X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po konsultacji z położną. Nie kazała jechać do lekarza żeby nie grzebał przy szyjce, bo zacznie mnie boleć mimo tego że może nie chcieć się jeszcze rozwierać. Mam zapisywać skurcze i mniej więcej czas ich trwania, ponoć obecne trwają za krótko na akcję ale mogą się w nią przerodzić. Czyli grzecznie czekam na rozwój sytuacji ale przyznam że boli momentami :(

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Amy taka wydzielina oznacza że szyjka pracuje czyli się rozwiera :)
    Oj to niech pracuje, ale pierwszenstwo zdecydowanie oddaje Rukoli- coś czuje że Lewcio dzisiaj będzie już się tulił do mamus:-))

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przyjechał emek i od razu lepiej. Strasznie się boję ale dla Lewka dam radę!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola dzielna kobieto! Wierzymy w Ciebie. Czekamy na rozwoj sytuacji w takim razie.

Rucola lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bój się Rukolka, wszystko będzie dobrze, niedługo Lwiątko będzie w Twoich ramionach!

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzę się, ale Fela jest przecudowna <3 a mata świetna!

Franio wygląda obłędnie w tym komplecie, jak bym miała takiego zięcia to bym nie pogardziła :D boski!!!

Rucola strach jest zupełnie normalny, pozwól sobie na te emocje :* jestem i myślę o Tobie :*

Lena21, Rucola, malka lubią tę wiadomość

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wasze dzieciaki są cudowne!
    Rucola trzymam kciuki za dobry rozwój sytuacji :)

Justyna jakbyś chciała pogadać o tym jak zwiększyć ilość pokarmu to daj znać na prv. Jest sporo opcji do wypróbowania.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę link do maty! ❤ Piękna!

Rucola! Kciukamy za Was z Florciem baaaaardzo baaaaaardzo mocno! Dasz radę!

Cudny komplet do chrztu! Ja to będę mieć problem, bo Floruś jest okruszyna i w październiku to on wejdzie w rozm 56, a znaleźć jakiś elegancki strój dla takiego maluszka to nie lada wyczyn! :/

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola. Położna na porodówce powiedziała by nie myśleć o tym że to będzie bardzo boleć bo każdy ma inny próg bólu i niepotrzebnie się stresujemy.
    Trzymam kciuki za Ciebie i Lewka.
    Niedługo czeka Was pierwsze spotkanie.to naprawdę niezwykły moment. Ja się doczekalam, teraz Twoja kolej

A my jesteśmy w szpitalu. Bilirubina podwyższona więc teraz jest naświetlana. Mam ją wyciągać na karmienie. Ma być też dokarmiana mm co drugie karmienie. Tylko po to by szybciej wyjść z żółtaczki.

Wiem, że mm to nie koniec świata. Ale... Może mi zaburzyć laktację i przystawianie do piersi. Mam trudna brodawkę i naprawdę przygotowywałam się do karmienia. No i byłam bardzo szczęśliwa, że się udało.
    Przez całą ciążę nie miałam takiego spadku hormonów jak teraz. Czytałam Wasze porady i doświadczenia w kwestii żółtaczki i ciekły mi łzy... Choć wiem, że to nic poważnego i ten płacz jest bez sensu.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za Was!
    My byliśmy w h&m, kupiłam legginsy i jedną bluzkę ciążową. Ale jakoś męczą mnie takie zakupy. Czuję się duza. Legginsy biorę L( też żeby było na później) bluzka M- ale przymierzanie takich ciuchów jakoś tak mnie źle nastraja. A to jeszcze zostały 3,5 mca. W ogóle nie są jakieś ładne te ciuchy. Muszę gdzieś znaleźć chyba długie tuniki po prostu...

• summer86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, Lena - Fela i Franio są przecudowni <3

Rucola, strach jest naturalny, ale jestem pewna, że dasz sobie świetnie radę!

AnnaStesia, jak mała zaczyna się wkurzać to zmieniam pozycję na leżącą własnie, czasem skutkuje ale nie zawsze.
    Podziwiam, że dajesz radę z tak czestymi pobudkami. U nas pierwsza jest po 3-4 godzinach, a pózniej już co 2, za to dzień zaczynamy o 5 lub 6 a i tak ostatnio chodze zakręcona jak kołowrotek. W nocy jak się budze do karmienia to czasem przez chwilkę nie wiem co się dzieje.

Justyna, to naturalne że takie rzeczy potrafią na chwilkę przytłoczyc, ale jestes dzielną mama i dasz sobie radę i z karmieniem i żółtaczką. Nie napisze nic nowego niż dziewczyny już pisały, też uważam że wręcz powinnaś karmić jak najczęściej Anię. I tak jak dziewczyny wspomniały, maluszek ma 2 tygodnie na powrót do wagi urodzeniowej. Trzymam za Was bardzo mocno kciuki!

Ja mam dziś troszkę lepszy dzień, na budowie sie pokomplikowało i przeprowadzka przesunie się o jakies 2 tygodnie, ale już to przebolałam i stwierdzilam, że nerwy nic nie zmienią i dla Ani muszę sie starać być w jak najlepszym nastroju.

malka, Karma88, Anna Stesia lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna choć trudno sobie to wyobrazić dziś, ale wszystko za chwilę będzie ok. Twoje samopoczucie też jest całkowicie normalne. Jak to sama sobie oceniałam, tuż po porodzie miałam w organizmie więcej hormonów niż krwi. Taki to czas niestety.
    Masz laktator? Kiedy mała je mm ściągaj i zamrażaj od razu, będziesz mieć na później, a mleka będzie coraz więcej bo dasz cyckom znać, że jest zapotrzebowanie.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

age.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajowe te nasze forumowe dzieciaki :) A jakie mają kochane mamy że im takie piękne ubranka i akcesoria kupują <3

Rucola i Amy - kciuki - jeśli to to, to niech pójdzie sprawnie i bez atrakcji :)

malka lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A ja mam inny problem...co na zatrzymanie laktacyji?
    Teraz z piersi leci bardzo dużo i szybko pokarm. 10 minut odciągania to ok 100ml. Przez co mały tez duzo szybciej się najada no A mi cycki maja pęknąć..
    Chce karmić kp ale żeby troche mniej mleka było..

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/duze-puzzle-piankowe-alfabet-cyfry-30x30-cm-100-el-i7262136997.html

Niby napisane jest na nich 3+ ;)

Achia lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika Ty zdaje się ogarniasz Montessori. Czy spotkałaś się z taką pozycją?
    https://ebookpoint.pl/ksiazki/zrozumiec-montessori-miksza-malgorzata,e_7334.htm
    Ja jestem zielona w temacie i chciałabym się czegoś dowiedzieć, a akurat na tę stronkę mam bon podarunkowy i zastanawiam się czy zamówić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 18:07

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie te kolorowe podobaja :)

https://allegro.pl/puzzle-piankowe-alfabet-kolor-30x30-cm-100-el-c-b-i7224089087.html?reco_id=1f3b4cdf-ac6e-11e8-83fd-000af7f630d0

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Jeżowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik dosłownie wczoraj na szkole rodzenia położna mówiła, że szałwia wstrzymuje nieco laktację - radziła na początek pół kubka, żeby zobaczyć reakcję organizmu :)

olik321 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Dziewczyny Wasze dzieciaki są cudowne!
    Rucola trzymam kciuki za dobry rozwój sytuacji :)

Justyna jakbyś chciała pogadać o tym jak zwiększyć ilość pokarmu to daj znać na prv. Jest sporo opcji do wypróbowania.
    JuicyB, ja chętnie dowiem sie jak zwiększyć ilość pokarmu. Wysłałam zaproszenie.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik - ja bym przede wszystkim ograniczała laktator. Lepiej nadmiar mleka ściągać ręcznie. To nie będzie dodatkowo nakręcać laktacji.
    Z ziół to niby pokrzywa i szałwia - tylko chyba w większych ilościach.
    A z czasem ilość mleczka powinna się sama unormować :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1687 1688 1689 1690 1691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ