X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:

A jeszcze odnośnie tego genetycznego - Anna Stesia, Ty chyba byłaś u Zarotyńskiego na genetycznym, prawda? Opowiesz coś o badaniu i o lekarzu? W ogóle jest szansa, że będzie chciał podejrzeć płeć, czy on z tych lekarzy, którzy dla zasady nie sprawdzają tego tak wcześniej?
    edit: doczytałam w Twoich postach, że miałaś jednak u innego, a dopiero połówkowe u Zarotyńskiego. Ale to i tak chętnie poczytam o wrażeniach z wizyty :)

Tak, Zarotyński na wstępie pyta, czy chce się znać płeć, więc myślę, że na pierwszym usg też zada to pytanie (o ile będzie w stanie ocenić). Potem bardzo dokładnie, milimetr po milimetrze sprawdzał malucha, idąc od łepka aż do nóżek, łącznie z liczeniem paluszków, mierzeniem miedniczek czy sprawdzaniem aorty. Patrzyliśmy na oczka, na uszka, na jęzorek, bardzo dokładnie badał mózg, serce, jelita, żołądek. Myślę, że na pierwszym genetycznym pierwsze, co sprawdzi to nosek, przezierność i podniebienie. Ogólnie ponieważ mam okropne doświadczenia z pierwszym usg genetycznym to w Zarotyńskim natychmiast się zakochałam - jest spokojony, rzeczowy, odpowiada na każde pytanie, ma wielką wiedzę i nie waha się jej użyć. I do tego lubi sobie nieco pożartować. No i dostajesz od niego sporo zdjęć i bardzo dokładny opis, więc jak o czymś zapomnisz to zawsze możesz sprawdzić w dokumentacji.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, w księgowości wytrzymałam 3 m-ce na studiach, wtedy mi było nudno i chciałam mieć ciekawą pracę, a teraz znów czasem chciałabym się móc ponudzić ;) Pracuję w finansach, ale ściśle powiązanych z handlem.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia może nie doniósł źle napisałam ale świnia powiedział na głos jak zobaczył że idzie kierownik że wprowadzam nerwowa atmosferę w pracy, tak to ten co mnie tak wkurza, ogólnie ja jestem z tych co nigdy nie mówią do przełożonych o błędach kolegów ale z nim to nie będę miała skrupułów bo już po raz kolejny robi coś takiego, a ja sobie powiedziałam że jak szefostwo coś będzie miało do mnie to idę na l4 i w nosie ich wszystkich będę miała

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dobrze wiedzieć że ten Zarotynski taki fajny, właśnie mi szwagierka chwalila bardzo, więc faktycznie jak wydawać pieniądze to już na kogoś konkretnego :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Tak, a potem ceny pójdą jeszcze bardziej w górę i rzeczywista wartość tych 500 złotych to będzie jakieś 200.
    Dokładnie ale większość będzie się cieszy z " rzuconej padliny" ale z drugiej strony coś robią.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś wymiekłam i weszłam do sklepu dziecięcego mają tam ogromny wybór wózków( oczopląs gwarantowany).
    I wpadł mi w oko wózek Anex sport kolor wave !!! Ohhhh
    Kolejne to Bebetto tito

staraczka1111 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Rucola a Ty masz takie dochody żeby placic sobie ten zus i jeszcze z reszty przeżyć?
    Kiedyś może to przechodziło, ale teraz się za to wzieli. ;-)
    mamy oszczędności, więc jeśli nie starczy to ruszymy, ale mój emek nie najgorzej zarabia, więc damy radę. Mi chodzi o sam fakt wieloletniego płacenia ZUSu i podatków a jeśli musiałabym z dnia na dzień pójśc na zwolnienie lekarskie, to dostałabym dopoiero po 30tu dniach jakieś 1300 zł. Na własnej działalności często ma się jakieś leasingi czy kredyty, i jak tu wszystko opłacić z 1300 zł?? Ten kraj nie sprzyja ludziom pracującym...
    Ale już nie narzekam. Pieniądze nie są ważne. mam nadzieję, że mój Maluch już się dziś najadł, bo jak będę wpierniczać jak dziś, to ludzie będę podejrzewac u mnie ciążę zanim brzuch ciążowy bedzie mi rosnąć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 21:51

-Monika-, Amy333 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Dziewczyny dziś wymiekłam i weszłam do sklepu dziecięcego mają tam ogromny wybór wózków( oczopląs gwarantowany).
    Kolejne to Bebetto tito
    Też oglądałam Anex sport ostatnio :) super te wózki są. Ale z emkiem stwierdziliśmy że zamówimy ten który pierwszy nam wpadł w oko i cena nie zabija :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/476836cff973.png

Flowwer, Lusesita lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Kolejne to Bebetto tito
    Flo nie polecam Anex Sport, szwagierka ma i już 2 razy koła były oddawane na gwarancję ( używają niespełna rok)
    DO tego jeśli jesteś wysoka - odpada, mi się go bardzo źle prowadzi, nogi wchodzą mi w koła, nie ma zbyt dużej regulacji rączki dla wysokich
    Nie są zachwyceni za taką kasę

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś na kontroli i maluch pozdrawia serdecznie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09b010a1472c.jpg

Ruszał się niesamowicie, nie szło go zmierzyć. Ma 3,7cm i prawdopodobnie fifolka ;)
    Łożysko na tylnej ścianie.
    Prentalne za 2 tyg

Flowwer, pilik, staraczka1111, Lusesita, JuicyB, Rucola, Ruth, Bocianiątko, Sarna84, Jadranka, malka, Izolda90, Amy333, pawojoszka, mi88 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achh miesza mi się dziś, przepraszam!
    O kurczę Olik, dzięki za opinie! Kolejny negatyw o Anexie dziś, chyba jednak zacznę szukać dalej bo to nie mogą być znowu okoliczności...

Z innej beczki - ma która jakiś sposób sprawdzony, działający na zatoki? Mam dość, dzisiaj już obudziłam się z zapuchniętą powieką, ruch głowy czy nawet oka sprawia że chce mi się płakać... ja "zatokowiec" od lat, ale tak mocno mnie dawno nie złapało. Si tego zawsze działał sinupret z ibuprofenem No a teraz wiadomo...

Ja dzisiaj byłam na szybkim podglądzie, na lux med, 17tc nadal mnie nie zbadała i nie sprawdziła szyjki a następna wizyta w 21 tygodniu. I znowu w duchu sobie dziękowałam, źe stać mnie na prywatnego lekarza...
    Na usg nic nie zmierzyła bo mała zeinęła się w kłębek i koniec. Chyba jej się nastrój i ból głowy mamy udzielił :p serduszka też nie sorawdzała jak bije tylko powiedziała "ładnie bije, widać" hehe. Ale luz, widziałam malucha, serce wali, a w przyszły czwartek mam wizytę na której sie czegoś dowiem.
    Fotka dzidzi z fochem :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/48108e6aff99.jpg

olik321, staraczka1111, Lusesita, Ruth, Jadranka, malka, aiwlys, Amy333, pawojoszka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Flo nie polecam Anex Sport, szwagierka ma i już 2 razy koła były oddawane na gwarancję ( używają niespełna rok)
    DO tego jeśli jesteś wysoka - odpada, mi się go bardzo źle prowadzi, nogi wchodzą mi w koła, nie ma zbyt dużej regulacji rączki dla wysokich
    Nie są zachwyceni za taką kasę

A ona ma sport czy cross ? Bo słyszałam negatywne o cross

Olik już taki duży/a ??? Bo oczywiście porównuje do mojej fasolki ;)

Pilik ale fantastycznie zdjęcie nawet wszystkie kręgi widać :D

pilik lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    A ona ma sport czy cross ? Bo słyszałam negatywne o cross

Olik już taki duży/a ??? Bo oczywiście porównuje do mojej fasolki ;)

Pilik ale fantastycznie zdjęcie nawet wszystkie kręgi widać :D
    upewnię się jutro czy napewno sport.
    według usg jest o 3 dni większy niż według OM.
    Twój pewnie też ma teraz takie rozmiary, kiedy wizyta"?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik w przyszłym tygodniu w piątek mam prenatalne ;)

pilik, olik321, staraczka1111, Jadranka lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Olik w przyszłym tygodniu w piątek mam prenatalne ;)

my 29 w poniedziałek,

Podobno teraz fasole rosną około 1mm na dzień :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik na zatoki sproboj inhalacji, 3 lyzki soli iwonickiej, olejek eukaliptusowy i mieta. Oczywiście wszystko do goracej wody. Inhalowac najlepiej ok 10-15 min codziennie przez 2 tygodnie zeby efekt byl dłuższy

pilik lubi tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech rosną bo do prenatalnych musi mieć 5 cm ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja robiłam inhalacje nebulizatorem. Inhalacje były z soli fizjologicznej, lub Nebudose Hialuronic ( sol fizjologiczna z kwasem hialuronowym). Robilam 3x dxienne i juz po pierwszym dniu bol i ucisk zmalał.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zatoki mam prenalen katar. Dostałam też około 13 tygodnia lek na receptę na zatoki, który ciężarne mogą brać, ale nie działa jakoś super lepiej niż ten prenalen.
    Mnie mega męczyły zatoki w 1 trymestrze, jakby mi dość było złego samopoczucia. Niestety poza apapem (tylko na ból) i inhalacjami niewiele możesz zrobić. Ten spray prenalena stosuję do dziś, bo od kilku dni zatoki znowu się zapychają.
    Jakoś w weekend się obudziłam wściekła i chciałam faceta bić za chrapanie, dopóki się nie zorientowałam, że śpię sama, a to chrapanie to chyba ode mnie :)

pilik lubi tę wiadomość

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków, to ja niewiele mogę doradzić, bo u mnie zakup był błyskawiczny i dość spontaniczny. Miałam wprawdzie kilka wytycznych, ale w sklepie mi powiedzieli, że te moje widzimisię spełnia jakieś 90% wózków:
    - duże koła
    - spacerówka montowana i przodem i tyłem
    - wszystkie akcesoria dostępne od razu w pakiecie (czyli jakieś tam na deszcz rzeczy i inne torby)
    - 4w1 i musi pasować do auta (w sensie do bagażnika się zmieścić) - to sprawdziliśmy na miejscu
    - łatwy dostęp do pojemnika na dole (w sklepie zauważyłam, że sporo wózków ma taki stelaż, że zasłania tę torbę/kosz na dole i trzeba kombinować, aby się tam dostać
    Po podaniu budżetu i trzech najważniejszych opcji - ma być bezpiecznie (głównie w kwestii fotelika), niezawodnie i łatwo w użyciu na codzień (to akurat mam do każdego sprzętu) wskazali nam 4 wózki, z czego na 1 miejscu pod kątem niezawodności było Baby Design. Wybraliśmy, bo był też najmniejszy no i jedyny, o którym słyszałam wcześniej (też same dobre rzeczy).
    Mamy więc Baby Design Lupo Limited z bazą cybexu i isofixem do fury. Wszystko czeka na złożenie. Tylko gondolę już częściowo złożyłam, przykryłam kocami i teraz koty mają dodatkowe posłanie :)

Kurde piszę, że niewiele mogę napisać i się rozpisuję na 15 stron... a właściwie jedno chciałam tylko powiedzieć. Wg mnie ta niezawodność wózka ma priorytet, bo to jednak prawie jak pierwsza fura dla dziecka. I co z tego, że będzie piękna i z jakimś fikuśnym uchwytem na picie, jeśli będzie stać w domu, bo kółka się rozwalą, albo będę szarpać się z wpięciem fotelika przy każdym użyciu. Ja jestem choleryk, mnie nie stać na takie stresy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 04:16

staraczka1111, summer86, Lusesita, pilik, Amy333 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ