Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunaris wrote:Dobry wieczór!
My już spakowani i gotowi do wyjazdu! Powoli będę się z Wami żegnać bo pociąg jest o 5.20 także wcześnie trzeba wstać. Mam nadzieję, że będę w zasięgu i nie przyjdzie mi nadrabiać pięciuset stron jak wrócę za tydzień
Udanego tygodnia dziewczyny!
Veritaserum życzę Ci spokojnego i szybkiego porodu!
ja sie jeszcze pakuje a w nocy nie wiem czy zasne a musze wstac o 2nie wiem jak ja dam rade, ale jakos trzeba bedzie
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Wlasnie jem kolacje, owsianeczke
na wyjezdzie raczej nie bedzie
chociaz moze kto wie
lamka, summer86, Flowwer, Emiilka, emi2016 lubią tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yos ja bym chyba w ogóle nie szła spać... albo w ubraniu
rozpatruję taką opcję u syna bo nie wiem jak ja go ściągnę z łóżka o 4.30!
Yoselyn82, pilik, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny udanych wakacji!!
Malo się tu udzielam chyba ostatnio ale mała daje mi trochę w kość i ogólnie czuję się troche do dupy mama... Nie umiem sobie ogarnąć dnia, boję się dłuższych spacerów z małą bo gdzie i jak ją nakarmie?
Wieczorami daje czadu właśnie czekam aż się obudzi i kolejny wieczór będzie horror, tak czytałam o Ani ostatnio i u mnie ja robię dużo problemów... Nie dziecko ja poprostu nie potrafię się nią tak zająć i podziwiam i zazdroszczę zadowolenia z macierzynstwa ehh długo by pisać ogólnie to czekam na lepsze jutro tzn lepsze w mojej głowie -
Lunaris wrote:Yos ja bym chyba w ogóle nie szła spać... albo w ubraniu
rozpatruję taką opcję u syna bo nie wiem jak ja go ściągnę z łóżka o 4.30!
to i tak jestes lepsza ja musze byc o 4 rano na lotnisku, to jest dopiero wyczyn
chociaz pewnie twoj syn bedzie mial opory by wstac tak wczesnieMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Wrzucam na jakąś chwilę bo dostałam dziś z sesji i mega mi się podoba i chciałam się pochwalićWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 02:56
Yoselyn82, Amal, summer86, Luna1993, Achia, lamka, KateHawke, reset, Madzik34, Meśka, Kaczorka, moniśka..., Jeżowa, olik321, veritaserum, malka, Karma88, Patrycja20, pilik, Aga9090, StaraczkaNika, Lunaris, Lusesita, JuicyB, frezyjciada, Flowwer, admiralka, JustynaG, Sarna84, Bocianiątko, blue00, Kargo31, Emiilka, ibishka, Tosia2323, Nadzieja22, Morusek, emi2016, Lena21, Kotowa, Angelika83 lubią tę wiadomość
-
Bajkaaa przepieknie razem wygladacie
Bajkaaa lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
Bajeczko, Ania, a szczególnie Ty, sporo czasu spędziłyście w szpitalu i wydaje mi się, że sporo sił i emocji Was to kosztowało, dlatego teraz Wasz mózg, organizm to trochę odreagowuje, bo ciężko być cały czas zmobilizowanym. Jesteś dla Zosieńki najlepszą mamą, zobacz jak walczylaś, żeby dotrwała w brzuszku do terminu.
Spacerów to i ja się bałam i czasem nadal boję, przez pierwsze tygodnie wychodziłam tak aby chwilę pochodzić dalej a ostatnią dłuższą część spaceru kręciłam się w obrębie 5 minut od domu, żeby w razie alarmu szybko wrócić. Po prostu robiłam kółeczka ;)Ja co 2-3 dni żalę się mężowi, że jestem niewystarczająco dobrą matką.. chyba każda z nas czasem się tak czuje.
Jeśli potrzebujesz się wygadać, poradzić czy pożalić to pisz tu do nas, przecież wiesz, że możesz na nas liczyć!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 19:40
-
Dziękuję Summer ostatnio rozmawialam z mamą i mówiłam że ja tyle tyg włączyłam żeby się nie rodziła Zosia że jak w końcu się urodziła to nie umiem się odnaleźć ciężkie to dla mnie jest wstyd mi że nie potrafię się odnaleźć jako mama a jest taka dziewczyna co rodziła tydz po mnie i wszędzie jej pełno z tym dzieckiem aż do przesady trochę bo nawet w galerii była już z dzieckiem ale ja mam lęki a ona wcale... Kurcze nikt nie mówił że będzie mi tak ciężko psychicznie... A przecież nie jestem nastolatka...
-
nick nieaktualnyBajeczko przecudowne zdjęcie
ale z Was ślicznotki ! I jesteś najlepszą mama na świecie, nawet nie myśl inaczej. Nie musisz się od razu cieszyć z macierzyństwa tak jak inni, potrzebujecie z Zosia chwilę czasu żeby się poznac, ale uwierz mi, że już udowodniłeś wszystkim, że jesteś cudowna mama, tyle tygodni walczyłas o każdy dzień w brzuszku dla małej :*
Lunaris i Yos udanego wypoczynku, wracajcie z mnóstwem wakacyjnych zdjęć ;*
Bajkaaa, Yoselyn82, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agulineczka wrote:Dziewczyny czy ktoraś z Was miała podaną immunoglobulinę anty D w ciązy między 28 a 32?
Ginekolog wypisał mi receptę - mam Rh- tyle, że nie jest refundowana i koszt około 400 zł, poza tym ciezko z dostępnością w aptekach. Jest w ogóle sens to wykupowac skoro mąż też ma Rh - ? Na 100% dziecko poczęte z męzem
Agulineczka lekarz chyba sie pomylil,bo nie ma u was konfliktu...
Maz musialby miec plus:)
A swoja droga zastrzyk jest jak najbardziej refundowany tylko trzeba sie zapisac do poradni na nfz i wtedy oni wykonuja taki zastrzyk(prywatnie musisz placic normalnie).
Ja tak bede miala w odpowiednim czasie:).Madzik
Mama 3 corek:) -
frezyjciada wrote:Melduję,że dotarły moje, znaczy się Florciowe dokumenty! Aleeeeeee oczywko dzwoniłam dziś do urzędu w tej sprawie. Pan był mega miły! Serio! Wszystko mi sprzawdził, chodził szukał kto się tym zajmował, pytał tej babki, znalazł numery przesyłki, sprawdził na stronie poczty gdzie po kolei była itd. No bardzo uprzejmy! Polecam USC na Woli w Wawie normalnie!
No i wiecie co się okazało? Że łajzą opóźniająco wszystko był nasz listonosz!!! Bo zwyczajnie, menda jedna, zbiera sobie wszelakie listy i jedzie dopiero jak ma kilka uzbieranych w daną okolice. Nie lubię typa, bo jest niemiły i kłamczuch i do tego leń śmierdzący, zawsze olewałam jego durne teksty i zachowanie idioty, ale tym razem przegiął pałe. Aż szkoda,że to teściowa odbierała,bo bym mu sypnęła parę ciepłych słówek!
Bądź co bądź papierzyska już są, więc mogę śmigać załatwiać resztę formalności
Czy któraś zna jakąś stronę z fajnymi, stylowymi ubraniami dla niemowląt? szukam dla Florka jakiegoś fajnego ubrania na chrzest, ale nie typowego kompletu. Myślałam raczej o koszuli/koszulobody,stylowych spodniachz szelkami i sweterku... i bucisze jakieś muszę kupić... no i czapuche... Ktoś coś?
Matki karmiące cycolindem! Gdzie Wy się ubieracie? ja za cholere nic nie mogę znaleźć co by mi odpowiadało, a w coś na te chrzciny założyć muszę! ubrania typowo do kp ceny mają z kosmosu i kroje z poprzedniej epoki. A to co miałam na sobie jak chrzciliśmy starszaka jest na mnie za duże... jak to się stało?
Matki wielodzietne! potrzebuję kupić spacerówkę dla starszaka! Ale uwaga! wymogi są chyba nie do zrealizowania:
- lekka,
-rozkładana na płasko,
-ma zajmować mega mało miejsca
-parasolka?
-pompowane koła
-ma pojechać po piasku, lesie, górach, dolinach itd
-nie kosztuje dużo monet
-ma duży kosz co by się dużo zmieściło-np ja jak się zmęczę prowadzeniem
HELP
Inglesina trip polecam!
frezyjciada lubi tę wiadomość
Madzik
A u mnie dziś dzień kurierów
Przyszło zamówienie z Gemini - jeszcze bardziej ciążowe niż wyprawkowe (moje witaminy, acard, pojemniki na mocz itd.), ale dorzuciłam też smoczki dla Tosi, sól fizjologiczną i zapas Loveli do prania
No i przyszła dostawka do naszego łóżka! A zupełnie się jej dziś nie spodziewałam, bo klikaliśmy ją w piątek koło 23.00 wieczorem i jeszcze była informacja o czasie realizacji 10-12 dni roboczych, a tu takie zaskoczenie
Była też dziś u mnie w odwiedzinach przyjaciółka ze swoim półrocznym synkiem - bardzo miły dzieńLunaris, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzik lekarz się nie pomylił, lekarz nie może na słowo wierzyć pacjentce, że mąż ma dana grupę krwi albo że na pewno jest ojcem. Nie może ryzykować życiem matki i dziecka. Stąd bada się przeciwciała anty rh na przyklad, mimo że mój mąż też ma ujemną grupę krwi.
Fozzie Bear, lamka, veritaserum, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Luna1993 wrote:Madzik lekarz się nie pomylił, lekarz nie może na słowo wierzyć pacjentce, że mąż ma dana grupę krwi albo że na pewno jest ojcem. Nie może ryzykować życiem matki i dziecka. Stąd bada się przeciwciała anty rh na przyklad, mimo że mój mąż też ma ujemną grupę krwi.
Mi sie zawsze wydawalo,ze przeciwciala sa badane tylko gdy istnieje ryzyko konfliktu?
Jesli nie ma takiego ryzyka to sie ich nie bada...ale moze jest inaczej...
Agulineczka nic nie pisala o tym ze wyszly jej przeciwciala-jesli tak faktycznie jest to wtedy oczywiscie nalezy przyjac zastrzyk.
Mi lekarka mowila,ze aby dostac zastrzyk nalezy przyniesc wyniki grupy krwi swojej i meza wiec bedzie to weryfikowane(nie twierdze,ze lekarz wierzy na slowo:)bo wiem ze to roznie moze byc...he heMadzik
nick nieaktualnyJak lekarz każe przynieść grupę krwi męża i wierzy pacjentce na słowo, że to z nim ma dziecko to ja bym od takiego gina uciekała. Przeciwciała się bada zawsze kiedy matka ma ujemną grupę. Aga nic o tym nie pisała, podałam inny przykład. Zastrzyk immuno podaje się przeważnie tylko po porodzie, po zbadaniu grupy krwi dziecka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 20:10