Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
AnnaStesia, dziekuję za radę. Tylko u nas mała nie chce wisieć.. ostatnio rano potrafie godzinę kombinować, żeby pojadła 10 minut, bo się wkurza przy piersi. Koło południa jej to mija, ale nadal ssie po 10 minut i dłużej nie chce. Jak to nie minie to pójdę do poradni laktacyjnej a póki co dbam, żeby przy karmieniu nie było rozpraszaczy (choć o to trudno, bo Ania uwielbia lampy sufitowe i potrafi się do nich cieszyć i gugać
).
A jak u Was? Wszystko ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 01:36
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Nika my mamy Salse 4.
Jeśli empik sprzedaje bez torby to znaczy że modele z 2017 roku. Z 2018 juz są z torbami.
Różnią się troche hamulcem, wyposażeniem (torba i nie pamiętam jak z resztą) oraz kolorami.
U nas wózek sie sprawdza. Jest sekretny, lekki, ma duży kosz. Może mogłyby być do niego większy dostęp.
Ale ogólnie jestesmy bardzo zadowoleni. Prowadzić można jedną rękąStaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
Rurek próbowaliśmy ale więcej było placzu (wspolnego) niz kupy. Jak na razie najlepiej działa czopek z mydla (bialy jelen),ale lekarz wyraził zgodę na jednego czopka na tydzień.
Mała dostaje 3 x 3krople esputicon, 1 x 5 kropli trilac forte plus, zmiana co 4 dni na bobotic, no i od wtorku do kazdego karmienia 6-7 kropli delicol.
Szczęście w nieszczęściu ze gazy odchodzą, a sa tak strasznie śmierdzące ze wietrzymy dom kilka razy dziennie.
Mam nadzieję ze do weekendu coś ruszy bo oszaleje z bezradności. -
Nika , swoją torbę kupiłam na aliexpressie
https://www.aliexpress.com/item/2018-USB-Interface-Mummy-Bag-Backpack-Large-Capacity-WaterProof-Baby-Diaper-Bag-Maternity-Carry-Bolsa-Luiertas/32849739679.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2e3d4c4dxyHTNE
mieści nawet teczkę A4 z dokumentami maluszka.
Jakbyś chciała to możesz ją obejrzeć na żywotylko byśmy musiały się umówić.
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Mój organizm chyba sabotuje ostro tą krzywą w tym tygodniu -
Dzień dobry znad pysznych kanapeczek
organizm po siusianiu stwierdził, że nie będziemy dalej spać, ale trochę w tym mojej winy, bo zaczęłam się niepotrzebnie podniecać przeprowadzką
najchętniej bym wstała i zaczęła pakować klamoty, ale coś mi mówi, że mąż nie byłby zachwycony
do tego jeszcze się trochę rozczuliłam, bo odkąd mamy jeża, to śpimy w jednym pokoju, więc w nocy mogę posłuchać jak biega albo chrupie, albo kąpie się w piasku, a przy dwóch pokojach będziemy spali osobno i stracę tą nocną nić kontaktu! Pewnie brzmię jak jeżowa wariatka
Nika, super ten wózek, bardzo mi się podobaduża gondola na zimę to podstawa, z tych powodów co piszesz. Co do torby to nie doradzę, bo jednak postanowiłam używać tej dodanej do mojego wózka.
Oho, Malutkiej kanapeczki też posmakowały, nie ma to jak żółty ser i pomidorogólnie mam strasznie śmieszny kształt brzucha teraz, całkiem wypięła dupę i plecki
czasem ciężko mi uwierzyć, że mieszka pod moim serduszkiem taki prawdziwy mały człowiek
lamka, admiralka, emi2016, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny zaczęłam się właśnie po nocach zastanawiać nas wyrażeniem "strzelające kupy". Jak dokładnie to wygląda "dźwiękowo"
bo Fela jak robi to głośno słychać jak wypływa, ale czy można to nazwać strzelaniem to nie wiem... Takie nocne rozważania
Lena21 lubi tę wiadomość
-
Wierz mi malka że jak będziesz miała strzelającą to od razu ją zdiagnozujesz
Ona wylatuje pod dużym ciśnieniem powietrza (najpierw kupa potem gazy). Dosłownie jak byś ją wystrzeliła, słychać takie hmm.. pyknięcie, jak strzał z pistoletu na korek. No i przy zmianie pieluchy trzeba uważać bo pole rażenia jest dużemalka lubi tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczyny!!!
Kurcze moje noce coraz cięższe, chyba czas się przyzwyczajać...
Mam wrażenie że zmienia mi się położenie brzucha, tak jakby spłaszczył mi się od góry i nie jest taki napięty wysoko i w dodatku cały czas czuję cmienie. Taki tępy, delikatnie zmieniający nasilenie ból.
Życzę Wam pięknego i pogodnego dnia!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 06:37
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Achia wrote:Nika fajny ten wózek
a jaki kolor wybraliście?
-
malka wrote:Dziewczyny zaczęłam się właśnie po nocach zastanawiać nas wyrażeniem "strzelające kupy". Jak dokładnie to wygląda "dźwiękowo"
bo Fela jak robi to głośno słychać jak wypływa, ale czy można to nazwać strzelaniem to nie wiem... Takie nocne rozważania
Z tego co nam na SR mówili to chodzi o to, że kupka jest taka spieniona i z pęcherzykami powietrza.malka lubi tę wiadomość
-
Nika, też rozważaliśmy ten wózek, wizualnie podoba mi się bardziej niż nasz Espiro
ten jasny szary też moim zdaniem najładniejszy. Renia będzie miała super furę!
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
Justyna, musimy z Achią zrobić Ci wjazd na chatę jak będziesz już gotowa - zrobisz nam instruktaż z opieki nad dzieckiem a my się będziemy mogły pozachwycać
Daj znać jak będziesz czuła że masz na to siły i ochotę, bo wiem że po porodzie to różnie. Heh, ja to bym się najchętniej zabarykadowała w domu przed wszystkimi starszymi krewnymi przybywającymi z dobrą radą, póki nie nauczę się jako-tako ogarniać dziecko i siebieJustynaG, Achia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Nika Olik też ma torbę z Aliexpress.
Renatka jest śliczna, w ogóle zazdroszczę Wam tego 3D, ja nie miałam. Może na usg Iii trymestru zapytam.
Olik może się pochwalisz jak się sprawdza? W ogóle jak się czujesz?Rucola lubi tę wiadomość
-
Odrzutowe kupy... zaczynam się bać!
Moja szwagierka co i rusz wpychała córkom mydło i tylko to pomagałoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 07:54
-
nick nieaktualny
-
Tak mam mam torbę z Ali! I jestem w niej zakochana!
Ma trylion kieszonek i w każdej można coś upchnąć. Do tego forma plecaka sprawdza się gdy idziemy do sklepu a mały płacze- wolne ręce czynią cuda
Ja tej od wózka w ogóle nie używam.
Dziś wkładamy malego pierwszy raz do babybjorna zobaczymy co to będzie
Cwaniak wyczaił ze na brzuszku lepiej się śpi i teraz tylko tak chceRucola, pilik lubią tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Dzień dobry znad pysznych kanapeczek
organizm po siusianiu stwierdził, że nie będziemy dalej spać, ale trochę w tym mojej winy, bo zaczęłam się niepotrzebnie podniecać przeprowadzką
najchętniej bym wstała i zaczęła pakować klamoty, ale coś mi mówi, że mąż nie byłby zachwycony
do tego jeszcze się trochę rozczuliłam, bo odkąd mamy jeża, to śpimy w jednym pokoju, więc w nocy mogę posłuchać jak biega albo chrupie, albo kąpie się w piasku, a przy dwóch pokojach będziemy spali osobno i stracę tą nocną nić kontaktu! Pewnie brzmię jak jeżowa wariatka
Nika, super ten wózek, bardzo mi się podobaduża gondola na zimę to podstawa, z tych powodów co piszesz. Co do torby to nie doradzę, bo jednak postanowiłam używać tej dodanej do mojego wózka.
Oho, Malutkiej kanapeczki też posmakowały, nie ma to jak żółty ser i pomidorogólnie mam strasznie śmieszny kształt brzucha teraz, całkiem wypięła dupę i plecki
czasem ciężko mi uwierzyć, że mieszka pod moim serduszkiem taki prawdziwy mały człowiek
Ja w to nie mogę uwierzyć każdego dnia