Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna czy Ty tez pracujesz w finansach/ekonomii?
A co do mojej wizyty.. chce sprawdzic czy ten lek pomógł na infekcje i ogólnie chciałabym, żeby inny lekarz ocenił czy z ciążą i maluchem jest wszystko ok. Mam jakas dziwna niepewność w sobie po ostatniej wizycie i nawet eMek nalegal na konsultację.Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Rucola wrote:pewnie, ze powinnaś wypoczywać!!!!
ja jestem na własnej działalności, od przyszłego miesiąca planuję zacząć płacić wysoki ZUS czyli 3,5 tys zł i tak minimalnie przez kolejne 3 miesiące. Własna działalnośc to lipa dla kobiety ale za bardzo nie mam wyjśćia. Muszę chociaż na ZUS zarobić, w przeciwnym razie chorobowego dostanę jakieś 1300 a macierzyśkiego niecały tysiąc. Aż mi się nóz w kieszeni otwiera kiedy sobie pomyślę, że ósmy rok prowadzę działalność i w razie nagłej potrzeby dostanę tyle pieniędzy co osoba, która nie pobrudziła sobie w życiu rąk jakąkolwiek pracą. Normalnie poje@@ny kraj.Rucola lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja gdyby nie kombinowania mojego szefostwa to już byłabym na l4 i na dodatek źle się czuję i jeszcze kolega z pracy dziś na mnie niechcący doniósł do kierownictwa... Masakra muszę wytrzymać do lutego minimum,
A z dobrych wieści umówiłam się na prenatalne do Krakowa tam do tego super doktora będę miała za 3tygJadranka, JuicyB, staraczka1111, pilik, mi88, Anna Stesia, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Ja dziś umówiłam się na 3 prenatalne na 12.02 ja piernicze kiedy to przeleciało. Inna będzie wtedy za 2 dni rodzic
Z nudów dziś poszłam na miasto oczywiście nie mogłam się powstrzymać żeby odwiedzić pepco kupiłam skarpetki małemu i kocyk
Ubranka muszę szerokim łukiem już omijać bo wszyscy mi mówią że zwariowałam z taką ilością ubranek tylko że ja mam je wszystkie z dziadoszopka za parę złotych i rozmiary nawet od 6 msc wzywyż tylko tak jakoś mi smutno się zrobiło bo zamiast powiedzieć że super to wszyscy z taką zło wrogością, po co ci tyle tego!!,, więc zawartości małego szafy już nikomu nie pokazujesummer86, Jadranka, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Lusesita, a może proszek z buraka zamiast leków? Flo polecała bardzo. W Rossmannie jest.
Bajkaaa, super Ja do niego idę w poniedziałek rano, to zdam relację
Jestem po wizycie, słuchaliśmy serduszka Trochę mnie to uspokoiło, bo ostatnie usg było prawie 3tyg temu, ja nadal nie czuję się jak w ciąży (czasem wręcz zapominam :o ). Brzuch jest dość spory, ale po tych wszystkich ładnych zdjęciach wstydzę się wrzucać swojego Zresztą połowa z tego to wzdęcia - już przed ciążą miewałam ciążowy brzuchstaraczka1111, Lusesita, summer86, olik321, malka, pilik, Bajkaaa, Flowwer, Jadranka, Anna Stesia, Izolda90 lubią tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Dziewczyny mi hemoglobina się poprawiła gdy zmieniłam witaminy na,, MAMA PREMIUM,, z Doppel herz. Bo poprzednie co brałam nie miały żelaza i jodu.
-
nick nieaktualnyRucola wrote:pewnie, ze powinnaś wypoczywać!!!!
ja jestem na własnej działalności, od przyszłego miesiąca planuję zacząć płacić wysoki ZUS czyli 3,5 tys zł i tak minimalnie przez kolejne 3 miesiące. Własna działalnośc to lipa dla kobiety ale za bardzo nie mam wyjśćia. Muszę chociaż na ZUS zarobić, w przeciwnym razie chorobowego dostanę jakieś 1300 a macierzyśkiego niecały tysiąc. Aż mi się nóz w kieszeni otwiera kiedy sobie pomyślę, że ósmy rok prowadzę działalność i w razie nagłej potrzeby dostanę tyle pieniędzy co osoba, która nie pobrudziła sobie w życiu rąk jakąkolwiek pracą. Normalnie poje@@ny kraj.
Kiedyś może to przechodziło, ale teraz się za to wzieli. -
nick nieaktualny
-
Anna Stesia ja bym sobie przeliczyła czy nie lepiej odłożyć tą kasę, hehe, jak wytrzymasz dwa-trzy miesiące to Ci i tak jakos bardzo mocno nie podniesie chyba tego zasiłku (średnia z roku), a ryzyko duże, znajoma miała duże problemy przez takie kombinacje właśnie ...
Mi - super że się uspokoiłaś! Ja zaraz idę. Złapało mnie zapalenie zatok, aż powieka spuchła i prawa strona głowy boli strasznie nic się nie chce przez to...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 17:07
-
JuicyB wrote:Patrzcie jakie harce
https://www.facebook.com/IFeakingLoveScience/videos/2058518044169196/JuicyB, malka lubią tę wiadomość
-
Lusesita wrote:Mii muszę zobaczyć. Ostatnio po świeżym soku z buraka tak wymiotowalam, że teraz na słowo burak mnie trzęsie.
Są też chyba jakieś tabletki - pierwsze z brzegu https://www.doz.pl/apteka/p46038-Burak_czerwony_tabletki_120_szt._Colfarm - może to by było dobre?
Ja tak zachęcam do próbowania z burakiem, bo z lekami zawierającymi żelazo jest ten problem, że powodują zatwardzenia. O ile wcześniej nie miałam większych problemów, to dokładnie z pierwszą tabletką Tardyferonu zaczął się dramat. Śliwki zawsze pomagały, a tu nawet one sobie nie poradziły - tyle, że zaczęło mi się wszystko przelewać i burczeć w jelitach, a zatwardzenie jak było, tak było. Odstawiłam po kilku dniach, akurat razem z pozytywnym testem ciążowym i od razu przeszło.
Flo chyba pisała, że jej mężowi ten proszek z buraka idealnie działa na anemię, a leki nie działały. Flo, popraw, jeśli coś pomieszałam.
A jeszcze odnośnie tego genetycznego - Anna Stesia, Ty chyba byłaś u Zarotyńskiego na genetycznym, prawda? Opowiesz coś o badaniu i o lekarzu? W ogóle jest szansa, że będzie chciał podejrzeć płeć, czy on z tych lekarzy, którzy dla zasady nie sprawdzają tego tak wcześniej?
edit: doczytałam w Twoich postach, że miałaś jednak u innego, a dopiero połówkowe u Zarotyńskiego. Ale to i tak chętnie poczytam o wrażeniach z wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 18:14
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Sok był z buraków i jabłek. Smakował średnio ale dało radę wypić. Tylko że po jakichś 15min jak mnie zaczęło męczyć, to myślałam że żołądek mi wyleci na sam koniec
Te tabletki z buraka miałam wcrekach już kilka razy, ale nie zsglebialam się w temat niestety.
Teraz mam znów ciąg na kiwi. Zjadłam 2-3 za jednym przesiadem. Często kwaśne jak diabli ale mi smakuja. -
pilik wrote:Anna Stesia ja bym sobie przeliczyła czy nie lepiej odłożyć tą kasę, hehe, jak wytrzymasz dwa-trzy miesiące to Ci i tak jakos bardzo mocno nie podniesie chyba tego zasiłku (średnia z roku), a ryzyko duże, znajoma miała duże problemy przez takie kombinacje właśnie ...
Mi - super że się uspokoiłaś! Ja zaraz idę. Złapało mnie zapalenie zatok, aż powieka spuchła i prawa strona głowy boli strasznie nic się nie chce przez to...
Pilik, to Rucola, nie ja, ja jestem na etacie, ale rozumiem tych z własną działalnością, bo czasem człowiek zasuwa i ma z tego mniej niż ci, którzy się robota nie pohańbili, tylko gromadzą zasiłki.
Summer, nie, nie pracuję w księgowości ani nie mam wykształcenia ekonomicznego, choć miałam dłuższy epizod pracy w handlu, więc coś tam się zapamiętało Ty pracujesz w księgowości?
Bajeczko, jak to doniósł? Co powiedział? To ten co Cię wkurzał?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 19:30
-
Oooo nienawidzę kiwi. To znaczy - jak jest mocno słodkie, to ok - zjem jedno ze smakiem. Ale mniej słodkie albo więcej, niż jedno - cała jama ustna mnie boli i drętwieje. Czasem aż się boję ryzykować. Za to lubię gryźć te nasionka
Podobnie mam z ananasem, ale nie aż tak bardzo - też aż boli.
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo