki przyniosły skutek.

Luna nie chce mi sie nawet komentować co te chłopy mają w łbach. Musisz mu jutri pranie mózgu robić.

Dziewczyna ja nie wiem co tej dziewczynie jest. Ale jak poprosiłam znajomą by została sams z małym A ja polecę do wc to ją wygonila z pokoju. A później mi kazała wyjść. To się wkurzylam powiedzialam ze dziecka w życiu samego nie zostawię i poleciałam zrobic hałas nie czekając na emka...
    Jak jej przyniesli córeczkę to nawet główki jej nie trzymała mimo ze polozna nad nią stała i caly czas powtarzała ze trzebs trzymac.
    Nie chce juz nawet o tym myśleć.
    Jestem w innej sali z dwiema dziewczynami które dziś urodziły wiec looz

-Mamunia- lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik tylko szkoda dziecka tej psycholki :(
    A raczej chorej psychicznie kobiety... w sumie nie powinnam tak o niej pisac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 22:53

Sanka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLiczku musisz suwaczek zmienić :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Olik tylko szkoda dziecka tej psycholki :(
    A raczej chorej psychicznie kobiety... w sumie nie powinnam tak o niej pisac...
    Szkoda... Ale pewnie nie dowiemy się jaki dalszy los czeka to dziecko..

• Sanka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    dzisiaj w kolejce do lekarza, emek zobaczył coś dziwnego na swojej nodze, przyglądaliśmy sie uważnie i stwierdziliśmy, ze to moze być kleszcz. Po powrocie do domu emek to wyjął pęsetą i okazało się, ze to faktycznie kleszcz. Emek położył go na papier a ten zaczał spitalać!!! aktualnie drań leży w ziplocku, rozgnieciony i jutro śmigam zawieźć go na badania...
    Ale Emka czy kleszcza na badanie? ;) Tego pierwszego to zawsze popieram natomiast badanie kleszcza nic nie wnosi do postępowania, które w takim przypadku ogranicza się do obserwacji czy wystąpi rumień. Nawet jeśli wynik byłby pozytywny i kleszcz przenosił by bakterie borelli to wcale nie oznacza że doszło do transmisji zakażenia, na to potrzeba żeby kleszcz siedział przez wiele godzin w skórze. A skoro po wyjęciu go zaczął wędrować to wygląda na to że krótko siedział. Natomiast wynik negatywny mógłby was pozornie uspokoić tak że np przegapilibyście inne ukąszenie i potem nie skojarzylibyście objawów.

Rucola lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma obecnie borelioze. Wcale nieprawda, że kleszcz musi długo siedzieć - wystarczy, że sie lekko wbije. Zalecenia lekarzy ILADS są takie, by brać antybiotyk od razu bo przeciwciała w krwi i tak wychodzą dopiero po 4-6 tygodniach. Zalecenia lekarzy zakazników i rodzinnych są takie by czekać i obserwować czy zrobi się rumień i jeśli tak to wtedy wziąć antybiotyk. Stowarzyszenie chorych na boreliozę obstaje za wersją lekarzy ILADS. Mój mąż leczy się już 6 tygodni dwoma antybiotykami jednocześnie, dietą i suplementami. Wybraliśmy pewniejszą wersjw wyleczenia. Dużo by jeszcze pisać o tym dziadostwie, ale można doczytać w necie. Ja radziłabym wziąć teraz antybiotyk przez 2-3 tygodnie niż później leczyć się jak mój mąż 3 miesiące albo i dłużej bo nawet i po 2 lata biorą antybiotyki. Rucola poczytaj, przemyśł i zdecydujcie.

Bocianiątko, pilik, Rucola lubią tę wiadomość

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA1 - 1:80
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie sernik wyborny! Szczególnie z malinami od Was i w nocy! :)

Achia, Emiilka, pilik, Karma88, Jeżowa, Minie Black, Rucola, Kaczorka, Lunaris, Lena21, Bocianiątko, -Mamunia-, lamka, JustynaG, Nadzieja22, KateHawke lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Minie sernik wyborny! Szczególnie z malinami od Was i w nocy! :)

Przeczytałam przy karmieniu i strasznie zgłodniałam :P

A co do tej dziewczyny.. u nas była trochę inna sytuacja, tj. dziewczyna z domu samotnej matki, u dziecka której wykryto alko po porodzie i nie było wiadomo czy pozwolą jej zabrać dziecko po szpitalu.. ale również bałam się zostawiać dziecko z nią sam na sam (miała np. mnóstwo blizn po cięciu się) i odetchnęłam z ulga gdy wieczorem dali nam na salę trzecią osobę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 02:51

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziołszki :)

Oliczku, jak dobrze, że Was przenieśli! Lepiej dmuchać na zimne, a ta historia wywołała u mnie ciarki! Chyba bym oka nie zmrużyła przy tej pani.

Frez, jeżeli to czytasz, to gratuluję ekspresowego porodu :) Ciekawe, czy Wasze dzieciątko już ma imię ;)

Lunka, kurczaki, stres to teraz ostatnie, co jest Ci potrzebne... Przykro, że cały czas coś jest pod górę. Może po przyjściu na świat Zuzi, passa się odmieni i będziesz miała córeczkę w trybie: jedzenie, spanie, jedzenie. Tego Ci życzę, bo zasłużyłaś na lepszy czas!

Jeżowa, Lamcik, Minie, czy ja również dostanę serniczek do szpitala? Plisss :D Może być pocztą ;) Tak btw - jestem w szoku Oliku, że udało Ci się przyjąć laseczki dwa dni po mega ciężkim porodzie :D Gratuluję formy!

Justynka, Rucola, kciuki za Was na ostatniej prostej! <3

Kto jeszcze nie śpi? ;) Ja chyba zaczynam się już przestawiać na tryb „mama”, bo budzę się zwykle koło 3-4 rano i nadrabiam forum.

Miłego dnia Mamusie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 04:18

JustynaG lubi tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Maz wlasnie do roboty sie szykuje, a ja zaraz jeszcze do lozka, bo zle potwornie mi sie spalo.

Co do kladzenia na oddzialach roznych osob. Dwa razy lezalam z poronieniem, za pierwszym razem w jednym szpitalu polozyli mnie na sale gdzie bylo 6 lozek i dokladali dziewczyny tez ze stratami i jakos sobie dawalysmy wspolnie rade w tych chwilach.
    A za drugim razem lezalam w trojce, gdzie mialam babeczke z jakims guzem na babskich narzadach, a drugiej wszystkie babskie usuwaly. Na szczescie nie kladli mnie z ciezarnymi, bo to naprawde jest potwornie trudny czas. Na szczescie w obu przypadkach udalo sie jakos z glowa czlowieka polozyc, zeby chociaz psychicznie az tak dodatkowo nie obrywal. No ale roznie w szpitalach klada, czasami nie ma po prostu innej opcji, a czasami po prostu nie mysla.

Ide drzemac jeszcze. Dobranoc. :-*

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka moją formę to sprawdza mi Marcel z kolegami. Jesteśmy w 3 na sali. Ja z małym pod lampami - nie podoba mu się bardzo. Max co 2h cyc i krzyk plus chybs z 3 kupy (,chciałam mokre pieluchy to mam) I dwie dziewczyny co wczoraj popołudniu rodziły wiec to była ich pierwsza noc z maluszkami. Obie nastawione na kp i szło różnie...
    Generalnie całą noc któreś dziecko się darlo i przez lampy Marcela mamy milion stopni w pokoju.

Rucola cieszę się z udanej wizyty. Pamiętaj że główka się trochę składa przy porodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 06:14

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja już zgłupiałam. Stwierdziłam że skoro kleszcze przenoszą boreliozę to najlepiej zbadać kleszcza... Ja profilaktycznie mogę dać emkowi antybiotyk, bez problemu tylko chciałam wiedzieć czy jest sens wyjaławiać organizm...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wynik będę miała jeszcze dziś, kosztuje 40 zł. Idę z kleszczem. Jak wyjdzie negatywny to obserwujemy a jak pozytywny to włączam leczenie. Zachciało mi się sesji w lesie....

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik gratuluję kp!!
    Ja podziwiam każda z was której się udało, ja zauważyłam że nawet jak daje małej to po kilku minutach jest już tam pusto i ona się drze ale ja wiem ze to wina butelki i tak już zostanie

Ja was staram się czytać na bieżąco ale ostatnio mi to nie wychodzi jakoś...

A tak w ogóle to jestem wyrodna matka... Mąż uspil mała w nocy a ja nieświadomie po 3 godz włączyłam budzik i mała się obudziła dopiero po 5 godzinach :( głodna taka a ja mega wyspana... Ja wiem ze to nie powinno mieć miejsca ale jakoś musiałam na śnie wyłączyć budzik bo przecież bym wstała na pewno, nie linczujcie mnie za bardzo

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko nawet tak nie pisz!! U nas na SR mówili, że jeśli dziecko dobrze przybiera a suma karmien w ciągu dnia to 10-12 razy, to śmiało nocną przerwa może trwać 5 godzin. To się tyczy karmienia piersią ale myślę że wytyczne co do mam powinny być podobne. Ale dla mnie to na razie teoria...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, ja tak sobie myślę że skoro nie robią Ci się zastoje w piersiach to nie ma potrzeby wybudzać się co 3 godziny... Musisz odpocząć fizycznie i psychicznie a wtedy wszystko będzie piękniejsze :)
    Trzymam za Was kciuki Bajeczko!! Jesteś fantastyczną Mamą!!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka jak tam sytuacja na froncie??
    Olik uciekacie dziś do domku?
    Ktoś dziś podgląda Lokatora??
    Mamuśki jak tam noc minęła??
    Ja zmykam na śniadanie, potem jadę na miasto z tym nieszczęsnym kleszczem, zawieźć L4 i może skoczę dziś na działeczce skosić trawkę :p

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola tylko ja karmie mm a dorywczo kp bo moja nauczyła się butli i jak jest głodna to piersi nie weźmie, zatem nie mam zastoi bo mam mało mleka, a i ilość karmien jest różna bo w sumie wczoraj było 8 butelki i 2 kp i ta 9 butelka tak późno podana, tylko mi dziecko robi co chce i wcześniej nie spała kilka godzin więc może zmęczona była... Tak sobie to tłumacze inaczej zwariuje

Rucola najważniejsze byś wiedziała na co się nastawić bo ja nie miałam pojęcia o czymś takim jak regularne karmienie... Byłam pewna że jak dziecko się budzi to wtedy trzeba a nie ze max co 3 godz... Mi tego nikt nie powiedział a w szpitalu pierwsze co to mnie położna rano oprdl... Ze jak ja mogę tyle czasu dziecko glodzic jak jest 3,5godz od karmienia a ja nie wiedziałam co i jak z nią robić ani jak do piersi dostawic jak ja na ręce wziąść... Także wiedzą i nastawienie to podstawa, bo ja się poddalam

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 1591 1592 1593 1594 1595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ