X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris kciuki za wytrwałość po tym słodkim napoju :*

Lunaris lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za starych studenckich czasów dorabiałam w castoramie na fakturach i od tego czasu unikam marketów budowlanych jak się da!
    A wiecie jak potwornie pogrubiają niebieskie ogrodniczki! Brrr!
    Do tej pory mam pieczątkę "nie pozwolimy pobić naszych cen!" :)

Achia lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris powodzenia!:) Ja pójdę z mężem bo będzie miał akurat urlop :D

Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam do domu , zjem chyba konia z kopytami, ale mnie ssie

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris powodzenia ! :*

Achia możesz spać na którym boki chcesz ;)

Reset ja się wcale nie dziwię, że w tak krótkim czasie udało Ci się tego nauczyć, z Twoją pamięcią to zrozumiałe :D ja niestety mam ostatnio totalne zaćmienie

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Luna, a ja myślę, że umiesz dużo więcej niż Tobie się wydaje i świetnie sobie poradzisz!

Luna- myślę tak samo! <3

admiralka lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, mimo idealnych warunków (oprócz bufetu) i tak Ci współczuję :P
    Chociaz sama własnie zajadam miodzik :P
    A tak poza wszystkim zaczynam czuć stres, moja mama dalej nęka mnie telefonami, nic nie zrozumiała, brzuch boli mnie co chwilę, Lewcio jak na złość się nie rusza od dłuższego czasu i ogólnie jestem już zmęczona, co nie znaczy, ze marzę o porodzie :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka a moze bardziej się wyluzujesz jak najpierw przerobisz materiał a dopiero potem będziesz trzaskać testy? Ja mam taki schemat uczenia, ze zawsze musze przerobić materiał a dopiero potem od siebie wymagam. Ale to jestem ja :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać/nie widać?
    Chyba będziemy próbować z mężem tej metody :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80bd926bcd1a.png

pilik lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Widać/nie widać?
    Chyba będziemy próbować z mężem tej metody :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80bd926bcd1a.png

Ja kupiłam zwykle stetoskop lekarski (tak się to chyba nazywa) i tez udawało mi się usłyszeć :)

Rucola lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się nie udało stetoskopem usłyszeć Feli ani razu.

Lena co u Was?

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Mogę teraz potwierdzić, że CZUJĘ JUŻ NASZEGO MALUSZKA <3 <3 <3

Jestem już na 100% pewna, bo zdecydowanie przybrało na sile to smyranie i leciuśkie pukanie :) Kurde, aż dziwnie że to JUŻ! Muszę się jakoś przyzwyczaić, bo naprawdę mega śmieszne uczucie, no nie wiem jak to określić :)

Jak bardzo aktywne może być dziecko w tym okresie? Bo póki co mi takie piruety robi, że aktywność chyba po tatusiu odziedziczyło :D Już zaczynam sobie współczuć na przyszłość :D

Lunaris powodzenia!

Kaczorka, Yoselyn82, Siwulec, Jeżowa, Rucola, pilik, Lusesita, Lunaris, KateHawke, Aga9090, malka, -Mamunia- lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola zawsze się uczyłam w taki sposób jak Ty, ale z racji tego, jak mało czasu zostało robię też ogólne testy, żeby mieć chociaż rozeznanie ile pamiętam ze studiów itp. a tak to przerabiam ustawę/kodeks z podręcznika i wtedy robię testy tylko do niego. Z takich bloków tematycznych mam ok 80% więc jakbym zdążyła przerobić wszystko do dnia egzaminu to mam szanse to zdać. Już od 8 się wzięłam do roboty, bo moja ambicją strasznie ucierpi jak zabraknie mi parę pkt

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka dzięki, że pytasz, całkiem dobrze - dziś była piękna noc Franio spał od 21:30 do 4:30 a później jeszcze do 7 drzemał choć już coś mruczał pod noskiem :) z miłych spraw to dotarł garnitur na chrzest, jak Franio będzie w dobrym humorze to przymierzymy dziś ;)
    Tez mnie zafascynowało pojęcie strzelającej kupy bo mam wrażenie, że moje dziecko tylko taka robi :O zawsze go słychać na pol domu :p myślałam, że to normalne taka ze mnie doinformowana matka

A jak u Was? Miałam Cię już ostatnio pytać w którym szpitalu w końcu rodziłaś?

Niestety się nie załapałam na zdjęcia dzieciaczków :/

Nika super wieści, powiedz koniecznie M że z pozycji na jeźdźca nici :D

Flo ja Ci się nie dziwie, że tak uwielbiasz ten czas, czekałaś na to wiele lat i teraz delektuj się chwilą <3

Lunka powodzenia w nauce, pamiętaj że nasze kciuki maja moc

Rucolka zobacz co znajaclam w coccodrillo :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b92ec251639.png

Summer musiałam zrobić screena dla Ciebie :) czy tylko mnie molestuja tego typu reklamy?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf919f278d5c.png

Rucola, pilik, Flowwer, malka, lamka lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - chyba chodzisz do tej samej szkoły rodzenia co jedna z moich listopadowych dziewczyn :) też miała tak wszystko na wypasie :)
    Ja się bardzo bałam tego badania ba tymczasem glukoza smakowała jak lemoniada, tylko trochę bardziej intensywnie :)

Lusesita - już wczoraj miałam pisać, że Twoje dziewczynki są w jakiś sposób do siebie podobne :) myślę, że jak Dominika podrośnie to będzie to bardziej widać. Ale córcie super :)

A dla tych, które pragną wydać trochę kasy lub dokupić coś dla maluchów - jeśli macie kartę do Smyka, to do niedzieli jest 20% rabatu na kolekcję jesień/zima :)

Lusesita, Lunaris lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Rucola zawsze się uczyłam w taki sposób jak Ty, ale z racji tego, jak mało czasu zostało robię też ogólne testy, żeby mieć chociaż rozeznanie ile pamiętam ze studiów itp. a tak to przerabiam ustawę/kodeks z podręcznika i wtedy robię testy tylko do niego. Z takich bloków tematycznych mam ok 80% więc jakbym zdążyła przerobić wszystko do dnia egzaminu to mam szanse to zdać. Już od 8 się wzięłam do roboty, bo moja ambicją strasznie ucierpi jak zabraknie mi parę pkt

Luna, ja Cię zaklinam ponownie - nie przerabiaj ustaw/ kodeksów, to nie ten egzamin! Też zawsze się uczyłam tak jak piszecie z Rucolą, ale tu kluczem do sukcesu jest po prostu wytrenowanie mózgu w rozwiązywaniu tych pytań (już Ci kiedyś pisałam, że ja przerobiłam ponad 11 tyś pytań w te 6 tygodni i wystarczyło. Pół kodeksu i pół ustawy nie czytałam, jedynie raz pobieżnie Heliosz, a to i tak nie całą;)).

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na male kompniaczki, juz odliczam dni :)

Rucola, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset nie krzycz na mnie, bo przecież napisałam że czytam z podręcznika= Heliosz, przecież żadnej zdrowo myślący człowiek nie czyta tych ustaw na tym etapie :P uczę się tak jak kazałaś, najpierw Heliosz w wtedy test z bloku tematycznego :*

reset lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Ja czekam na male kompniaczki, juz odliczam dni :)
    Yos, a jak masz łożysko ułożone?

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • reset Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Reset nie krzycz na mnie

Na ciężarną? Nigdy ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
‹‹ 1681 1682 1683 1684 1685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ