X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris kciuki za wytrwałość po tym słodkim napoju :*

Lunaris lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za starych studenckich czasów dorabiałam w castoramie na fakturach i od tego czasu unikam marketów budowlanych jak się da!
    A wiecie jak potwornie pogrubiają niebieskie ogrodniczki! Brrr!
    Do tej pory mam pieczątkę "nie pozwolimy pobić naszych cen!" :)

Achia lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris powodzenia!:) Ja pójdę z mężem bo będzie miał akurat urlop :D

Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam do domu , zjem chyba konia z kopytami, ale mnie ssie

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris powodzenia ! :*

Achia możesz spać na którym boki chcesz ;)

Reset ja się wcale nie dziwię, że w tak krótkim czasie udało Ci się tego nauczyć, z Twoją pamięcią to zrozumiałe :D ja niestety mam ostatnio totalne zaćmienie

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Luna, a ja myślę, że umiesz dużo więcej niż Tobie się wydaje i świetnie sobie poradzisz!

Luna- myślę tak samo! <3

admiralka lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, mimo idealnych warunków (oprócz bufetu) i tak Ci współczuję :P
    Chociaz sama własnie zajadam miodzik :P
    A tak poza wszystkim zaczynam czuć stres, moja mama dalej nęka mnie telefonami, nic nie zrozumiała, brzuch boli mnie co chwilę, Lewcio jak na złość się nie rusza od dłuższego czasu i ogólnie jestem już zmęczona, co nie znaczy, ze marzę o porodzie :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka a moze bardziej się wyluzujesz jak najpierw przerobisz materiał a dopiero potem będziesz trzaskać testy? Ja mam taki schemat uczenia, ze zawsze musze przerobić materiał a dopiero potem od siebie wymagam. Ale to jestem ja :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać/nie widać?
    Chyba będziemy próbować z mężem tej metody :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80bd926bcd1a.png

pilik lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Widać/nie widać?
    Chyba będziemy próbować z mężem tej metody :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80bd926bcd1a.png

Ja kupiłam zwykle stetoskop lekarski (tak się to chyba nazywa) i tez udawało mi się usłyszeć :)

Rucola lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się nie udało stetoskopem usłyszeć Feli ani razu.

Lena co u Was?

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Mogę teraz potwierdzić, że CZUJĘ JUŻ NASZEGO MALUSZKA <3 <3 <3

Jestem już na 100% pewna, bo zdecydowanie przybrało na sile to smyranie i leciuśkie pukanie :) Kurde, aż dziwnie że to JUŻ! Muszę się jakoś przyzwyczaić, bo naprawdę mega śmieszne uczucie, no nie wiem jak to określić :)

Jak bardzo aktywne może być dziecko w tym okresie? Bo póki co mi takie piruety robi, że aktywność chyba po tatusiu odziedziczyło :D Już zaczynam sobie współczuć na przyszłość :D

Lunaris powodzenia!

Kaczorka, Yoselyn82, Siwulec, Jeżowa, Rucola, pilik, Lusesita, Lunaris, KateHawke, Aga9090, malka, -Mamunia- lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola zawsze się uczyłam w taki sposób jak Ty, ale z racji tego, jak mało czasu zostało robię też ogólne testy, żeby mieć chociaż rozeznanie ile pamiętam ze studiów itp. a tak to przerabiam ustawę/kodeks z podręcznika i wtedy robię testy tylko do niego. Z takich bloków tematycznych mam ok 80% więc jakbym zdążyła przerobić wszystko do dnia egzaminu to mam szanse to zdać. Już od 8 się wzięłam do roboty, bo moja ambicją strasznie ucierpi jak zabraknie mi parę pkt

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka dzięki, że pytasz, całkiem dobrze - dziś była piękna noc Franio spał od 21:30 do 4:30 a później jeszcze do 7 drzemał choć już coś mruczał pod noskiem :) z miłych spraw to dotarł garnitur na chrzest, jak Franio będzie w dobrym humorze to przymierzymy dziś ;)
    Tez mnie zafascynowało pojęcie strzelającej kupy bo mam wrażenie, że moje dziecko tylko taka robi :O zawsze go słychać na pol domu :p myślałam, że to normalne taka ze mnie doinformowana matka

A jak u Was? Miałam Cię już ostatnio pytać w którym szpitalu w końcu rodziłaś?

Niestety się nie załapałam na zdjęcia dzieciaczków :/

Nika super wieści, powiedz koniecznie M że z pozycji na jeźdźca nici :D

Flo ja Ci się nie dziwie, że tak uwielbiasz ten czas, czekałaś na to wiele lat i teraz delektuj się chwilą <3

Lunka powodzenia w nauce, pamiętaj że nasze kciuki maja moc

Rucolka zobacz co znajaclam w coccodrillo :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b92ec251639.png

Summer musiałam zrobić screena dla Ciebie :) czy tylko mnie molestuja tego typu reklamy?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf919f278d5c.png

Rucola, pilik, Flowwer, malka, lamka lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - chyba chodzisz do tej samej szkoły rodzenia co jedna z moich listopadowych dziewczyn :) też miała tak wszystko na wypasie :)
    Ja się bardzo bałam tego badania ba tymczasem glukoza smakowała jak lemoniada, tylko trochę bardziej intensywnie :)

Lusesita - już wczoraj miałam pisać, że Twoje dziewczynki są w jakiś sposób do siebie podobne :) myślę, że jak Dominika podrośnie to będzie to bardziej widać. Ale córcie super :)

A dla tych, które pragną wydać trochę kasy lub dokupić coś dla maluchów - jeśli macie kartę do Smyka, to do niedzieli jest 20% rabatu na kolekcję jesień/zima :)

Lusesita, Lunaris lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Rucola zawsze się uczyłam w taki sposób jak Ty, ale z racji tego, jak mało czasu zostało robię też ogólne testy, żeby mieć chociaż rozeznanie ile pamiętam ze studiów itp. a tak to przerabiam ustawę/kodeks z podręcznika i wtedy robię testy tylko do niego. Z takich bloków tematycznych mam ok 80% więc jakbym zdążyła przerobić wszystko do dnia egzaminu to mam szanse to zdać. Już od 8 się wzięłam do roboty, bo moja ambicją strasznie ucierpi jak zabraknie mi parę pkt

Luna, ja Cię zaklinam ponownie - nie przerabiaj ustaw/ kodeksów, to nie ten egzamin! Też zawsze się uczyłam tak jak piszecie z Rucolą, ale tu kluczem do sukcesu jest po prostu wytrenowanie mózgu w rozwiązywaniu tych pytań (już Ci kiedyś pisałam, że ja przerobiłam ponad 11 tyś pytań w te 6 tygodni i wystarczyło. Pół kodeksu i pół ustawy nie czytałam, jedynie raz pobieżnie Heliosz, a to i tak nie całą;)).

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na male kompniaczki, juz odliczam dni :)

Rucola, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset nie krzycz na mnie, bo przecież napisałam że czytam z podręcznika= Heliosz, przecież żadnej zdrowo myślący człowiek nie czyta tych ustaw na tym etapie :P uczę się tak jak kazałaś, najpierw Heliosz w wtedy test z bloku tematycznego :*

reset lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Ja czekam na male kompniaczki, juz odliczam dni :)
    Yos, a jak masz łożysko ułożone?

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • reset Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Reset nie krzycz na mnie

Na ciężarną? Nigdy ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
‹‹ 1681 1682 1683 1684 1685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ