X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, Rucola jest dla mnie osobą, która mogłaby przegapić swój poród :D a to dlatego Rucola, że jesteś taka spokojna ze swoim podejściem "nie, to nie może być to" :) 3-4 minuty brzmią dla mnie jak częste i regularne skurcze, ale Ty pewnie czujesz najlepiej kochana :*

veritaserum, Aga9090, Achia, pilik, Rucola, Patrycja20, lamka, KateHawke, Karma88, Minie Black, Nadzieja22, Emiilka, emi2016, Lusesita lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola abyś porodu nie przegapiła, bo te 3-4 minuty to już brzmią na regularne skurcze :D

Rucola lubi tę wiadomość

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Ewela karmisz piersia? Moje obie córki mialy problemy z kupa i bóle brzuszka, jak rozwijała się alergia na białka mleka krowiego.
    Głównie karmie mlekiem modyfikowanym, ale przynajmniej trzy razy dziennie staram się dac małej swojego mleka (na karmienie ok 60ml). Niestety nie mam wystarczająco dużo pokarmu zeby ją wykarmic :/
    Jak była wyłącznie na cycu to całe dnie płakała i ssala pięści.

Pediatra kazała nam kupić krople delicol, ona mają chyba za zadanie rozbicie cząstek laktozy (mam nadzieję że nic nie pokrecilam).

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no :d kurka wodna bolą mnie te skurcze ale do wytrzymania :d zaczynam się nad sobą zastanawiać czy ja normalna jestem. Czekam cierpliwie, najwyżej w domu urodzę ;) tylko jak ja sobie krew pępowinową pobiorę :) a tak serio to mam zbyt dobry humor. Ale będę Was informować na bieżąco.
    Gdzieś się Malevis ostatnio ukrywa. Ania też milczy...

frezyjciada, pilik, Karma88, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela a próbowałaś z tym termometrem do dupci jak dziewczyny radziły??

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola kochana trzymam kciuki!! :) zebys tylko zdążyła dojechac do szpitala. Powiadomilas juz eMka?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ej no :d kurka wodna bolą mnie te skurcze ale do wytrzymania :d zaczynam się nad sobą zastanawiać czy ja normalna jestem. Czekam cierpliwie, najwyżej w domu urodzę ;) tylko jak ja sobie krew pępowinową pobiorę :) a tak serio to mam zbyt dobry humor. Ale będę Was informować na bieżąco.
    Gdzieś się Malevis ostatnio ukrywa. Ania też milczy...
    Dobra,a Emek o której będzie?bo on to pewnie od razu zawiezie Was do szpitala ;)

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ewela a próbowałaś z tym termometrem do dupci jak dziewczyny radziły??
    Tak, sprawdzilam sposób z patyczkien i poszło.
    Teraz mała śpi a ja porządkuje dom. Nawet obiad zrobiłam i pranie wywiesilam.
    Wracam do żywych :)

Rucola, Aga9090, Karma88, Luna1993, Amy333, Nadzieja22, Anna Stesia, Emiilka, Flowwer, Lunaris lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Dobra,a Emek o której będzie?bo on to pewnie od razu zawiezie Was do szpitala ;)
    No właśnie do niego dzwoniłam i go urabiam że będziemy obserwować :d Będzie za godzinę

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, nie wiem czy pamiętasz, ale ja też do końca nie byłam pewna czy to to i jeszcze w drodze do szpitala żartowałam do męża, że pewnie niepotrzebnie fałszywy alarm robię. Siły mówić nie mialam tylko w trakcie skurczu a tak to normalnie wszystko robiłam.
    A w nocy nie chcialam jechac bo miałam dylemat czy iść na 8 na planowaną wizytę czy jednak do szpitala jechać :P

Także trzymam kciuki i mam nadzieję, że wkrótce poznamy Lewka! Ach, tyle pieknych chwil Was czeka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 15:31

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola jakbym siebie w dzień porodu słyszała :D mi tam humor dopisywał do samego końca :D

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ta akcja z warsztatami Mamo to ja. Są w różnych miastach:
    https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty-gdzie-bedziemy.html

Piszą że to ok 3,5 h siedzenia, więc może się skuszę w ramach rozrywki ;)

Rucola, oby w trakcie partych też Ci humor dopisywał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 15:35

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika weź poduchę pod tyłek :p ja byłam na warsztatach "dobra mama" i marzyłam o poduszce ale ogólnie była nuda...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola Ty to jesteś oaza spokoju :D kciuki zaciśnięte :)

AnnaStesia zielone kapcie musiały być boskie :D najgorzej jak właśnie zapakujesz umyte z wielkiej kupy dziecko w nowa pieluchę, body, spodnie, skarpetki podnosisz z przewijaka i słyszysz jak dorabia do pełna ;)
    My się śmialiśmy, że Franio średnio się nadaje na wyjścia do restauracji, bo ostatnim razem na obiedzie postanowił zrobić głośna kupę :D odgłosy mniej więcej jak w głupi i głupszy

Nigdy nie sądziłam, że będę komukolwiek opowiadać o kupię swojego dziecka, zawsze myślałam, że to jakaś rodzicielska histeria i będę inna :)

Miałam nie spamować, ale laski powiem nieskromnie, że jest tak słodki, że mogłabym go zjeść <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5f254c3aa28.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/218209eb1f20.jpg

moniśka..., Kaczorka, KateHawke, ibishka, malka, blue00, Yoselyn82, lamka, Achia, Jeżowa, pilik, summer86, Karma88, -Mamunia-, Rucola, 91Ewela09, Aga9090, Minie Black, Luna1993, olik321, Patrycja20, Jadranka, Amy333, JustynaG, StaraczkaNika, JuicyB, Nadzieja22, Angelika83, Anna Stesia, Emiilka, Bocianiątko, Bajkaaa, Flowwer, emi2016, Lunaris, Lusesita, Morusek lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - cudnie Franio wygląda w tym wdzianku!! <3

Lena21 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola kciuki:) oby poród przebiegł do końca w 'takie j atmosferze' kochana!

summer86, Rucola lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ale cudny Franio, wygląda przeslicznie w tym ubranku! :) a usmiech cudowny!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- pamiętasz, też raz byłam i w sumie nuda była.. tyle że można było wygrać laktator- no ale ja nie wygrałam :p ale w sumie w ramach rozrywki może warto się skusic :p

• malka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja myślę, że jednak dzisiaj wylądujesz na porodówce. Trzymam kciuki za Ciebie i Lewka!

Lena <3 <3 no jest piękny, nie da się ukryć :)

AnnaStesia fajnie się czyta, że mamy mają moc, że z czasem nawet te cogodzinne wstawanie jest do przejścia! Super! Ale mimo wszytsko życzę Ci przynajmniej odrobiny więcej snu ;) baw się dobrze u fryzjera :)

Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena <3 no nie dziwię się, że chciałaś się pochwalić! Taki przystojniak nie może się ukrywać w domu! :D

Powiem Wam, że ktokolwiek mieszkał przed nami w tym nowym module, musiał się bardzo dawno pokłócić ze szmatą...

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
‹‹ 1685 1686 1687 1688 1689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ