WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle miałam napisać...

Napisze jedno.
    Bajka cudne zdjęcie <3
    Wyszlyscie przepięknie <3

Bajkaaa lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Dziewczyny czy ktoraś z Was miała podaną immunoglobulinę anty D w ciązy między 28 a 32?
    Ginekolog wypisał mi receptę - mam Rh- tyle, że nie jest refundowana i koszt około 400 zł, poza tym ciezko z dostępnością w aptekach. Jest w ogóle sens to wykupowac skoro mąż też ma Rh - ? Na 100% dziecko poczęte z męzem ;)
    Ja miałam podany ale wcześniej musisz mieć zbadany odczyn comsa. Jesli masz - a M + to ten zastrzyk jest refundowany na NFZ a jeśli wpisze recepte na prywatnej trzeba zapłacić całość.
    Ja zastrzyk miałam w 29 tc oraz po porodzie w 3 dobie ponieważ Szymon ma +.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- poczekaj na Ize :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka dopiszę się do wszystkiego co dziewczyny już napisały. Złe matki nie zastanawiają się nad tym czy są dobre dla swoich dzieci. NA PEWNO NIE JESTEŚ ZŁĄ MATKĄ. Jesteś tylko -jak każda młoda mama- zmęczona, zaskoczona nową sytuacją a Twoje życie obróciło się o 180 stopni. Przywykniesz a Zosia rośnie i niebawem macierzyństwo nabierze dla Ciebie piękniejszych barw <3 Cudnie się razem tulicie! Piękny pomysł na zdjęcie mamy z dzieckiem <3

Kaczorku to jak zobaczysz sfrustrowaną ciężarną z 5 latkiem szalejącym i zrzędzącą 60 letnią mamunią to będziemy MY :D możesz nas zaczepiać :D

Yos faktycznie mordercze te godziny lotów. Mnie to martwi tylko synek bo tak to bym pewnie przespała drogę i jakoś się zebrała z rana. W końcu kiedyś się chodziło do pracy na 6 i nocki ciągnęło....ale kiedy to było ;)

Idę spróbować zasnąć! Dobranoc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 20:50

Bajkaaa, Kaczorka, emi2016 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A wiecie, że mnie się nikt nie pytał jaką grupę krwi ma ojciec dziecka? Lekarze uznali, że skoro ja mam minusa, to trzeba sprawdzać przeciwciała.
    Zastrzyk dostałam dopiero po porodzie.

Bajka - piękne zdjęcie <3 takie ciepłe :)
    I z czasem, jak Zosia będzie coraz starsza, strach przed wyjściami Ci przejdzie :) łatwiej też będzie Ci rozgryźć o co jej chodzi.

Lunaris - pozdrów Kołobrzeg od Kaczorków! Aczkolwiek w weekend chyba się tam wybierzemy (o ile pogoda dopisze).

Yos - baw się dobrze :)

Mnie tez sie nie pytali o grupe krwi ojca, ale mam gdzies w dokumentach oryginal, bo kiedys maz.do czegos potrzebowal, takze wiem, ze ma tez rh minus.
    W takim razie nie kupuje tego zastrzyku.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna tylko ja mam typowo chłopięcy, bo pod Stasia kupowałam - szary z miętą :) a drugi zwykły biały z jakimś misiem, był w komplecie z pościelą.

adf14999bf10000cmed.jpg

Luna1993 lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Brać czy bez sensu (błagam o głos rozsądku bo drogie to dziadostwo) bo siedzi mi ciągle w głowie :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f88d644189b.jpg

Taką mamy pościel, fajnie by pasował ten organizer

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/79a7936f54a6.jpg

Ja bym nie brała, osobiście zupełnie nie widze potrzeby organizera na łóżeczko, nie wiem co bym tam miała trzymać :P

BAJECZKO - zdjęcie jest przepiękne <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 20:56

Bajkaaa lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy gratuluję <3 jesteś mega dzielna !

Bajka jesteś całym światem dla Zosi i jest lepszą cząstką Ciebie oraz M. Twoje ramiona to niebo na ziemi i jej dom a Zosia kocha bezwarunkowo nawet jak popełnisz błąd.

Lunaris szerokiej i bezpiecznej drogi, wróć naładowania nową energią.

Bajkaaa, Lunaris lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis o Boże jaki piękny ! <3 gdyby tylko mi pasował :( wszystko mam albo brązowe w kratę (kokon, kocyki) i tylko ta pościel biała

• pilik Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik kp nie możesz przekarmić... jedynie jeżeli widzisz że bardzo ulewa np. To możesz spróbować oszukać smokiem bo może zaspokajać tak potrzebę ssania i jeść jak nie jest głodny, bo chce ssać. Ale to też trudno ocenić bo może w sumie ulewac po prostu ;)... my się tez karmimy wszędzie, nie bardzo jest inna opcja, jak idziemy gdziekolwiek to zawsze syrena i muszę ratować sytuacje ;)...
    Nika snappi można kupić na ali też :p ale u nas też są na Allegro i w sklepach z pieluszkami wielo.
    Aicha co do wietrzenia - moje dziecko nienawidzi być gołe więc wietrzenie takie nie wchodzi w grę i właśnie ratujemy się tetrą (planuje przejść całkowicie na wielo, ale chwilowo moje hnb odebrało mi siły na to jeszcze, więc tak pół na pół póki co...)
    Frezycjada z ubraniami jest koszmarnie...! Ja w końcu kupiłam koszule z guziczkiem u góry i większym dekoltem. Z sukienek polecam rozpinane albo kopertowe.
    Bajka wyglądasz pięknie i na pewno jesteś cudowną mama! Musisz w to uwierzyć i starać się nie przejmować tym czego nie dajesz rady robić, a cieszyć tym co wychodzi Ci dobrze <3
    Yos i Lunaris udanych wakacji!!
    Luna a nie myślałaś o pojemniczkach z ikea plastikowych? Zestaw za 20zl, w tym kosz na śmieci który jest całkiem szczelny. Pisałaś że macie astmę musicie uważać na kurz, a to taki kurzołap jednak, nawet jak będzie używany czasem ;)
    Veritaserum zaciskam kciuki za szybkie rozwiązanie! Rozumiem Cię bardzo dobrze!
    Malka myślałam że tylko ja podtopiłam dziecko przy kąpieli... z miesiąc temu, też poza chwilą płaczu nic się nie stali, ale stres i nerwy były i tak.

veritaserum, Bajkaaa, Luna1993, StaraczkaNika, Lunaris, JustynaG, summer86 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, spakuj stopery do uszu. Przydadzą się młodemu, jak bedzie głośno w podrózy albo Tobie jak mama będzie za dużo matkować!

Spokojnej drogi i udanego wypoczynku!

Lunaris lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada- na tej stronie, na której znalazłam wcześniej pokazywana tu sukienkę, widziałam też przeceniona z 630 na 130 sukienkę kopertowa czarna lub beżowa. O taką:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0083863f7b15.jpg

frezyjciada, summer86, emi2016 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, Malka---> Bóg zapłać! Niech Wam w grzecznych dzieciach wynagrodzi! ❤

Bajeczko dziewczyny już chyba wszystko napisały, ja tylko dodam od siebie-to będzie okrutne, ale niestety prawdziwe. Po porodzie z Tysiem miałam typowego baby bluesa, do tego czułam się fizycznie koszmarnie, on ciągle płakał, nie spał, nie potrafiłam mu pomóc, miałam wyrzuty sumienia, że to wszystko przeze mnie, że coś robię nie tak skoro inne noworodki ciągle śpią a on ciągle płacze. Pierwszych trzech miesięcy nie wiele pamiętam, działałam na automacie, on spał po max kwadransie, potem godzina usypiania, znów kwadrans, znów usypianie itd. Ja miałam problemy okropne ze szwami po nacięciu więc nie raz po prostu turlalam się z łóżka na podłogę, pełzałam do łóżeczka i podciagalam żeby wstać. Doszły problemy z brzuszkiem, z napięciem mięśniowym, wszystko odbierałam jako swoją winę. Znajomi przestali nas odwiedzać, bo Tyś ciągle płakał, sory! On się darł wniebogłosy! Pierwsze pół roku w sumie mojego macierzyństwa to był koszmar, autentycznie to był koszmar, ja byłam tak zmęczona i fizycznie i psychicznie, że mój brat jak wpadł bez zapowiedzi-nie zdążyłam się ogarnąć jak zawsze, chciał dzwonić po karetkę, bo "zdrowi ludzie tak nie wyglądają". Ale potem trafiłam na grupę na fb high need baby i zobaczyłam, że po prostu nie jestem sama z takimi problemami, miałam gdzie się wygadać i serio to pomagało. Czasem pisałam post i zanim go zatwierdziłam czytając dochodziłam do wniosku, że przecież to nie aż taki problem, że jest rozwiązanie itp.
    Dlatego zawsze, ale to ZAWSZE próbuj się wygadać, nawet nam tutaj! Czasem jak napisze, czy powie się na głos o czymś co nam doskwiera nagle przestaje to aż tak boleć, czy aż tak nas przerastać.
    Pamietaj Skarbie, że jesteś azylem swojej Zosi, przy Tobie czuje się bezpiecznie, Twoje ramiona są jej kryjówką przed całym tym wielkim światem, którego nie zna, którego się obawia. Patrzy na Ciebie i myśli "mamo jak dobrze, że mam Ciebie, przytul mnie, czuje się z Tobą najlepiej, najbezpieczniej, jesteś moją ostoją, moim azylem,kocham Cię mamo"
    Dlatego Kochanie! To wszystko co ciężkie przejdzie! Zobaczysz! Powoli wszystko ogarniesz! I Twój i jej świat jest wywrócony do góry nogami, teraz obie poskładacie Wasze światy w jeden wspólny. Tylko potrzeba na to czasu ❤

Edit: wybaczcie ten esej, ale po prostu musiałam, rozumiecie? To ten stan "muszę bo się udusze"... Przepraszam, więcej nie będę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 21:10

StaraczkaNika, pilik, malka, Lunaris, Madzik34, JustynaG, Emiilka, emi2016, Lena21 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tej grupy krwi ojca, mnie nigdy nie pytali. Tylko ja miałam za każdym razem odczyn Combosa badany. Ale mam 0Rh+

Moja koleżanka ma - i po pierwszym poronieniu dostała zastrzyk, bo potencjalnie był konflikt i przez to podobno poroniła. Teraz jest w 3 szczęśliwej ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 21:16

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam tę pojemniki z Ikei za 20 zł są super bo nadają się i na przewijak i na łóżeczko
    Ja jeszcze polecam tą lampkę chmurkę za 20zl z Ikei daje fajne światło

Dziękuję dziewczyny kolejny raz za ciepłe słowa <3

frezyjciada dziękuję <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 21:15

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Olik kp nie możesz przekarmić... jedynie jeżeli widzisz że bardzo ulewa np. To możesz spróbować oszukać smokiem bo może zaspokajać tak potrzebę ssania i jeść jak nie jest głodny, bo chce ssać. Ale to też trudno ocenić bo może w sumie ulewac po prostu ;)... my się tez karmimy wszędzie, nie bardzo jest inna opcja, jak idziemy gdziekolwiek to zawsze syrena i muszę ratować sytuacje ;)...

Dziś Szymon ulał 3x z grudkami żywej krwi oczywiście pierwszy zarzut że przekarmiam ! Jak ?! Jak ja nie mam dużo pokarmu a pije co 2-4h a w dzień od 8 rano od 16 na cycu jest prawie cały czas bo ma taką potrzebe. Wiecie co ? Moja tesciowa zgłosiła to doktorowi bo twierdzi ze mam dawać wodę pomiedzy tym oraz smoczek- i już mam w oczach furie !!!!!!!!! Wg mojej tesciowej odbieram dziecku dzieciństwo az mnie szlag trafia bo to mówi osoba która nie karmiła nigdy piersią.
    Uwielbiam rady osób którzy nie maja pojecia, to tak samo jak wypowiada się o wychowaniu ksiądz ehhh
    Olik ja uważam że nie przekarmiam a jesli dziecko ma potrzebe bliskosci to tą potrzebę zaspokoje a ulewa co drugie dziecko bo u moich sióstr było to samo a dzieci wyrosły.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane o tych mówicie?
    https://m2.ikea.com/pl/pl/p/oensklig-kosze-zawieszane-4-sz-bialy-30199283/

Cholercia fajne, ale z boku łóżeczka rama nie jest prosta więc mogłabym je przymocować tylko z przodu. Nie są zbyt duże/ wystające ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci ulewają, bo zwyczajnie jelitka jeszcze nie są dojrzałe, wszystkie mięśnie itd nie mają odpowiedniej koordynacji. Tak samo jak z kupą, dzieci płaczą jak mają zrobić kupę bo spinają wszystkie mięśnie łącznie ze zwieraczami, ale to nie ma nic wspólnego z naszym karmieniem. Wszelakie te dolegliwości przechodzą z czasem. Także spokojnie ;)
    Flowerr ja też kocham takie rady! A szczególnie od osób co albo nie kp albo w ogóle nie mają dzieci! A to wpychanie smoczka to działa na mnie jak płachta na byka. Tymoteusz nie miał ani jednej sztuki, jedna ciocia kupiła, no bo jak to dziecko nie ma smoczka???!! To jej od razu oddaliśmy "na szczęście", już nie chciało mi się tłumaczyć czemu smoczka nie używamy. Zdaniem co niektórych krzywdzę tym dzieci, bo nie uczę ich ssania smoczka... Także ten..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko- dziewczyny już tyle mądrych słow napisały że nie mam co dodawać... myślę że jestes niesamowitą Mamą,a Frez przepięknie napisała to co powinno być napisane <3

a mój mąż w dalszym ciągu mnie dziś rozpieszcza..sprawdziłam- jest trzeźwy i nic nie przeskrobał :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57ae9de82008.jpg

Luna1993, Bajkaaa, Lunaris, olik321, summer86, KateHawke lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fez- ja mam koleżankę która wręcz chciała by jej dziecko ssało smoczek bo mówi ze to bywa wygodne czasem-fajna dziewczna, ma 2 dzieci i takie rozsądne podejście do macierzyństwa,a tymczasem jej drugie dziecko ni huhu- pluło smoczkiem na metr :P dziś ma juz ponad rok i ani razu nie uzyla smoczka ;)

Luna- te pojemniki na żywo nie wylądają na takie duże ;)

‹‹ 1749 1750 1751 1752 1753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ