X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Na ciężarną? Nigdy ;)
    <3 brakowało mi Ciebie tutaj, nie miał kto mnie ustawiać do pionu :P

reset, Karma88, Minie Black lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Yos, a jak masz łożysko ułożone?

na przedniej scianie mam

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yosku, to cierpliwie czekaj :) Ja mam na tylnej.

pilik lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka też dostałam sms o 20% rabacie na nową kolekcję w Smyku. Aż boję sie wejsc na stronę.

Ewela karmisz piersia? Moje obie córki mialy problemy z kupa i bóle brzuszka, jak rozwijała się alergia na białka mleka krowiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 11:18

Kaczorka lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff ... było obrzydliwe ale przetrwałam! Dzięki za wsparcie dziewczyny!

Ostatnią godzinę przespałam w worku sako :P a teraz pora na śniadanie, nie jestem za bardzo głodna ale muszę to czymś zagryźć bo cały czas czuję to obrzydlistwo w sobie.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiałam się, aż mi moje potencjalnie biedne, łyse i jednocześnie owłosione, znerwicowane i płaczliwe, pozbawione matczynej miłości na rzecz kota, poznaczone naczyniakami, skazane na mm, głuche, niedowidzące i zezowate dziecko zaczęło radośnie fikać i kopać mnie w przeponę

W CIĄŻY WIELE RZECZY NIE WOLNO:
    *Nie wolno dotknąć się po oparzeniu się / przestraszeniu, bo tam gdzie się ciężarna dotknie, tam dziecko będzie miało znamię
    *Nie wolno niczego kupować dziecku przed porodem (ubranek, łóżeczka, wózka – zero wyprawki), bo to przynosi nieszczęście (choroba i gorzej)
    *Nie wolno obcinać sobie włosów, bo dziecko będzie głupie („krótki rozum”)
    *Nie wolno farbować włosów, bo dziecko będzie rude
    *Nie wolno golić nóg, bo dziecko będzie łyseN
    *Nie wolno przytulać się do włochatego psa, bo dziecko będzie owłosione
    *Nie wolno w ogóle przytulać psów i kotów, bo cała miłość matczyna na nie przejdzie
    *Nie wolno jeść truskawek, bo u dziecka pojawią się znamiona truskawkowe (naczyniaki)
    *Nie wolno dzielić się jedzeniem, bo zabraknie w piersiach pokarm
    *Nie wolno jeść nożem ani go absolutnie oblizywać, bo dziecko urodzi się z rozszczepem wargi
    *Nie wolno uprawiać seksu na dwa miesiące przed porodem, bo dziecku będą ropieć oczka (!)
    *nie wolno płakać, bo dziecko będzie płaczliwe
    *Nie wolno słuchać zapowiedzi w kościele, bo dziecko będzie głuche
    *Nie wolno martwić się, bo dziecko będzie leworęczne
    *Nie wolno siadać po turecku, bo będzie miało krzywe nogi
    *Nie wolno przymierzać okularów, bo dziecko będzie miało wadę wzroku
    *Nie wolno myć naczyń, bo jak chlapnie na ciężarną woda to dziecko będzie alkoholikiem (!)
    *Nie wolno malować się zbyt mocno, bo dziecko zejdzie na złą drogę
    *Nie wolno nosić naszyjników, korali, apaszek, przechodzić pod kablami, sznurami z praniem, robić na drutach, kręcić się w tańcu, bo dziecko owinie się pępowiną
    *Nie wolno jechać tyłem do kierunku jazdy, bo dziecko ułoży się pośladkowo
    *Nie wolno chodzić po kałużach, bo dziecko będzie miało wodogłowie
    *Nie wolno przypinać szpilek, bo łożysko nie urodzi się po porodzie
    *Nie wolno w ogóle (!) myć krocza, bo można wywołać krwotok i poronienie
    *nie wolno iść na pogrzeb, bo sprowadzi się na dziecko nieszczęście
    *Nie wolno krzyczeć przy porodzie, bo to oznacza, że rodząca oznajmia światu, iż ojcem dziecka nie jest jej mąż (wersja pozytywna – będzie miała w życiu jeszcze kolejne dzieci, bo je przywołuje)

W CIĄŻY NIE WOLNO PATRZEĆ NA WIELE RZECZY

*Nie wolno patrzeć na księżyc, bo dziecko będzie łyse
    *Nie wolno patrzeć na słońce, bo będzie dużo płakać
    *Nie wolno patrzeć na ogień, bo dziecko będzie miało czerwone plamy na buzi / rumień
    *ie wolno patrzeć na brzydkich ludzi, bo dziecko będzie brzydkie
    *Nie wolno patrzeć na osoby innej rasy, bo dziecko będzie miało inny kolor skóry niż ty i partner
    *Nie wolno zapatrzeć się na kogoś (np. kolegę), bo dziecko będzie do niego podobne
    *Nie wolno patrzeć na ułomnych, bo dziecko urodzi się też ułomne
    *Nie wolno patrzeć przez dziurę / wizjer / dziurkę od klucza, bo dziecko będzie miało zeza

ALE PRZECIEŻ MOŻNA ZAWSZE ŁATWO POZNAĆ PŁEĆ

Będzie córka, gdy:

w ciąży zbrzydłaś (córka zabiera urodę matce)
    dużo przytyłaś, zwłaszcza w biodrachwyskoczyły ci piegi
    masz mdłości ranomasz smaka na słodkie / mdłe
    masz okrągły brzuch albo jest on nisko
    pierwsze ruchy dziecka czułaś po prawej stronie brzucha

Będzie chłopiec, gdy (odwrotnie):

w ciąży jesteś piękna
    prawie nie przytyłaś – tylko brzuszek ci przybył
    masz mdłości wieczorami
    masz smaka na pikantne / słone / kwaśne
    masz spiczasty brzuch lub jest on wysoko
    pierwsze ruchy dziecka poczułaś po lewej stronie

CIĄŻA MOŻE MIEĆ WPŁYW NA INNYCH
    Głaskanie i klepanie ciężarnej po brzuchu przynosi innym szczęście, a starającym się szybsze zajście w ciąże
    Starające się o dziecko panie powinny usiąść na jeszcze ciepłe krzesło, gdzie wcześniej siedziała ciężarna – przyspiesza to zajście w ciążę
    Nie wolno zapraszać ciężarnej na wesele – może przynieść „ciężar” młodej parze
    Nie wolno odmawiać ciężarnej, bo odmawiającego nawiedzi plaga myszY
    Nie wolno prosić ciężarnej na chrzestną, bo albo ona straci swoje dziecko, albo odbierze „coś” temu chrzczonemu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 11:23

Nadzieja22, Luna1993, Jeżowa, Achia, KateHawke, Siwulec, Patrycja20, pilik, Aga9090, Minie Black, malka, lamka, Amy333, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, biedne te nasze dzieci :D Mi to ciężko wymienić jakie moje będzie, ale na pewno trochę córka, trochę syn :D

No i omatkobosko niedługo będę chrzestną :D

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Nika ja Cię po prostu kocham <3 <3 <3

Kaczorka namawiasz mnie do złego pisząc o tym smyku :>

Lunaris smacznego, zjedz coś niezbyt słodkiego ;) i może się prześpij trochę jeśli możesz :*

Ja mam ambitny życiowy plan na dzis- z racji tego że jutro kończymy z mała ten wymarzony 34 tydzień (tak wiem, jeszcze z 2 tygodnie zanim nadrobi do tego etapu, ale świętować i tak można) to się uczesze (!), Umaluje i zrobię zdjęcie na pamiątkę. A jutro może zamówię coś dobrego na kolację dla nas, bo emek coś chyba się ogarnął, dziś też czekało na mnie wypasione śniadanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 11:35

Achia, Lunaris, Jeżowa, Nadzieja22, Patrycja20, pilik, Aga9090, Yoselyn82, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i pozamiatane, nie dość że będę miała owłosione dziecko ( Bajla jest taka mięciutka do przytulania) to jeszcze głupie- po co poszłam do fryzjera?:D

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Yosku, to cierpliwie czekaj :) Ja mam na tylnej.
    Ty masz przypinke ode mnie-a ja też łożysko na tylnej ścianie :D

Luna oby tak dalej Emek dawał radę! ej a może on sekretnie czyta forum i boi się nalotu ciężarnych kobiet w bydgoszczy?:D

Karma88, Luna1993, Nadzieja22, pilik, Aga9090, Emiilka lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja jestem już po wizycie - mialam swoją standardową u ginekologa i echo serca płodu. Obie wizyty pozytywne. Wszystko w porządku :)
    Mała waży już 1200g :) Ilość wód, szyjka też w porządku :) Ułożona jest cały czas poprzecznie - głowka u góry. Pamiętam, że synek bardzo wcześnie był juz ułożony głowką do dołu, tak jak trzeba ;) Zobaczymy, jeszcze sporo czasu ma córcia na fikołka, chociaż u mnie tym razem raczej cc.

We wrześniu biorę się za wyprawkę. Juz sporo ubranek kupilam i pewnie jeszcze dokupię (fajnie, że wrzucili w Smyku rabat na nową kolekcję, bo póki co mam większość letnich rzeczy z wyprzedaży). Poza ubrankami nic nie mam. Dobrze, że wózek i fotelik jest po synku :)

Achia, StaraczkaNika, Jeżowa, Luna1993, Nadzieja22, admiralka, Patrycja20, KateHawke, pilik, Lena21, Aga9090, Rucola, malka, lamka, Kaczorka, Yoselyn82, olik321, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika dla mnie to jest najlepsze:
    Nie wolno zapraszać ciężarnej na wesele – może przynieść „ciężar” młodej parze.

I jeszcze to o zachlapaniu się wodą przy myciu garów :D

Faktycznie walnę się na godzinkę na kanapę. Trzeba trochę to odespać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 11:45

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika genialne te przesądy! Uśmiałam się niesamowicie.

Agulineczka super, że wszystko w porządku na wizytach :)

Nadzieja gratuluję ruchów <3 cudowne uczucie <3

Luna dasz radę ze wszystkim do tego egzaminu, słuchaj Reset, bo ona się zna :d ja tam za wiele nie doradzę! Ty tu o pysznej kolacji, a ja dopiero owsiankę wciągnęłam!

Tak się w nocy zmęczyłam jaraniem się przeprowadzką, że obudziłam się grubo po 10, musiałam w końcu ludzi na baby shower pozapraszać, więc już jest prawie 12, a ja z ręką w nocniku i nic nie zrobiłam!!! No, ale burdel nie ucieknie, kawki się można napić :D

Nadzieja22, StaraczkaNika, pilik, Rucola, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zaczęłam wyobrażać to biedne dziecko. Ostatecznie stanęlo mniej więcej na czymś takim:
    7d0fdc5cca3b374fmed.png

Luna1993, Nadzieja22, Jeżowa, Patrycja20, Lusesita, Achia, KateHawke, pilik, Aga9090, malka, Bajkaaa, lamka, Flowwer, olik321 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia emek nie raz pytał co to za forum, bo czuję że mu tyłek obrabiam :D

Agulineczka super, że wszystko jest dobrze, niech zdrowo rośnie, a na fikołka faktycznie ma jeszcze czas :)

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Ty masz przypinke ode mnie-a ja też łożysko na tylnej ścianie :D
    Przypadek? Nie sądzę :D

Jeszcze chciałam już dawno napisać Minie, że ten pęcherz, który jest awatarem od niej ma bardzo dosłowne znaczenie :P

Achia, Minie Black lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mogę Wam pojojczyć?
    Mam dziś spadek formy. Po prostu się poryczałam.
    Dziś mieliśmy wizytę u pediatry w związku z żółtaczką. Dostaliśmy skierowanie do szpitala na badania. To mnie nie martwi. Żółtaczka dzieciom się zdarza, w najgorszym wypadku będzie naświetlana..
    Ale w niedzielę mała ważyła 2900g a dziś 2820g. No i oczywiście spadek, pediatra stwierdziła, że dziecko nie dojada. Mam karmić co 2h, maksymalnie 20 minut. (Obecnie karmię na żądanie, czasami co 1h a bywa i co 4h, ale wychodzi te 7-8karmień w ciągu dnia, czas trwania karmienia - zazwyczaj koło 30-40 minut, ale jak się wybudzi po godzinie to wtedy trwa to np. 10minut).
    W poniedziałek kontrola, jeśli mała nie przybierze będzie musiała być dokarmiana mm. I to jakoś sprawiło, że nadal jak o tym myślę to mi się płakać chce... Myśl o tym, że mam bez względu na wszystko odmawiać dziecku piersi również...
    No i usłyszałam, że żółtaczka się pogłębia bo dziecko za mało przybiera bo tak by się to rozeszło.
    I tym sposobem mam zjechany cały dzień. A było tak miło po wizycie położnej...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka z żółtaczka jest tak, że jak dziecko za mało je, przez to za mało robi kupek to nie wydała z organizmu bilirubiny jak trzeba. Więc może takie czasowe dokarmianie mm to dobre rozwiazanie, żeby tylko doszła do siebie, z piersi nie rezygnujesz :*

• admiralka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Hej :)

Ja jestem już po wizycie - mialam swoją standardową u ginekologa i echo serca płodu. Obie wizyty pozytywne. Wszystko w porządku :)
    Mała waży już 1200g :) Ilość wód, szyjka też w porządku :) Ułożona jest cały czas poprzecznie - głowka u góry. Pamiętam, że synek bardzo wcześnie był juz ułożony głowką do dołu, tak jak trzeba ;) Zobaczymy, jeszcze sporo czasu ma córcia na fikołka, chociaż u mnie tym razem raczej cc.

We wrześniu biorę się za wyprawkę. Juz sporo ubranek kupilam i pewnie jeszcze dokupię (fajnie, że wrzucili w Smyku rabat na nową kolekcję, bo póki co mam większość letnich rzeczy z wyprzedaży). Poza ubrankami nic nie mam. Dobrze, że wózek i fotelik jest po synku :)

Super, że wszystko w porządku! <3
    Moja Mała też jeszcze wciąż leży poprzecznie, ale bardzo liczę na to, że zdąży się obrócić. Panicznie boję się cesarki. :P

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak, że przy zółtaczce dzidziuś ma gorszy apetyt i mniej zjada? Wystarczy że żółtaczka zacznie ustępować i mała zacznie ładnie przybierać. Kiedy jedziecie do szpitala pokazać tę żółtaczkę? Staraj się nie martwić.
    Też mi się nie podoba to zalecenie żeby odstawiać dziecko jak ono by jeszcze pojadło, no ale ja tam się nie znam (jeszcze!)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 1682 1683 1684 1685 1686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ