X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach pojechaliśmy do poradni neonatologicznej się zarejestrować i udało się dostać do lekarki na oddziale - zapisała nas dopiero na 20.09 ale przynajmniej zerknęła na wyniki i trochę mnie uspokoiła, że przy wartości 10.1 jeszcze będziemy działać lekami i nie położy nas w szpitalu, a to już była dla mnie ogromna ulga - teraz many actiferol start + acitiferol 15 podawać na raz, za dwa tygidnie kolejna kontrola, jeszcze mocz z posiewem żeby wykluczyć ewentualna infekcje jakąś ukrytą.

Może byłby to może nawet miły dzień rocznicy gdyby nie to że pożarlismy się z Emkiem, w sumie od pierdoly się zaczęło, ale oboje byliśmy dziś zestresowani i zmęczeni i już potem poszło :/ także siedzimy na kanapie, każdy ze swoim telefon w pełnej ciszy a mi głowa pęka od nadmiaru emocji... miał byc masaż krocza penisem a chyba będzie spanie z kurami

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikus oglądałam ten dokument, wiem o kim mówisz. Wtedy nie chciał ze mną tego oglądać, ale dzisiaj po prostu włączę.

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    a co z Lady E ? :P

do tej pory nie moge w to uwierzyc ze to sie dzieje naprawdę! :)
    Pamiętasz jej historię? Jest w ciąży naturalnej :D

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Taaa... niedługo będziemy mogły zorganizować "MamaParty" :d
    Myślicie, że ktokolwiek wynająłby domek dla samych mamusiek z dziećmi?? :D
    Koło mnie są domki deweloperskie MGM resort i w keadym jest 4 apartamenty po 80m to myślę że by pomiescilo:D a ja będę robić za catering slodkosciowo obiadowy:D

Lunaris, Lusesita lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:

Flower, wiesz może co u Berthy?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena cieszę się że wyniki Frania nie takie złe jak się obawiałaś. Oby leki pomogły!
    Ja mam stresa znowu, wczoraj się cieszyłam ze waga w końcu rośnie, pokazała 4kg, a dzisiaj spadek i to 50g i teraz mam stresa strasznego i się zastanawiam czy siku i kupa mogą ważyć 50g (wczoraj po ważeniu zrobiła, a dzisiaj przed raczej), ech, takie stresy matek ;)..

Bardzo mi przykro że tak się potoczył Wasz dzień :(

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, dobrze, że jeszcze można działać lekami, wyobrażam sobie, jakim koszmarem jest dla Ciebie samo słowo "szpital". Przykro mi, że rocznica nie potoczyła się tak, jakbyście tego chcieli... Ale pogódźcie się przed snem, może jeszcze masaż krocza penisem dojdzie do skutku (polecam na ból głowy!).

Pilik według mnie siusiu i kupcia spokojnie mogą ważyć 50g!

A i Olik - cudownie, że Was przenieśli!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 20:20

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, spokojnie 50 gramów to może byc wina kupki i siku.

pilik lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, wybierasz się?
    https://825251-3.evenea.pl/

Bo ja się zastanawiam czy warto...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:

ooo nic nie pisała ze w ciąży, chyba ze cos przegapilam

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola co do imion to jesli sie potwierdzi synuś to chyba Mikołaj, Szymus, Krzysiu, Grześ, ale nie wiem jeszcze do końca. Wole imie zagraniczne jak np Marcos a na polski to Marek

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Achia, wybierasz się?
    https://825251-3.evenea.pl/

Bo ja się zastanawiam czy warto...

Nie widziałam tego. No też się zastanawiam czy warto...jak nie ma nawet zapisów to może być dużo ludzi..

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nawiązaniu do dzisiejszej rozmowy o facetach...
    Trafiłam dziś na taki artykuł. http://mumandthecity.pl/mezczyzna/
    Polecam!

Achia , wyświetliło mi, że już nie ma miejsc.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a widzisz, nie zauważyłam ;)

Świetny tekst! Pominęłam tylko tą część sponsorowaną- zawsze mnie wkurza w blogach, choć wiem że oni tak zarabiają :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna chyba dam to mojemu do przeczytania

Znów mnie wkurzył, nie zrobił nadal tego co było do zrobienia, choć 3 godziny jest w domu. Wypowiadam umowę z siłownia, skoro nie ma czasu na obowiązki domowe to na siłownię tym bardziej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 20:56

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!

Nadzieja gratuluję synka <3 :)

Olik ale masz przygody! dobrze że Was przenieśli i fajnie że mogłyście się spotkać dziewczyny :) super jest ta nasza "mała" forumowa rodzinka :)

Lena oby terapia była skuteczna dla Frania! Kciuki!

Lunka nosz jacie! tych facetów to bym normalnie lała regularnie żeby nie zapominali co w życiu jest ważne! dbaj o siebie (i Zuzie), wiesz jak jest- sama nie zadbasz to nikt o Ciebie nie zadba :(

Pewnie coś jeszcze zapomniałam po drodze doczytując popołudnie ale muszę iść się wykąpać, padam na twarz. Jak by mnie wycięło to dobrej nocy wszystkim!

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, weź mu sypnij.... Tak wiesz, przez łeb, w ramach terapii wstrzasowej

Edit. Tak na poważnie, w dorosłym toku rozumowania, jak znam siebie też by mnie szlag trafial od środka i nie wiem co bym zrobiła, znając mnie, pewnie awanturę, a znając mojego pewnie by się dostosowal... Ale spanie na kanapie to jak w banku!

Lena, mam nadzieję, że leki w końcu zaczną działać tak jak powinny!

Olik, dobrze, że was przenieśli, będziesz spokojniejsza!... Ale walizkę to miała piękną (powaznie) psycho-sasiadka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 21:13

Luna1993, olik321, lamka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie rozumiem, jak można taką pasjentke kłaść na sali z kimś innym, skoro jej własnego dziecka nie chcieli jej dać :o sama bym się jej bała...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Ja w ogóle nie rozumiem, jak można taką pasjentke kłaść na sali z kimś innym, skoro jej własnego dziecka nie chcieli jej dać :o sama bym się jej bała...
    Dokładnie... Strach o swoje dziecko i w sumie żal tez tej kobiety- jeśli ma problemy i jeszcze ma oglądać inne dzieci... To powinni jej też jakoś pomóc a nie pogłębiać cokolwiek tam jej jest..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To też prawda. Ale wiesz kochana jak jest w szpitalu, tam kobiety po poronieniu albo roniace kładą na patologie ciąży... Pamiętam jak urodziłam Tosie, to zawieźli mnie do sali, gdzie była dziewczyna w moim wieku, urodziła 3 dziecko, a się okazało że miało serduszko w jamie brzusznej... Dziecko na intensywnej i następnego dnia transportowane do innego szpitala. A ona biedna musiała słuchać płaczu mojej Tosi :( mi by serce pękło

‹‹ 1589 1590 1591 1592 1593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ