X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, dziekuję za radę. Tylko u nas mała nie chce wisieć.. ostatnio rano potrafie godzinę kombinować, żeby pojadła 10 minut, bo się wkurza przy piersi. Koło południa jej to mija, ale nadal ssie po 10 minut i dłużej nie chce. Jak to nie minie to pójdę do poradni laktacyjnej a póki co dbam, żeby przy karmieniu nie było rozpraszaczy (choć o to trudno, bo Ania uwielbia lampy sufitowe i potrafi się do nich cieszyć i gugać ;) ).

A jak u Was? Wszystko ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 01:36

Anna Stesia lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika my mamy Salse 4.
    Jeśli empik sprzedaje bez torby to znaczy że modele z 2017 roku. Z 2018 juz są z torbami.
    Różnią się troche hamulcem, wyposażeniem (torba i nie pamiętam jak z resztą) oraz kolorami.

U nas wózek sie sprawdza. Jest sekretny, lekki, ma duży kosz. Może mogłyby być do niego większy dostęp.
    Ale ogólnie jestesmy bardzo zadowoleni. Prowadzić można jedną ręką

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rurek próbowaliśmy ale więcej było placzu (wspolnego) niz kupy. Jak na razie najlepiej działa czopek z mydla (bialy jelen),ale lekarz wyraził zgodę na jednego czopka na tydzień.
    Mała dostaje 3 x 3krople esputicon, 1 x 5 kropli trilac forte plus, zmiana co 4 dni na bobotic, no i od wtorku do kazdego karmienia 6-7 kropli delicol.
    Szczęście w nieszczęściu ze gazy odchodzą, a sa tak strasznie śmierdzące ze wietrzymy dom kilka razy dziennie.
    Mam nadzieję ze do weekendu coś ruszy bo oszaleje z bezradności.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika , swoją torbę kupiłam na aliexpressie
    https://www.aliexpress.com/item/2018-USB-Interface-Mummy-Bag-Backpack-Large-Capacity-WaterProof-Baby-Diaper-Bag-Maternity-Carry-Bolsa-Luiertas/32849739679.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2e3d4c4dxyHTNE
    mieści nawet teczkę A4 z dokumentami maluszka.
    Jakbyś chciała to możesz ją obejrzeć na żywo :) tylko byśmy musiały się umówić.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Mój organizm chyba sabotuje ostro tą krzywą w tym tygodniu :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry znad pysznych kanapeczek :) organizm po siusianiu stwierdził, że nie będziemy dalej spać, ale trochę w tym mojej winy, bo zaczęłam się niepotrzebnie podniecać przeprowadzką :D najchętniej bym wstała i zaczęła pakować klamoty, ale coś mi mówi, że mąż nie byłby zachwycony :) do tego jeszcze się trochę rozczuliłam, bo odkąd mamy jeża, to śpimy w jednym pokoju, więc w nocy mogę posłuchać jak biega albo chrupie, albo kąpie się w piasku, a przy dwóch pokojach będziemy spali osobno i stracę tą nocną nić kontaktu! Pewnie brzmię jak jeżowa wariatka :P

Nika, super ten wózek, bardzo mi się podoba :) duża gondola na zimę to podstawa, z tych powodów co piszesz. Co do torby to nie doradzę, bo jednak postanowiłam używać tej dodanej do mojego wózka.

Oho, Malutkiej kanapeczki też posmakowały, nie ma to jak żółty ser i pomidor :D ogólnie mam strasznie śmieszny kształt brzucha teraz, całkiem wypięła dupę i plecki <3 czasem ciężko mi uwierzyć, że mieszka pod moim serduszkiem taki prawdziwy mały człowiek <3

lamka, admiralka, emi2016, Aga9090 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczęłam się właśnie po nocach zastanawiać nas wyrażeniem "strzelające kupy". Jak dokładnie to wygląda "dźwiękowo" ;) bo Fela jak robi to głośno słychać jak wypływa, ale czy można to nazwać strzelaniem to nie wiem... Takie nocne rozważania ;)

Lena21 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierz mi malka że jak będziesz miała strzelającą to od razu ją zdiagnozujesz :P
    Ona wylatuje pod dużym ciśnieniem powietrza (najpierw kupa potem gazy). Dosłownie jak byś ją wystrzeliła, słychać takie hmm.. pyknięcie, jak strzał z pistoletu na korek. No i przy zmianie pieluchy trzeba uważać bo pole rażenia jest duże :D

malka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!!!
    Kurcze moje noce coraz cięższe, chyba czas się przyzwyczajać...
    Mam wrażenie że zmienia mi się położenie brzucha, tak jakby spłaszczył mi się od góry i nie jest taki napięty wysoko i w dodatku cały czas czuję cmienie. Taki tępy, delikatnie zmieniający nasilenie ból.
    Życzę Wam pięknego i pogodnego dnia!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 06:37

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika fajny ten wózek :) a jaki kolor wybraliście?
    Jasny szary - były tylko 3: szary, granat i czarny. Mąż stwierdxił że woli ten jaśniejszy, a mi obojętne, więc niecb sobie ma ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Wnioskuję że emek mega przystojny :)
    Mi się podoba ;)

Rucola lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Dziewczyny zaczęłam się właśnie po nocach zastanawiać nas wyrażeniem "strzelające kupy". Jak dokładnie to wygląda "dźwiękowo" ;) bo Fela jak robi to głośno słychać jak wypływa, ale czy można to nazwać strzelaniem to nie wiem... Takie nocne rozważania ;)

Z tego co nam na SR mówili to chodzi o to, że kupka jest taka spieniona i z pęcherzykami powietrza.

malka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, też rozważaliśmy ten wózek, wizualnie podoba mi się bardziej niż nasz Espiro :) ten jasny szary też moim zdaniem najładniejszy. Renia będzie miała super furę!

3i49mg7yu2aqel15.png

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, musimy z Achią zrobić Ci wjazd na chatę jak będziesz już gotowa - zrobisz nam instruktaż z opieki nad dzieckiem a my się będziemy mogły pozachwycać :)
    Daj znać jak będziesz czuła że masz na to siły i ochotę, bo wiem że po porodzie to różnie. Heh, ja to bym się najchętniej zabarykadowała w domu przed wszystkimi starszymi krewnymi przybywającymi z dobrą radą, póki nie nauczę się jako-tako ogarniać dziecko i siebie :)

JustynaG, Achia lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika Olik też ma torbę z Aliexpress.
    Renatka jest śliczna, w ogóle zazdroszczę Wam tego 3D, ja nie miałam. Może na usg Iii trymestru zapytam. :-P

Olik może się pochwalisz jak się sprawdza? W ogóle jak się czujesz? :-)

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Nika Olik też ma torbę z Aliexpress.
    Renatka jest śliczna, w ogóle zazdroszczę Wam tego 3D, ja nie miałam. Może na usg Iii trymestru zapytam. :-P

Olik może się pochwalisz jak się sprawdza? W ogóle jak się czujesz? :-)
    U nas dr sam sobie przełącza czasem na 3d jak chce ocenić budowę pyszczka - sprawdza podniebienie, wargi i nos. Tym razem było ciężko, bo młoda ułożyła się pośladkowo i zakrywała twarz rękami i nogami. Bardzo dziwnie to wyglądało - normalnie ludzie nie zakładają sobie nóg za głowę. No ale skoro tak lubi...

Rucola lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrzutowe kupy... zaczynam się bać!

Moja szwagierka co i rusz wpychała córkom mydło i tylko to pomagało :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 07:54

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coraz bliżej podglądu przed crio. Od tego esteogenu wyglądam i czuje sie jak hipopotam. W poniedziałek chyba zniose jajo

• olik321 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam mam torbę z Ali! I jestem w niej zakochana!
    Ma trylion kieszonek i w każdej można coś upchnąć. Do tego forma plecaka sprawdza się gdy idziemy do sklepu a mały płacze- wolne ręce czynią cuda :)

Ja tej od wózka w ogóle nie używam.

Dziś wkładamy malego pierwszy raz do babybjorna zobaczymy co to będzie :)
    Cwaniak wyczaił ze na brzuszku lepiej się śpi i teraz tylko tak chce

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Dzień dobry znad pysznych kanapeczek :) organizm po siusianiu stwierdził, że nie będziemy dalej spać, ale trochę w tym mojej winy, bo zaczęłam się niepotrzebnie podniecać przeprowadzką :D najchętniej bym wstała i zaczęła pakować klamoty, ale coś mi mówi, że mąż nie byłby zachwycony :) do tego jeszcze się trochę rozczuliłam, bo odkąd mamy jeża, to śpimy w jednym pokoju, więc w nocy mogę posłuchać jak biega albo chrupie, albo kąpie się w piasku, a przy dwóch pokojach będziemy spali osobno i stracę tą nocną nić kontaktu! Pewnie brzmię jak jeżowa wariatka :P

Nika, super ten wózek, bardzo mi się podoba :) duża gondola na zimę to podstawa, z tych powodów co piszesz. Co do torby to nie doradzę, bo jednak postanowiłam używać tej dodanej do mojego wózka.

Oho, Malutkiej kanapeczki też posmakowały, nie ma to jak żółty ser i pomidor :D ogólnie mam strasznie śmieszny kształt brzucha teraz, całkiem wypięła dupę i plecki <3 czasem ciężko mi uwierzyć, że mieszka pod moim serduszkiem taki prawdziwy mały człowiek <3

Ja w to nie mogę uwierzyć każdego dnia <3 <3

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
‹‹ 1679 1680 1681 1682 1683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ