X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, dziekuję za radę. Tylko u nas mała nie chce wisieć.. ostatnio rano potrafie godzinę kombinować, żeby pojadła 10 minut, bo się wkurza przy piersi. Koło południa jej to mija, ale nadal ssie po 10 minut i dłużej nie chce. Jak to nie minie to pójdę do poradni laktacyjnej a póki co dbam, żeby przy karmieniu nie było rozpraszaczy (choć o to trudno, bo Ania uwielbia lampy sufitowe i potrafi się do nich cieszyć i gugać ;) ).

A jak u Was? Wszystko ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 01:36

Anna Stesia lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika my mamy Salse 4.
    Jeśli empik sprzedaje bez torby to znaczy że modele z 2017 roku. Z 2018 juz są z torbami.
    Różnią się troche hamulcem, wyposażeniem (torba i nie pamiętam jak z resztą) oraz kolorami.

U nas wózek sie sprawdza. Jest sekretny, lekki, ma duży kosz. Może mogłyby być do niego większy dostęp.
    Ale ogólnie jestesmy bardzo zadowoleni. Prowadzić można jedną ręką

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rurek próbowaliśmy ale więcej było placzu (wspolnego) niz kupy. Jak na razie najlepiej działa czopek z mydla (bialy jelen),ale lekarz wyraził zgodę na jednego czopka na tydzień.
    Mała dostaje 3 x 3krople esputicon, 1 x 5 kropli trilac forte plus, zmiana co 4 dni na bobotic, no i od wtorku do kazdego karmienia 6-7 kropli delicol.
    Szczęście w nieszczęściu ze gazy odchodzą, a sa tak strasznie śmierdzące ze wietrzymy dom kilka razy dziennie.
    Mam nadzieję ze do weekendu coś ruszy bo oszaleje z bezradności.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika , swoją torbę kupiłam na aliexpressie
    https://www.aliexpress.com/item/2018-USB-Interface-Mummy-Bag-Backpack-Large-Capacity-WaterProof-Baby-Diaper-Bag-Maternity-Carry-Bolsa-Luiertas/32849739679.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2e3d4c4dxyHTNE
    mieści nawet teczkę A4 z dokumentami maluszka.
    Jakbyś chciała to możesz ją obejrzeć na żywo :) tylko byśmy musiały się umówić.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Mój organizm chyba sabotuje ostro tą krzywą w tym tygodniu :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry znad pysznych kanapeczek :) organizm po siusianiu stwierdził, że nie będziemy dalej spać, ale trochę w tym mojej winy, bo zaczęłam się niepotrzebnie podniecać przeprowadzką :D najchętniej bym wstała i zaczęła pakować klamoty, ale coś mi mówi, że mąż nie byłby zachwycony :) do tego jeszcze się trochę rozczuliłam, bo odkąd mamy jeża, to śpimy w jednym pokoju, więc w nocy mogę posłuchać jak biega albo chrupie, albo kąpie się w piasku, a przy dwóch pokojach będziemy spali osobno i stracę tą nocną nić kontaktu! Pewnie brzmię jak jeżowa wariatka :P

Nika, super ten wózek, bardzo mi się podoba :) duża gondola na zimę to podstawa, z tych powodów co piszesz. Co do torby to nie doradzę, bo jednak postanowiłam używać tej dodanej do mojego wózka.

Oho, Malutkiej kanapeczki też posmakowały, nie ma to jak żółty ser i pomidor :D ogólnie mam strasznie śmieszny kształt brzucha teraz, całkiem wypięła dupę i plecki <3 czasem ciężko mi uwierzyć, że mieszka pod moim serduszkiem taki prawdziwy mały człowiek <3

lamka, admiralka, emi2016, Aga9090 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczęłam się właśnie po nocach zastanawiać nas wyrażeniem "strzelające kupy". Jak dokładnie to wygląda "dźwiękowo" ;) bo Fela jak robi to głośno słychać jak wypływa, ale czy można to nazwać strzelaniem to nie wiem... Takie nocne rozważania ;)

Lena21 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierz mi malka że jak będziesz miała strzelającą to od razu ją zdiagnozujesz :P
    Ona wylatuje pod dużym ciśnieniem powietrza (najpierw kupa potem gazy). Dosłownie jak byś ją wystrzeliła, słychać takie hmm.. pyknięcie, jak strzał z pistoletu na korek. No i przy zmianie pieluchy trzeba uważać bo pole rażenia jest duże :D

malka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!!!
    Kurcze moje noce coraz cięższe, chyba czas się przyzwyczajać...
    Mam wrażenie że zmienia mi się położenie brzucha, tak jakby spłaszczył mi się od góry i nie jest taki napięty wysoko i w dodatku cały czas czuję cmienie. Taki tępy, delikatnie zmieniający nasilenie ból.
    Życzę Wam pięknego i pogodnego dnia!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 06:37

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika fajny ten wózek :) a jaki kolor wybraliście?
    Jasny szary - były tylko 3: szary, granat i czarny. Mąż stwierdxił że woli ten jaśniejszy, a mi obojętne, więc niecb sobie ma ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Wnioskuję że emek mega przystojny :)
    Mi się podoba ;)

Rucola lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Dziewczyny zaczęłam się właśnie po nocach zastanawiać nas wyrażeniem "strzelające kupy". Jak dokładnie to wygląda "dźwiękowo" ;) bo Fela jak robi to głośno słychać jak wypływa, ale czy można to nazwać strzelaniem to nie wiem... Takie nocne rozważania ;)

Z tego co nam na SR mówili to chodzi o to, że kupka jest taka spieniona i z pęcherzykami powietrza.

malka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, też rozważaliśmy ten wózek, wizualnie podoba mi się bardziej niż nasz Espiro :) ten jasny szary też moim zdaniem najładniejszy. Renia będzie miała super furę!

3i49mg7yu2aqel15.png

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, musimy z Achią zrobić Ci wjazd na chatę jak będziesz już gotowa - zrobisz nam instruktaż z opieki nad dzieckiem a my się będziemy mogły pozachwycać :)
    Daj znać jak będziesz czuła że masz na to siły i ochotę, bo wiem że po porodzie to różnie. Heh, ja to bym się najchętniej zabarykadowała w domu przed wszystkimi starszymi krewnymi przybywającymi z dobrą radą, póki nie nauczę się jako-tako ogarniać dziecko i siebie :)

JustynaG, Achia lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika Olik też ma torbę z Aliexpress.
    Renatka jest śliczna, w ogóle zazdroszczę Wam tego 3D, ja nie miałam. Może na usg Iii trymestru zapytam. :-P

Olik może się pochwalisz jak się sprawdza? W ogóle jak się czujesz? :-)

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Nika Olik też ma torbę z Aliexpress.
    Renatka jest śliczna, w ogóle zazdroszczę Wam tego 3D, ja nie miałam. Może na usg Iii trymestru zapytam. :-P

Olik może się pochwalisz jak się sprawdza? W ogóle jak się czujesz? :-)
    U nas dr sam sobie przełącza czasem na 3d jak chce ocenić budowę pyszczka - sprawdza podniebienie, wargi i nos. Tym razem było ciężko, bo młoda ułożyła się pośladkowo i zakrywała twarz rękami i nogami. Bardzo dziwnie to wyglądało - normalnie ludzie nie zakładają sobie nóg za głowę. No ale skoro tak lubi...

Rucola lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrzutowe kupy... zaczynam się bać!

Moja szwagierka co i rusz wpychała córkom mydło i tylko to pomagało :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 07:54

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coraz bliżej podglądu przed crio. Od tego esteogenu wyglądam i czuje sie jak hipopotam. W poniedziałek chyba zniose jajo

• olik321 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam mam torbę z Ali! I jestem w niej zakochana!
    Ma trylion kieszonek i w każdej można coś upchnąć. Do tego forma plecaka sprawdza się gdy idziemy do sklepu a mały płacze- wolne ręce czynią cuda :)

Ja tej od wózka w ogóle nie używam.

Dziś wkładamy malego pierwszy raz do babybjorna zobaczymy co to będzie :)
    Cwaniak wyczaił ze na brzuszku lepiej się śpi i teraz tylko tak chce

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Dzień dobry znad pysznych kanapeczek :) organizm po siusianiu stwierdził, że nie będziemy dalej spać, ale trochę w tym mojej winy, bo zaczęłam się niepotrzebnie podniecać przeprowadzką :D najchętniej bym wstała i zaczęła pakować klamoty, ale coś mi mówi, że mąż nie byłby zachwycony :) do tego jeszcze się trochę rozczuliłam, bo odkąd mamy jeża, to śpimy w jednym pokoju, więc w nocy mogę posłuchać jak biega albo chrupie, albo kąpie się w piasku, a przy dwóch pokojach będziemy spali osobno i stracę tą nocną nić kontaktu! Pewnie brzmię jak jeżowa wariatka :P

Nika, super ten wózek, bardzo mi się podoba :) duża gondola na zimę to podstawa, z tych powodów co piszesz. Co do torby to nie doradzę, bo jednak postanowiłam używać tej dodanej do mojego wózka.

Oho, Malutkiej kanapeczki też posmakowały, nie ma to jak żółty ser i pomidor :D ogólnie mam strasznie śmieszny kształt brzucha teraz, całkiem wypięła dupę i plecki <3 czasem ciężko mi uwierzyć, że mieszka pod moim serduszkiem taki prawdziwy mały człowiek <3

Ja w to nie mogę uwierzyć każdego dnia <3 <3

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
‹‹ 1679 1680 1681 1682 1683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ