X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika <3 super wieści :) wpadniesz teraz w szał zakupów ?:D
    To się uruchomiło samoistnie jakoś tydzień temu ;)
    Ale jutro kupujemy wózeczek - jak tyle kasy zniknie nagle z konta to się na chwilę uspokoję ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c2aaf380a7f.jpg
    Nos po mężu chyba ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d38cef0d1b36.jpg
    Stopa też po mężu.
    No jsk nic, córeczka tatusia <3

Siwulec, Achia, Lunaris, Jeżowa, malka, Karma88, Nadzieja22, Minie Black, Anna Stesia, Rucola, Luna1993, Bobisia, pawojoszka, Bajkaaa, Aga9090, Emiilka, JustynaG, Kaczorka, lamka, Patrycja20, -Mamunia-, Flowwer, KateHawke, JuicyB, emi2016, Yoselyn82, Phnappy, Lena21, pilik, Lusesita, Angelika83, Morusek, Nat90 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    My się z Emkiem właściwie pod wodą poznaliśmy ;)
    Tzn?:) Opowiedz :)

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, ale śliczna ta Wasza Renatka <3 nosek i stópka do zacałowania! Dobrze, że szyjka taka grzeczna :) a szał zakupów jest super, na jaki wózek się ostatecznie zdecydowaliście?

Amal bardzo mi przykro z powodu wypadku męża... Na problemy finansowe zazwyczaj jedynym rozwiązaniem są niestety pieniądze, może faktycznie jakaś sprzedaż auta albo jakaś pożyczka, choć czytałam, że na to średnie szanse... Może niech rodzice pieniądze w Polsce dla Was pożyczą i będziecie spłacać polski kredyt/pożyczkę, skoro u Was takie kosmiczne oprocentowania? Gdzieś urodzić musisz, szpital opłacić trzeba.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna piękna sesja i cudna Ania <3

Nika super wieści!!

My dopiero wracamy z wycieczki. Fela grzecznie przespała większość wypadu. Na lody nie dotarliśmy, ale była herbata w czajowni i zapiekanki na Kazimierzu. Fajne popołudnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 22:15

Nadzieja22, StaraczkaNika, Minie Black, Rucola, olik321, Bajkaaa, Aga9090, Emiilka, summer86, JustynaG, Lunaris, veritaserum, lamka, Kaczorka, Lena21 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wyjeździe nurkowym na Malcie :) tak się jakoś zakręcił wokół mnie że nurkowaliśmy w parze a ja byłam na początku pewna że już go na jakimś poprzednim wyjeździe poznałam tylko nie pamiętam jak się nazywa bo tak bardzo znajomy mi się wydawał :) no i ten wakacyjny romansik trwa już tak od 7 lat :D

Jeżowa, Achia, Nadzieja22, StaraczkaNika, Minie Black, Rucola, Siwulec, Amal, Aga9090, Emiilka, JustynaG, Lunaris, lamka, Patrycja20, Bocianiątko, KateHawke, Phnappy, Lena21, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika tak bardzo się cieszę <3 Renia jest prześliczna!

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://wiadomosci.wp.pl/na-dworcu-pkp-w-warszawie-urodzilo-sie-dziecko-jest-cale-i-zdrowe-6289662023136897a
    Także jeśli któraś lubi podróżować, a budżet ma skoromny, to już wiecie co robić i gdzue bywać około terminu porodu ;)

Jeżowa - bierzemy abc design salsa 4. Jest duzy, więc zimą spokojnie w nim upcham porządnie uwarstwione dziecko i będzie sobie jeszcze moglo ćwiczyć machanie kończynkami. Lekki i łatwo się składa - to dla mnie ważne. A mężowi się podobała skrętność i lekkość prowadzenia.
    Kółka piankowe, ale spore - spokojnie sobie poradzą z trójmiejskimi chodnikami nawet zimą.
    No i jest dużo lepiej zamortyzowany niż greentom, który mi się wcześniej marzył.

Okazało się że empik nie daje w zestawie torby - jak któraś ma namiary na coś fajnego to ja pięknie plooooosię :) Tylko musi być takie unisexowe, żeby i mąż się nie powstydził pchać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 22:43

Siwulec, Achia, Jeżowa, Lusesita lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy miała przy sobie plan porodu :D ;)
    Najważniejsze ze wszystko dobrze się skończyło :)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Zdaniem pediatry, jeśli kupka nie jest "strzelająca", nie ma śluzu czy krwi, dziecko nie męczy się z brzuszkiem i przybiera na wadze to zielone kupki nie stanowią problemu.

Moim zdaniem są trzy możliwe przyczyny: nabiał, zbyt dużo mleka I fazy (mała ostatnio krótko ale intensywnie ssie) lub za dużo żelaza (biore Prenatal Duo a w nim jest sporo żelaza).
    Odstawiłam nabiał i różową tabletkę Prenatalu, zobaczymy czy będzie efekt. Mogłam odstawiać pojedynczo.. no ale już poczekam.

Summer, lekarzem nie jestem, ale u mnie to nie był ani nabiał, ani mleko I fazy (które podobno nie ma faz, tak teraz twierdzą laktacyjni guru), ani żelazo, a też biorę Prenatal Duo (nawiasem mówiąc kompletnie nie uchroniło mnie to przed gubieniem pukli pod prysznicem). U nas było identycznie, matwiłam się okropnie, bo ta kupka jest żrąca i pojawiły się nawet drobne odparzenia, mimo zmiany pieluszki z prędkością światła. Jedyne, co u siebie zmieniłam to pozwoliłam synkowi na totalne wiszenie na piersi - żeby jadł ile chce, tak długo jak chce i ile tego potrzebuje. Co czasami oznaczało, że synek jadł tylko raz dziennie, ale przez całą dobę, bo jest wielkim fanem ciumkania piersi. Zielone kupy utrzymywały się u nas dośc długo, podajże do końca drugiego miesiaca, ja schizowałam, że przez to ma słabe przyrosty. Ale w końcu przeszło i od ponad miesiąca cieszymy się żółciutkimi kupkami (jakkolwiek to perwersyjnie brzmi).

Nika - mała cudowna! <3

Justyna, Ania jest przerozkoszna! A sesję mieliście bardzo romantyczną!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 22:40

• Rucola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatka śliczna!!!! A co do podobieństwa to się jeszcze zmieni nie raz, ale jak emek przystojny to może zostać ;)

StaraczkaNika, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Renatka śliczna!!!! A co do podobieństwa to się jeszcze zmieni nie raz, ale jak emek przystojny to może zostać ;)
    Nika aż dwa razy polubiła ten post :p

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika fajny ten wózek :) a jaki kolor wybraliście?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika aż dwa razy polubiła ten post :p
    Wnioskuję że emek mega przystojny :)

Achia lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Chyba nigdy Was nie nadrobie.
    Gratuluję dobrych wiadomości z wizyt ❤
    Justyna,piękne zdjęcia.
    U nas niestety dalej problemy brzuszkowe, a dokładnie brak kupy. Nic na nią juz nie działa ani masaże, uciski, czopki :(
    Dostaliśmy zbow nowe krople (delicol),które maja juz na pewno pomóc.
    Mała ciagle placze,az się zanosi,a ja razem z nią bo nie umiem jej pomoc.
    Całe dnie trzymam ją na rękach, odkładam tylko na przewijanie.
    W piątek mamy kolejną wizytę u pediatry i wtedy decyzja co dalej. Został jeszcze jeden lek,ale dostaniemy go dopiero jak wszystko inne nie da rady. Jestem załamana.
    Wiem jak zaradzić ale to już jest sposób "ostatniej szansy" i nie można tego często robić, nawet się chyba nie powinno. W sytuacji już takiej podbramkowej :
    Oliwka polać pupcie, nóżki podciągnąć do brzuszka i termometr wsadzić w odbyt, i kilka razy go włożyć i nóżki do brzuszka zginać.
    Wiem może mnie zlinczujecie ale to jest rada jak już naprawdę nic nie pomaga,

Edit widzę, że Lunaris coś podobnego stosowała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 23:18

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia, ja Cię nie zlinczuje bo to samo stosowałam u moich dzieci jak był kryzys z kupa i szczerze mówiąc nie wiedziałam ze to jest takie złe

Aga9090 lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Nenusia, ja Cię nie zlinczuje bo to samo stosowałam u moich dzieci jak był kryzys z kupa i szczerze mówiąc nie wiedziałam ze to jest takie złe
    Szczerze to nie wiem czy źle ale też stosowałam. A napisałam tak, bo nie wiem jakie mają zdanie na ten temat inne dziewczyny.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm Nenusia ja wolałabym mechanicznie drażnić odbyt niż dawać jakieś preparaty więc mi się podoba ta opcja. A może trzeba dać czopek? Czy u takich Maluchów to zbyt wcześnie?
    Edit. Doczytałam że u Eweli czopki nie działają :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 23:28

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Chyba nigdy Was nie nadrobie.
    Gratuluję dobrych wiadomości z wizyt ❤
    Justyna,piękne zdjęcia.
    U nas niestety dalej problemy brzuszkowe, a dokładnie brak kupy. Nic na nią juz nie działa ani masaże, uciski, czopki :(
    Dostaliśmy zbow nowe krople (delicol),które maja juz na pewno pomóc.
    Mała ciagle placze,az się zanosi,a ja razem z nią bo nie umiem jej pomoc.
    Całe dnie trzymam ją na rękach, odkładam tylko na przewijanie.
    W piątek mamy kolejną wizytę u pediatry i wtedy decyzja co dalej. Został jeszcze jeden lek,ale dostaniemy go dopiero jak wszystko inne nie da rady. Jestem załamana.

Ewela, a próbowaliście rurek windi? To też ostateczność, ale podobno działa bez pudła. Pewnie dajesz jej też jakieś probiotyki, prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, nie wiem czy są jakieś czopki dla takich Maluchów, bo się nigdy nie orientowałam...
    A wiem, że ten sposób to chwila i maluch szybko się odgazuje i kupke zrobi

Rucola lubi tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czopki są dość spore i stosowałam je na późniejszym etapie i to raczej w przypadku wysokiej gorączki a termometr zawsze pomagał i pamiętam jaka to była ulga dla dzieci jak się wyproznily (często przy takiej akcji wszystko było ufajdane bo leciało jak z fontanny)

Aga9090, Rucola lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 1678 1679 1680 1681 1682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ